LÄJÄ KYSYMYKSIÄ

matkalainennn

Aloin suunnitteleen reilireissua ens kevääksi. Matkaan lähtisin puolison kanssa, molemmat ollaan haaveiltu reissusta ja nyt päätin, että ens vuona lähdetään, kunhan vaan tilanne sallii.
Onkohan kevät ylipäänsä hyvä aika lähteä reissuun? Ei ainakaan luulis olevan yhtä ruuhkasta ko kesällä.
Mitenköhän nuitten reilipassien kanssa menetellään, siis miten aikaisin ne ois hyvä hankkia? Mitäs sitten jos käy niin että tilanteet muuttuu (esim. työpaikka tai opiskelu alkaa), onnistuuko passin ajankohdan vaihto tai palautus?
Tuollainen 15 vuorokauden passi kuulostaa sopivalta (meillä on kissa, eikä sitä kovin pitkäksi aikaa viitsi hoitoon viedä), minkälainen olisi sopiva budjetti?
Minkälainen olisi sopiva reitti ensikertalaiselle? Haluaisin lopettaa matkan Englantiin tai muualle Britteihin, sillä olen aina halunnut käydä siellä. Haluaisin välttää mahdollisimman paljon näitä perus "turistirysiä". Mitään kulttuuri-ihmisiä ei olla kumpikaan, joten mitään museokiertelyitä sun muita ei matkalla tule harrastettua. Mielellään vierailisin sellaisilla paikkakunnilla, joissa pärjää perus englannilla, lisäksi voisin tässä vuoden aikana palauttaa mieleen saksan perusteet, niillä kai pärjää aika hyvin?
Käykö tuo reilipassi missä tahansa junassa, tuleeko muita maksuja esim. paikkalippu, matkatavaroille jne?
Mitä rokotuksia tarvii, kun lähtee reissuun?
Miten saa matkavakuutuksen reissun ajaksi? Minulla on lähivakuutuksen nuorisovakuutus johon kuuluu jonkinlainen matkavakuutus, riittääköhän se? Puolisollani ei kylläkään ole mitään joten hänelle pitäisi jonkunlainen vakuutus hommata, onkohan kallista?

Katsellaan jos joku viitsisi vastailla kysymyksiini, jatkan kysymysten listaani aina kun asiaa tulee mielen päälle :)

4

833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkalainennn

      Katselin tuossa hintoja vr:n sivuilta, ja hoksasin ettei tuolla 15pvn ja 22pvn passilla ole kuin muutama kymppi eroa hinnassa.
      Ehkä siis reissu kestäisikin sen 22 päivää. Siinä ajassa jo varmaan ehtii oikein hyvin nähdä Eurooppaa...
      Mitä nämä interrail-maat on, mihin tuolla passilla pääsee junaileen?

    • Matkustajavakuutus

      Lähivakuutuksen nuorisovakuutukseen sisältyy matkustajavakuutus, josta korvataan mm. matkasairauden ja - tapaturman aiheuttamia hoitokuluja. Hoitokuluja ovat mm. lääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet. Nuorisovakuutukseen sisältyy myös irtaimistovakuutus, josta korvataan matkan aikana sattuvia omaisuusvahinkoja 3.000 euron määrään asti. Vakuutus on voimassa kolme kuukautta kestävillä matkoilla. Matkavakuutuksia myyvät kaikki vakuutusyhtiöt, useat myös internetissä. Matkavakuutuksen voi tehdä joko yhtä reissua varten taikka sitten vuosivakuutuksena, jolloin se on automaattisesti voimassa tietyin edellytyksin.

      Tarvittavista rokotuksista matkailija saa tietoa: www.rokote.fi.

      Ritva Alho, Lähivakuutuksen vakuutuspalvelut

      • joopajooo

        Matkavakuutus on aina kaiken A ja O.


    • piupaliko

      Itse ostin lippuni paria päivää ennen matkalle lähtöä. Minun mielestä siinä ei ole mitään rajaa milloin se pitää ostaa, vaan voit ostaa sen vaikka samana päivänä kun lähdet reissuun!

      Englannilla pärjää mainiosti! Itsellä on lukion englanti nyt seiska, mutta pärjäsin silti hyvin :) Toki oli tilanteita, millon saksan- tai ranskan taidosta ei olisi ollut haitttaa, mutta maalaisjärki ja reippaus auttoi selviämään näistä tilanteista.

      Reilipassilla pääsee toisiin juniin ilmaiseksi ja toisiin ei. Käytiin itse aina kysymässä infosta tms. tai tarkistettiin itse reilioppaasta. Yleensä paikkavaraukset olivat 3-7 euron luokkaa, yö- ja luotijunissa tietysti enemmän. Mutta meidän reitille sattui yllättävän paljon junia, mihin ei tarvinut mitään varauksia! Ja matkatavaroiden kuljetuksesta ei tarvi maksaa erikseen mitään.

      Matkavakuutus kannattaa olla hyvä. Itselläni oli sellainen, mikä korvasi matkatavaroiden arvon, jos ne varastettiin. Ja sama vakuutus korvasi myös lääkärikulut, jos sattu sairastumaan. (Itse sairastuin ja vakuutuksesta todella oli hyötyä!) Mitään rokotuksia en reiliä varten ottanut, valmiina oli perus hepatiittirokotukset, ja minusta muita ei oikeastaan tarvikkaan (tai no toki perus jäykkäkouristukset ym. pitää olla kunnossa)

      Ei kannata suunnitella reissua turhan tarkasti, välillä on mukava mennä aivan mielen mukaan! :) rento asenne ja reippautta mukaan vaan, niin hyvä tulee. Reilaaminen on kyllä paras tapa nähdä eurooppaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1817
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1687
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      809
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe