Kultainennoutaja ulkokoiraksi?

kultsifany

Miksi aina sanotaan, että kultainennoutaja ei sovi ulkokoiraksi? Meillä on 2 vuoden ikäistä kultaistanoutajaa ja ne viettävät yöt ja päivät ulkona ja ovat todella tyytyväisiä. Niillä on sopivan kokoinen aitaus, missä 2koiran koppia. Kultsit ulkoilevat hihnassa lenkillä ja pihalla vapaana. Ne rakastavat ulkona olemista, eivätkä edes halua olla sisällä. Kerran kun veimme koirat sisään, ne vinkuivat ulos takaisin, eivätkä osanneet ollenkaan rauhoittua. Hellimme ja vietämme paljon aikaa kultsiemme kanssa, vaikka ovatkin ulkona. Teemmekö väärin, kun kultaisetnoutajamme viettävät kaiken aikaa ulkona?

17

3834

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mounten

      en nää mitään ongelmaa asiassa, jos ovat tyytyväisiä.=)

    • hawsu18495

      enpä usko, että tuo on haitaksikaan. Saavathan raitista ilmaa :) ei koirien tarvi olla "Homehtumassa" sisällä

    • 33

      Pakkasella eivät pärjää ulkona kovin pitkiä aikoja.

      • .................

        ei sisäkoira tietenkään pärjää, mutta jos on ulkokoira, kultsu kasvattaa talveksi paksun karvan. Pärjää mainiosti. Se vain mielletään niin seuralliseksi että ei viihtyisi yksin ulkona. Aloittajan tapauksessa ei mitään ongelmaa..


    • koiraaaaa

      Olen miettinyt kultaisennotujan hankkimista, nimenomaan ulkokoiraksi. Voisiko joku kertoa vähän rodusta. Paljonko lenkkeilyä jne.

      • :---)

        Minäkin olen miettinyt myös ulkokoiraksi :)


    • mun rakas kultsu

      itse en omaa kultsuani voisi laittaa ulkokoiraksi,on niin seurallinen ja kulkee joka paikassa perässä sisällä kuin ulkona myös,kultsu kun niin seurallinen rotu,meillä ei myöskään ulkona halua olla ilman emännän seuraa pitkiä aikoja ,vaikka iso aidattu piha on,

      ennemmin makoilee jalkojen vieres vaikka sisällä,mut kai tottumuskysymys myös,ulkona viihtyvät rodut erikseen kannattas ottaa sellanen jos haluaa ulkokoiran......ei kultsua :)

    • goldengirls

      En tunne ketään joka pitäis kultsua pelkästään ulkokoirana mutta meidän kultsut ovat kyllä hyvin tyytyväisenä kesällä ulkona päivisin. Saavat siis ite valita menevätkö ulos vai sisälle kun ollaan kotosalla ja takaovi auki pihalle.
      Itseasiassa taitaa ne talvisinkin haluta olla siellä mutta omistaja pelkää, että ne paleltuu ja pakottaa kaverit sisälle. :)

    • kultsi92

      Kultainennoutaja ei ole ulkokoira voi pitää esim päivät ulkona yöt sisällä kesäisin talvella vain tunnin parin kerrallaan pakkasesta riippuen. Koska myöhemmin alkavat lonkat kärsiä ja tuloksena lonkkavika, joten en suosittele kultsia ulkokoiraksi.

    • en ainakaan

      suosittele yli kymmen asteen pakkasella pidettävän kokoajan ulkona korkeintaa 1
      h kerralla .

    • hehe=)))))))))))))))

      No jos koira tykkää olla ulkona niin mikäs siinä? Mutta yleensä noutajat haluavat olla ihmisen seurassa, koska ne on niin seurallisia =) Ulkokoiraks kannattaa ottaa vaikkapa berninpaimenkoira.

    • liibaliibaduu

      Meillä oli labradorinnoutaja, joka oli ulkokoira. Sillä oli eristetty koppi ja talvella vielä lumella eristettiin lisää. Päivisin oli sisälläkin meidän kanssamme ja ulkoili meidän kanssamme mielellään, mutta öisin ei viihtynyt sisällä, läähätti vain kuumuuttaan. Joten luulisin että kultsuilla on sama juttu, jos ne pienestä pitäen tottuu nukkumaan ja muutenkin asumaan ulkona, niin karva on sitten sen mukainen. Mutta yhtäkkiä ei sisällä asunutta koiraa voi muuttaa ulkokoiraksi. Meillä on nyt tämäntalvinen kultsupentu, ja kevään se nukkuu sisällä kun on pentukarvakin, mutta tarkoitus on totuttaa pikkuhiljaa ulos häkkiin, sillä ulkona sillä on paljon mukavampaa seurata tapahtumia kun olemme päivisin töissä.

    • Kultsua 236

      En kyllä kultsua ulos laittaisi /: niin seurallinen on ja viekussa nukkuu yöt ja päivät seuraa vessaan asti :) tietenkin koira sopeutuu kaikkeen mutta en kyllä itse kultsua ulos jättäisi yötä päivää ....

    • sisäkoira

      Meillä myös kultsu-uros. Viihtyy hyvin ulkona perheen toimissa mukana, kelillä kuin kelillä. Kesällä saattaa nukkua ulkona kopissa muutaman yön, mutta sisälle otetaan aina, kun vaan haluaa tulla.
      Minäkään en näe kultsua ulkokoirana ja luulen, että montaa semmoista ei löydy, joka vain ulkona tahtoisi olla.. Poikkeuksia varmasti löytyy, mutta ei montaa.

    • kkera

      just niin minusta ne sopivat. olemme hommaamassa kultsia ja perheessä on koira algeerikko ni ei voi pitää sisällä ja viihtyvät ulkona onko se muka väärin jos koiran kanssa viettää aikaa ja asuu ulkona mut on iloinen ja koirat ovat alunperin aina ollut pihalle tarkoitettuja

      • Kultainenperhekoira

        Minusta ei kannata ottaa koiraa yksin pihalle elelemääb.Alkuun kun se on pentu, sen kanssa touhuillaan, mutta sinne se sitten unohtuu.Eipä kukaan siellä itse viihdy, kun kohta tulee ne yli -20 asteen pakkasetkin.Siellä se koira sitten yksinäisyyttään haukkuu, ja palelee.Mikään koirarotu ei nauti yksinäisyydestä.Koirathan on laumaeläimiä, ja haluavat olla laumasa kanssa.Monet väittää että heidän koirat ei viihdy sisällä.Se johtuu siitä, etteivät halua niitä sisällä pitää.Ja kun sitten innokas koira sisälle tuodaan, se ei osaa vieraassa paikassa rauhoittua, ja omistaja sitten kyllästyy aj vie sen pihalle.Ajetellen että se koira halusi ulso, vaikak syy on siinä, ettei sitä ole viitsitty opettaa sisällä olemaan.
        Kultainen noutaja on kovin omistajansa perään, ja varmasti se ikävystyy ja kärsii yksin ulkona olosta.
        Jos perheessä on koiraallergikko, ei tietenkään pidä ottaa koiraa ollenkaan.Allerginenhan saa koiran karvoista oireita, ja niitä kulkeutuu muiden vaatteissa sisälle, joten hetken päästä on ihan sama onko koira sisällä vai ulkona.Sen karvat kulkeutuvat vaatteiden mukana sisälle, ja oireita allergikolle tulee.Sitten on luovuttava koirasta, tai kukaan ei voi sen lähelle mennä, ettei oireita tule.
        On koiralle parempi, että se pääsee elämään johonkin perheeseen, sisälle, ja saa olla perheen arjessa mukana.Tunnen monta perhettä jossa on noutajia, kaikki ihan sisäkoirina.Olisipa surkeaa, jos niitä pidettäisiin 24/7 ulkokoirina.

        Se että koira otetaan pihalle narun jatkeeksi tai tarhaan elämään elämänsä ihmisistä eristettynä.On aina omistajan päätös, ja surullinen sellainen koiran kannalta ajateltuna.

        Joku kerran väitti ,ettei suomenlapinkoira viihdy sisällä, kun on liian kuumaa.Kyllä muuyten viihtyy hyvin, ja viihttyy sukulaisenikin kotona.Samoin muut paksumpiturkkiset.ne viihtyy paremmin ihmisten luona, kunhan ne siihen on pentuina opetettu.Eli opetettu mitä sisällä saa tehdä ja mitä ei.

        Kun koira asuu sisällä, se pääsee monesti lenkille päivässä, ja lisäksis aa olla vapaana ulkona.Ja huonoillakin keleillä lenkitellään, ja muun ajan koira on mukana perheen arkiaskareita seuraamassa sisällä.Sinne ulos ne ulkokoirat unohtuu, haukkuvat suruunsa, ja naapurit niistä sitten ilmoituksen tekee eläinsuojeluun.Niin kävi täällä yhdelle surkealle koiralle, joka vaijerin nokassa nuorena oli.Tajusivat onneksi luopua siitä, ulkona yksinäisyyttään itkevä koirahan siitä järjestelystä eniten kärsi.Ei sen jatkuvasti sisällä oleva omistaja.
        Itse en edes myisi kultsikkaa pelkästään ulkokoiraksi.Ei se ole koiran etu.


    • koiranetutärkein

      Mulla ei olsi sydäntä ottaa pientä pentua, ja sitten hylätä sitä johki narunpäähän tai aitaukseen loppuelämäkseen.Se on vanhanaikainen ja julma tapaa, se ulkokoiranpito.
      Eihän siitä ole omistajalleen mitään hyötyä, eikä seuraakaan.Jos se koira on yksin ulkona, ja muu perhe sisällä.Mitä seuraa sellaisesta ulkokoirasta muka on sisällä asuville ihmisille?
      Jos on allerkiaa koiralle , ei kannata ottaa ollenkaan koiraa.
      Ulkokoiraa ei kannata ottaa milloinkaan.
      Jos mietit itse, kumpaan perheeseen kultaisen pennun myisit.
      Perhekoiraksi elämään perheen kanssa sisälle?
      Vai pihalle yksin ulkokoiraksi?
      Sisäkoira makoilee haluamassaan paikassa kodissa, seuraten perheen tekemisisä, ja leikkien perheen kanssa.Ulkokoira makaa yksin kopissaan, ja katselee pihaa.
      Ymmärrän, että koiraa pidetään muutama tunti päivässä myös tarhassa.Varsinkin nuorelle koiralle se voi olla hyvä vaihtoehto, ettei tuhoja tule perheen poissaollessa.
      Mutta en ymmärrä pelkän ulkokoiran ottamista, enkä koiran 24/7 tarhaamista tai narunjatkoksi laittamista..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe