Halpa bichon frise

koirakuumeinen

Ollaan ostamassa ekaa koiranpentua, muita eläimiä aina ollut ja miehellä lapsuuden kodissa aina koiria. Olen pitkään harkinnan tuloksena valinnut roduksi Bichon Frisen.
Olen lukenut paljon pentutehtailijoista ja heidän myymistä sairaista pennuista. Nyt meillä olisi tiedossa pentu joka on halvempi kuin friset yleensä. Pentu on myynnissä netissä. On kuulemma sirutettu, ekat rokotukset annettu ja madotettu. Ei haittaa jos on ulkonäössä joku vika, ihan kotikoiraa ja lenkkikaveria vain etsimme. Mistä voin tunnistaa jos on tehtailija, joka myy sairaita koiria. Jos nuo edellämainitut toimenpiteet on suoritettu, onko se silloin myös eläinlääkärin sinetti koiran terveydelle??
Toinen kysymys: paljonko maksaa koiran vakuutus?

14

3825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kodfjirof

      Vaadi nähtäväksi molempien vanhempien polvitarkastustodistukset. Jos polvia ei ole tarkistettu tai jos lukema on huonompi kuin 0 tai 1, älä osta pentua. Koiran pitäisi myös olla rekisteröity, mutta varsinkin, jos pentu ei ole rekisteröity, vaadi polvitarkastuspaperit vanhemmilta, mielellään myös silmät pitäisi olla tarkastettu. Rokotukset eivät ole sinetti terveydelle, koska jos suvussa on polvi- tai silmävikaa tai allergioita, ne ilmenevät vasta myöhemmin. Esim. polvet tarkistetaan vasta, kun koira on täyttänyt 1 vuotta.

      • koira fani

        tää on vitsi yleensä koirilla on polvet tai jos koira haluu ees kävellä ois aika umpi
        mähkä jos ei tajuisxd


    • pikkuvinkkiä

      "Jos nuo edellämainitut toimenpiteet on suoritettu, onko se silloin myös eläinlääkärin sinetti koiran terveydelle??"

      Jos on tosiaan jo rokotettu, niin silloin eläinlääkäri on nähnyt koiran ja siitä pitäisi olla myös todistus rokotustodistusten lisäksi. Se ei ole siinäkään tapauksessa sinetti pennun terveydestä vaan todistus, että sillä hetkellä pentu on ollut ulkoisen tutkimuksen perusteella ok. Perinnölliset viat ja sairaudet saattavat siitä huolimatta ilmetä myöhemmin. Niiden paras tietolähde on kasvattaja, joka voi kertoa pentujen vanhemmista ja suvusta ja Kennelliiton jalostustietokanta http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx?R=215
      Mutta jos pentu on jo rokotettu, sen pitää olla vähintään 12-viikkoinen, koska vasta silloin annetaan ensimmäiset rokotukset. Normaali luovutusikä on 7-8 viikkoa.

      Kysymys kuuluu, miksi pentu on normaalia halvempi. Jokin pieni ulkonäköhaitta ei yleensä hinnassa paljonkaan näy, toisin kuin esim. selkeä värivika, joka estää mahdollisen näyttelymenestyksen. Eli onko kasvattajalla hyvä syy halvempaan hintaan, siis jokin muu kuin "rahat pois tietämättömiltä". Onko pentu rekisteröity ja jos ei ole, aikooko kasvattaja tehdä sen? Jos ei ole eikä aio, se on viite piittaamattomuudesta ja heikoimmassa tapauksessa pentu ei ole edes puhdasrotuinen bichon. Vakavasti otettavalla kasvattajalla rekisteröimättömyyteen pitää olla jokin tosi hyvä syy, tehtailijalla ei tietenkään, koska hän ei piittaa. Hyvä syy voisi olla se, että kasvattajalle on oikeasti päässyt tulemaan hama ja vahinkopentue eli nartun pentueiden väli on liian tiheä. Mutta silloin edellinen pentue pitää löytyä Kennelliiton rekisteristä, johon linkki edellä. Eli kun pennun väitetään olevan sirutettu, niin senkin pitäisi jo löytyä samasta rekisteristä.

      En tiedä, miten tehtailijaa voisi varmuudella tunnistaa, mutta kokeile ainakin googlettaa kaikilla hänen yhteystiedoillaan, jotka tiedossasi ovat eli nimi, kennelnimi, sähköposti, puhelinnumero... Jos kyse on ammattihuijarista, voi olla, ettei hän ole ollenkaan tuntematon vaan juttua on jo liikkeellä. Pentuhankintaa kannattaa varmistella tuon linkin http://www.bichonfrisery.com/ kautta. Siellä tiedetään, mitä juuri bichonia hankittaessa kannattaa huomioida ja osata kysyä kasvattajalta. Ja muista, että halpa hinta on harvoin laadun tae eikä sitä hyväuskoisen ostajan säästöintoisuus muuksi muuta.

      Vakuutus on riippuvainen koiran arvosta eli käytännössä ostohinnasta. Kalliimpi koira vakuutetaan isommasta rahasta ja vakuutuksen hinta on korkeampi. Luonnollisesti vaikuttaa myös se, mitä vakuutuksia otat (eläinlääkärikulut ja/tai kuolemanvara). Kysele vakuutusyhtiöistä.

    • 11+9

      Mukavaa kuulla että olet ajatellut asiaa. Kannattaa kysyä suoraan miksi pentu on edullisempi.. Älä osta näkemättä pennun vanhempia. Kun käyt kasvattajan luona, näet millaisissa oloissa pennut kasvavat, siitäkin voi päätellä. Voit myös kysellä aiemmista kasvateista.

      Täällä olevassa koiranhankintaoppassa on myös "pentutehtailijan tunnusmerkkejä"
      http://www.leonet.fi/site/pentuvalitys_pdf/Koiranhankintaopas_net.pdf


      Täällä mielestäni hyvä teksti rotukoirien rekisteröinnin tärkeydestä
      http://kotisivukone.fi/files/sby.kotisivukone.com/tiedostot/paperittomuus.pdf

    • lollerokoira^^

      Olen erittäin pahoillani siitä, että juuri minut on valittu kertomaan tämä teille. Varoitan!! Tämä viesti tulee murskaamaan kaikki, pienimmätkin haaveesi ja toivosi halvanbichonfrisen saamisesta.
      Halpabichonfrise, laji, josta viestissänne puhutte on kuollut sukupuuttoon. Te ette koskaan tule saamaan halpaabichonfriseä. Seuraava lauseen kuitenkin kuvittelisi lohluttavan teitä. Maailmasta on lyödetty uusi laji. Se on hyvin yleinen ja luulisin, että juuri teillekkin herra/rouva koirakuumeinen, (joka halusitte halvanbichonfrisen, mutta ette tule saamaan sitä) löytyy juuri sopiva pentu. Ylihintainenbichonfrise! Siinä on vastaus kysymyksiinne!
      Koiraterveisin: kokemusta-halvanbichonfrisen-netistä-ostamisesta-toki-on-enkä-halua-muiden-kokevan-samaa

    • bichonvauveli

      Nooo jaa, en kyllä ite ostais. Erityisesti jos ei ole Suomesta ja ei muutenkaan vaikuta luotettavalta. Ite ostettii terve ihana bichonpentu Pumpulitassun kennelistä Hämeenlinnassa, hintaa tais olla 1300€

      • hei HALOO

        HALOOOOOOOOOOOOOOOO

        Eiköhän tuo ole jo kolmessa vuodessa ehitnyt tehdä valintaa ???????????

        Etkö ymmärtänyt lukemaasi kysymmystä ?????????


      • tietäväinen

        Älä levitä paskaa tietoa...kyseinen kenneli myy vain terveitä rekisteröityjä koiria.


      • Kasvattaja

        Kannattaa ottaa selvää kennelistä ja kasvattajista ennenkuin uskoo perättömiä herjausjutun ja varsinkaan ei kannata levittää valheellisia juttuja. Pumpuli tassun kenneliä on mustamaalattu kateellisten taholta. Pumpuli tassun kennelin jalostuksen tärkein asia on koirien ja pentujen terveys. Joten se siitä. Tervemenoa tutustumaan kyseiseen kenneliin ja kasvattajaan.


      • Kasvattajat

        Hah hah...1000€ vuodessa koiran terveyskulut....höpö höpö. Ootteko ottaneet kasvattajaan yhteyttä ?
        Sitä paitsi bichonit ovat hyvinkin terve rotu....
        Taitaa olla pelkkää paskapuhetta.
        Viralliset kasvattajat eivät myy sairaita pentuja...se on fakta. Eikös Pumpuli tassun kennel ole ihan Kennelliiton sitoumuskasvattaja ja kuuluu bichon ry: hyn.
        Älkää hyvät ihmiset uskotko tällaista mustamaalausta.


      • Anonyymi

        onko tämä pumpuli tassu enään toiminnassa


      • Anonyymi
        tietäväinen kirjoitti:

        Älä levitä paskaa tietoa...kyseinen kenneli myy vain terveitä rekisteröityjä koiria.

        itse ostin pumpulitassusta maailman hienoimman bicon pojan joka eli hyvän elämän 13v ja eilen poistui äkillisen sydänlohtauksen johdosta.tosi terve ja viisas koira oli tsekeissä syntynyt.jos tiedätte onko vielä toiminnassa pumpuli tassu haluisin uuden pojan hyvään omakoti taloon soita jos tiedät mistä voisi ostaa koiran
        0405037462


    • Älälankeahalpaan

      Halpaa biisonia ei ole olemassakaan. Jos on tunnollinen kasvattaja, käyttää emon ja isän tarkastuksessa ennen ja pennut tietysti. Yleensä ollaan kotona siis pois työelämästä "äitiyslomalla" kun synnytyksen aika koittaa yms. ei siis ilmasta touhua.
      Halvalla en usko pennun näin lähtevän. Itse törmäsin viime kesänä 100% pentutehtailijaan. Tunnistin hyvin pian ja ilmoitin sen hänelle. Epämääräiseltä kasvattajalta ostettu halpa pentu voi tulla tosi kalliiksi sairauksien hoidossa. m
      Antaako vakuutusyhtiö edes vskuutusta, jos ei näytä el todistusta terveydestä ja silloin vasta kalliiksi tuleekin.Mielummin odottaa joltain tunnetulta kasvattajalta pentua. Meillä on jo bichon, olisin halunnut toisenkin. Nyt on vauva, että siirsimme ensi kesään pennun metsästyksen. Pennun sisäsiistiksi opettelu vaatii myös aikaa, mieluiten siis kesäloma siihen. Ihana rotu, kunhan opettelee Turkin hoidon.

    • aamutuimaan

      Pentu voi olla pikkuvikainen, jolloin kasvattaja haluaa myydä sen halvemmalla.
      Jos pentu on rekisteröity suomen Kenneliittoon, niin se löytyy täältä pentulistalta http://jalostus.kennelliitto.fi/frmPentueet.aspx?R=215&A=2016
      ja samalla voi tarkastella pennun vanhempien terveystuloksia.

      Jos pennussa ilmenee pentuaikana jotain vakavaa vikaa, jonka takia se vaikka jouduttaisiin lopettamaan, niin kunnon kasvattaja tarjoaa tilalle uuttaa pentua tai palauttaa osan kauppahinnasta.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe