Hurtta etsii ruokaa koko ajan

kylläsynyt

Tervehdys. Meillä on seuraavanlainen ongelma: kolmivuotias englanninspringerspanielinnartumme ainoa elämäntehtävä on etsiä koko ajan ruokaa tai ainakin kytätä ruoanantajaa. Se saa kaksi kuppia päivässä ruokaa, mutta hotkaisee ne samantien ja senjälkeen alkaa etsiä uutta syötävää. Jos se ei sitä löydä, niin sitten alkaa syömään talouspaperia tai paperikasseja. Luokse tulee sohvalle ja nauttii rapsutuksesta, mutta heti kun esim. pyyhekumi putoaa lattialle niin säntää katsomaan onko ilmaantunut lisää syötävää. Alkaa jo rasittaa, kun pyörii jaloissa kun on oppinut että minä annan sille ruokaa, niin annan myöskin muulloin sitä. Kuinka voimme vähentää tämän muuten niin ihanan koiran pakkomiellettä etsiä syötävää?

7

1432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • springerillinen

      Ja sitten täysi huomiottomuus muuhun kerjäämiseen. Mitään muuta ei tule. Ja varastamisen mahdollisuudetkin vähiin. Kun kerjää, ohjaa jyrsimään luuta :) Tai sitten niin, että esim. älyleluihin raksuja, ja ihminen ei anna mitään. Heikoin kohta onkin juuri ihminen.

      Minulla oli koira, joka oli neuroottinen noutaja. Se ei muuta tehnyt, kuin etsi jotain mitä voisi tarjota heitettäväksi. Siihen kelpasi esim. kuusenneulanenkin, ihan mitä vaan löytyi. Koskaan se ei siitä kokonaan eroon päässyt, mutta itse opimme olemaan huomioimatta. Ulkona sai hakea esineitä, ja niitä heitettiin, mutta sisällä tehtiin raja. Vain ulkona riehutaan, sisällä ei sallittua. Mutta piti sitten myöskin järjestää sitä energianpurun tilaisuutta siellä ulkona.

      Meillä on hiukan erilainen "ongelma". koira ei kiinnostu ruoasta, esim. koulutettaessa ei kelpaa makupaloina mikään.

    • Cavalier2009

      Meillä on hiukan yli vuoden vanha Cavalier uros ja aivan sama juttu. Odottaa syötävää koko ajan.
      Pienikin rasahdus keittiön suunnalla saa sen ryntäämään keittiöön. Koko ajan nyynää ja kyttää josko sais
      jotain syötävää. Lisäksi se myös koko ajan tuo palloa ja leikkisi noutamista vaikka koko päivän.
      Luista ei piittaa järsiäkseen kuin ani harvoin. Cavalierit ovat kerjäläisiä luonteeltaan ja lihovat helposti,
      joten varomme antamasta välipaloja kovin usein. Eli neuvoja kaivattaisiin täälläkin.

      • spanielillinenkin

        Ongelman perussyyhän on nyt siinä, että koira on oppinut saamaan ruokaa tai palloleikkejä. Nyt pallo pois, ette halua oikeasti neuroottista koiraa. Palloa vain palkkioksi, ja opettelemaan uusia monipuolisempia leikkejä. Ei ikinä koiran aloitteesta, vaan ihmisen. Jos tilanne on oikein paha, voisi lopettaa kaikenlaisen noudon tai heittelyn. Alun vieroitusjakso on hankalaa, mutta se kannattaa tehdä, myöhemmin voi taas alkaa heittelemään, kunhan aikaa on tarpeeksi kulunut. Todella pallohullu koira on oikeasti säälittävä, sen elämä on rajoittunut niin pahoin, että mitään muuta sen maailmaan ei mahdukaan noutamisen lisäksi. Tilanne voi mennä esimerkiksi siihen, että koira tuo koko päivän havunneulasia tai heinänkorsia "kepeiksi" tarjolle, jos ei muutakaan ole. Etsii vaan, tuntikaupalla ja jatkuvasti. Siksi kannattaa samaan aikaan, kun pallo otetaan pois, aloittaa joku uusi mielekäs leikki ja sen opettelu, esimerkiksi jäljestäminen voisi olla toimivaa, vaikka ihan makkaralla vedätte hajurataa. Mutta vaatii viitseliäisyyttä.

        Teette mitä teette, niin tärkeää on, että pidätte päätöksestänne kaikki kiinni. Eli, jos ei koiran haluta kerjäävän, niin kukaan ei salli sitä, ei edes "pikkasen vaan". Palkitkaa vain siitä oikeasta käytöksestä. Itse olen käyttänyt sellaista ohutta kovamuovista putkea apuna, sen avulla saan makupalan pudotettua ilman, että nousen edes pöydästä. Koira ei opi yhdistämään makupalan saantia omaan liikkeeseeni, ja pystyn palkitsemaan myöskin kauempaa- En tiedä, miten toimii jo fiksummalla aikuisella, mutta pennuilla toimii. Siis idea on se, että koira ei osaa ennakoida palkkion saamista, vaan se tulee yllättäen, eikä minun kädestäni. Yksi ongelma on menetelmän hitaus, joten ihan alussa olen istunut koiran lähellä, jotta voin takuulla palkita sen juuri oikealla hetkellä. Käytän myöskin naksutinta apunani, juuri samasta syystä. Kiitoksen ajoitus on sillä paljon helpompaa.

        Ei-toivotusta tavasta poisoppiminen on valitettavasti usein hankalampaa, niiden omaksuminen taas salakavalan helppoa. Siksi kannattaa kiinnittää asioihin jo ajoissa huomiota. Kaikille koirille ei pahoja pakkomielteitä edes synny, mutta jotkut koirat ovat niille alttiita. Ja teillä on koira, joka on niille altis, se voi kehittää niitä vastaisuudessakin. Siksi kannattaa nämä asiat katkaista heti alkuunsa.

        Itse lopettaisin kaikenlaisen ruoansaannin keittiöstä. Kieltäisin koiraa tulemasta keittiöön esim. ruoka-aikoina tai ruokaa laittaessa, omani olen opettanut lattiassa olevan viivan avulla, esim. teipillä voi tehdä sen, jos ei ole kynnystä tai vastaavaa. asian opettelu siis tapahtuu samoin kuin minkä tahansaa uuden jutun. Keittiössä siis saa olla, mutta pyydettäessä on poistuttava, jaloissa pyörivä koira keittiössä on myöskin turvallisuusriski. Ja kaikki ruoka annetaan sen rajan taakse. Ja kerjäämisellä ei saa mitään, keneltäkään. Voi olla, että koiranne siirtyy sitten varastamiseen, kun ei enää saa herkkuja totutulla tavalla. Estäkää tämä heti, ja tiedostakaa riski. Koira haluaa herkkunsa, ja kun ei enää totuttu tapa toimi, se kokeilee jotain uutta.

        Millaisia luita olette antaneet? Raakana ydinluu kyllä on ainakin meillä kaikille koirille kelvanneet, nahkaluita ei käytetä lainkaan. Noh, on niitä tarjolla, mutta toimivat lähinnä leluina.


    • wääwä

      Mitä ruokaa/merkkiä teillä syödään?

    • stilwell ja milian

      Lenkittämällä se väsyksiin, eikä sohvalla makaamalla.
      katsoppa koira-ohjelmat telkusta, niin viisastut sinäkin.
      TYLSISTYNYT koira tekee pahojaan.
      Hyvin lenkitetty aktivoitu koira ei näin toimi.
      Vika on AINA siellä hihnan toisessa päässä ja se ei ole se koira pää.

    • kasvattaja

      Määrätietoista ja tarkkaa ruokintaa, ei välipaloja. Vaan palkkio koulutuksen yhteydessä.
      Olethan muistanut madottaa koirasi, eikä se ole kantavana. Nämä asiat lisäävät ruokahalua.
      Englanninspringeri on paljon toimintaa vaativa rotu ja jos sillä ei ole mielekästä toimintaa se keskittyy vain ruuan "metsästykseen". Enkkuhan alunperin jalostettu metsästykseen joten ne vietit sieltä varmasti löytyy.
      Koirasi pitää saada runsaasti toimintaa niin moni turha vouhotus loppuu. Eli lisää liikettä ,et pysty springeriä väsyttämään.

    • sprikkuileva

      Koulutus, koulutus, koulutus!!!! Ihmisellä oltava se jämäkkyys asiassa.

      Enkkullemme riittää sanominen kerjäämistilanteessa: "olet syönyt jo ruokasi". Jos siitä huolimatta yrittää jatkaa kerjäämistä sanotaan "mitä minä sanoin!". Muka loukkaantuneena kääntää selkänsä/menee petilleen. Meillä nämä tepsii, mutta ollut näin pennusta pitäen. Kyllä se silti kokeilee viikottain heltyiskö se nyt tällä kertaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      90
      1748
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1472
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      985
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      966
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      45
      822
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      718
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      691
    8. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      691
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      666
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      623
    Aihe