Iloinen perhetapahtuma

tuli ja leimaus

tuli kohdalleni kun ostin baikal taiga rihlakon, ensi vaikutelma siisti mutta huomaa samalla venäläisen muotoilun ja jykevyyden, turhat koristekaiverrrukset jätetty pois, ainoataan tukin karhennukset sekä avausvivun pään pieni kaiverrus joka sekin aivan turha ja lukkorungon iskupohjan ulkosyrjät naputeltu hieman, luultavasti työstöjäljet piiloon, ase jäykkä taittaa mutta niin on pakko olla sillä työstöjälki sen verran "karheaa" että jos uutena ei ole sovitteet tosi tiukat niin työstöjälkien tasoittumisen jälkeen ase olisi väljähkö, silmiin pisti myös luotipiipun suu, aivan tasainen, ei ollenkaan upotusta, no helppo itse tehdä esim millin seevaus mikä suojaa piipun suuta, puolikin milliä riittää, (no ei kannata itse mennä porailemaan jos ei ole kokemusta). Laukaisu ei tuntunut aivan niin jäykälle kuin on rinnakkaispiippuisen balalaikkahaulikkoni laukaisu..puuosat ovat siistit, ja perään ilmestynyt pakeliitin sijaan ventiloitu kumi. Ase lyhyt, (1020mm), reilu 10 senttiä lyhempi kuin rinnakkaispippuinen haulikko, molemmat piiput karvanverran alle 600mm patruunapesä mukaan lukien avotähtäinten kuva aika ahdas mutta ei ole ongelma muutamalla viilanvedolla väljentää näkymää. Mukana kolme supistajaa, sylinteri, puolisuppea ja täys..kovakromatut piiput. Ase uutena pakattu tavanomaiseen venäläiseen tapaan paksuun rasvaan sekä "tervapaperiin".

4

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuli ja leimaus

      paremmassa valossa löytyikin luotipiipun suusta seevaus, on vaan niin loiva ja pintakäsitelty että eipä sitä sisällä heikossa valossa erota, mutta riittävä suojaamaan piipunsuuta.

    • isomp olis kommeemp?

      Mukavallehan tuo kuulostaa.

      "Ase lyhyt, (1020mm), reilu 10 senttiä lyhempi kuin rinnakkaispippuinen haulikko, molemmat piiput karvanverran alle 600mm patruunapesä mukaan lukien."

      Tuli vaan tuosta mieleen että onko saatavana pitempipiippuisia rihlakkoja järjellisiin hintoihin ja olisiko niissä mitään varsinaista ideaa vai riittääkö tuollaiset piiput aivan puhtaasti? Kun on taittuva ase niin onko järkeä tavoitella parempaa tarkkuutta pitemmillä piipuilla?

      • niin jätä se rauhaan

        Mahtaneeko piipun pituudella paljon olla merkitystä rihlakossa varsinkaan. Tuskin rihlakolla kuitenkaan kovin kaukaa ammutaan luotipiipullakaan.

        Vaihtopiippuisiinhaan saa kyllä pitkiä haulipiippuja joista voi olla todellista iloa haulikon pitemmillä matkoilla.

        Ainakin Finnclassic taittuvapiippuinen rihlakko vääntää kiväärinpatruunoita hiukan ammuttaessa, sen näkee hylsyistä, mutta enpä tiedä onko sillä tarkkuuteen suurta merkitystä.

        Onnitteluja vaan iloisen perhetapahtuman johdosta!


      • tuli ja leimaus
        niin jätä se rauhaan kirjoitti:

        Mahtaneeko piipun pituudella paljon olla merkitystä rihlakossa varsinkaan. Tuskin rihlakolla kuitenkaan kovin kaukaa ammutaan luotipiipullakaan.

        Vaihtopiippuisiinhaan saa kyllä pitkiä haulipiippuja joista voi olla todellista iloa haulikon pitemmillä matkoilla.

        Ainakin Finnclassic taittuvapiippuinen rihlakko vääntää kiväärinpatruunoita hiukan ammuttaessa, sen näkee hylsyistä, mutta enpä tiedä onko sillä tarkkuuteen suurta merkitystä.

        Onnitteluja vaan iloisen perhetapahtuman johdosta!

        kävin taigalla radalla puhkomassa pahvia onnellisen perhetapahtuman jälkeen, avotähtäimillä, matkaa sata metriä, betoni pöytä, tukena armeijan taiteltu villahuopa, kasa 40 mm, kasa tosin tähtäyspisteestä vajaan vaaksan verran vasemmalla, takatähtäin oli asetettu vasempaan reunaan, joten aiheellista siirtää keskelle koska tähdättyäni niin että jyvä oli hahlon vasemmassa reunassa niin osuma oli keskellä pystylinjaa, lisäksi kasa oli reilun vaaksan liian ylhäällä, ei paha näin eka kokeilulla..jätin ammunnan siihen ja sitten kotiin tutkimaan tuota piippujen välissä olevaa "viritystä", piippujen välissä on vaan akseli joka pakottaa hieman piippuja erilleen, irroitin akselin niin luotipiippu ikäänkuin suoristui joten osumapisteen täytyisi nyt sitten laskea, voi olla että laskee liikaa, tällä venäläisten keksimällä akselihärpäkkeellä ei voi säätää osumapistettä mielin määrin, nakkasinkin alkuperäisen härpäkkeen kaapin kätköihin miljoonalaatikkoon ja kokeilen osumaa ensin ilman mitään virityksiä piippujen väliin, jos osuma on kohdallaan niin eipä se kaipaa mitään mutta jos osuma on liikaa alhaalla niin aion rakennella piippujen väliin oman patentin millä saan osumapisteen käymään 100-150 metriin, toinen mahdollisuus olisi viilata takatähtäin matalemmaksi ja hahloa myös hieman syvemmäksi, tähtäystä radalla vaikeutti hieman etujyvän kallelleen viilattu pää ja hieman ahdas takatähtäimen hahlo, mutta viilallahan sen korjaa. Laukaus oli hieman jäykkä, ei ainakaan karkaa laukaus, kuitenkin venymätön laukaisu, aivan kuten lasitangon katkaisisi, plussat siitä, uskon että pientä taikinoimista ja teeret tippuu ilman kiikaria, pikajalka kiikarille olisi maksanut 150 eur, pelkkä pohja siis vasta ja siihen renkaat päälle, renkaiden hintaa en edes kysynyt, halvempia on teeret kun ampuu avotähtäimillä tarpeeksi lyhyille matkoille, täytyy vaan laittaa syksyllä mokkasiinit jalkaan ja polvisuojat jotta pääsee lähemmäs teeriä, kontata jo osaankin :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe