Sosiaalirouviin ei kansalaiskritiikki näytä purevan millään

Turpeat rouvat

Sosiaalirouvat ovat voimiensa tunnossa, vaikka luulisi jo kritiikin purevan pikkuhiljaa. Mutta ei.

Olen havainnut merkkejä, että rouvien, kuten johtavassa asemassa tai erityisasiantuntijoina työskentelevinä sosiaalityöntekijöinä puuhailevien naisten toiminta on aina vain pöyhkeämpää. Umpimielisempää. Mutta edelleen se turpea itsekeskeisyys yllättää, kun siihen törmää. En minäkään ole siihen vielä tottunut.

Keski-Suomen lastensuojelun moniammatillinen asiantuntijatyöryhmä on kutsunut joukkioonsa mukaan Pelastakaa Lapset ry:n juristin. Kyseinen moniammatillinen työryhmä suorittaa lapsiperheiden lahtauksia. Joukkio puuhailee sen äärettömän kapean ja valikoidun (ja sensuroidun) "tiedon" varassa, jonka sille toimittaa lapsen huostaanottoa janoava sosiaalityöntekijä.

Moniammatillinen työryhmä näyttää olevan uljas ja haluttu yhteistyön muoto, näkyvimmille virkamiehille. Heille se on loistotilaisuus verkostoitua. Jutella mukavia ja hoitaa siinä sivussa vasemmalla kädellä jonkinlainen lausuntokyhäelmä käsiteltävänä olevasta lapsiperheestä.

Sihteeri ja organisoija Pia Lahtinen esittää "asiantuntijalle" kutsun tulla mukaan ja kutsuttu pitää sitä miellyttävänä kohteliaisuutena.

Toinen ihan päiväntuore tarina on, että keskisuomalaisissa kunnissa työskentelevä lastensuojelun erityissosiaalityöntekijä vaikuttaa nykyään kovin huojentuneelta. Kyse taitaa olla siitä, että poliisi ei sittenkään voinut mitään sille, että kyseinen kokenut erityissossu väitti eräästä lapsiperheestä, että vanhemmat aikovat t a p p a a lapsensa. Surmata. Hän käytti laajennettuun itsemurhaan tai joukkoitsemurhaan viittaavia termejä. Mutta niinpä vain taisi hänkin nyt selvitä kuin koira veräjästä.

Ei siis kumma, että rouva näyttää huojentuneelta. Nyt on helpottunut olo pienen paineen jälkeen.

Perhe nimittäin vei tämän(kin) sosiaaliviranomaisen toiminnan poliisille tutkittavaksi.

67

3711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivo elää silti:)

      ...tällainen asiantuntijan kannanotto? (Kirjoittaja on nuorisopsykiatrian entinen ylilääkäri Pirkko Turpeinen-Saari, hänellä on nettiblogi, josta kirjotuksen kopsasin):

      "Psykiatristen toimien kummallisuudet

      Torstai 10.6.2010 klo 16:34 - Pirkko Turpeinen-Saari

      Virassa ollessani monet viranomaisten kaltoinkohtelua kokeneet kääntyivät puoleeni kokiessaan tulleensa väärin kohdelluiksi.Mainitsinkin tuolloin huvittuneena eduskunnan oikeusasiamiehelle tulleeni hänen epäviralliseksi apulaisekseen.

      Oltuani nyt yli 10 vuotta eläkkeellä puoleeni kääntyy jälleen hädässä olevia kansalaisia. Hädän piirteet ovat radikaalisti muuttuneet.

      Kokemukseni mukaan psykiatrisen hoidon taso on romahtanut. Hoitoon pääsy on entisestään heikentynyt ja mielenterveysalueen toimijoiksi on tullut henkilöitä, joilla ei ole minkäänlaista koulutusta psykiatrisesta hoidosta tai lääkityksistä ja kuitenkin he käyttävät valtaa asiakkaisiin nähden.Byrokratia on lisääntynyt.

      On vanha totuus, että ammattihenkilön koulutus ei vielä takaa hoidon laatua. Hoitavan henkilön persoonallisuus on ratkaiseva. Lämmin, kuunteleva, eläytyvä henkilö pystyy antamaan tilaa autetavan omille kokemuksille ja näkökulmille. Tällöin henkilö ei koe vallankäyttöä vaan tuntee paranevansa yhteistyössä auttajansa kanssa.

      Viimeaikaiset kokemukseni ovat olleet suorastaan karmaisevia. Maaseudulla lastensuojelun sosiaalityöntekijä on leimannut henkilön psykoottiseksi ja suljetun hoidon tarpeessa olevaksi vaikka mitään merkkejä psykoosista ei löytynyt. Toinen lastensuojelutyöntekijä on sallinut narsistisen isän puheiden perusteella tämän viedä kolme lastaan, yksi vielä vauvaikäinen, omien vanhempiensa luo pysyvästi asumaan tapaamatta koskaan lasten äitiä ja kuulematta hänen mielipidettään. Pienillä paikkakunnilla epäammatillinen selän takana puhuminen, kyvyttömyys arvioida asiakkaita psykiatrisesti ja omien harhaisten käsitysten sijoittaminen asiakkaissa olevaksi johtaa vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin.

      Ilmeisesti lääkäripula on johtanut psykiatrille kuuluvien asiantuntemusta vaativien tehtävien delegointiin kuntien mielenterveyshoitajille ja lastensuojelun sosiaalityöntekijöille.Työuraltani muistan hyvin kuinka kokeneet pitkään psykoottisten potilaiden kanssa työskennelleet mielisairaanhoitajat olivat olleet tavattoman ammattitaitoisia ja taitavia auttamaan vakavasti sairastuneita potilaitaan aikana, jolloin ei ollut vielä lääkehoitoja.Heidän turvallinen tapansa hoitaa oli tärkein osa hoitoa vielä lääkehoitojen kehityttyäkin.

      Nuorilla työntekijöillä ei ole tällaista pitkää käytännön kokemusta, jonka avulla oikealla persoonallisuudella varustettu työntekijä kehittyy todelliseksi auttajaksi. Epävarmuus saattaa johtaa nopeisiin päätelmiin ja se yhdistettynä vallankäytön taipumukseen voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin. Ammattitaidon puuttuessa esimiesten tulisi valvoa, että asiakkaita koskevia päätöksiä psykiatrian alalla tekevät henkilöt olisivat kuitenkin persoonallisuudeltaan kypsiä ja asioista monipuolisesti selvää ottavia henkilöitä.

      Viranomaisten päätökset ja niistä aiheutuvat toimet ovat usein asiakkaiden elämään voimakkaasti vaikuttavia eivätkä valitukset ja oikeudenkäynnit voi korjata jo aiheutuneita vahinkoja.

      • Turpeat rouvat

        Ihan kiva blogilöytö, joo. Kiitos nimimerkki "toivo elää silti:)"!


        Pirkko Turpeinen-Saari kirjoittaa tuossa jo yllä siteeratussa blogikirjoituksessaan:

        http://turpeinen-saari.net/blogi/2010/06/10/159


        "Viimeaikaiset kokemukseni ovat olleet suorastaan karmaisevia. Maaseudulla lastensuojelun sosiaalityöntekijä on leimannut henkilön psykoottiseksi ja suljetun hoidon tarpeessa olevaksi vaikka mitään merkkejä psykoosista ei löytynyt. Toinen lastensuojelutyöntekijä on sallinut narsistisen isän puheiden perusteella tämän viedä kolme lastaan, yksi vielä vauvaikäinen, omien vanhempiensa luo pysyvästi asumaan tapaamatta koskaan lasten äitiä ja kuulematta hänen mielipidettään. Pienillä paikkakunnilla epäammatillinen selän takana puhuminen, kyvyttömyys arvioida asiakkaita psykiatrisesti ja omien harhaisten käsitysten sijoittaminen asiakkaissa olevaksi johtaa vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin."

        Hyvä, Pirkko Turpeinen-Saari! Kiitos.


        Turpeinen-Saari on yllättävän oikeassa tuossakin, että PIENILLÄ PAIKKAKUNNILLA (kategoriaan sopivat myös sisämaan umpiossa elävät suuremmatkin paikkakunnat) esiintyy epäammatillista seläntakana puhumista. Sehän on tavallinen ja sallittu työtapa sosiaalityössä ja lastensuojelussa. Se näyttää tuovan yhä, kolmatta vuosituhatta eläessämme, tyydytystä hämmästyttävän monille ammattilaisille.

        Se, mistä olin tuossa tämän ketjun aloituspuheenvuorossani huolissani on se, että SOSIAALIROUVIEN ITSEKRIITTISESTÄ HERÄÄMISESTÄ EI OLE MITÄÄN MERKKEJÄ. Näyttää pikemminkin siltä, että sosiaalikoneistosta on tulossa entistäkin vanhemmin suojattu. Se eristäytyy kansalaisista, josta muuten Pirkko Turpeinen-Saarikin blogikirjoituksessaan kertoo.


    • Mikä on

      juristin nimi. Pelastakaa lapset ry:n juristi Mirjam Araneva oli lähiaikana perusturvan palkkaama lakimies hallinto-oikeudessa vatsapuolenani. Lapsen isä on myös pyytänyt hallinto-oikeuden Pirjo Salesvuolta huostaanoton jatkamista perusteenaan siten välttää elatustuen tarkistaminen. Tarkistutin kuitenkin lapsen yksinhuoltajana elatustuen määrän isän maksuvaran mukaiseksi, lapsen ollessa huostaanotettuna itsenäistymisvarojen oikean määräisen kertymisen vuoksi, sekä huostaanoton mahdollisen purkaantumisen vuoksi, sekä edelleen sen vuoksi, että koekotiuttaminen on laissa. Tätä ennen olin pyytänyt usita kertoja perusturvaa tarkistamaan elatustuenmäärä vastaamaan lapsen etua, perusturvan kieltäytyessä ja vielä antaessa isälle isän edun mukaisia neuvoja käräjäoikeuden käsittelyyn.
      Tämän jälkeen isä välitti minulle yllättäen Aranevan lähettämän kirjeen, jossa Araneva määrää sosiaalityöntekijän laatimaan pykälän, että isälle palautetaan elatustuki lapsen kuoleman johdosta. Minulla on nyt kauhea huoli ja hätä lapseni hengen puolesta. Huoleni ei ole aiheeton, isä on lapsellekin kertonut, että hänen etunsa on pitää lapsia huostassa ja perusturva Aranevan kanssa yhteistyössä jo pahoinpitelivät yhtä lastani niin kauan, että tämä sairastui vakavaan fyysieen sairauteen, herkkä lapsi ei kestänyt. Nyt puheena olevan lapsen kohdalla perusturva todennäköisesti kiusaa itsemurhaan tai lavastavat jonkin onnettomuuden saadakseen tällä konstilla isältä elatusvastuurasituksen poistetuksi. Sarjamurha-jutut saattavat olla sanojien suunnitelmia,eivätkä saata kaihtaa laittaa niitä täytäntöön, tekoja ja kirjeitä on viittaamassa siihen suuntaan.

      • Osanottoni!

        voi taivas,

        miten vaikeiden ristiriitojen keskellä elät. Yksinhuoltajuus ja erovanhemmuus ovat itsessään aivan liian ongelmallisia kenttiä, jotka on Suomessa hoidettu todella huonosti. Yhteiskunnan rakenteisiin ei ole tehty toimintatapoja, jotka olisivat perheille ja lapsille suotuisia ja myönteisiä. Rakenteet toimivat päinvastoin lasten hyvinvoinnin heikentämiseksi!

        Elät ihan hirveässä myrskyssä. Toivottavasti jaksat. Lähetän sinulle kaiken myötätuntoni. Kiitos kirjoituksestasi.

        Järkyttävää, mitkä kaikki asiat ovat meillä Suomessa ihan legitiimejä eli sallittuja!! Ei mikään ihme, että sosiaalirouvatkin selviävät aina aivan kaikesta, mistään kömmähdyksestä tai suoranaisesta tahallisesta vahingoittamisesta heidän, näiden sosiaalitanttojen (kuten ei yleensä muidenkaan virkamiesten) ei tarvitse kantaa vastuuta. He voivat tehdä huolettomasti mitä vain. MITÄ VAIN.

        En voi käsittää, millaisia loukkuja ja ansoja tämä maa on pullollaan. Ja aivan tavalliset ihmiset, kuten lapset, laitetaan tahallaan kärsimään.

        Olen jo vuosien ajan oivaltanut tuon, että oikeasti eroperheiden asioiden selvittelyyn laaditut mallit tai mallit, joita vaan käytännössä käytetään, ovat miestä (isää) varten. Miehen etu on tärkeä. Mies ratsastaa ja rahastaa.


      • Pelastakaa Lapset Oy

        Koetan muistaa kysyä tietolähteeltäni mikä on Pelastakaa Lapset ry:n juristin nimi, joka siis ajaa erään tuttavani lasta huostaanotettavaksi. Perusteetta. Kuntien sosiaalityöntekijät ja Pelastakaa Lapset ry ovat samaa huostaanottoklusteria.


      • joukkis ulos!
        Pelastakaa Lapset Oy kirjoitti:

        Koetan muistaa kysyä tietolähteeltäni mikä on Pelastakaa Lapset ry:n juristin nimi, joka siis ajaa erään tuttavani lasta huostaanotettavaksi. Perusteetta. Kuntien sosiaalityöntekijät ja Pelastakaa Lapset ry ovat samaa huostaanottoklusteria.

        ei sovi sosiaaliasiamieheksi. Pitäisikö harkita jonkinlaista mielenilmausta, jotta tehtävään saataisiin edes puolueeton virkamies. Meidän kohdalla joukkis rikkoi salassapitovelvollisuuttaan ja postitteli ympäriinsä meistä ja mielipiteistään tekemiään lausuntoja.


      • Uskallan
        Osanottoni! kirjoitti:

        voi taivas,

        miten vaikeiden ristiriitojen keskellä elät. Yksinhuoltajuus ja erovanhemmuus ovat itsessään aivan liian ongelmallisia kenttiä, jotka on Suomessa hoidettu todella huonosti. Yhteiskunnan rakenteisiin ei ole tehty toimintatapoja, jotka olisivat perheille ja lapsille suotuisia ja myönteisiä. Rakenteet toimivat päinvastoin lasten hyvinvoinnin heikentämiseksi!

        Elät ihan hirveässä myrskyssä. Toivottavasti jaksat. Lähetän sinulle kaiken myötätuntoni. Kiitos kirjoituksestasi.

        Järkyttävää, mitkä kaikki asiat ovat meillä Suomessa ihan legitiimejä eli sallittuja!! Ei mikään ihme, että sosiaalirouvatkin selviävät aina aivan kaikesta, mistään kömmähdyksestä tai suoranaisesta tahallisesta vahingoittamisesta heidän, näiden sosiaalitanttojen (kuten ei yleensä muidenkaan virkamiesten) ei tarvitse kantaa vastuuta. He voivat tehdä huolettomasti mitä vain. MITÄ VAIN.

        En voi käsittää, millaisia loukkuja ja ansoja tämä maa on pullollaan. Ja aivan tavalliset ihmiset, kuten lapset, laitetaan tahallaan kärsimään.

        Olen jo vuosien ajan oivaltanut tuon, että oikeasti eroperheiden asioiden selvittelyyn laaditut mallit tai mallit, joita vaan käytännössä käytetään, ovat miestä (isää) varten. Miehen etu on tärkeä. Mies ratsastaa ja rahastaa.

        laittaa vielä sosiaalityöntekijän nimen, on Anne Hartikainen ja Viola ry:n joukoissa Mikkelissä, olisiko hallituksessa. Hän antoi isälle neuvoja miten välttää elatusmaksun tarkistaminen ja hän on henkilö joka välitti Aranevan kuolemapykälän sähköpostitse isälle elatustuen tarkistamisen jälkeen. Minulle kirje ohjautui elatustuen tarkistamisen hoitaneen asianajajan kautta, jolle isä oli kirjeen jostain syystä toimittanut.


      • Väkivaltainen Viola
        Uskallan kirjoitti:

        laittaa vielä sosiaalityöntekijän nimen, on Anne Hartikainen ja Viola ry:n joukoissa Mikkelissä, olisiko hallituksessa. Hän antoi isälle neuvoja miten välttää elatusmaksun tarkistaminen ja hän on henkilö joka välitti Aranevan kuolemapykälän sähköpostitse isälle elatustuen tarkistamisen jälkeen. Minulle kirje ohjautui elatustuen tarkistamisen hoitaneen asianajajan kautta, jolle isä oli kirjeen jostain syystä toimittanut.

        No tässäpä Violan kokoonpano, Anne Hartikainen näkyy tosiaan olevan joukossa mukana:


        "Viola - väkivallasta vapaaksi ry:n hallitus 2010

        Raija Kotilainen pj.
        Riitta Manninen vpj.
        Ahti Koskinen
        Kari Hallikainen
        Anne Hartikainen
        Eeva-Leena Korpijärvi
        Maija Riitta Auvinen
        Markku Pietiläinen
        Olli Humalamäki
        Pauliina Viitamies
        Riitta Kuismin
        Ullaliina Mäkelä
        Sirkku Mehtola, toiminnanjohtaja, hallituksen sihteeri"


        http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/jasenyhdistykset/viola-vakivallasta_vapaaksi_ry/


        Joo, ja RAY tukee.


      • Sossu juoruaa
        joukkis ulos! kirjoitti:

        ei sovi sosiaaliasiamieheksi. Pitäisikö harkita jonkinlaista mielenilmausta, jotta tehtävään saataisiin edes puolueeton virkamies. Meidän kohdalla joukkis rikkoi salassapitovelvollisuuttaan ja postitteli ympäriinsä meistä ja mielipiteistään tekemiään lausuntoja.

        Nimimerkki "Joukkis ulos!" kirjoittaa:

        "Meidän kohdalla joukkis rikkoi salassapitovelvollisuuttaan ja postitteli ympäriinsä meistä ja mielipiteistään tekemiään lausuntoja."


        Juuri niin. Ja mietipä miten usein sosiaalityöntekijät syyllistävät vanhempia siitä, että vanhemmat julkistavat kokemiaan epäkohtia! Olen kuullut, että sosiaalityöntekijä oli ryhtynyt penäämään ja syyttelemään vanhempaa jopa sellaisesta, että hän oli kampaajalla käydessään puhunut kokemuksistaan lastensuojelusta. Kyseinen vanhempi ei ollut edes ryhtynyt tuolloin kampaajan tuolissa istuessaan erityisemmin mitään erittelemään, eikä antanut tarkkoja tietoja asiastaan, mutta niinpä vain sosiaalityöntekijä sai syyn hermostua.


        Oikeus tiedon jakamiseen eli silkkaan juoruamiseen ja panetteluun on vain sosiaalityöntekijöillä. He antavat kyllä kaikenlaisen "tiedon" virrata verkostoissaan. Omia asioitaan julkisesti käsittelevä kansalainen taas koetaan (asiattomasti) uhaksi. Ei mitään suhteellisuutta!

        Jokaisen ihmisen, kansalaisen, suoranainen velvollisuus on puhua omista asioistaan - niissähän hän itse on paras asiantuntija. Ei kai puheoikeus ja sananvapaus ole vain sosiaalivirkamiehillä silloin, kun puhutaan viranomaisten suorittamasta lastensuojelusta?

        Aivan outoa ja tolkutonta menoa.


      • JanitaL
        Pelastakaa Lapset Oy kirjoitti:

        Koetan muistaa kysyä tietolähteeltäni mikä on Pelastakaa Lapset ry:n juristin nimi, joka siis ajaa erään tuttavani lasta huostaanotettavaksi. Perusteetta. Kuntien sosiaalityöntekijät ja Pelastakaa Lapset ry ovat samaa huostaanottoklusteria.

        valitettavasti tuo Araneva on myös Pelasa asianajajana.


      • Mirjam Araneva pöö

        Tässä linkki Pelastakaa Lapset ry:n lakimiehen (juristin, asianajajan, varatuomarin) Mirjam Aranevan nettisivulle:

        http://www.sosiaalikollega.fi/verkkokonsultaatio/araneva


        (Hänestä on kertonut tässä ketjussa esimerkiksi nimimerkki "mikä on" 12.6.2010.)

        Hän luettelee osaamisalueekseen mm. lasten edunvalvonnan. Onhan se jännää, kun "lasten etu" ei enää alalta leipänsä ansaitsevien juristien mielestä ole yhteistyö ja osallisuus omassa perheessä, vaan taistelu omaa perhettä vastaan! Aikuisten maailma on raaka. Se raatelee lapsen oman elintilan, historian, perheen, ja varmasti kaiken muunkin minkä vain käsiinsä saa.

        Suomalainen lapsi ei perhettä tarvitse! Suomalaisesta lapsesta ollaan tekemässä onnistuneesti "kollektivisoitu kansalainen", ihminen jolla ei ole omaa yksilöllistä taustaa, ei ihmisoikeuksia eikä yksityisyyden ja yksilöllisyyden suojaa. Tervetuloa, Neuvostoliitto! Pelastakaa Lapset on ilmiötä rajalla vastassa riemukujan ja liehuvien punalippujen kanssa.


      • Mirjam Araneva pöö!
        Mirjam Araneva pöö kirjoitti:

        Tässä linkki Pelastakaa Lapset ry:n lakimiehen (juristin, asianajajan, varatuomarin) Mirjam Aranevan nettisivulle:

        http://www.sosiaalikollega.fi/verkkokonsultaatio/araneva


        (Hänestä on kertonut tässä ketjussa esimerkiksi nimimerkki "mikä on" 12.6.2010.)

        Hän luettelee osaamisalueekseen mm. lasten edunvalvonnan. Onhan se jännää, kun "lasten etu" ei enää alalta leipänsä ansaitsevien juristien mielestä ole yhteistyö ja osallisuus omassa perheessä, vaan taistelu omaa perhettä vastaan! Aikuisten maailma on raaka. Se raatelee lapsen oman elintilan, historian, perheen, ja varmasti kaiken muunkin minkä vain käsiinsä saa.

        Suomalainen lapsi ei perhettä tarvitse! Suomalaisesta lapsesta ollaan tekemässä onnistuneesti "kollektivisoitu kansalainen", ihminen jolla ei ole omaa yksilöllistä taustaa, ei ihmisoikeuksia eikä yksityisyyden ja yksilöllisyyden suojaa. Tervetuloa, Neuvostoliitto! Pelastakaa Lapset on ilmiötä rajalla vastassa riemukujan ja liehuvien punalippujen kanssa.

        Tv-toimittaja Jussi Erosen Kolme varttia -blogista löytyy maininta Pelastakaa Lapset ry:n asianajajasta Mirjam Aranevasta:


        http://blogit.mtv3.fi/kolmevarttia/2010/04/28/surkeimmin-johdettua-kansalaisjarjestoa-etsimassa/


        Nimimerkki "Riikka" kirjoittaa Jussi Erosen kommenttiosastossa 28. huhtikuuta 2010 kello 21.28:

        "Pelastakaa Lapset ry, siellä Mirjam Aranevan tekemä “työ”. Araneva kirjoittaa rahasta sosiaalitoimille vastineita perheitä vastaan. Kun ottaa huomioon ketkä maksavat yhdistyksen jäsenmaksuja, niin joku kerta kun perhe on joutunut sossujen kynsiin niin “oma” yhdistyksesi onkin sinua vastassa."


        Joo, olisipa kiva tietää, millaisilla perustiedoilla, faktoilla, juristi Araneva kirjoitelmiaan työstää... Onko toimintakulttuuri faktisesti, tiedollisesti yhtä ontuvaa kuin Jyväskylässä toimivassa Keski-Suomen lastensuojelun moniammatillisessa asiantuntijatyöryhmässä, jossa eri alojen ammattilaiset kirjoittavat perheestä raivokkaan lausunnon vain sen "tiedon" perusteella, mitä huostaanottoa himoava sosiaalityöntekijä on itse halunnut työryhmälle toimittaa. Perhettä itseään nämä "asiantuntijat" eivät tapaa koskaan.

        Mirjam Araneva taitaa olla kyseisen lastensuojelun moniammatillisen työryhmän jäsen. Jyväskyläläinen juristi Markku Leskinen on ilmeisesti jättänyt paikkansa. Mutta kylläpä taas korruptoituneisuus ja oikeudenmukaisuuden rappio haisevat tuon Mirjam Aranevankin kohdalla.... Jälleen siinä on asianajaja, joka ensin antaa huostaanottoa puolustavan lausunnon moniammatillisessa työryhmässä ja on kohta pian kyseistä lapsiperhettä vastassa hallinto-oikeudessa, jossa hän auttaa kuntaa ja sosiaalityöntekijöitä saamaan lapset huostaanotetuiksi.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9044492

        Tuo on tällä palstalla käymämme keskustelu moniammatillisesta työryhmästä.


        ******************************************************************************************

        Ja muuten! Kyseisessä Kolme varttia -blogin kommenttiosastossa on muuten paljon kiinnostavia näkemyksiä mm. Raha-automaattiyhdistyksen eli RAY:n toiminnasta. Monen mielestä sitä sietäisi myös tutkia tarkemmin.


      • lapsenpäivä
        Mirjam Araneva pöö kirjoitti:

        Tässä linkki Pelastakaa Lapset ry:n lakimiehen (juristin, asianajajan, varatuomarin) Mirjam Aranevan nettisivulle:

        http://www.sosiaalikollega.fi/verkkokonsultaatio/araneva


        (Hänestä on kertonut tässä ketjussa esimerkiksi nimimerkki "mikä on" 12.6.2010.)

        Hän luettelee osaamisalueekseen mm. lasten edunvalvonnan. Onhan se jännää, kun "lasten etu" ei enää alalta leipänsä ansaitsevien juristien mielestä ole yhteistyö ja osallisuus omassa perheessä, vaan taistelu omaa perhettä vastaan! Aikuisten maailma on raaka. Se raatelee lapsen oman elintilan, historian, perheen, ja varmasti kaiken muunkin minkä vain käsiinsä saa.

        Suomalainen lapsi ei perhettä tarvitse! Suomalaisesta lapsesta ollaan tekemässä onnistuneesti "kollektivisoitu kansalainen", ihminen jolla ei ole omaa yksilöllistä taustaa, ei ihmisoikeuksia eikä yksityisyyden ja yksilöllisyyden suojaa. Tervetuloa, Neuvostoliitto! Pelastakaa Lapset on ilmiötä rajalla vastassa riemukujan ja liehuvien punalippujen kanssa.

        Kollektivisoiminen aloitettiin jo kun jokainen lapsi laitettiin kokopäivähoitoon, nyt on vain pikku liu'utusta muuttaa päivähoito kokovuorokausihoidoksi. Onko siinä lapsen kannalta enää edes paljon eroakaan, koska lapsen vuorokaudesta on niin paljon unessaoloaikaa.
        Päivähoidon yleistyessäkin jotkut yritti jarruttaa ja kirjoittivat ihmetellen lehtiin, miten vanhemmat saattavat luopua vastuustaan ja oikeudestaan itse olla lapsen kanssa ja vaikuttaa miten ja millaiseksi lapsi kehittyy.
        Päiväkodit on politiikkaa.


      • Pelastakaa Lapset Oy
        Mirjam Araneva pöö! kirjoitti:

        Tv-toimittaja Jussi Erosen Kolme varttia -blogista löytyy maininta Pelastakaa Lapset ry:n asianajajasta Mirjam Aranevasta:


        http://blogit.mtv3.fi/kolmevarttia/2010/04/28/surkeimmin-johdettua-kansalaisjarjestoa-etsimassa/


        Nimimerkki "Riikka" kirjoittaa Jussi Erosen kommenttiosastossa 28. huhtikuuta 2010 kello 21.28:

        "Pelastakaa Lapset ry, siellä Mirjam Aranevan tekemä “työ”. Araneva kirjoittaa rahasta sosiaalitoimille vastineita perheitä vastaan. Kun ottaa huomioon ketkä maksavat yhdistyksen jäsenmaksuja, niin joku kerta kun perhe on joutunut sossujen kynsiin niin “oma” yhdistyksesi onkin sinua vastassa."


        Joo, olisipa kiva tietää, millaisilla perustiedoilla, faktoilla, juristi Araneva kirjoitelmiaan työstää... Onko toimintakulttuuri faktisesti, tiedollisesti yhtä ontuvaa kuin Jyväskylässä toimivassa Keski-Suomen lastensuojelun moniammatillisessa asiantuntijatyöryhmässä, jossa eri alojen ammattilaiset kirjoittavat perheestä raivokkaan lausunnon vain sen "tiedon" perusteella, mitä huostaanottoa himoava sosiaalityöntekijä on itse halunnut työryhmälle toimittaa. Perhettä itseään nämä "asiantuntijat" eivät tapaa koskaan.

        Mirjam Araneva taitaa olla kyseisen lastensuojelun moniammatillisen työryhmän jäsen. Jyväskyläläinen juristi Markku Leskinen on ilmeisesti jättänyt paikkansa. Mutta kylläpä taas korruptoituneisuus ja oikeudenmukaisuuden rappio haisevat tuon Mirjam Aranevankin kohdalla.... Jälleen siinä on asianajaja, joka ensin antaa huostaanottoa puolustavan lausunnon moniammatillisessa työryhmässä ja on kohta pian kyseistä lapsiperhettä vastassa hallinto-oikeudessa, jossa hän auttaa kuntaa ja sosiaalityöntekijöitä saamaan lapset huostaanotetuiksi.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9044492

        Tuo on tällä palstalla käymämme keskustelu moniammatillisesta työryhmästä.


        ******************************************************************************************

        Ja muuten! Kyseisessä Kolme varttia -blogin kommenttiosastossa on muuten paljon kiinnostavia näkemyksiä mm. Raha-automaattiyhdistyksen eli RAY:n toiminnasta. Monen mielestä sitä sietäisi myös tutkia tarkemmin.

        Mirjam Aranevasta on aiemminkin keskusteltu tällä palstalla.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8207454

        Melko tuoreessa keskustelussa, viime kesältä, taitaa olla mukana muutama nykyinenkin palstalainen. :)


        Minä olen kirjoittanut sosiaalikoneistoon lujasti kuuluvasta Mirjam Aranevasta blogissa "Lapsikauppaa & huostaanottoklustereita":

        http://lapsikauppa.blogspot.com/2010/06/mirjam-araneva-pelastaa-lapsia.html





        Pakko kertoa tämä päivän pikku kevennykseksi:

        Mirjam Araneva, Pelastakaa Lapset ry:n käyttämä asianajaja siis, esittelee Facebookissa nimekseen Mirjam Tipi Araneva.

        http://fi-fi.facebook.com/people/Mirjam-Tipi-Araneva/540796039

        "Tipi" on aina ollut meidän perheessä poikani käyttämä nimitys sukuelimestään. Hän on puhutellut sitä tipiksi aina siitä lähtien, kun alkoi puhua. (Ei hemmetti, en mä noin voi kirjoittaa tässä, että alkoi puhua. Korjaan nopeasti: oppi puhumaan. Nimittäin, lastensuojeluhan ryhtyisi välittömästi penkomaan onko pojallani ollut MUTISMIA, jos hän noin vain alkaa puhua. Siis OPPI puhumaan.)

        Lapsiperheiden kannattaa Suomessa olla tosi tarkkoja siinä, millaisia verbejä käyttävät.


      • 15

        Myös päiväkodit kauhistelivat lehdissä aikanaan, miten kauhean huonot olot lapsilla on viikonloppuna kotonaan, kun lapset maanantaina päiväkotiin tullessaan ovat niin kärttyisiä, itkeskeleviä ym. huonoa vointia osoittavia. Missä päiväkodin henkilökunnan terve järki oli? Todellisuudessa lapsilla oli ollut kotonaan niin hyvä olla, että lapset voivat pahoin maanantaisin päiväkoteihin joutuessaan. Tiistaina lapset voivat jo tätien mielestä paljon paremmin, koska hyvät tädit olivat heitä hyvin hoitaneet hyvissä päiväkotiolosuhteissa. Todellisuudessa lapsen aika on pitkä, joten tiistaina lapset olivat jo alistuneet pakkoon ja siksi oireilu ei näkynyt. Onko oikein alistaa lapset? Milloin ihmisten silmät aukeaa ja he uskaltavat tunnustaa totuuden kaikista aikuisten tärkeyden tunteistaan huolimatta?


      • Päivähoito on ok
        lapsenpäivä kirjoitti:

        Kollektivisoiminen aloitettiin jo kun jokainen lapsi laitettiin kokopäivähoitoon, nyt on vain pikku liu'utusta muuttaa päivähoito kokovuorokausihoidoksi. Onko siinä lapsen kannalta enää edes paljon eroakaan, koska lapsen vuorokaudesta on niin paljon unessaoloaikaa.
        Päivähoidon yleistyessäkin jotkut yritti jarruttaa ja kirjoittivat ihmetellen lehtiin, miten vanhemmat saattavat luopua vastuustaan ja oikeudestaan itse olla lapsen kanssa ja vaikuttaa miten ja millaiseksi lapsi kehittyy.
        Päiväkodit on politiikkaa.

        Mielestäni lasten päivähoitoa ja päiväkoteja ei pidä lähteä syyttämään kollektivisoinnista. Päivähoito on ehdottomasti vanhempien vapauden ja toimintakyvyn rakentaja, ei sen tuhoaja. Sen sijaan lapsen LAITOSTAMINEN eli sulkeminen lastensuojelulaitokseen on jo ihan toinen juttu. Minusta nämä asiat eivät ole rinnasteisia. Kyse on niin eri asioista.

        Sen sijaan on hyvin nähtävissä, kuinka lastensuojelun päättömyydet elävät vahvasti päiväkodeissa. Lastentarhanopettajillakin taitaa olla ammatti-identiteetti hukassa. Ehkä pitäisi keskittyä kehittämään oman työn sisältöä, eikä alkaa kytätä perheiden moraalia ja mahdollisia sosiaalisia virheitä.

        Päiväkodeissa työskentelee paljon epäilyttävää väkeä. Lapset tosiaan saatetaan nähdä jonkinlaisena kollektiivisena hyödykkeenä, joita aikuiset voivat käyttää hyväksi omissa poliittisissa hankkeissaan. Päiväkodin maailma saattaa siis olla vastenmielinen, mutta päiväkoti on ideana aivan loistava ja tarpeellinen.


    • Pesäpuu ry:hyn osui

      Kuulkaa!

      Minusta vaikuttaa, että tämä meidän kirjoittamisemme täällä Suomi24:ssa on saanut sentään jotain aikaiseksi. (Sen lisäksi, että sosiaalirouvien liigat näyttävät tosiaan vain tiivistävän rivejään ja toimivan yhä härskimmin lapsia ja perheitä vastaan.)

      Pesäpuu ry on uudistanut nettisivunsa ja jotenkin minusta tuntuu, että se on jonkinlainen heijastus sen kritiikin takia, jota Pesäpuu ry ja muu huostaanottobisnes ovat saaneet niskaansa. Oikeutetusti ja aiheesta.

      http://www.pesapuu.fi/

      Toki järjestön kymmenvuotissynttäreilläkin on oma osuutensa...

      Mutta olen vakuuttunut, että Pesäpuussa on säikähdetty tarkkaan kohdennettuja arvioita, mitä täällä Suomi24:ssa on esitetty. Julkinen areena on arvaamaton. Toiminnnajohtaja Raili Bäck-Kiianmaa ainakin tietää erittäin hyvin, että hänen henkilökohtainen panoksensa nelilapsisen lapsiperheen elämän rakentamisessa on hyvin tiedossa.

      Niin, että kaikenlaista sitä sattuu.

      Siksi se ensimmäinen keskusteluketju poistettiinkin (sensuroitiin) täältä Suomi24:sta. Taisi olla liian kuuma jutunaihe myös Pesäpuu ry:n henkilökunnan parissa. Se nelilapsisen perheen tulevaisuuden rakentaminen ja muutokset lasten kasvuympäristössä.

      • Lapsihutkimus?

        Jyväskylässä Suomen Ateenassa kokoontui samaisena viikonloppuna Pohjoismaisten sijaishuollon ammattilaisten kanssa, myös kansainvälinen tapsitutkimuksen konferenssi. Jostain syystä kansainvälinen tutkijaryhmä sai vain pienen osan palstatilaa Keskisuomalaisessa, verrattuna Pojoismaisen konferenssin saamaan huomioon.
        Johtuisiko siitä että Pohjoismaisen konferenssin toimittajana oli Hilja Korpimäki ja pääroolissa Pesäpuu ja Perheliitto?

        Keskisuomalainen 12.6.2010. Ilkka Hartio.
        Jyväskylässä on pohdittu tällä viikolla lasten asemaa ja osallisuutta tiedon tuottamisessa.
        Keskiviikkona alkaneessa ja tänään lauantaina päättyvässä kansainvälisen lapsuudentutkimuksen konferenssissa on mukana noin 150 osallistujaa ympäri maailmaa.

        Psykologian protessori Jaakko Seikkula Jyväskylän yliopistosta on huolissaan lasten mielenterysongelmien hoidon ja tarapiamuodon valinnan medikalisoitumisesta.
        Siekkula näkee vaihtoehtona vallitsevalle lääketieteelliselle lähestymistavalle toimintamalleja, joissa lääketieteellinen asiantuntijuus ei hallitse prosessia. Niissä terapiatyön haasteelliseksi tulee lasten kohtaaminen yksilöinä sosiaalisissa suhteissa.
        Hyvä terapia edellyttää lapsen oman äänen ottamista vakavasti ja myös myös jatkuvaa palauteteen saamista lapsen perheeltä Siekkula painottaa.

        Helsingin yliopiston sosiologian professori Pekka Sulkusen mukaan yhteiskuntaa koskevan tiedon tuotannossa on tapahtunut merkittäviä muutoksia Suomessa.
        Yhteiskuntatutkimuksessa hallitsevat lyhytaikaiset projektit, rahoituksesta kilpaileminen ja yhteiskuntasuunnittelun sijasta arviointi Tämä uusi tiedontuotannon tapa vastaa uusliberaalin julkisen hallinnon vaatimuksia, Sulkunen väittää.
        Konferenssin järjestää Jyväskylän yliopiston Lapset, nuoret ja kasvamisen ympäristöt- osaamiskeskittymä yhdessä valtakunnallisen lapsuustutkimuksen seuran kanssa.

        Päivän kysymys. Onko tutkimus samaa, kuin hutikimus ja lobbaus?
        ********
        Jyväskylän yliopistossa on tehty useita vuosia lapsitutkimusta nimellä Lapsitutkimuksen verkosto.
        Nyt vetkosto on muuttanut nimeään.

        http://www.uta.fi/laitokset/yti/verkosto/lapsuudentutkimus/

        ____


      • Amattihutkijat.
        Lapsihutkimus? kirjoitti:

        Jyväskylässä Suomen Ateenassa kokoontui samaisena viikonloppuna Pohjoismaisten sijaishuollon ammattilaisten kanssa, myös kansainvälinen tapsitutkimuksen konferenssi. Jostain syystä kansainvälinen tutkijaryhmä sai vain pienen osan palstatilaa Keskisuomalaisessa, verrattuna Pojoismaisen konferenssin saamaan huomioon.
        Johtuisiko siitä että Pohjoismaisen konferenssin toimittajana oli Hilja Korpimäki ja pääroolissa Pesäpuu ja Perheliitto?

        Keskisuomalainen 12.6.2010. Ilkka Hartio.
        Jyväskylässä on pohdittu tällä viikolla lasten asemaa ja osallisuutta tiedon tuottamisessa.
        Keskiviikkona alkaneessa ja tänään lauantaina päättyvässä kansainvälisen lapsuudentutkimuksen konferenssissa on mukana noin 150 osallistujaa ympäri maailmaa.

        Psykologian protessori Jaakko Seikkula Jyväskylän yliopistosta on huolissaan lasten mielenterysongelmien hoidon ja tarapiamuodon valinnan medikalisoitumisesta.
        Siekkula näkee vaihtoehtona vallitsevalle lääketieteelliselle lähestymistavalle toimintamalleja, joissa lääketieteellinen asiantuntijuus ei hallitse prosessia. Niissä terapiatyön haasteelliseksi tulee lasten kohtaaminen yksilöinä sosiaalisissa suhteissa.
        Hyvä terapia edellyttää lapsen oman äänen ottamista vakavasti ja myös myös jatkuvaa palauteteen saamista lapsen perheeltä Siekkula painottaa.

        Helsingin yliopiston sosiologian professori Pekka Sulkusen mukaan yhteiskuntaa koskevan tiedon tuotannossa on tapahtunut merkittäviä muutoksia Suomessa.
        Yhteiskuntatutkimuksessa hallitsevat lyhytaikaiset projektit, rahoituksesta kilpaileminen ja yhteiskuntasuunnittelun sijasta arviointi Tämä uusi tiedontuotannon tapa vastaa uusliberaalin julkisen hallinnon vaatimuksia, Sulkunen väittää.
        Konferenssin järjestää Jyväskylän yliopiston Lapset, nuoret ja kasvamisen ympäristöt- osaamiskeskittymä yhdessä valtakunnallisen lapsuustutkimuksen seuran kanssa.

        Päivän kysymys. Onko tutkimus samaa, kuin hutikimus ja lobbaus?
        ********
        Jyväskylän yliopistossa on tehty useita vuosia lapsitutkimusta nimellä Lapsitutkimuksen verkosto.
        Nyt vetkosto on muuttanut nimeään.

        http://www.uta.fi/laitokset/yti/verkosto/lapsuudentutkimus/

        ____

        Yritin etsiä tätä uutista eri tiedotusvälineistä, mutta en löytänyt. Keskisuomalaisesta sen voisi lehden tilaaja ostaa muistaakseni 36:lla centillä.


        Keskisuomalainen Jyväskylä 12.6.2010. Lastenhuolto. Heljä Korpijoki.

        Lainaus uutisesta.

        KOKEMUKSESTA RIKASTUU.
        Pohjoismaiset lasten sijaishuollon ammattilaiset ja sijaisvanhennat kokoontuivat Jyväskylään viikonlopuksi pohtimaan ja päivittämään alan tämänhetkistä tilaa.

        Kymmenen vuotta sitten Oslossa perustettu NOF-CA on järjestö jonka tarkoituksena on lisätä pohjoismaista yhteistyötä lasten ja nuorten perhehoidon kansallisten järjestöjen toimijoiden välillä.

        NOFAIAn piiriin kuuluvat ja siellä vaikuttavat tällä hetkellä jäsenmaiden sijaishuollon ammattilaiset, sijaisperheet ja perhehoitajat sekä perhehoidon piirissä olevat nuoret.
        NOFGA pyrkii parantamaan sijaishuoltoa ja perhehoitoa vaihtamalla kokemuksia asiasta ja tekemällä tutkimuksia.

        Joka vuosi järjestettävien yhteispohjoismaisten tapaamisten avulla järjestö haluaa tehdä sijaishuoltoa tutuksi myös suurelle yleisölle. Jyväskylän tapaamista emännöivät järjestöön kuuluvat Perhehoitoliitto sekä Pesäpuu Ry.

        Uutisessa iso valokuva, jossa mukana.
        Raili Bäck-Kiianmaa. Pesäpuu Ry.stä ja Pirjo Hakkarainen Perhehoitoliitosta poseeraavat Eskilstuunan aukiolla. ( Jyväskylä).
        Vasemmalta. Hallbjör Lamhauge Färsaarilta, Gitte Kirkeby Tanskasta, Pirjo Nilsson Ruotsista. Tove Wahlström Norjasta sekä Soffia Ellesdottir Islannista.


      • Tätit vauhdissa.
        Amattihutkijat. kirjoitti:

        Yritin etsiä tätä uutista eri tiedotusvälineistä, mutta en löytänyt. Keskisuomalaisesta sen voisi lehden tilaaja ostaa muistaakseni 36:lla centillä.


        Keskisuomalainen Jyväskylä 12.6.2010. Lastenhuolto. Heljä Korpijoki.

        Lainaus uutisesta.

        KOKEMUKSESTA RIKASTUU.
        Pohjoismaiset lasten sijaishuollon ammattilaiset ja sijaisvanhennat kokoontuivat Jyväskylään viikonlopuksi pohtimaan ja päivittämään alan tämänhetkistä tilaa.

        Kymmenen vuotta sitten Oslossa perustettu NOF-CA on järjestö jonka tarkoituksena on lisätä pohjoismaista yhteistyötä lasten ja nuorten perhehoidon kansallisten järjestöjen toimijoiden välillä.

        NOFAIAn piiriin kuuluvat ja siellä vaikuttavat tällä hetkellä jäsenmaiden sijaishuollon ammattilaiset, sijaisperheet ja perhehoitajat sekä perhehoidon piirissä olevat nuoret.
        NOFGA pyrkii parantamaan sijaishuoltoa ja perhehoitoa vaihtamalla kokemuksia asiasta ja tekemällä tutkimuksia.

        Joka vuosi järjestettävien yhteispohjoismaisten tapaamisten avulla järjestö haluaa tehdä sijaishuoltoa tutuksi myös suurelle yleisölle. Jyväskylän tapaamista emännöivät järjestöön kuuluvat Perhehoitoliitto sekä Pesäpuu Ry.

        Uutisessa iso valokuva, jossa mukana.
        Raili Bäck-Kiianmaa. Pesäpuu Ry.stä ja Pirjo Hakkarainen Perhehoitoliitosta poseeraavat Eskilstuunan aukiolla. ( Jyväskylä).
        Vasemmalta. Hallbjör Lamhauge Färsaarilta, Gitte Kirkeby Tanskasta, Pirjo Nilsson Ruotsista. Tove Wahlström Norjasta sekä Soffia Ellesdottir Islannista.

        Aloin pohtimaan, mikä on NOFCA?
        Keskissuomalaisen mukaan Nofca on kymmenen vuotta sitten Oslosa perustettu NOFCA (Nordic Toster Care Association) on järjestö, jonka tarkoituksena on lisätä pohjoismaista yhteistyötä lasten ja nuorten perhehoidon kansallisten järjestöjen toimijoiden välillä ja tekemällä tutkimuksia.

        Jyväskylässä tapaamista emännöivät järjestöön kuuluvat Perhehoitoliitto sekä Pesäpuu ry.

        Googletin > nofca < ja täälläistä tietoa haulla mm. löytyi.

        http://www.perhehoitoliitto.fi/ajankohtaista/index_ajankohtaista.htm

        ____


      • hahhahhaaaaaaaa
        Amattihutkijat. kirjoitti:

        Yritin etsiä tätä uutista eri tiedotusvälineistä, mutta en löytänyt. Keskisuomalaisesta sen voisi lehden tilaaja ostaa muistaakseni 36:lla centillä.


        Keskisuomalainen Jyväskylä 12.6.2010. Lastenhuolto. Heljä Korpijoki.

        Lainaus uutisesta.

        KOKEMUKSESTA RIKASTUU.
        Pohjoismaiset lasten sijaishuollon ammattilaiset ja sijaisvanhennat kokoontuivat Jyväskylään viikonlopuksi pohtimaan ja päivittämään alan tämänhetkistä tilaa.

        Kymmenen vuotta sitten Oslossa perustettu NOF-CA on järjestö jonka tarkoituksena on lisätä pohjoismaista yhteistyötä lasten ja nuorten perhehoidon kansallisten järjestöjen toimijoiden välillä.

        NOFAIAn piiriin kuuluvat ja siellä vaikuttavat tällä hetkellä jäsenmaiden sijaishuollon ammattilaiset, sijaisperheet ja perhehoitajat sekä perhehoidon piirissä olevat nuoret.
        NOFGA pyrkii parantamaan sijaishuoltoa ja perhehoitoa vaihtamalla kokemuksia asiasta ja tekemällä tutkimuksia.

        Joka vuosi järjestettävien yhteispohjoismaisten tapaamisten avulla järjestö haluaa tehdä sijaishuoltoa tutuksi myös suurelle yleisölle. Jyväskylän tapaamista emännöivät järjestöön kuuluvat Perhehoitoliitto sekä Pesäpuu Ry.

        Uutisessa iso valokuva, jossa mukana.
        Raili Bäck-Kiianmaa. Pesäpuu Ry.stä ja Pirjo Hakkarainen Perhehoitoliitosta poseeraavat Eskilstuunan aukiolla. ( Jyväskylä).
        Vasemmalta. Hallbjör Lamhauge Färsaarilta, Gitte Kirkeby Tanskasta, Pirjo Nilsson Ruotsista. Tove Wahlström Norjasta sekä Soffia Ellesdottir Islannista.

        Jyväskylässä. Hah, haa. Työpajaa on vetämässä mm. Pollari -Urrio. kertoo muka lasten / nuorten kokemuksia sijaishuollosta. Herättää epäilyni, kuinka tuollainen virkamies voi tietää mitään lasten ja nuorten asioista. Ainoastaan niiden omien lempilastensa asioista, jotka on saanut aivopestyä omaa sukuaan / perhettään vastaan. Samaten huvittaa Ritva Salpakosken esiintyminen päivillä. Hah, hah, haaa. Salpakoski on niin sijaishuoltoon kallellaan, niin sijaishuoltoon kallellaan. Että vielä lasten jälkihuollosta! Hellitä Salpakoski. Taidanpa tulla työpajaasi kuuntelemaan valheitasi - ja kommentoimaan hiukan toimiasi. Miten sijoitit lapsen helmikuussa 2009 Palokan sosiaaliasemalla? Se ei taida kestää päivänvaloa, hyvä Ritvaseni.


      • JKLhaisee, löyhkää!
        hahhahhaaaaaaaa kirjoitti:

        Jyväskylässä. Hah, haa. Työpajaa on vetämässä mm. Pollari -Urrio. kertoo muka lasten / nuorten kokemuksia sijaishuollosta. Herättää epäilyni, kuinka tuollainen virkamies voi tietää mitään lasten ja nuorten asioista. Ainoastaan niiden omien lempilastensa asioista, jotka on saanut aivopestyä omaa sukuaan / perhettään vastaan. Samaten huvittaa Ritva Salpakosken esiintyminen päivillä. Hah, hah, haaa. Salpakoski on niin sijaishuoltoon kallellaan, niin sijaishuoltoon kallellaan. Että vielä lasten jälkihuollosta! Hellitä Salpakoski. Taidanpa tulla työpajaasi kuuntelemaan valheitasi - ja kommentoimaan hiukan toimiasi. Miten sijoitit lapsen helmikuussa 2009 Palokan sosiaaliasemalla? Se ei taida kestää päivänvaloa, hyvä Ritvaseni.

        "vaihtoleikkauksen" aika. Tuollaiset ummehtuneet sossut yms. joutavat jo hyllylle. Tarvitsemme raikkaita tuulia Jyväskylään. Palkatkaa työntekijöitä muista kaupungeista, niin saamme hieman parempaa hengitysilmaa. Suostuisivatkohan esim.Tampere ja Kuopio ottamaan nuo ummehtuneita ja sijaishuoltoon kallellaan olevia asenteita omaavat, löyhkäävät sossut palvelukseensa. Jyväskylä voisi hieman maksaa - maksettiinhan Kettusellekin. Ulos vanhat pierut!


      • Noitien aika?
        JKLhaisee, löyhkää! kirjoitti:

        "vaihtoleikkauksen" aika. Tuollaiset ummehtuneet sossut yms. joutavat jo hyllylle. Tarvitsemme raikkaita tuulia Jyväskylään. Palkatkaa työntekijöitä muista kaupungeista, niin saamme hieman parempaa hengitysilmaa. Suostuisivatkohan esim.Tampere ja Kuopio ottamaan nuo ummehtuneita ja sijaishuoltoon kallellaan olevia asenteita omaavat, löyhkäävät sossut palvelukseensa. Jyväskylä voisi hieman maksaa - maksettiinhan Kettusellekin. Ulos vanhat pierut!

        Olisikohan päässyt käymään niin, että kysymyksessä olisi ajatus Anna Kontulan pemfletissa. Naiset etsivät vapautusta hetronormien pakkopaidasta. HS. 6.5.2009.

        Onko kaiken takana itseasiassa perheiden vapauttaminen Heteronormien pakkopaidasta.

        Hesarissa uutisoitiin 8.6.2010. Kansanedustaja haluaa kieltää wicca aiheiset kirjat.
        Kristillinen kansanedustaja haluaa estää nuorten fantasiakirjojen julkaisemisen. Sarja ketoo Wiccalaisuudesta, joka on täysin sopimaton nuorille. Sarjassa käytetään huumeita ja poltetaan tupakkaa. Erään tytön kuvaillaan pukeutuvan, kuin "sadomakistinen prostituoitu". Tälläistä materiaalia ei tulisi lainkaan julkaista Suomessa. Kirjoista on tehty tutkintapyyntö poliisille.

        Samassa Hesrissa oli Lisää aiheesta.
        Kustantamo ei julkaise nuorten Wiccakirjaa.
        Viccalla ei ole virallisen uskonnon asemaa Suomessa

        Entä Nallekortit. Pitäiskö nekin kieltää?

        http://www.perhehoitoliitto.fi/ajankohtaista/index_ajankohtaista.htmC.
        ____

        Valtakunnallinen perhehoitajahanke. 26.92010. Ajoissa kotiin. Mahdollisuuksia sijaisperheissä.


      • Syyllistät naiset
        Noitien aika? kirjoitti:

        Olisikohan päässyt käymään niin, että kysymyksessä olisi ajatus Anna Kontulan pemfletissa. Naiset etsivät vapautusta hetronormien pakkopaidasta. HS. 6.5.2009.

        Onko kaiken takana itseasiassa perheiden vapauttaminen Heteronormien pakkopaidasta.

        Hesarissa uutisoitiin 8.6.2010. Kansanedustaja haluaa kieltää wicca aiheiset kirjat.
        Kristillinen kansanedustaja haluaa estää nuorten fantasiakirjojen julkaisemisen. Sarja ketoo Wiccalaisuudesta, joka on täysin sopimaton nuorille. Sarjassa käytetään huumeita ja poltetaan tupakkaa. Erään tytön kuvaillaan pukeutuvan, kuin "sadomakistinen prostituoitu". Tälläistä materiaalia ei tulisi lainkaan julkaista Suomessa. Kirjoista on tehty tutkintapyyntö poliisille.

        Samassa Hesrissa oli Lisää aiheesta.
        Kustantamo ei julkaise nuorten Wiccakirjaa.
        Viccalla ei ole virallisen uskonnon asemaa Suomessa

        Entä Nallekortit. Pitäiskö nekin kieltää?

        http://www.perhehoitoliitto.fi/ajankohtaista/index_ajankohtaista.htmC.
        ____

        Valtakunnallinen perhehoitajahanke. 26.92010. Ajoissa kotiin. Mahdollisuuksia sijaisperheissä.

        Nimimerkki "Noitien aika?". Tarkastelet kovin mielelläsi sukupuolta, tai oikeastaan heterojen ja homojen välistä "ristiriitaa". Haluaisin kysyä, että miten mielestäni homot riitelevät heteroiden kanssa? Ja kuinka se, että naiset tarkastelevat heteroutta ja heteronormatiivisuutta (siis sitä, että kaikki kulttuurin rakentuu miehen ja naisen vastakkainasettelulle ja sukupuolten eroille) on sinulle vaarallista? Olen ihmeissäni.

        Sinulla siis on yksin oikeus "analysoida" heteronormatiivisuutta? Naiset eivät saa tätä aluetta tutkia?

        Kirjoitat nimittäin jälleen kerran näin:

        "Olisikohan päässyt käymään niin, että kysymyksessä olisi ajatus Anna Kontulan pemfletissa. Naiset etsivät vapautusta hetronormien pakkopaidasta. HS. 6.5.2009.

        Onko kaiken takana itseasiassa perheiden vapauttaminen Heteronormien pakkopaidasta."


        Heittosi ovat ampumista ilmaan, koska koskaan et perustele mitään. Väittäisin, etteivät lukijasi ole kiinnostuneita "analyyseistäsi", joita rakentelet tältä alueelta. Sukupuoliteoreetikkona epäonnistut jatkuvasti.

        Ja jos sinulla on ongelmia parisuhteissasi, älä syyllistä siitä kollektiivisesti kaikkia naisia.


      • Mummot ulos!
        JKLhaisee, löyhkää! kirjoitti:

        "vaihtoleikkauksen" aika. Tuollaiset ummehtuneet sossut yms. joutavat jo hyllylle. Tarvitsemme raikkaita tuulia Jyväskylään. Palkatkaa työntekijöitä muista kaupungeista, niin saamme hieman parempaa hengitysilmaa. Suostuisivatkohan esim.Tampere ja Kuopio ottamaan nuo ummehtuneita ja sijaishuoltoon kallellaan olevia asenteita omaavat, löyhkäävät sossut palvelukseensa. Jyväskylä voisi hieman maksaa - maksettiinhan Kettusellekin. Ulos vanhat pierut!

        Olet niin oikeassa tuota sukupolven vaihdosta vaatiessasi!

        Hassua, että juuri äsken ajattelin ihan samaa! Tuli mieleeni, että lastensuojelussa hääräilevien sosiaalirouvien eräs alaluokka ovat isoäitipahikset, tuhmat mummot, jotka ikänsä ja rapistuneen ammattitaitonsa takia voisivat siirtyä jonnekin jäähdyttelyvirkaan, pois lapsiperheiden eli kolmi- ja nelikymppisten elämästä.

        Olin muuten just juoksulenkillä, ja siellä tuo(kin) ajatus tuli päähäni. Juostessa kekkaa kaikenlaista.

        Rupesin tekemään mielessäni luetteloa isoäitipahiksista. Hoksasin heti muutaman. Yhteistä heille on, että he työskentelevät hyvin näkyvissä ja vaikuttavissa tehtävissä lastensuojelussa. Esimerkiksi Jyväskylässä. Ehkä tämä uusi idea törkymummoista tuli muhi mielessäni siksi, että olin käynyt äskettäin katselemassa Pesäpuu ry:n uudistettuja nettisivuja.

        http://www.pesapuu.fi/yhteystiedot/henkilokunta/

        Ihmettelin, että mihin henkilökunnan kasvo-/rintakuvat on poistettu yhteystietojen yhteydestä. Hm... Niin... Ettei vain se korkea ikä (eli tarkemmin sanottuna sukupolvien välinen kuilu) paljastuisi. Miten lapsiperhe antaisikaan isoäidin hääriä hienojen "tutkimusmenetelmiensä" kanssa perheen arkea ja elämää sotkemassa?

        Mummoja tarvitaan, mutta lastensuojelun viranomaistyössä mummous tarkoittaa, hämmästyttävää kyllä, jonkinlaista parempaa tietämistä, suurempaa auktoriteettia. Olematonta tiedontasoa legitimoidaan aivan kaikella.

        Ja kyllähän siinä on nähtävissä suloinen myrkynkeittäjä -ilmiö. Herttainen täti kun hurmaa kaikki tietämättömät. Sitä tiedän näiden julmien sosiaalimummojen myös hyödyntävän.


      • Laki ja oikeus.
        Mummot ulos! kirjoitti:

        Olet niin oikeassa tuota sukupolven vaihdosta vaatiessasi!

        Hassua, että juuri äsken ajattelin ihan samaa! Tuli mieleeni, että lastensuojelussa hääräilevien sosiaalirouvien eräs alaluokka ovat isoäitipahikset, tuhmat mummot, jotka ikänsä ja rapistuneen ammattitaitonsa takia voisivat siirtyä jonnekin jäähdyttelyvirkaan, pois lapsiperheiden eli kolmi- ja nelikymppisten elämästä.

        Olin muuten just juoksulenkillä, ja siellä tuo(kin) ajatus tuli päähäni. Juostessa kekkaa kaikenlaista.

        Rupesin tekemään mielessäni luetteloa isoäitipahiksista. Hoksasin heti muutaman. Yhteistä heille on, että he työskentelevät hyvin näkyvissä ja vaikuttavissa tehtävissä lastensuojelussa. Esimerkiksi Jyväskylässä. Ehkä tämä uusi idea törkymummoista tuli muhi mielessäni siksi, että olin käynyt äskettäin katselemassa Pesäpuu ry:n uudistettuja nettisivuja.

        http://www.pesapuu.fi/yhteystiedot/henkilokunta/

        Ihmettelin, että mihin henkilökunnan kasvo-/rintakuvat on poistettu yhteystietojen yhteydestä. Hm... Niin... Ettei vain se korkea ikä (eli tarkemmin sanottuna sukupolvien välinen kuilu) paljastuisi. Miten lapsiperhe antaisikaan isoäidin hääriä hienojen "tutkimusmenetelmiensä" kanssa perheen arkea ja elämää sotkemassa?

        Mummoja tarvitaan, mutta lastensuojelun viranomaistyössä mummous tarkoittaa, hämmästyttävää kyllä, jonkinlaista parempaa tietämistä, suurempaa auktoriteettia. Olematonta tiedontasoa legitimoidaan aivan kaikella.

        Ja kyllähän siinä on nähtävissä suloinen myrkynkeittäjä -ilmiö. Herttainen täti kun hurmaa kaikki tietämättömät. Sitä tiedän näiden julmien sosiaalimummojen myös hyödyntävän.

        Perhehoitoliiton linkistä poimittua. Eikö sosiaali- ja terveysministeriö ole pääasiallisesti vastuussa, lastensuojelusta.
        Parikymmentä vuotta sitten kyseisestä organisaatiosta tuli ihmeellisiä päätäksiä. Vieläköhän samat naamat työskentelevä organisaatiossa?
        Nyt työryhmä pohtii perhehoitolain toimintaohjelmaa ja lainsäädäntöä.
        Nykyistä perhehoidossa käytettävää toimeksiantosopimusta tulee kehittää.
        Toivottavasti selaavat näitä keskusteluita ja hyödyntävät lainsäädännön muutosta.

        Sosiaali- ja terveysministeriö. Sevityksiä 15.5.2010.
        Lainsäädännän muutostarpeet perhehoidossa.
        Perhehoidon valtakunnallinesen toimintaohjelman ja lainsäädännön kehittämistyöryhmän väliraportti.

        http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/_julkaisu/1504194#fi

        -----


      • För det bästä.

        Sosiaali- ja terveysministeriö.

        Kunta- ja palvelurakenteen uudistuksen tavoitteena on taata kaikille suomalaisille yhdenvertaiset sosiaali ja terveyspalvelu.

        Vastuu uudistuksesta kunnilla.
        Alan ammattilaisten verkostot vahvemmiksi.
        Kunnille läheteyt kirjeet.
        Esittee ja muu aineisto.
        Tavoitteena paras.

        http://www.stm.fi/vireilla/kehittamisohjelmat_ja_hankkeet/paras
        --


    • oikee

      "Moniammatillinen työryhmä näyttää olevan uljas ja haluttu yhteistyön muoto, näkyvimmille virkamiehille. Heille se on loistotilaisuus verkostoitua. Jutella mukavia ja hoitaa siinä sivussa vasemmalla kädellä jonkinlainen lausuntokyhäelmä käsiteltävänä olevasta lapsiperheestä."

      Tottamooses! Rouvat koppavat, nuo kyykäärmeet, narsku(polot) tarvitsevat uhreja! Niinkuin leuhkat likat leikeissään tarttee ne kiusatut sinne apulaisikseen tai muuleikseen, niin mikäs tuon rouvakoplan luonteen olisi muuttanut:) Julkeaa ja katalaa mut ah niin arvovaltaista...ONHAN siihen pääosan esittäjäksi mmmageeta päästä.

    • Sosiaaliasiamies

      Aion kirjoittaa eräästä sosiaaliasiamiehestä valituksen lääninhallitukseen ja Jyväskylän kaupunkiin. Postittelen sitä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin. Lastensuojeluilmoituksenkin taidan tehdä tästä samaisesta eräästä sosiaaliasiamiehestä...

      Joo. Julkaisen valitukseni tällä palstalla, kunhan saan ensin sen valmiiksi. Jotain kohtalaisen pientä ja näppärää tässä siitä kehittelen, en pitkää tekstiä, mutta kirjoitan takuulla kaiken mitä hänestä tiedän. Valittamisen ja kummeksumisen aihetta on.

      Kyseinen eräs sosiaaliasiamies esimerkiksi kuullut perhekodin vanhempien kauhistelevan sitä, kuinka kyseisen kaupungin lastenkodissa lapset jäävät ilman syliä ja hoivaa. Siis ilman PERUShoivaa. Palaverissa kaiken omin korvin kuullut eräs sosiaaliasiamies ei ole lähtenyt viemään tätä lastensuojeluongelmaa eteenpäin. Se olisi lastensuojelulain mukaan kaikkien virkamiesten velvollisuus. Sehän on jo lastensuojeluilmoituksen aihe!! Ilman muuta.

      Sosiaaliamies oli kyseissä palaverissa siinä toisessa virassaan. Hänellä on mielenkiintoinen kaksoisvirka. Hän ei ole Eija Hiekka.

      http://www.koskeverkko.fi/public/default.aspx?nodeid=32097


      Hämmästyttävää, kuinka kylmästi nämä virkamiehet suhtautuvat lapsiin.

      Kyseessä oli muuten perhekoti Venäjän vanhemmat, jotka uskalsivat arvostella sosiaaliasiamiehen kaupungin lastenkoti. Perhekoti Venäjä kun sijaitsee riittävän monen sadan kilometrin päässä kaupungista, lähellä Venäjän rajaa, joten heidän oli helppo arvostella ilman että olisivat rikkoneet "lojaalisuusvelvollisuuksiaan". samalla Perhekoti Venäjä sai nostettua omaa häntäänsä; vanhemmat saivat loistaa arvostelemalla toista laitosta.

      Huostaanotto- ja lastensuojelubisneksessä on siis ilahduttavasti ihan koneiston sisäistäkin selkäänpuukottamista.

      Raha panee laulamaan. Rahan takia ovat varmasti valmiita mihin tahansa. Sen on jo perhekoti Venäjäkin moneen kertaan näyttänyt toteen.

      • lapsilla ei arvoa!

        lasten asema ole hääppönen. Entisen Jyväskylän maalaiskunnan aikana tein valituksia erään erittäin suuren (johon ainoastaan maalaiskunta sijoitti) sijaisperheen toimintakulttuurista - eli välinpitämättömyydestä, jota siellä osoitettiin lukuisia pieniä kohtaan. Sossu - joka on edelleenkin töissä Jyväskylän leivissä arveli minun valehtelevan - eikä puuttunut mihinkään. Pienet olivat vailla huolenpitoa. No, eihän hän halunnut puuttua, kun oli itse sijoittanut kymmenkaupalla lapsia ko. sijaisperheeseen. Minulle vastattiin, että tilapäisesti voi sijoittaa ylipaikoille - kun ihmettelin lasten määrää. Sijaisperheen vanhemmalla riitti lapsimäärästä riippumatta energiaa suunnilleen päätoimiseen "harrastustoimintaan", josta niin ikään nosti liksaa.


      • Sosut ruotuun.

        Helsingin Sanomat. 31.12.2009.

        Sosiaali- ja terveysalan lupa ja valvontavirasto Valvira saa uusia tehtäviä. Virasto alkaa vuoden alussa valvoa myös sosiaalihuotoa, kun tähän saakka se on ohjannut terveydenhuollon henkilöstöä ja organisaatioita. Ne ratkaisevat myös sosiaalihuoltoa koskevat kantelut.

        Valviran tehtävänä on ohjata virastoja niiden valvotatyössä. Tavoitteena olisi ohjausa olisi entistä yhdenmukaisempaa, mikä parantaisi kansalaisten oikeuksia saada eri kunnissa sosiaalihuollon palveluita yhdenvertaisesti. Valvontatapauksia Valvira käsittelee silloin, kun kysymys on valtakunnallisesta ja periaatteellisesta asiasta.
        Lääninhallituksesta on siirreety Valviraan 111 virkaa sosiaalihuollon valvontaa varten.

        Linkki uutiseen ja keskusteluun, jossa oli vin 6 kommenttia.

        Uutisen lopussa linkit muihin aihepiireihi.
        Valvira aikoo tehostaa vanhustenhoidon valvontaa.
        Marja-Liisa Oartasesta ylijohtaja Valviraan.
        Jukka Männistö Valviran ylijohtajaksi.

        Jo 20- vale-epäilyä terveydenhuollossa.
        Valvira. Yli 20 läähärillä ja sairaanhoitajalla ei riittävää koulutusta.
        Valelääkärikohu synnyytti larkistuspyyntöjen tulvan.

        Päivän kysymys. Voisiko olla myös valesossuja, tai muutoin epäpäteviä. Tarvittaisiinko heillekin oma valvontakomissio?

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Valvira alkaa valvoa myös sosiaalihuoltoa/1135251808263

        ___


      • Sossut valvontaan.
        Sosut ruotuun. kirjoitti:

        Helsingin Sanomat. 31.12.2009.

        Sosiaali- ja terveysalan lupa ja valvontavirasto Valvira saa uusia tehtäviä. Virasto alkaa vuoden alussa valvoa myös sosiaalihuotoa, kun tähän saakka se on ohjannut terveydenhuollon henkilöstöä ja organisaatioita. Ne ratkaisevat myös sosiaalihuoltoa koskevat kantelut.

        Valviran tehtävänä on ohjata virastoja niiden valvotatyössä. Tavoitteena olisi ohjausa olisi entistä yhdenmukaisempaa, mikä parantaisi kansalaisten oikeuksia saada eri kunnissa sosiaalihuollon palveluita yhdenvertaisesti. Valvontatapauksia Valvira käsittelee silloin, kun kysymys on valtakunnallisesta ja periaatteellisesta asiasta.
        Lääninhallituksesta on siirreety Valviraan 111 virkaa sosiaalihuollon valvontaa varten.

        Linkki uutiseen ja keskusteluun, jossa oli vin 6 kommenttia.

        Uutisen lopussa linkit muihin aihepiireihi.
        Valvira aikoo tehostaa vanhustenhoidon valvontaa.
        Marja-Liisa Oartasesta ylijohtaja Valviraan.
        Jukka Männistö Valviran ylijohtajaksi.

        Jo 20- vale-epäilyä terveydenhuollossa.
        Valvira. Yli 20 läähärillä ja sairaanhoitajalla ei riittävää koulutusta.
        Valelääkärikohu synnyytti larkistuspyyntöjen tulvan.

        Päivän kysymys. Voisiko olla myös valesossuja, tai muutoin epäpäteviä. Tarvittaisiinko heillekin oma valvontakomissio?

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Valvira alkaa valvoa myös sosiaalihuoltoa/1135251808263

        ___

        Valvira. Sosiaali- ja terveydenhuollon valvontavirasto.

        Ammattioikeudet. -Terveydenhuollon ammattihenkilöt.

        http://www.valvira.fi/luvat/ammattioikeudet

        ---


    • Jyväskylä kurjistuu

      Sanomalehti Keskisuomalaisessa on kuulemma ollut muutama päivä sitten, tällä viikolla, uutinen jyväskyläläisten verovarojen valumisesta kaikenlaiseen sosiaalirouvien puuhasteluihin. Keskisuomalainen oli kertonut, kuinka järjetön summa katoaa vuodessa esimerkiksi lastensuojelun piiriin kuuluviin ongelmiin.

      Jyväskylän kaupunki tuhlaa ja veronmaksajat maksavat! Rakenteissa on jotain mätää.

      Onko joku huomannut lehdessä tällaisen jutun? Pääsen itse vasta huomenna maanantai kirjastoon etsimään lehtijuttua. (En tavoita sanomalehti Keskisuomalaista muualta - asun eri puolella Suomea.)

      On harmillista, että Keskisuomalaisen nettisivut on surkeat siltä osin, että lehtijuttuja sivuilta ei löydä. En usko, että toimintalinja on hyväksi lehdelle itselleenkään. Ihmiset eivät tilaa Keskisuomalaista maakunnan ulkopuolelle sen takia, että saisivat silloin tällöin lukea jonkin yksittäisen jutun.

    • Sos-lapsikylä news

      Sosiaalirouvat elävät yhä umpiossaan, suojaisessa idyllissään, mutta muualla yhteiskunnassa on jo alkanut tapahtua. Taitaapa olla niin, että nämä julkishallinnon ja kolmannen sektorin (erilaisten lastensuojelu- ja hyväntekeväisyysjärjestöjen) rouvat tajuavat viimeisinä, että muutos on jo lähtenyt liikkeelle!

      Silmät olivat lentää päästäni, kun luin tänään Sos-lapsikylien lehteä. Kaivan kohta materiaalin repustani ja ryhdyn oikein siteeraamaan lehteä. Siinä nimittäin kerrottiin Sos-lapsikylien kääntävän kurssiaan. Tuo järjestö on kovasti sitä mieltä, että sen on panostettava jatkossa AVOHUOLLON TUKITOIMIEN myymiseen, eikä luottaa siihen, että lapsivirta pysyy vakaana sen tarjoamille laitospaikoille.

      Paha kyllä, samaan aikaan järjestö on hyvin vakuuttunut siitä, että perhehoito vahvistaa selvästi asemaansa lasten sijaishuollossa. Eli järjestön huoli lasten loppumisen takia johtuu osittain siitä, että perhehoito kasvattaa jatkossa osuuttaan. Voi kysyä, vähenevätkö huostaanotot siinä touhussa.

      No, ainakin isot kaupungit aikovat vähentää huostaanottoja nykymäärästä joka on 1,5 prossaa kaikista alaikäisistä (h-vetti, onko se niin paljon?!) yhteen prossaan.

      Sos-lapsikylien lehdessä kirjoitetaan itsekriittisesti, että sen laitoksista ainakin osa niin korvessa, ettei sinne kukaan halua lapsia tuoda.

      Jess! Vapiskaa rouvat! Pallit lentää kohta teidän alta! (Pallithan ovat aikoja sitten lentäneet niiltä miehiltä, jotka ovat alalle joutuneet...)

      Ja sen tahtoisin rouville sanoa riittävän selvästi, että miehet näyttävät olevan uudistusvoima lastensuojelussa. Miehiä mukaan arvostelemaan, tarkkailemaan ja toimimaan! (Ehkä tantta ei tosiaankaan ole se maailman eroottisin naishahmo...)

      • .....

        sosiaalialalla saaneet äärettömän viranomaisvallan ja toimenpiteiden vallan käsiinsä niin siinä on ollut koko 2000-luvun muillakin viranomaistahoilla kengissä pitelemistä.

        Mutta tantat söivät itse oman uskottavuutensa ja
        takinkääntäjien kasti senkuin kasvaa tanttalaumankin keskuudessa.

        Ääretön, seuraamaton VIRANOMAISvalta on erittäin vaarallista
        ja
        vaarallista se on kouluttamattomien, kykenemättömien ja
        ammattitaidottomien ..........jen keskuudessa.
        Erittäin vaarallista.


      • entinen sossu
        ..... kirjoitti:

        sosiaalialalla saaneet äärettömän viranomaisvallan ja toimenpiteiden vallan käsiinsä niin siinä on ollut koko 2000-luvun muillakin viranomaistahoilla kengissä pitelemistä.

        Mutta tantat söivät itse oman uskottavuutensa ja
        takinkääntäjien kasti senkuin kasvaa tanttalaumankin keskuudessa.

        Ääretön, seuraamaton VIRANOMAISvalta on erittäin vaarallista
        ja
        vaarallista se on kouluttamattomien, kykenemättömien ja
        ammattitaidottomien ..........jen keskuudessa.
        Erittäin vaarallista.

        että sillä paskalla palkalla joku viittii vaan piruuttaan tehdä töitään? Hatun nosto niille, jotka teidän idioottejen kanssa jaksaa vekslata lastenne parhaaksi. Ikävä kyllä esim. huostaanotto tapahtuu vasta kun KAIKKI avohuollon toimet on käytetty tai lapsen kasvu ja kehitys järkyttävällä tavalla vaaraantuu. Ja täällä jaksetaan mamista että ihan puun takaa mitä parhaimmille vanhemmille tapahtui...ei tiedä pitäskö itkeä vai nauraa? Katsokaa nyt peiliin ja tehkää oikeesti jotain asioiden eteen kuin jauhamalla paskaa täällä ja haukkumalla työntekijöitä jtka yrittävät lapsianne auttaa. Jumalan kiitos ettei enää tarvi, siirryin rahakkaampiin ja kiitollisempiin hommiin jo parin vuoden jälkeen. Tsau vaan idiootit ja sääli kakaroitanne!


      • Kaiva peili esiin!
        entinen sossu kirjoitti:

        että sillä paskalla palkalla joku viittii vaan piruuttaan tehdä töitään? Hatun nosto niille, jotka teidän idioottejen kanssa jaksaa vekslata lastenne parhaaksi. Ikävä kyllä esim. huostaanotto tapahtuu vasta kun KAIKKI avohuollon toimet on käytetty tai lapsen kasvu ja kehitys järkyttävällä tavalla vaaraantuu. Ja täällä jaksetaan mamista että ihan puun takaa mitä parhaimmille vanhemmille tapahtui...ei tiedä pitäskö itkeä vai nauraa? Katsokaa nyt peiliin ja tehkää oikeesti jotain asioiden eteen kuin jauhamalla paskaa täällä ja haukkumalla työntekijöitä jtka yrittävät lapsianne auttaa. Jumalan kiitos ettei enää tarvi, siirryin rahakkaampiin ja kiitollisempiin hommiin jo parin vuoden jälkeen. Tsau vaan idiootit ja sääli kakaroitanne!

        Oletpas sinä ollut höynäytettävissä kun uskot tuollaiseen propagandaan.

        MISTÄ avohuollon tukitoimista sinä raukka puhut, kun monen moni kunta on tunnustanut, että lähivuosina heillä EI OLLUT KÄYTÖSSÄ YHTÄÄN AVOHUOLLON TUKIA????? On tietysti lakienkin mukaan toimivia ja toimineita kuntia, mutta suuri osa niistä on poliitikkojen käskystä ja myötävaikutuksesta rikkonut lakia tässäKIN kohtaa.

        Haukut asioista suoraan ja rehellisesti kirjoittavia idiooteiksi, niin onko Lastensuojelun Keskusliittokin idiootti?
        Ovatko ne sossut idiootteja, jotka nimettöminä ovat uskaltautuneet mediaan puhumaan laittomista huostaanotoista? Ovatko ne lääkärit idiootteja, jotka ovat puhuneet samoista asioista?

        Sinun jutuillesi pitäisi varmaan itkeä tai nauraa, ainakin, jos ajatellaan asioita todellisen lasten parhaan valossa. Vai minkä valossa sinä asioita pohdit? Pelkän ilkeilynkö ainoastaan?

        Kaiva vain se oma peilisi esille ja ota asioista kokonaisuutena selvää! Luulojen ja pinnallisten uskomusten varassa teet itsesi naurettavaksi. Tsau vain itsellesi, idiootti!


      • 35
        entinen sossu kirjoitti:

        että sillä paskalla palkalla joku viittii vaan piruuttaan tehdä töitään? Hatun nosto niille, jotka teidän idioottejen kanssa jaksaa vekslata lastenne parhaaksi. Ikävä kyllä esim. huostaanotto tapahtuu vasta kun KAIKKI avohuollon toimet on käytetty tai lapsen kasvu ja kehitys järkyttävällä tavalla vaaraantuu. Ja täällä jaksetaan mamista että ihan puun takaa mitä parhaimmille vanhemmille tapahtui...ei tiedä pitäskö itkeä vai nauraa? Katsokaa nyt peiliin ja tehkää oikeesti jotain asioiden eteen kuin jauhamalla paskaa täällä ja haukkumalla työntekijöitä jtka yrittävät lapsianne auttaa. Jumalan kiitos ettei enää tarvi, siirryin rahakkaampiin ja kiitollisempiin hommiin jo parin vuoden jälkeen. Tsau vaan idiootit ja sääli kakaroitanne!

        sanottu, että sosiaalialalla ei työskentelisi luonnevammaisia ihmisiä? Muutama huostaanottoäiti, joka on valmistunut myöhemmin sosiaalityöntekijäksi, on puuttunut nimenomaan tuohon, miten väärin perustein alalle monet hakeutuvat... On siinä sinulle raukalle pohtimista tietysti.

        Ja nuo uskomukset, joita näytät kumartavan, ovat suunnitelijoiden pöydältä lähteviä suosituksia, joilla ei läheskään kaikissa kunnissa ole vuosiin ollut mitään yhtä todellisuuden kanssa.


      • Ajoissa huostaan.
        35 kirjoitti:

        sanottu, että sosiaalialalla ei työskentelisi luonnevammaisia ihmisiä? Muutama huostaanottoäiti, joka on valmistunut myöhemmin sosiaalityöntekijäksi, on puuttunut nimenomaan tuohon, miten väärin perustein alalle monet hakeutuvat... On siinä sinulle raukalle pohtimista tietysti.

        Ja nuo uskomukset, joita näytät kumartavan, ovat suunnitelijoiden pöydältä lähteviä suosituksia, joilla ei läheskään kaikissa kunnissa ole vuosiin ollut mitään yhtä todellisuuden kanssa.

        Olisko kampanjalle sopivampi nimi Ajoissa huostaan?

        Keskisuomalainen uutisoi perjantaina 25.9.2010. Heljä Roikonen.
        Sijaisvanhempia etsitään lisää. Sijaisperheistä on kova pula. Perhehoitoliiton koordinoima valtakunnallinen rekrytointikampanja Ajoissa kotiin etsii uusia perheitä, jotka ovat kiinnostuneita ryhtymään sijaisvanhemmiksi.
        Sijaisvanhempia tarvitaan jatkuvasti lisää, sillä tuhannet suomalaislapset tarvitsevat turvallista kotia.
        Kampanja järjestetään nyt kolmatta kertaa. Suojelijana on peruspalveluministeri Paula Risikko.

        11-26. 9. kestävän kampanjan aikana pyritään lisäämään yleistä tietouttta sijaisvanhemmuudesta ja perhehoidon moninaisuudesta sijaisvanhemmuudesta ja perhehoidon monimuotoisuudesta.
        Ajoissa kotiin-kampanja näkyy tapahtumissa ja infotilaisuuksissa eri puolilla Suomea.
        Rekrytointikampanjan liittyen Keski-Suomen kuntien yhteinen sijaishuoltoyksikkö sekä Pelastakaa Lapset Ry Keski-Suomen aluetoimisto ovat järjestäneet paikallisia infotilaisuuksia.

        Pelastakaa lapset Ry hakee sijaisperheiden lisäksi myös tuki ja lomaperheitä.
        Viimeisimmän virallisen tilaston mukaan kodin ulkopuolelle oli sijoitettuna 16.600 suomalaislasta ja- nuorta..
        Heistä vain kolmannes oli perhehoidossa, loput perhekodeissa ja laitoksissa. Keski-Suomessa oli lähes 900 lasta sijaishoidossa.

        Sijaisperheiden lisäksi myös tuki- ja lomaperheet ovat tarpeen, sillä Suomessa kaikkiaan yli 70.000 lapsen ja nuoren katsotaan tarvitsevan erilaisia lastensuojelun tukitoimia.
        Kampanjan tapahtumista saa netissä, myös omat sivut Facebookissa.
        *******
        Helsingin Sanominen mukaan Suomessa on 150.00 isätöntä lasta.
        Kuinka paljon tämä Ajoissa Kotiin kampanja lisää isättömiä, äidittömiä , syrjäytettyjä lapsia?

        Allaolevassa linkissä lisää kampanjasta.
        Ajoissa kotiin
        Ota yhteyttä.
        Sijaisvanhemmaksi sivut.
        Katso myös Aamu TV:n haastattelu.
        Lisätiedot.
        Tapahtumakalenteri tästä.
        Perhehoitoliitto.
        Järjestö.

        http://www.sijaisvanhemmaksi.fi/
        ----


      • tätä mielipuolta
        Ajoissa huostaan. kirjoitti:

        Olisko kampanjalle sopivampi nimi Ajoissa huostaan?

        Keskisuomalainen uutisoi perjantaina 25.9.2010. Heljä Roikonen.
        Sijaisvanhempia etsitään lisää. Sijaisperheistä on kova pula. Perhehoitoliiton koordinoima valtakunnallinen rekrytointikampanja Ajoissa kotiin etsii uusia perheitä, jotka ovat kiinnostuneita ryhtymään sijaisvanhemmiksi.
        Sijaisvanhempia tarvitaan jatkuvasti lisää, sillä tuhannet suomalaislapset tarvitsevat turvallista kotia.
        Kampanja järjestetään nyt kolmatta kertaa. Suojelijana on peruspalveluministeri Paula Risikko.

        11-26. 9. kestävän kampanjan aikana pyritään lisäämään yleistä tietouttta sijaisvanhemmuudesta ja perhehoidon moninaisuudesta sijaisvanhemmuudesta ja perhehoidon monimuotoisuudesta.
        Ajoissa kotiin-kampanja näkyy tapahtumissa ja infotilaisuuksissa eri puolilla Suomea.
        Rekrytointikampanjan liittyen Keski-Suomen kuntien yhteinen sijaishuoltoyksikkö sekä Pelastakaa Lapset Ry Keski-Suomen aluetoimisto ovat järjestäneet paikallisia infotilaisuuksia.

        Pelastakaa lapset Ry hakee sijaisperheiden lisäksi myös tuki ja lomaperheitä.
        Viimeisimmän virallisen tilaston mukaan kodin ulkopuolelle oli sijoitettuna 16.600 suomalaislasta ja- nuorta..
        Heistä vain kolmannes oli perhehoidossa, loput perhekodeissa ja laitoksissa. Keski-Suomessa oli lähes 900 lasta sijaishoidossa.

        Sijaisperheiden lisäksi myös tuki- ja lomaperheet ovat tarpeen, sillä Suomessa kaikkiaan yli 70.000 lapsen ja nuoren katsotaan tarvitsevan erilaisia lastensuojelun tukitoimia.
        Kampanjan tapahtumista saa netissä, myös omat sivut Facebookissa.
        *******
        Helsingin Sanominen mukaan Suomessa on 150.00 isätöntä lasta.
        Kuinka paljon tämä Ajoissa Kotiin kampanja lisää isättömiä, äidittömiä , syrjäytettyjä lapsia?

        Allaolevassa linkissä lisää kampanjasta.
        Ajoissa kotiin
        Ota yhteyttä.
        Sijaisvanhemmaksi sivut.
        Katso myös Aamu TV:n haastattelu.
        Lisätiedot.
        Tapahtumakalenteri tästä.
        Perhehoitoliitto.
        Järjestö.

        http://www.sijaisvanhemmaksi.fi/
        ----

        vanhempien / sukulaisten ym. lastensuojelun kanssa tekemisiin joutuneiden kansalaisaktivismi on niin pirun laimeaa, että siellä ei saada mitään aikaan. Tällainen nettikirjoittelu on hyvin rajattua toimintaa - eikä saavuta kovinkaan suurta kohderyhmää. Mielestäni kunnon mielenosoitus ja sen tuoma julkisuus alkaisi vähän tuoda tunnettavuutta asialle.


      • ajoissa huostaan
        tätä mielipuolta kirjoitti:

        vanhempien / sukulaisten ym. lastensuojelun kanssa tekemisiin joutuneiden kansalaisaktivismi on niin pirun laimeaa, että siellä ei saada mitään aikaan. Tällainen nettikirjoittelu on hyvin rajattua toimintaa - eikä saavuta kovinkaan suurta kohderyhmää. Mielestäni kunnon mielenosoitus ja sen tuoma julkisuus alkaisi vähän tuoda tunnettavuutta asialle.

        Meidän pitää perustaa vastakampanja tuollaiselle "Ajoissa huostaan" kampanjalle.


      • Rakenteellista
        35 kirjoitti:

        sanottu, että sosiaalialalla ei työskentelisi luonnevammaisia ihmisiä? Muutama huostaanottoäiti, joka on valmistunut myöhemmin sosiaalityöntekijäksi, on puuttunut nimenomaan tuohon, miten väärin perustein alalle monet hakeutuvat... On siinä sinulle raukalle pohtimista tietysti.

        Ja nuo uskomukset, joita näytät kumartavan, ovat suunnitelijoiden pöydältä lähteviä suosituksia, joilla ei läheskään kaikissa kunnissa ole vuosiin ollut mitään yhtä todellisuuden kanssa.

        Sosiaalijärjestelmä on Suomessa sellainen, että virkamieheltä ei edes vaadita luonnevammaa, kun asiakkaan kannalta lopputulos on kohtuuton. Kyse on siis RAKENTEISTA, ei sosiaalirouvien luonteesta ja persoonallisista piirteistä. Mutta tämä ei tarkoita, etteikö noita viallisia piirteitä viljalti esiintyisi...


      • Mikael Palola, toimi
        tätä mielipuolta kirjoitti:

        vanhempien / sukulaisten ym. lastensuojelun kanssa tekemisiin joutuneiden kansalaisaktivismi on niin pirun laimeaa, että siellä ei saada mitään aikaan. Tällainen nettikirjoittelu on hyvin rajattua toimintaa - eikä saavuta kovinkaan suurta kohderyhmää. Mielestäni kunnon mielenosoitus ja sen tuoma julkisuus alkaisi vähän tuoda tunnettavuutta asialle.

        Mielenosoitus on takuulla hyvä idea, mutta näkisin, että sen sanoma pitää varmaankin KOHDISTAA ja ampua siten hyvin tarkasti ja tarkkaan rajattuun maaliin.

        Rajaamisen käytännöllinen työkalu on esimerkiksi ongelmien henkilöiminen. Sitä mielestäni pitäisi käyttää, silloin kun vastassa on selkeä, tunnistettava ja rajattu vallankäyttäjä.

        Eduskuntavaalit tulevat reilun puolen vuoden kuluttua. Tämä aika on hyvää toiminnan kannalta. Esimerkiksi Jyväskylässä voisimme kohdistaa reippaasti sanomaamme yksittäisille edutajaehdokkaille, poliitikoille, vaikka he eivät jyväskyläläisiä olisikaan. Siksi meidän pitäisi hyödyntää tämä vaalien alusaika. Se antaa meille laajemmat mahdollisuudet, enemmän tilaa ideointiin.

        Esimerkiksi kuntayhtymä Saarikan johtaja Mikael Palola (kok.) on jo alkanut mainostaa sanomalehti Keskisuomalaisessa. Hänen henkilökohtainen panos olisi ratkaiseva siinä asiassa, että perusteetta huostaanotetut ja lähes totaalisesti perhekotiin (kauas, yli 300 kilometrin päähän) umpioidut lapset pääsisivät omaan kotiinsa Karstulaan. Tällaisista epäoikeudenmukaisuuksista olisi nyt pidettävä ääntä!

        Toisaalta taas minua kiehtoo valtavasti se, että mielenosoitus järjestettäisiin kunnan sosiaalitoimiston edustalla. Siten mielenosoituksia voisi olla useita, pieniä siellä ja täällä.

        En välttämättä edes usko, että saisimme yhteen isoon mielenosoitukseen väkeä, ei ainakaan siten että siitä tulisi "iso". Nykypäivänä ei voi luottaa massoihin, väenpaljouteen. Paikalle saapuu aina vain muutama, mutta se riittää.


      • Tuula Peltonen maali
        Rakenteellista kirjoitti:

        Sosiaalijärjestelmä on Suomessa sellainen, että virkamieheltä ei edes vaadita luonnevammaa, kun asiakkaan kannalta lopputulos on kohtuuton. Kyse on siis RAKENTEISTA, ei sosiaalirouvien luonteesta ja persoonallisista piirteistä. Mutta tämä ei tarkoita, etteikö noita viallisia piirteitä viljalti esiintyisi...

        valittava yhdeksi kohteeksi. Hän ajaa perhehoitajien ja totalitärismin asiaa. Hänen lähipiirissään on muuten erään "bisdnesluontoisen" sijaisperheen lapsi. Ja tuo paikka on yksi pahimmista, mutta voi vain kuvitella, miten perheen oma lapsi esitää asiat. Lasten ja sukujhen kärsimyksistä ei varmasti tule puhetta!


      • EI MAKSA LASKUJAAN
        Tuula Peltonen maali kirjoitti:

        valittava yhdeksi kohteeksi. Hän ajaa perhehoitajien ja totalitärismin asiaa. Hänen lähipiirissään on muuten erään "bisdnesluontoisen" sijaisperheen lapsi. Ja tuo paikka on yksi pahimmista, mutta voi vain kuvitella, miten perheen oma lapsi esitää asiat. Lasten ja sukujhen kärsimyksistä ei varmasti tule puhetta!

        Keskisuomalainen kertoi tänään 7.4. lehdessä, että Tuula Peltonen ei katso velvollisuudekseen hoitaa laskujaan. Hän katsoo olevansa sellaisessa asemassa, että ei tarvitse hoitaa laskujaan vaan me muut maksamme ne.

        Hänellä on ollut yksitoista laskua oikeiuden päätöksellä ulosotossa.

        Miksi joku voi olla toisten yläpuolella niin paljon, että yli 6.000 euron kuukausituloilla ei maksa laskujaan.

        Minä kun saan 2.000 kuussa ja maksan kaikki menoni!!!


      • TÖRKEÄÄ T Peltonen
        EI MAKSA LASKUJAAN kirjoitti:

        Keskisuomalainen kertoi tänään 7.4. lehdessä, että Tuula Peltonen ei katso velvollisuudekseen hoitaa laskujaan. Hän katsoo olevansa sellaisessa asemassa, että ei tarvitse hoitaa laskujaan vaan me muut maksamme ne.

        Hänellä on ollut yksitoista laskua oikeiuden päätöksellä ulosotossa.

        Miksi joku voi olla toisten yläpuolella niin paljon, että yli 6.000 euron kuukausituloilla ei maksa laskujaan.

        Minä kun saan 2.000 kuussa ja maksan kaikki menoni!!!

        MInäkin kauhistuin, kun katsoin Keskisuomalaista tänään. Lehdessä kerrottiin, että Tuula Peltonen ei halua maksaa tai hoitaa laskujaan. En ymmärrä, että joku katsoo olevansa sellaisessa asemassa, että ei tarvitse hoitaa laskujaan.

        Silloinhan me muut maksamme ne!!!

        Ei kansanedustaja, jolle jo kaikki muut kulut maksetaan, voi yli 6.000 euron kuukausituloilla jättää maksamatta laskujaan.

        Eihän sellaisia kansanedustajia voi olla.

        Uskallatko sinä antaa äänesi Tuula Peltoselle ja hän hoitaa asiansa näin leväperäisesti.

        Minä ainakin (vaikka olen Jämsäläinen) äänestän nyt toista henkilöä!!!!


      • Meiltähän tämä käy
        entinen sossu kirjoitti:

        että sillä paskalla palkalla joku viittii vaan piruuttaan tehdä töitään? Hatun nosto niille, jotka teidän idioottejen kanssa jaksaa vekslata lastenne parhaaksi. Ikävä kyllä esim. huostaanotto tapahtuu vasta kun KAIKKI avohuollon toimet on käytetty tai lapsen kasvu ja kehitys järkyttävällä tavalla vaaraantuu. Ja täällä jaksetaan mamista että ihan puun takaa mitä parhaimmille vanhemmille tapahtui...ei tiedä pitäskö itkeä vai nauraa? Katsokaa nyt peiliin ja tehkää oikeesti jotain asioiden eteen kuin jauhamalla paskaa täällä ja haukkumalla työntekijöitä jtka yrittävät lapsianne auttaa. Jumalan kiitos ettei enää tarvi, siirryin rahakkaampiin ja kiitollisempiin hommiin jo parin vuoden jälkeen. Tsau vaan idiootit ja sääli kakaroitanne!

        Jospa tämä meneekin niin, että se paskalla palkalla oleva sossu tekee diilin sijaisperheen kanssa? Helpot ja vaivattomat lapset otetaan huostaan ja rahat jaetaan sossun ja sijaisperheen kesken. Sossu toimittaa tilauksesta uusia lapsia. Hyvä bisnes. Sijaisperhe tuplaa tulonsa, ja sossullekin riittää rahaa, sen paskan palkan lisäksi. Mutta nostele sinä hattuasi vaan.


      • Anonyymi
        entinen sossu kirjoitti:

        että sillä paskalla palkalla joku viittii vaan piruuttaan tehdä töitään? Hatun nosto niille, jotka teidän idioottejen kanssa jaksaa vekslata lastenne parhaaksi. Ikävä kyllä esim. huostaanotto tapahtuu vasta kun KAIKKI avohuollon toimet on käytetty tai lapsen kasvu ja kehitys järkyttävällä tavalla vaaraantuu. Ja täällä jaksetaan mamista että ihan puun takaa mitä parhaimmille vanhemmille tapahtui...ei tiedä pitäskö itkeä vai nauraa? Katsokaa nyt peiliin ja tehkää oikeesti jotain asioiden eteen kuin jauhamalla paskaa täällä ja haukkumalla työntekijöitä jtka yrittävät lapsianne auttaa. Jumalan kiitos ettei enää tarvi, siirryin rahakkaampiin ja kiitollisempiin hommiin jo parin vuoden jälkeen. Tsau vaan idiootit ja sääli kakaroitanne!

        Eipä voi kuin kommentoida;
        -tsau vaan!!
        (ethän enää tee ihmisten parissa töitä.??.ei ole sua varten selvästikään)..sinua tuskin kentällä kaipaamaan jää kukaan! Huh!- millainen asenne, heti pois alalta tuollaiset..


      • Anonyymi
        entinen sossu kirjoitti:

        että sillä paskalla palkalla joku viittii vaan piruuttaan tehdä töitään? Hatun nosto niille, jotka teidän idioottejen kanssa jaksaa vekslata lastenne parhaaksi. Ikävä kyllä esim. huostaanotto tapahtuu vasta kun KAIKKI avohuollon toimet on käytetty tai lapsen kasvu ja kehitys järkyttävällä tavalla vaaraantuu. Ja täällä jaksetaan mamista että ihan puun takaa mitä parhaimmille vanhemmille tapahtui...ei tiedä pitäskö itkeä vai nauraa? Katsokaa nyt peiliin ja tehkää oikeesti jotain asioiden eteen kuin jauhamalla paskaa täällä ja haukkumalla työntekijöitä jtka yrittävät lapsianne auttaa. Jumalan kiitos ettei enää tarvi, siirryin rahakkaampiin ja kiitollisempiin hommiin jo parin vuoden jälkeen. Tsau vaan idiootit ja sääli kakaroitanne!

        Kuule, entinen sossu, väität että "huostaanotto tapahtuu vasta kun KAIKKI avohuollon toimet on käytetty tai…"

        Olet idiootti. Tulepa seuraamaan Itäkadun lastensuojelua läheltä, ja rouvia Kuukasjärveä, Terävää ja Alatolosta niin saat huomata että NÄIN EI SUINKAAN OLE!


    • 33

      se, kun jotkut poliitikotkin ovat sanoneet, että KANSALAISTEN pitää vaatia kuntia noudattamaan lakia.
      Miten ihmeessä se tapahtuu? Ihan selkeitä neuvoja, please!

      Kansanedustajilla on lainsäädäntövalta, joten he voisivat vaikka lakiin säätää automaattisen sakon kunnalle, kun lakien noudattaminen ei maistu. Kansalaisilla ei ole sitä valtaa.

      • infoa pliiz

        Kuka hän on ja missä roolissa ls- kartalla? Valistakaa sivistymätöntä.


    • Valitettavasti

      Nykyinen lasten"suojelu" on sitä että lastensuojelun "asiakkaaksi" joutuu usein vaikkei mitään oikeaa syytä edes olisi, siitä kun joku taho vain tekee ilmoituksen. Tämä on nykyään esim. oiva ja hyvin alhainen kostokeino. Siitä sitten asiakkus jatkuu ja jatkuu, sosiaalityöntekijä ei yleensä halua lopettaa asiakkuutta vaikkei mitään syytä enää olisi. Sosiaalityöntekijä pitää perhetyöntekijöitä perheessä ja kun syitä asiakkuuteen ei ole, ruvetaan tekaisemaan niitä kunnes sosiaali voi vedota huostaanottoon. Tätä piinaa voi jatkua vuosikausia kun käydään läpi muka "kaikki avohoidon tukitomenpiteet", toisinsanoen, vanhempien tarkoituksenmukainen uuvuttaminen, nyöryyttäminen ja lannistaminen, onko tuttu tilanne?

      • ..........

        enää nykypäivänä olla lastensuojelun asiakas.....
        sitähän nämä maan mainiot lastensuojelun puolestapuhujaviisaat toitottavat.
        Tulkaa meidän tykö .... meiltä saatte apua ja tukea
        ja
        ähäskutti vaikkette sitten saakaan
        - ennenkuin tehdään taas uusi ja seuraava lakimuutos lastensuojeluun

        -------------------
        http://www.akava.fi/ajankohtaista/uutisia_liitoista/talentia_lastensuojelu_natisee_liitoksissaan.html
        12.10.2010 9.45
        Talentia: Lastensuojelu natisee liitoksissaan
        Uudistettu lastensuojelulaki on madaltanut kynnystä puuttua lasten oireiluun varhemmin ja tehdä lastensuojeluilmoitus.
        Tämä on kuitenkin johtanut siihen, että ehkäisevä lastensuojelu on unohtunut.

        Tehdäänkö ilmoituksia jo liian helposti ja jopa vääristä syistä?
        Lastensuojelusta on tullut
        lastensuojeluilmoitusten tehtailun
        ja perkaamisen työmaa.
        ............................
        Lastensuojelulain muutosesitys on torso
        Voimassa olevaan lastensuojelulakiin on esitetty muutosta, joka toteutuessaan toisi valtiolta ja kunnilta yhteensä 1,2 miljoonaa euroa lapsiperheiden kotipalveluihin.
        Talentia ei usko lain tuovan helpotusta lastensuojelun tilanteeseen.
        .............
        - Lastensuojelulakimuutos pitää lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä suorastaan pilkkanaan.
        Heille annetaan valta ja vastuu määritellä ne palvelut, joita lapsiperhe selvitäkseen tarvitsee, mutta ei mandaattia päättää palveluiden myöntämisestä, eikä resursseja tuottaa palveluita.


      • .............
        .......... kirjoitti:

        enää nykypäivänä olla lastensuojelun asiakas.....
        sitähän nämä maan mainiot lastensuojelun puolestapuhujaviisaat toitottavat.
        Tulkaa meidän tykö .... meiltä saatte apua ja tukea
        ja
        ähäskutti vaikkette sitten saakaan
        - ennenkuin tehdään taas uusi ja seuraava lakimuutos lastensuojeluun

        -------------------
        http://www.akava.fi/ajankohtaista/uutisia_liitoista/talentia_lastensuojelu_natisee_liitoksissaan.html
        12.10.2010 9.45
        Talentia: Lastensuojelu natisee liitoksissaan
        Uudistettu lastensuojelulaki on madaltanut kynnystä puuttua lasten oireiluun varhemmin ja tehdä lastensuojeluilmoitus.
        Tämä on kuitenkin johtanut siihen, että ehkäisevä lastensuojelu on unohtunut.

        Tehdäänkö ilmoituksia jo liian helposti ja jopa vääristä syistä?
        Lastensuojelusta on tullut
        lastensuojeluilmoitusten tehtailun
        ja perkaamisen työmaa.
        ............................
        Lastensuojelulain muutosesitys on torso
        Voimassa olevaan lastensuojelulakiin on esitetty muutosta, joka toteutuessaan toisi valtiolta ja kunnilta yhteensä 1,2 miljoonaa euroa lapsiperheiden kotipalveluihin.
        Talentia ei usko lain tuovan helpotusta lastensuojelun tilanteeseen.
        .............
        - Lastensuojelulakimuutos pitää lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä suorastaan pilkkanaan.
        Heille annetaan valta ja vastuu määritellä ne palvelut, joita lapsiperhe selvitäkseen tarvitsee, mutta ei mandaattia päättää palveluiden myöntämisestä, eikä resursseja tuottaa palveluita.

        http://www.stm.fi/vireilla/lainsaadantohankkeet/sosiaali_ja_terveydenhuolto/lastensuojelu

        Lastensuojelulain muutos

        Lastensuojelulakia ehdotetaan muutettavaksi. Muutosesityksen mukaan kunnan olisi järjestettävä lastensuojelun asiakkaalle lapsen terveyden tai kehityksen kannalta välttämättömät sosiaalihuollon palvelut lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän arvion mukaisesti.

        Sosiaalityöntekijä kirjaisi palvelutarpeen arvion lapsen tai vanhemman asiakassuunnitelmaan.
        Palvelut olisi järjestettävä siinä ajassa, jonka sosiaalityöntekijä arvioi lapsen terveyden tai kehityksen kannalta välttämättömäksi. Esityksen mukaan palveluista tulisi edelleen tehdä erillinen päätös.

        Uudistuksella vahvistettaisiin lastensuojelutyötä lapsia ja perheitä tukevana palveluna.
        Ehkäisevien palvelujen käyttöä lisäämällä voidaan vähentää raskaampien tukitoimien, kuten kodin ulkopuolisten sijoitusten, tarvetta. Lain muutoksen odotetaan lisäävän erityisesti kotipalvelun käyttöä.
        ......................


      • ...........
        ............. kirjoitti:

        http://www.stm.fi/vireilla/lainsaadantohankkeet/sosiaali_ja_terveydenhuolto/lastensuojelu

        Lastensuojelulain muutos

        Lastensuojelulakia ehdotetaan muutettavaksi. Muutosesityksen mukaan kunnan olisi järjestettävä lastensuojelun asiakkaalle lapsen terveyden tai kehityksen kannalta välttämättömät sosiaalihuollon palvelut lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän arvion mukaisesti.

        Sosiaalityöntekijä kirjaisi palvelutarpeen arvion lapsen tai vanhemman asiakassuunnitelmaan.
        Palvelut olisi järjestettävä siinä ajassa, jonka sosiaalityöntekijä arvioi lapsen terveyden tai kehityksen kannalta välttämättömäksi. Esityksen mukaan palveluista tulisi edelleen tehdä erillinen päätös.

        Uudistuksella vahvistettaisiin lastensuojelutyötä lapsia ja perheitä tukevana palveluna.
        Ehkäisevien palvelujen käyttöä lisäämällä voidaan vähentää raskaampien tukitoimien, kuten kodin ulkopuolisten sijoitusten, tarvetta. Lain muutoksen odotetaan lisäävän erityisesti kotipalvelun käyttöä.
        ......................

        http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=533580
        Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen selvitys hallituksen viime vuonna antamista lakiesityksistä on sekä lohdullista että lohdutonta luettavaa.
        Lohtua selvitys tarjoaa niille, jotka ovat tuskailleet lakiesitysten koukeroisen kielen kanssa yrittäessään päästä selville, mitä tekstillä loppujen lopuksi tarkoitetaan.
        Kaikkien lauseiden merkitys ei avautunut edes tutkijoille. Esitystä ymmärtämättömän ei tarvitse siis ajatella olevansa tyhmä.

        Lohduttomaksi selvitys tekee siinä mielessä, että se paljastaa valmistelutyön kiusalliset flopit.
        Lakiesityksiä laadittaessa unohdetaan arvioida joskus tyystin sen kansalaisvaikutukset.
        Vain viidesosa laeista valmistellaan pohtien sen vaikutusta kansalaisten asemaan ja toimintaan tai kotitalouksien asemaan yhteiskunnassa.
        Mahdolliset vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon tutkitaan vain viidessä prosentissa lakiesityksistä. Sen sijaan vaikutukset julkiseen talouteen, viranomaisiin ja yrityksiin tulevat yleensä perattua. Tosin esimerkiksi tupakkaveron korotuksessa ja biopolttoaineiden ehtojen laadinnassa unohtuivat yritysten vaikutusarvioinnit.

        Kansalaisvaikutusten arvioinnin puutteellisuudesta tai huomiotta jättämisestä on hyvänä ja huonona esimerkkinä viime päivinä esiin noussut ainakin haja-asutusalueiden jätevesiasetus.
        Sidosryhmien kuuntelukin jäi lakien valmistelussa toisinaan vaillinaiseksi.
        Huolestuttavaa on, että selvityksen mukaan jonkin keskeisen sidosryhmän lausunnon sisältö saatettiin jättää poliittisista syistä kirjaamatta hallituksen esitykseen.

        Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan lainvalmistelijat voivat olla jo etukäteen sitoutuneita johonkin tiettyyn ratkaisuun, eivätkä siksi huomioi riittävästi sidosryhmien mielipiteitä.
        Lisäksi ministeriöt antavat liian ylimalkaisia lausuntoja, eivätkä perehdy esityksiin riittävästi.

        Hallitus tehtaili viime vuoden aikana 282 lakiesitystä. Keskimäärin yhdessä lakiesityksessä on 22 sivua, joten iltalukemista lakia säätävillä kansanedustajilla on riittänyt. Mielenkiintoista on, että kolmekymmentä vuotta sitten lainlaatijat selvisivät nelisivuisilla esityksillä.

        Lakitekstien piteneminen hämmästyttää. Selitykseksi tuskin riittää pelkkä asioiden monimutkaistuminen. Tekstin löysyys ja koukeroisuus ovat yksinkertaisesti merkki huonosta suomenkielen taidosta. Sen parantaminen ei ole ylivoimaista, mutta välttämätöntä.

        Ylivoimaista ei saisi olla sekään, että kansalaiset otetaan tulevaisuudessa entistä paremmin mukaan lain valmisteluun. Aito mahdollisuus vaikuttaa myös lisää halua vaikuttaa.


      • et sille meil
        ........... kirjoitti:

        http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=533580
        Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen selvitys hallituksen viime vuonna antamista lakiesityksistä on sekä lohdullista että lohdutonta luettavaa.
        Lohtua selvitys tarjoaa niille, jotka ovat tuskailleet lakiesitysten koukeroisen kielen kanssa yrittäessään päästä selville, mitä tekstillä loppujen lopuksi tarkoitetaan.
        Kaikkien lauseiden merkitys ei avautunut edes tutkijoille. Esitystä ymmärtämättömän ei tarvitse siis ajatella olevansa tyhmä.

        Lohduttomaksi selvitys tekee siinä mielessä, että se paljastaa valmistelutyön kiusalliset flopit.
        Lakiesityksiä laadittaessa unohdetaan arvioida joskus tyystin sen kansalaisvaikutukset.
        Vain viidesosa laeista valmistellaan pohtien sen vaikutusta kansalaisten asemaan ja toimintaan tai kotitalouksien asemaan yhteiskunnassa.
        Mahdolliset vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon tutkitaan vain viidessä prosentissa lakiesityksistä. Sen sijaan vaikutukset julkiseen talouteen, viranomaisiin ja yrityksiin tulevat yleensä perattua. Tosin esimerkiksi tupakkaveron korotuksessa ja biopolttoaineiden ehtojen laadinnassa unohtuivat yritysten vaikutusarvioinnit.

        Kansalaisvaikutusten arvioinnin puutteellisuudesta tai huomiotta jättämisestä on hyvänä ja huonona esimerkkinä viime päivinä esiin noussut ainakin haja-asutusalueiden jätevesiasetus.
        Sidosryhmien kuuntelukin jäi lakien valmistelussa toisinaan vaillinaiseksi.
        Huolestuttavaa on, että selvityksen mukaan jonkin keskeisen sidosryhmän lausunnon sisältö saatettiin jättää poliittisista syistä kirjaamatta hallituksen esitykseen.

        Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan lainvalmistelijat voivat olla jo etukäteen sitoutuneita johonkin tiettyyn ratkaisuun, eivätkä siksi huomioi riittävästi sidosryhmien mielipiteitä.
        Lisäksi ministeriöt antavat liian ylimalkaisia lausuntoja, eivätkä perehdy esityksiin riittävästi.

        Hallitus tehtaili viime vuoden aikana 282 lakiesitystä. Keskimäärin yhdessä lakiesityksessä on 22 sivua, joten iltalukemista lakia säätävillä kansanedustajilla on riittänyt. Mielenkiintoista on, että kolmekymmentä vuotta sitten lainlaatijat selvisivät nelisivuisilla esityksillä.

        Lakitekstien piteneminen hämmästyttää. Selitykseksi tuskin riittää pelkkä asioiden monimutkaistuminen. Tekstin löysyys ja koukeroisuus ovat yksinkertaisesti merkki huonosta suomenkielen taidosta. Sen parantaminen ei ole ylivoimaista, mutta välttämätöntä.

        Ylivoimaista ei saisi olla sekään, että kansalaiset otetaan tulevaisuudessa entistä paremmin mukaan lain valmisteluun. Aito mahdollisuus vaikuttaa myös lisää halua vaikuttaa.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010092312394256_uu.shtml

        Tutkimus:
        Hallitus unohtaa sinut
        Torstai 23.9.2010 klo 04.23 (päivitetty klo 05.29)

        Hallitus arvioi heikosti lakien vaikutuksia kansalaisiin, ilmenee Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreesta tutkimuksesta.

        Lakien valmistelu hallituksessa saa moitteita Oikeuspoliittiselta tutkimuslaitokselta.
        Tutkimuksen mukaan viime vuonna alle puolessa eduskunnalle annetuista lakiesityksistä arvioitiin kansalaisvaikutuksia, vaikka niin pitäisi tehdä hallituksen omien ohjeidenkin mukaan aina.

        Vain viidessä prosentissa kaikista lakiesityksistä arvioitiin vaikutuksia sukupuolten tasa-arvoon.
        Vaikutuksia julkiseen talouteen ja yrityksiin arvioitiin huomattavasti useammin.
        Niistäkin arvioinneista löytyi usein parantamisen varaa.

        Tutkimuksesta selviää myös, että hallituksen esityksistä on tullut yhä laajempia, mistä seuraa entistä monimutkaisempaa ja vaikeammin ymmärrettävää lainsäädäntöä.

        STT


      • En tod anna
        ............. kirjoitti:

        http://www.stm.fi/vireilla/lainsaadantohankkeet/sosiaali_ja_terveydenhuolto/lastensuojelu

        Lastensuojelulain muutos

        Lastensuojelulakia ehdotetaan muutettavaksi. Muutosesityksen mukaan kunnan olisi järjestettävä lastensuojelun asiakkaalle lapsen terveyden tai kehityksen kannalta välttämättömät sosiaalihuollon palvelut lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän arvion mukaisesti.

        Sosiaalityöntekijä kirjaisi palvelutarpeen arvion lapsen tai vanhemman asiakassuunnitelmaan.
        Palvelut olisi järjestettävä siinä ajassa, jonka sosiaalityöntekijä arvioi lapsen terveyden tai kehityksen kannalta välttämättömäksi. Esityksen mukaan palveluista tulisi edelleen tehdä erillinen päätös.

        Uudistuksella vahvistettaisiin lastensuojelutyötä lapsia ja perheitä tukevana palveluna.
        Ehkäisevien palvelujen käyttöä lisäämällä voidaan vähentää raskaampien tukitoimien, kuten kodin ulkopuolisten sijoitusten, tarvetta. Lain muutoksen odotetaan lisäävän erityisesti kotipalvelun käyttöä.
        ......................

        kotipalvelunkaan enää tulla kotiin!! Niin kauan kun se helvetin huoliluokittelu on laillinen. Eikös jo kotipalvelun TARVE saa huolestujan hälytyskellot kilkattamaan??!!


      • Rakkaat lapset
        En tod anna kirjoitti:

        kotipalvelunkaan enää tulla kotiin!! Niin kauan kun se helvetin huoliluokittelu on laillinen. Eikös jo kotipalvelun TARVE saa huolestujan hälytyskellot kilkattamaan??!!

        Kyllä sosiaalirouvilla on helppoa:

        http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/meri-lappi/2009/06/kysely_lastensuojelu_tarkein_yhteiskunnallinen_aihe_775079.html


        Tuossa viime vuoden kesäkuussa julkaistussa uutisessa Yleisradio kertoo, kuinka suomalaiset pitävät lastensuojelua tärkeimpänä yhteiskunnallisena aiheena. Well... Mitä se voi tarkoittaa? Ei välttämättä todellakaan sitä, että suomalaiset OLISIVAT TYYTYVÄISIÄ lastensuojeluun ja metodeihin, vaan jotain muuta.

        Mutta tuostakin sosiaalirouvat ovat saaneet vauhtia ja aiheen itsetyytyväisyyteen. Boostia egolle. Oman työn jälkeä ei ole tarvinnut ryhtyä tarkastelemaan.

        Mutta tuo uutinen meille kriitikoille hyvä kannustin ryhtyä toitottamaan kansanedustajaehdokkaille lastensuojelu-aiheen tärkeyttä. Asiahan näyttäisi kiinnostavan suomalaisia, eli äänestäjiä!


      • ohhoh sentään
        Rakkaat lapset kirjoitti:

        Kyllä sosiaalirouvilla on helppoa:

        http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/meri-lappi/2009/06/kysely_lastensuojelu_tarkein_yhteiskunnallinen_aihe_775079.html


        Tuossa viime vuoden kesäkuussa julkaistussa uutisessa Yleisradio kertoo, kuinka suomalaiset pitävät lastensuojelua tärkeimpänä yhteiskunnallisena aiheena. Well... Mitä se voi tarkoittaa? Ei välttämättä todellakaan sitä, että suomalaiset OLISIVAT TYYTYVÄISIÄ lastensuojeluun ja metodeihin, vaan jotain muuta.

        Mutta tuostakin sosiaalirouvat ovat saaneet vauhtia ja aiheen itsetyytyväisyyteen. Boostia egolle. Oman työn jälkeä ei ole tarvinnut ryhtyä tarkastelemaan.

        Mutta tuo uutinen meille kriitikoille hyvä kannustin ryhtyä toitottamaan kansanedustajaehdokkaille lastensuojelu-aiheen tärkeyttä. Asiahan näyttäisi kiinnostavan suomalaisia, eli äänestäjiä!

        "Oman työn jälkeä ei ole tarvinnut ryhtyä tarkastelemaan. "

        Jotenkin mulla on jo vuosia ollut mielessä kuva totaalisesta tomppelista joka kävelee paskaset saappaat jalassa pullaa mutustaen huusholliin ja tönii tavarat kumoon ja antaa niitten olla sillään. -Mitään dialogia ei osaa siihen kuvitella enää kun lähtökohta on jo noin brutaali.

        (Lapsuuden naapurini päivitteli kerran kun Tarzan-elokuva tuli tv:stä että on nuo kääpiöt veikeä rotu...-jotakin tuon tasoisia kommentteja nää saapastelijatkin lohkaisee, nää vallassaan väkevät).


      • kaverit apuun
        ohhoh sentään kirjoitti:

        "Oman työn jälkeä ei ole tarvinnut ryhtyä tarkastelemaan. "

        Jotenkin mulla on jo vuosia ollut mielessä kuva totaalisesta tomppelista joka kävelee paskaset saappaat jalassa pullaa mutustaen huusholliin ja tönii tavarat kumoon ja antaa niitten olla sillään. -Mitään dialogia ei osaa siihen kuvitella enää kun lähtökohta on jo noin brutaali.

        (Lapsuuden naapurini päivitteli kerran kun Tarzan-elokuva tuli tv:stä että on nuo kääpiöt veikeä rotu...-jotakin tuon tasoisia kommentteja nää saapastelijatkin lohkaisee, nää vallassaan väkevät).

        kerran kotiini (tilanteessa joss ei suostunut palauttamaan lasta sovitusti vaan oli kulunut jo erinäisiä PÄIVIÄ kadoksissa, poliisi pyöritteli peukaloaan ja tuumailivat että "jos se rakastaa niin lastaan ettei malta paluttaa", kunnes vanhempi konsta pisti tuulemaan yks puhelin soitto ja lapsen kotimatka alkoi) Sossut halusivat tulla varmistaan kotiinpaluun (eksä kun näes oli väittänyt ettei voi palauttaa ottaen olosuhteet huomioon) Kutsuin varmuuden vuoksi kaksi ystävääni paikalle etteivät sossut ala sooloilemaan mitään. Nämä sosiaalisantarmit olivat asiallisia, mutta huviiti kun ne ennen istumistaan sohvalle tarkasteli voiko siihen istua (Normaali sohva) ja kahdestaan "kiehnäsivät" kuin "vahingot sohvannurkalla". Epäilemättä kahdellä ystävälläni oli asiaan vaikutuksensa. Kyselivät muuten heidän perheistä yhtä sun toista, lienekkö minnekään kirjanneet. Ja kun ovikello soi ja tiedettiin että siellähän lapsi ja isä on niin ne ei tehnyt elettäkään mennäkseen avamaan ovea (isä oli tunnetusti arvaamaton) Minunhan se piti hoitaa vaikka pelottikin ovi avata. Se siitä, nämä tantat olivat siis asiallisia ja tästä episodista oli hyötyä meille. Mutta edellisen kirjoittajan kaltaisia sisääntuloja on varmaankin nykyään.


    • näin nähtynä

      "Turpeat sosiaalirouvat" on tärkeä joukko kaikkien lapsiin suunnattujen väärinkäytösten salaamisessa.

      He ovat tärkeä äänitorvi lastensuojelun ylimainostetun korttitalon pystyssä pitämisessä ja siinä sivussa on hyvä peitellä myös omaa osuutta perheiden mielivaltaiseenkin hajoittamiseen.

      Heidän jääviytensä jää tarkistamatta lausuntojen antajina ja erilaisina "asiantuntijoina", he ovat saavuttaneet aseman, jossa lasten etu on kadonnut rouvien omien etujen ajamisen pyörtisiin. Joskus motiivi voi olla oman taloudellisen edun tavoittelu, mutta myös pelkkä sairas oma vallanhalu ja itsensä merkittäväksi ja tärkeäksi tunteminen saa pönäkät rouvat ihan hengästymään "tärkeästä" tehtävästään.

      Pönäkän rouvan tunnistaa nopeasti yleensä erittäin vihamielisestä suhtautumisesta lasten vanhempiin. Jos todistajia on paikalla, hän voi käyttäytyä alentuvan ystävällisesti, mutta ilman todistajia yleensä varsinainen etova luonne paljastuu. Aina hän ei välttämättä joudu "rupusakin" kanssa mihinkään tekemisiin, riippuu miten korkealle rouvien hierarkiassa hän on onnistunut jo kipuamaan.

    • Oma luokkansa

      Sosiaalirouvista on muodostunut Suomeen oma (sosioekonominen) luokka, koska heillä on yhteinen kohtalo. Jos lastensuojelun menetelmiä ja päämääriä alettaisiin uudistaa, koko luokka kärsisi. Siksi rouvat toimivat kuin soturit oman luokkansa etujen puolesta. Heillä on puolustettavanaan koko joukon menestys.

      Sosiaalirouvat toimivat paljon mieluummin oman luokkansa etujen puolesta kuin esimerkiksi työnantajansa etujen hyväksi. Niinpä esimerkiksi kaupungin talous ei ole merkityksellinen tekijä; vain rouville kasaantuvalla vallalla on. Siksi porukan toimintatavatkin ovat niin kummalliset, joita suuri yleisökin osaa hämmästellä, jos heidän saavutuksistaan saa kuulla.

    • Reima_jaakkima

      Perusongelma on, että vanhemmat eivät osaa eivätkä viitsi kasvattaa lapsiaan.
      Ongelmia liittyy kaikkeen, ei osata käyttää rahaa, ei osata kunnolla tehdä edes ruokaa.
      Työttömät vanhemmat työntävät lapsensa päiväkoteihin kun eivät viitsi olla lastensa kanssa.
      Olutta osataan juoda ja valmispitsoja ostaa.
      Syylliseksi löydetään aina yhteiskunta ja viranomaiset.

      Hyvin on sosialidemokratia saastuttanut ihmisten mielet.

      • Samaamaatamolemmat

        Samanlaista meininkiä mistä kerrot on sijaiskodeissakin. Olutta juovat ja valmispitsoilla ruokkivat rahantuojansa.


    • Lapsensa_hoitanut

      Sitten kun lastensuojeluun ei enää saada työntekijöitä, joudutte te marsisijat ihan itse kantamaan vastuun jälkikasvunne oloista.
      Sitten saatte ihan rauhassa antaa lasten kontata huumeneulojen seassa, potea nälkää ja antaa heidän katsella ryyppäämistä

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe