New Yorkiin yksin

nnnerdie

Halu suurkaupungin sykkeeseen on sietämätön, mutta matkaseuraa ei lähipiiristä (tai vähemmän lähipiiristä) löydy. Mieleeni tulikin ajatus lähteä yksin, mutta onko se ihan hullun hommaa? Olen 20v nuori nainen,
ja kaiken lisäksi vielä täysin keltanokka, mitä matkustamiseen tulee.
Olettaisin kuitenkin, että New York on suurkaupunki siinä missä muutkin (Lontoo, Rooma, Tukholma..), ja että maalaisjärjellä pärjäisi niin, että pääsisi yhtenä kappaleena takaisin.
Koska kyseessä on ensimmäinen reissuni, ei matkan pituuskaan olisi kuin viikko, tarvittaessa pari päivää päälle.

Eli pähkinänkuoressa:
Onko mahdoton ajatus, että 20 vuotias nainen, joka ei ole jalallaankaan astunut lentokoneeseen, matkustaa yksin viikoksi New Yorkiin (hotelli/hostelli tietenkin valmiiksi varattuna), ja palaa yhtenä kappaleena takaisin?

Onko mitään, mitä erityisesti kannattaisi huomioida matkaa/hotellia varatessa, ennen matkaa jne?

Kiitos!

8

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • llllll

      tää on aika iso paikka mutta en usko että se on mahdoton ajatus...varaat vaan kaiken valmiiksi ja tutkit nyc karttaa etukäteen ja selailet kaikkee tietoa netistä. ja muista hakea esta paperi jonka voi täyttää netissä ja sitten tulostat sen mukaan.
      ja ottaa sairasvakuutus. hyvää matkaa vaan jos päätät lähteä

    • matkailija-x

      Tutustu matkaoppaiden ja netin avulla matkakohteeseen ennen matkaa, näin saat matkakohteesta enemmän irti paikan päällä. Esim tämä palsta ja http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g60763-i5-New_York_City_New_York.html. Tripadvisorissa kannatta tutustua harkitsemasi hotellin arvioihin jo ennen kuin varaat hotellia.

      Hotellien sivuilla ja amerikkalaisilla varaussivustoilla ilmoitettuihin hintoihin per yö tulee 13% veroa päälle. Samoin kaupoissa ja ravintoloissa veroja ei ole vielä hintalapuissa/ruokalistoissa, vero 8,375% tulee hintoihin päälle. Poikkeuksena on 0% vero alle 110 USD vaatteista. Kaikissa paikoissa, joissa ruoka tarjoillaan pöytään (dinerit, kahvilat, ravintolat) tulee jättää tippiä 15-20%.

      New York on turvallinen, normaali järki mukaan; pidä huolta rahoistasi, ei pimeille sivukujille jne. Poliiseja näkee paljon ja rikollisuus on vähentynyt takavuosista, kaduilla voi kävellä turvallisesti ja metrokin on turvallinen.

      Googlaa "New York for free", kaupungissa on paljon ilmaista ja halpaa tekemistä, vinkkejä löytyy monilta sivustoilta.

    • nykissä käynyt

      Olin itse hiljattain yksin Nykissä. Olen kolmekymppinen mies, eli sikäli hieman eri tilanne, mutta sanoisin että kaupunki on turvallinen yksin matkustavalle. Varsinkin Manhattanin keskiosassa on väkeä runsaasti liikkeellä iltamyöhälläkin ja metro on myös turvallinen ja käyttökelpoinen myös illalla (ainakin Manhattanin alueella). Itse kävin ilta-aikaan Harlemissakin, enkä yhtään turvattomaksi kokenut oloani :) Itselleni matka oli myös ensimmäinen koskaan, ja ihan hyvin meni, vaikka matka-aika lähes tuplaantui tuhkapilven takia :)

    • kaikkea sitä

      mutta mitä ihmeen järkeä siinä nyt olisi? Etsi kaveri ja lähde hänen kanssaan. On takuulla mukavampaa kuin yksin. Muuta ei ole mikä pitäisi ottaa huomioon ja Nykissä asuu takuulla satoja tuhansia yksin...
      Jotenkin vaan tuntuu onko sinulla ikää tarpeeksi tuota tehdä?

    • ...

      ...ole mahdoton ajatus!! Viime vuonna toukokuussa kävin kaverini kanssa siellä eka kerran. Oli mun ensimmäinen ulkomaanmatka aikuisiällä. Siitä sit innostuin ja lähdin heti syyskuussa takaisin yksin ja oli aivan mahtava reissu!! Kieltä tulee käytettyä paljon enemmän ja tutustuttua ihmisiin kun yksinään pyörii. Kertaakaan ei ollu turvaton olo saati sit pelottanu missään, edes yöaikaan. NYC on todella selkeä kaupunki liikkua ja metroa on helppo käyttää. Suosittelen ehdottomasti lähtemään vaikka sitten yksin, NYC on elämys! Se on mulle jo niin rakas paikka että koko ajan on ikävä takaisin, juuri 3 viikkoa sitten tulin sieltä... :)

    • .....

      Kyllä kannattaa lähteä sinne yksin jos et kaveria saa mukaan. Itse olin viime elo-syyskuussa siellä yksin ja oli aivan mahtava reissu! Olen 27 nainen ja olin aiemmin käynyt vain lontoossa. Tietoa sai hyvin täältä new york osiosta ja tilasin myös ennen matkaa new york pass:in, jolla joihinkin nähtävyyksiin pääsi ilmaiseksi.

      Kannattaa kyllä jo täällä miettiä vähän missä haluaa käydä ja jos haluaa käydä ostoksilla katsoa valmiiksi hyviä liikkeitä. New yorkissa oli ihmiset avuliaita. Jos oli kartta kädessä, moni tuli heti kysymään tarvitseeko apua. Oli myös helppo kulkea paikasta toiseen jalan tai metrolla. Suosittelen kyllä lähtemään reissuun jos vaan sellainen mahdollisuus on. Itse rakastuin new yorkiin ja aion varmasti mennä sinne uudestaan:)

    • obs__

      Mie kävin New Yorkissa miun Yhdysvaltojen lomalla 2 kertaa. Suosittelen, että lähdet! Eka kerta jännittää aina ihan hulluna! Mutta on sen arvosta! Miun eka oma matka oli töihin Espanjaan.. yksin, ensikertalaisena, olin sillon 22. Mutta kyllä kannatti, sen jälkeen on tullu niin monta maata taakse, että listan täytyy jatkua vielä lisää! :) New York on nätti kaupunki, hektinen, ystävällinen ja lumoava. Ei tietenkään mihkään syrjäkujille pimeän tultua, mutta muuten oli turvallinen kaupunki! Lainaa kirjastosta esim. Mondon matkaopas New York, tai Lonely Planetin New York opas! Mulla oli molemmat mukana, metroasemilta saa kartan metroa varten! Hetken aikaa metrokarttaa tuijotettua löytää itselleen helpot reitit! Jos olet viikon New Yorkissa, osta se MetroCard for week. Viikon ajan niin paljo saa ajaa metrolla ja bussilla ku sielu sietää! 27$. Ainut että aina kortin vetäsyjen välillä (eli ku meet metrotunneliin, sun täytyy mennä semmosen vipuakseli jutun läpi ja syöttää kortti siit magneettijuovasta läpi) pitää olla 20 minuuttia. Et voi mennä yhtä lyhyttä pysäkin väliä metrolla ja heti bussiin. Sillon kortti ei toimi, muuten loistava juttu!! :D

    • jade_85

      itse oli viime loka-marraskuussa yksin Nykissä (olen 24v. naishenkilö) ja hyvin selvisin vaikka ekaks ajatus kammotti. olin sielä kaäyny aikasemmin kahdesti kaverini ja isomman porukan kanssa.
      tuolla reissulla toki näin muutamia tuttuja joten en koko reissua ollut yksin..


      olen taas yksin lähdössä Nykkiin marraskuussa useammaksi viikoksi.. Onneks nyt on enempi aikaa suunnitella reissua koska viime syksyn reissulle lähdin kuukauden varotusajalla :)

      tottakai menet... ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe