Säännöt uusiksi!!

nollanolla

Jalkapallon säännöissä on muutama epäkohta, jotka muuttamalla peliä viitsisi seuratakin. 0-0 pelit ei jaksa innostaa, siis tehdäänpä näin:

- Paitsiosääntö pois kokonaan ja peli saamaan leviämään aivan uudella tavalla (mahdollistaa
kärkien kärkkymiset ja yllättävät pystysyötöt.

- Nykyisissä 0-0 kamppailuissa rangaistuslaukaus on AIVAN liian suuri rangaistus, koska niistä menee
yli 90% sisään ja maaleja ei muuten tule. Rankkarin voisi siirtää ammuttavaksi noin 20m päästä (
tai ainakin 16 rajalta) nykyisen 11m sijaan.

Ehkäpä minäkin vielä joskus sitten innostun seuraamaan kisoja, kun saadaan maaleja jääkiekkolukemin...

16

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sebb platter

      Jos paitsiosääntö poistetaan, niin mitä luulet tapahtuvan? Peli ei todellakaan ole enää saman näköistä kuin nyt, eikä mitään läpisyöttöjä tule, koska joukkueet puolustavat 9 äijällä ja pari ukkoa kyttäisi maalialueella.

      Tuota toistakaan en oikein ymmärrä. Eli jos rankkarialueella rikotaan, niin siitä pitäisi rangaista hyökkäävää joukkuetta viemällä vetopaikka kauemmas? Miksi? Maalejahan ne rankkarimaalitkin, jonka jälkeen pelion 1-0 ja toinen joukkue joutuu hyökkäämään enemmän.

    • Paitsio pois ja rankkari kauemmas maalista !

      Juuri tätä mieltä olen ollut jo kauan. Vaikka kisoissa on ollut erinomaiset linjatuomarit(eivät ole liputtaneet väärin paitsiota) niin silti paitsiosääntö tappaa pelin.

      Rankkarin kauemmas vieminen tuo peliin lisää rankkareita.

      • NÄIN EI NIIN

        Itse olen sitä mieltä, että se vanha paitsio sääntö pitäisi ottaa takaisin käytöön eli kun joku on paitsiossa osallistui peliin tai ei niin se on paitsio. Ei tarvitse sitten pohtia analysoida ja valittaa kun tuomari katsoo pelaajan osallistuneen peliin kun on tehnyt piennekin liikkeen tai päästänyt huudon suustaan vaikka palloa ei hänelle pelattaisikaan.

        Joku tuomari sitten voi tulkita toisella tavalla ja kuvasta voi näkyä, että osaalistuihan se peliin.
        Pannaa että malinkin saa tehdä kädellä jos ei työnnä tai lyö sitä maaliin vaan ohjaa. Siinäkinhän joudutaan samalla lailla tulkitsemaan ja vääriä tuomioita voi tulla.


    • jarmo73

      Tuo älytön hyppiminen tuolla kentällä pois, rangaistuksia filmaamisesta! Voi olla vaikeeta erottaa filmaus ja tosi, mutta jos se nyt joka toinen minuutti on pötköllään niin selvähän se.

    • donkeyhot110

      mulla on ollut vuosia sellainen sääntömuutos mielessä, että maaleja voisi vähän leventää niin tolppalaukauksetkin laskettaisiin! lisäksi sivurajaheitto on hölmöä, koska se ei ole etu vaan haitta varsinkin omalla pelialueella?? laittaisin plexiseinät sivurajoille niin tempo nopeutuisi:-)

      • kaivattaisiin!

        0-0, 1-0 tai 1-1 ottelut ovat vähän tylsää katsottavaa. Sääntöjä pitäisi muuttaa jotta maaleja saataisiin enemmän aikaiseksi. Yksi keino voisi olla paitsio-säännön poistaminen, ehkäpä maalien suurentaminen leveys ja korkeus-suunnassa. Ehkäpä koko kentän mittasuhteita pitäisi muuttaa. Nykyisellään liian harvoin näkee paljon maaleja.


    • vaparit..

      ilman muuria, se olisi hauskaa katseltavaa..

    • 17+4

      Ajanotto reaaliaikaiseksi ja peliaika 2x30 tai 2x35 minuuttia. Näin loppuisivat kentällä makaamiset, hidastelut potkujen antamisessa, vaihtoon laahustelut ja pelin viivyttäminen vaihdoilla ynnä muu futissonta.

      Muuri oikeaan paikkaan. Tuomari voisi nopeasti mitata muurin oikealle etäisyydelle. Nyt se on 1-2 metriä liian lähellä vapareissa. Jo tulisi maaleja.

      Rankkarituomiot varmistettava videolta. Näin säästyttäisiin oikeusmurhilta, joita tulee näissäkin kisoissa ellei jo tullut Et-Afr---Uruguay-pelissä.

      Näyttelemisestä varoitus vielä helpommin. Nyt 90 prosenttia vääristäkin taklauksista päätyy heittäytymiseen, selän suoristamiseen ja jalan laahaamiseen ilmassa, ankaraan teatteri-irvirstykseen tai pelaajan pyörimiseen kentällä.

      Urputtamisesta kortti helpommin. Nyt lähes joka tuomiosta saa valittaa köörissä tuomarin ympärillä jopa kymmeniä sekunteja. Kortti aloittajaselittäjälle ja vaikka toinen heti perään seuraavalle käsien levittelijäpellelle. Alkaisi porukka pelata ja peli sujua.

    • .................

      Ei suoria punaisia kortteja muusta kuin väkivaltaisuudesta, vastustajan vahingoittamisesta tai törkeästä vastustajan turvallisuudesta piittaamattomuudesta, tai sitten kahdesta keltaisesta. Miksi Etelä-Afrikan maalivahti oikein sai eilen punaisen, vaikka tilanteesta tuli jo rankkarikin, sitä en yhtään ymmärtänyt.
      Rangaistuspotkuille voisi myös tehdä jotakin siten, että pelirankkarit eivät menisi yli 90-prosenttisesti maaliin vaan vain esim 60- tai 70-prosenttisesti.

      • Pallo kissa

        Tempoa lisää tälläisellä pienellä sääntömuutoksella: Kun hyökkäävä joukkue ylittää keskiviivan, taaksepäin omalle kenttäpuoliskolle syöttäminen kiellettäisiin.


    • tietotekniikkaa

      Kaikki liika tulkittavuus on typerää. Palloon ja jokaiseen mieheen joku lähetin joka hälyttää heti kun syntyy paitsio, viivan ylitys, maali tms. Ei mitään arvailuja tämmöisistä perusasioista. Tuomarit vois sitten keskittyä tunnistamaan näyttelemisen oikeasta taklauksesta.

      • samaan aikaan

        Miten olisi 2 palloa yhtä aikaa kentälle. Kuvitelkaa mitä säpinää syntyisi, kun molemmat joukkoeet hyökkäisivät eri suuntiin omalla pallolla? Tai toinen joukkoe hyökkäisi kahdella pallolla eri laidoista?


      • dfdsffsfs
        samaan aikaan kirjoitti:

        Miten olisi 2 palloa yhtä aikaa kentälle. Kuvitelkaa mitä säpinää syntyisi, kun molemmat joukkoeet hyökkäisivät eri suuntiin omalla pallolla? Tai toinen joukkoe hyökkäisi kahdella pallolla eri laidoista?

        Tätä 2 pallon hommaa olisi hauska katsoa. Onkohan sitä ikinä kokeiltu missään?


      • svss
        dfdsffsfs kirjoitti:

        Tätä 2 pallon hommaa olisi hauska katsoa. Onkohan sitä ikinä kokeiltu missään?

        paraguai - japani pelissä oli kaksi palloa kentällä, mutta eivät ne ruvennut pelaamaan kummallakin. Ois ollut hyvä peli testata tätä, kun maalit tuntuu olevan niin tiukassa.


    • kukaan !

      viitsii katsoa moisia kisoja ja yleensä koko potkupalloa.

      Suurin osa kaikenlaista filmaamista, tuomarivirheitä ja turhanpäiväistä junnaamista ees taas. pari tuntia hyvää aikaa menee hukkaan maalin tai parin takia.

      On tositurhaa, ehkä maailman turhin asia koko potkupallo ja erityoisesti MM kisat jotka kestää viikkotolkulla. Eikö noita voisi arpoa tai kabineteissa päättää kuka on tämänvuoden mestari, nythän se arvontakone kulkee siellä pilli suussa ja puhaltelee oman mielen mukaan.

      • khjkrep

        ...vaihtoja enää lisäajalla. Vituttaa kun otetaan uusi ukko jolkottelemaan kentälle viimeisen minuutin ajaksi. Kaikkien kannalta turhauttavaa pelin viivyttämistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe