Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

V-mäinen kissa!

en_jaksa_kissaani

Uroskissani (parivuotias, leikattu) on äärimmäisen rasittava lemmikki. En ole kissaa edes juurikaan halunnut itselleni mutta tämä kulkeutui minulle siskoni kautta joka halusi siitä päästä siitä eroon (oli ensiksi hankkinut sen kaveriksi omalle kissalleen mutta kissat eivät tulleet toimeen keskenään). Kissa repii verhoja alas, rullaa matot kasaan juostessaan täyttä vauhtia niiden päältä, kaapii käsillään pöydiltä ja kirjahyllyiltä tavarat alas, jne. Kissalla on myös ikäviä tapoja jotka saavat mut hermoraunioksi, se mm. paskantaa mehevät tortut vain silloin kun olen joko juuri herännyt, tai tullut töistä kotiin. En käsitä miksi se ajoittaa tarpeittensa teon juuri näihin ajankohtiin, on äärimmäisen ärsyttävää kun aamulla herää väsyneenä töihin ja kissa ponkaisee siltä seisomalta kun näkee minun heräilevän vessaan vetämään paskat.

Sellaistakin se harrastaa, että kun menen suihkuun/vessaan, se alkaa jostain syystä aukoa vaatehuoneeni ovea jonne en sitä koskaan päästä vaatteitani sotkemaan. Se osaa avata ovet eikä koskaan ole tuo vaatehuoneen ovi avattu kun olen poissa kotoa, mutta joka ikinen kerta suihkuun mennessäni se menee availemaan tuota ovea, enkä käsitä miksi.

Kissa on kaikinpuolin kamala sotkia, en käsitä miten se edes onnistuu kuljettamaan kissanhiekkalaatikostaan hiekkaa muihin huoneisiin asti, muutaman hiekanjyväsen kulkeutuminen kissan varpaitten välissä esimerkiksi ymmärtää, mutta kuinka on mahdollista että se onnistuu hinaamaan enemmänkin hiekkaa mukanaan, kuin joku olisi heittänyt kourallisen hiekkaa lattialle. Vesiastian vedet taas joutuu vaihtamaan monet kerrat päivässä kun se hinaa jostain käsittämättömästä syystä ruokaa vesiastiaansa. Karvaakin siitä lähtee käsittämättömät määrät vaikka terveellistä ruokaa hinaisi eläinkaupasta saakka, kaikki matot on pilalla, päiväpeitot sängyistä ja kotona, kotona joudun olla ikivanha pyjama päällä koska en halua arkivaatteitteni menevän pilalle kissankarvoista joita ei saa pois edes niiden poistamiseen tarkoitetulla teippirullalla.

Kissa myös "sisustaa" kämpän uusiksi poissaollessani, hinaa peitot ja tyynyt sängyistä milloin mihinkin ym. Se on myös luonteeltaan röyhkeä, jos en huomioi heti töistä väsyneenä tullessani sitä esimerkiksi, se menee tekemään juuri sitä mistä sitä eniten kiellän ja torun, eli esimerkiksi vetää verhot alas tai paskoo keskelle lattiaa. Yritän parhaani mukaan viihdyttää kissaa, leikkiä sen kanssa, ulkoiluttaa parvekkeella, viedä tapaamaan muita kissoja tuttavilleni, mutta samanlainen tyranni tuo silti on.

Kuulostaa vähän typerältä mutta kissa on sen verran ruma ulkomuodoltaankin (lihava enkä käsitä MIKSI, se ei edes syö juuri mitään mitä sille tarjoaa, on pennusta saakka ollut tuollainen), ja muutenkin ulkomuodoltaan aika epämieluisa näky, ettei sitä kukaan halua itselleen ottaa, myöskään sen iän takia, kaikki tuntuvat haluavan kissanpentuja eikä noin "vanhaa" kollia. En myöskään kaikesta huolimatta haluaisi kissaa lopettaakaan. Mikä siis neuvoksi? Onko kissani käytös ihan normaalia vai onko sillä joku päässä vikana? En tiedä mitä tuon kanssa enää keksisi, en millään jaksaisi sen läsnäoloa..

22

1672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+3=8

      Kiitos päivän parhaista nauruista!


      Ps. oletko varma että se on tosiaankin kissa eikä kuriton ihmiskakara?

    • rottamummo

      kiitti munki puolesta:)

      tulee kyllä mieleen siskon vanha kissa, joka oli harvinaisen häiriintyny tapaus. hyökkäili jalkojen kimppuun aina ku käveli ohi ja kaikilla sen uhreilla oli kivat vekit säärissä. rullas joo matot ja sai ihan ihme hepuleita, joskus kun se oli hoidossa, mentiin eksän kans parvelle nukkumaan ku kiipes sänkyyn puremaan ja raapimaan. eikä se osannu maukua kunnolla, ihan ihme kurlausta piti. pentuna se osas jotenkin paskantaa omaan laatikkoonsa, mut vanhempana etti itelleen piiloja mihin paskoo, ja sisko kerto sen syövän omaa paskaansa... siitä tuli tosi ruma, läski ja haiseva katti, jotenki irvokas enkä halunnu sitä haisemaan lähelleni.

      onko kissas vanhemmat sisaruksia? lihava se varmaan on, jos on poika ja leikattu, ja karvoja tiputtelee varmaan kaikki kissat kesäisin, talvella karvan lähtö onkin sitten eri juttu...

      kissaa ei tosiaan ole tarkoitettu pieniin kerrostalokämppiin, ulkokissat on jotenki paljon rauhallisempia ja siistimpiä, kun saavat kuluttaa energiaansa juoksemalla pusikoissa ja toisten pihoilla. jotkut kissat tietty sopeutuu, mutta toiset ei millään. itsenäisiähän eläimiä ne on, mutta ainakin tämä siskon kissa käyttäytyi paremmin kun sillä oli joku kaveri - tosin meidän toinen kissa ei sietänyt sitä yhtään. jos sulla on vaikka joku sukulainen, kenellä on omakotitalo ja pihaa, voisitko pyytää, jos kissa saisi tulla vähäksi aikaa kylään? voisi rauhoittua kun saisi juosta ulkona. ja jos ei käytös muuto, "unohdat" kissan sukulaisten hoiviin:)

    • Annarkisti

      Voi sinua :)

      Kissalla on selvästi tekemisen puutetta eikä saa tarpeeksi huomiota.Tämä on ihan selvä tapaus :).Meillä natukissa paskoo nurkkaan jos hiekkoja ei ole vaihdettu kun sen sairauden vuoksi pissa haisee todella voimakkaalle.ja myös tekee kaikki pahat jos on ollut pitkä työpäivä.
      Jätä sille vaikka vessapaperirulla jossa sisällä herkkuja ja paina rullan päät kiinni.Siinäpä ihmettelee vähän aikaa mitä tuolle tekis tai kiipeilypuu ikkunan viereen jossa voi seurata maailman menoa.
      Ei muuta kun onnea :)
      Laita toki kuulumisia tänne. on sulla melkonen tapaus.

      • luonteenhäiriöitä?

        mutta joillakin kissoilla vain viiraa päästä, joskus pahasti :) ei se aina mistään huomioista ja virikkeistä ole kiinni, jos kissa saa niitä tarpeeksi, niin silloin on vintissä vika.


    • Eläinrakasnainen007

      Tilanteesi on selvästi sellainen että kissalle täytyy löytää pikaisesti uusi koti. itse olisin valmis ottamaan kissan,mutta kun meil on 2 kissaa. ihan varmasti uusi koti löytyy,siitä ei epäilystäkään.Esim Suomen eläin suojelu yhdistys voi sinua auttaa kun itse et enää selvästikään jaksa kissasta huolehtia, voit toki helsingin eläin suoj yhd myös soittaa. Onhan tilanteesi sen verran kiireellinen ja on ajateltava kissan parasta. Kissalla on myös omat tarpeet,oma elämä,on ehkä sopivan leikki kaverin puute.Kissa tarvii joka päivä leikki hetken. Meidän poika kissan jalkaan hyökkäykset loppu siihen kun tuli kaveriks tyttö kisu. Yöllä jouduin lelua vetämään peräs et veskiin pääsi,kun jalat oli saalistus kohteena,nyt tilanne jo rauhallinen.Älkää ihmiset olko niin tosikkoja,kyllä keinot aina löytyy.Haluaisin tietää että oletko eläin rakas ollenkaan? Meiän kissat tulee kans veskiin aina yht aikaa,siinä samal saa laatikot siistittyä,näkee onko tarpeet ok,onko vatsa koval vai. . Kissat tarvii rauhallisia paikkoja missä saa olla ihan rauhassa,välillä ne hakeutuvat ihmisten läheisyyteen ja sillo leikki maistuu.Meillä on muutamia omia paikkoja järjestetty kissoille,on koria,oma hylly kaapissa minne pyydetään naukumalla,raapimispuu jne Tuli tässä mieleen et kissasi on varmasti hyvin älykäs ja vaistoo jos et siitä pidä vai oppisitko pitämään? Luulen et johtuu kaverin puutteesta tuo käytös. Älä vaan rankaise,se on väärin. Rakkaudella saa paljon aikaan,tutustu kissaasi,anna aikaasi,haluaa huomiotasi. Laitahan kuulumisia jossain vaihees.Luepas muutama kissa kirja esim,matka kissan mieleen. Meiän kissojen ruoka hetki ei nii helppo,allergisen kissan kuiva muona esil koko ajan,toinen ei syö samaa vaan oma ruoka annetaan aina kun sitä tulee pyytämään,kotona on melkein aina joku.Raikas vesi vaihdetaan useasti,ei tehdä ongelmaa.Ruoka ei aina meinaa maistua,hellyydestä on apua,kun tuo oman kasvon kissan lähelle alkavatkin syömään,ihan ihme juttu.Liekö joku kilpailu tilanne saa tämän aikaseks. Sit kannattaa usein pestä vesi ja ruoka kupit ja huuhdella hyvin.KISSA ON SIISTI ELÄIN. Voithan kysellä eläin lekurilta neuvoa pulmaasi,Viikissä on hyvä eläin lekuri Tuija Salminen,suosittelen. Nyt toivotan Ihania kesä päiviä ja kissalle kissan päivät! Laitahan parvekkeelle verkko n.puoleen väliin niin ulkoilusta tulee turvallista,sellanen verkko minkä saa tarvittaes nostaa hetkeks sivuun. Juuri tuossa kissamme on käpertyneenä toisiinsa,lötköttelevät kaapin hyllyllä omassa pedissä.ihan uskomatonta,kun kolli kissamme ei ollu meille tultaessa kovin kesy.

    • Nanna.

      iltasadusta!

      Ehkäpä oli paras provo pitkiin aikoihin!

      • joo o

        voi vitun provo penikka. anna olla....

        minusta myös tuntuu että jos sillä on tuommoiset temput niin se kerjää huomiota, ja kun se ei mielestään saa tarpeeksi, se tekee ilkeyttä. Minusta tuntuu että sinun kannattaisi hankkia sille kaveri?toinen kissa saa ihmeitä aikaan.jos olet päivät töissä, kissasi vain istuu kotona ja tekee kaikkea mitä päähän juolahtaa.mutta jos hommaat sille leikkikaverin, niin ne olisivat seuraa toisilleen koko ajan ja tuollaiset v-mäiset temput jäisivät tekemättä


      • 2+43
        joo o kirjoitti:

        voi vitun provo penikka. anna olla....

        minusta myös tuntuu että jos sillä on tuommoiset temput niin se kerjää huomiota, ja kun se ei mielestään saa tarpeeksi, se tekee ilkeyttä. Minusta tuntuu että sinun kannattaisi hankkia sille kaveri?toinen kissa saa ihmeitä aikaan.jos olet päivät töissä, kissasi vain istuu kotona ja tekee kaikkea mitä päähän juolahtaa.mutta jos hommaat sille leikkikaverin, niin ne olisivat seuraa toisilleen koko ajan ja tuollaiset v-mäiset temput jäisivät tekemättä

        Vitun provo penikka?

        Perustele!


    • viinimies27

      Joo siis kissan kanssa pitää mun mielestä leikkiä ja olla sen kanssa riippuen kissasta tietysti monta tuntia päivässä. Tuon kissan kanssa täytyy vissiin olla enemmän. Otit kissan vaan kun kukaan muu ei huolinut ja aattelit että kyllä se siinä sivussa menee? Jollet rupea olemaan sen kanssa ni ei se siitä muutu, joten parempi antaa se sitten pois.

    • imagine..

      kissasta mahdollisimman pian ja tarkista lääkityksesi!

    • En ymmärrä

      .....en sitten lainkaan. Itsellä ollut kissoja 26 vuotta enkä ole moiseen törmännyt, mutta epäilykseni on kyllä hyvin suuri. Kissa osoittaa mieltään IHMISELLE, kissaa on ilmeisesti riepotettu paikasta toiseen, ei ole rakastettu, ei välitetty. Johan tuokin sen sanoo että kissa on muka ruma ja lihava, en voi käsittää, mielestäni kissa on maailman kaunein eläin....kissa on maailman parhain ystävä, kun ihminen haluaa ja osaa sitä oikein käsitellä. Joskus kissan luottamuksen saaminen voi kestää kauan mutta kun sen vihdoin saavuttaa saa mitä parhaimman ystävän ja myös todella kauniin.
      Ainakin minulle omar rakkaat kissani ovat olleet kaikkein kauneimmat, minun silimissäni.
      Ei muuta kun aikaa, rakkautta ja turvallinen pysyvä koti kissallesi, kyllä saat siitä vielä ihanan kaverin, pidä hyvänä pientä ystävääsi, rakasta

      • viinimies27

        mä tykkään kissasta vaikka se olis vihreä


    • ................

      ..kun se on pahanteossa suihkauta sitä suihkupullolla tai heitä joku äänekäs kolinapurkki sitä kohti.
      Ymmärrän kyllä tuon vittumaisuuden.
      Varsinkin rotukissat on niin mulkkuja kuin olla ja voi, tiedän kokemuskesta, persialaiset ovat sellaisia
      diivoja että vieläkin yököttää...
      En tokikaan kiellä sitäkään etteikö maatiasetkin voisi olla.
      Kunnon kuritus vain pahanteon jälkeen, vettä niskaan yms.

    • eläinrakasnainenosa2

      Kissa ei voi hyvin,käytös kertoo sen. On todella järkyttävää että haukut kissaasi,saisit HÄVETÄ. Koeta jaksaa etsiä sille uusi koti,niin on paras. Olet väsynyt älä pura viattomaan. KISSA EI JAKSA TUOLLASTA VALITTAJAA. MISSÄ ON RAKKAUTESI ? Koskaan ei ole myöhästä sopia kissasi kanssa. Jätä omaan arvoonsa hullut kommentit. Miltä tuntuisi jos omaan naamaan saisi vettä ja vielä purkista päähän. Kyllä on vähä järkisen ehdotuksia. KISSA PYYTÄÄKIN SINULTA, HUOMIOTA,RAKKAUTTA,SILITYSTÄ,HYVÄÄ RUOKAA,JOSKUS HERKKUJA,PARVEKE ULKOILUA TAI JOPA VALJAISIIN HARJOTTELUA,HARJAAMISTA TAI PITÄÄKIN ENEMMÄN KAMPAAMISESTA,PYYTÄÄ LAATIKOT PUHTAANA PITÄMÄÄN SEKÖ MUKA KAMALAA,VETTÄ HEITTÄÄ YMPÄRIINSÄ TOIVOO KISSA TÄÄ PESE KUPIT NÄÄ, KAVERI KISSALTA PUUTTUU,EI TARVI EMÄNNÄN SUUTTUU. Anna omaa aikaasi kissallesi,KEHU KISSAASI, RAKKAUS VOITTAA AINA,SAAT VARMASTI MONIN KERROIN SITÄ TAKAISIN. Järjestä asiat sillä tavalla et nautit kotona olemisesta ja et kissalla olisi hyvä olla,toki viet kissan lääkäriin jos kissallasi ei ole kaikki hyvin. Keksihän kissallesi kaikkea kivaa ja uutta aina välillä. Suihkuta vaikka kissan minttua leluihin saa suihkeena,lelujen ei tarvi olla kalliita,sinooperis hauska munan kokoinen ja näköinen muovimuna,meiän kissojen suosikki lelu,menee kivasti lattialla,yöksi ei ehkä kantsi jättää,pitää kolinaa.Meil kotona säädetty kaihtimet silleen et kissan korkusesti ylös,ovat ahkerasti katselemas maailman menoa. Kissojen pitää saada elää elämä täysillä,me palvelemme. Olen todella ELÄIN RAKAS VÄLITÄN KAIKISTA ELÄIMISTÄ,IHAN PIKKURUISISTAKIN,PELASTAN HYÖNTEISIÄKIN,mutta VIT. .maisista ihMISISTÄ EN PIDÄ. Näin se vaan on. Sinut muuten hyväksyn mutta en PUheitasi Kissastasi.

    • ero ja uusi koti?

      Ei se mikään provo ole, sulla on totisesti kissan kanssa mennyt sukset ristiin. Te ette vaan ymmärrä toisianne, sillä on stressi ja elämä ilmeisesti ahdistaa. Sen päässä soi varmaan se biisi "I wanna be a billionaire, so f**ng bad..". Kuulostaa kyllä että olisi paras vaihtoehto jos sen voisi luovuttaa jollekulle, maaseudun rauhaan.

      Kissasi ehkä yhdistää aamusuihkun ja vaatekomeron siiheen, että kohta puet päällesi ja lähdet kotoa -- hän jää yksin (sisäkissa ilmeisesti). Hän haluaa kaikkien merkkien perusteella rakkautta, seuraa ja huomiota, päättää kaapin paikan ja ei viihdy yksin kotona. Se ei tullut toimeen myös siskosi luona toisen kissan kanssa ja sai lähtöpassit. Kissat ovat fiksuja eläimiä. Jos se on mielestään joutunut pompottelun kohteeksi, hän yrittää saada oman tahtonsa läpi, tai sillä on vaan se tyrannin luonne, kuten joillakin ihmisillä. Mitä väkevämpää kuin kakkakisa.. Anteeksi, mutta se vanha pyjama juttu sai mutkin nauramaan ääneen :-).

      Myös meidän kissa avaa ovia, tulee kylppäriin suihkun aikana, ja haluaa olla aina mukana - uteliaisuudesta. On se sitten askartelu autotallissa tai työ tietokoneella. Vaikka välillä miesystäväni asuu luonani ja on "kotona" kun olen poissa, klo viiden maissa illalla se vaan menee eteiseen odottamaan että mä tulisin kotiin. Istuu siinä kunnes saavun. Pitkien työpäivien jälkeen sekin on uupunut siinä odottelusta. Ei vie kun hetken kun kotiin tullessa esittää sille yli-innostunutta, ja hän on taas mukana.

      Toivoan että lemmikkiongelmallesi löytyy inhmillinen ratkaisu-- ehkä ero ja uusi koti?

    • 43+2

      Ei hemmetti sitä jaksa kattella!

    • 3M: omistaja

      Vesipullo käteen, ruiskuta kissan päälle joka kerta kun tekee pahoja. Muutaman kerran jälkeen ei
      tarvinnut kun näyttää pulloa, vähän vettä ja pullon ravistus. Sillä tavalla meidän kissanpennut
      hyvin nopeasti oppivat miten pitäisi käyttäytyä

    • mirrinvarma

      kissasi vaikuttaa väärään paikkaan eksyneeltä. Kokeile, saisitko sille töitä, eli uuden kodin jostain maalaistalon navetasta tai talllilta hiirien kauhuksi. Otus vaikuttaa juuri sopivalta navettakissaksi!

      • jehiiiiss

        Kyllä nauratti kun luki!
        "Kissa repii verhoja alas, rullaa matot kasaan juostessaan täyttä vauhtia niiden päältä, kaapii käsillään pöydiltä ja kirjahyllyiltä tavarat alas, jne."

        -Hanki kissalle heti raapimispuu ja erinäisiä virike/tavallisia leluja.
        Raapimispuu estää sen halut raapia muita kohteita. Voit myös kokeilla verhoihin yms, erinäisiä pintoja ja kankaita vahingoittamattomia aineita joita ruiskitaan paikkoihin joihin et kissaa halua.
        Lelut siksi että tietysti kissa tarvitsee virikkeitä niin kuin muutkin. Mieti tilanne että olet melkein 80% ajastasi neljänseinän sisällä ilman tekemistä. Lyön vetoa ettei sinunkaan pääkoppa sitä kauaa kestäisi. Mkkihöperöksi sääkin muutuisit, rullailisit vaan mattoja päivät pitkät koska se on erikoisin ja ihmeellisin tapahtuma koko päivän aikana mikä sinulle tapahtuu.

        "Kissalla on myös ikäviä tapoja jotka saavat mut hermoraunioksi, se mm. paskantaa mehevät tortut vain silloin kun olen joko juuri herännyt, tai tullut töistä kotiin. En käsitä miksi se ajoittaa tarpeittensa teon juuri näihin ajankohtiin, on äärimmäisen ärsyttävää kun aamulla herää väsyneenä töihin ja kissa ponkaisee siltä seisomalta kun näkee minun heräilevän vessaan vetämään paskat."
        "Sellaistakin se harrastaa, että kun menen suihkuun/vessaan, se alkaa jostain syystä aukoa vaatehuoneeni ovea jonne en sitä koskaan päästä vaatteitani sotkemaan.

        -Omakin kissani on alkanut tehdä aivan samalla tavalla siis tuon vessassa käynnin suhteen:D Se ajoittaa vessassa käynnin aina siten että se on siellä samaan aikaan kuin minä. Oikein iloisena kirmaa paikalle. Syytä en tiedä ja tuskin kukaan, ehkä se haluaa seuraa, kuka nyt yksin paskalla käy?:D Tuohon vaatehuoneen oven availuun joku olikin jo kommentoinut että ehkä se yhdistää sen siihen että kohta lähdet taas ja jätät sen yksin. Ilmeisesti se haluaa jättää oman hajunsa vaatteisiisi. Siksihän kissa kiehnää vaatteisiin ylkeisestikin, jättääkseen hajunsa vaatteisiin jotta muut tietää että olet hänen omaisuuttaan:D ja tällä tavoin se osottaa kiintymystä. Mutta sanoisin että kannattaa muuttaa pikkuasioilla hieman rutiinejaan niin se ei voi arvata milloin teet mitäkin ja näin se ei enää ajoita omia tekemisiään sinun ennalta arvattavien rutiiniesi mukaan.

        "Vesiastian vedet taas joutuu vaihtamaan monet kerrat päivässä kun se hinaa jostain käsittämättömästä syystä ruokaa vesiastiaansa. Karvaakin siitä lähtee käsittämättömät määrät vaikka terveellistä ruokaa hinaisi eläinkaupasta saakka, kaikki matot on pilalla, päiväpeitot sängyistä"

        -Siirrä vesiastia kauemmas ruoka-astiasta. Hanki kissalle harja, sinulla on varmasti pari kertaa viikossa aikaa harjata kissasi läpikotaisin, näin karvaa ei ajaudu matoille ainakaan niin mahdottomasti kuin ennen.

        "Kissa myös "sisustaa" kämpän uusiksi poissaollessani, hinaa peitot ja tyynyt sängyistä milloin mihinkin ym. Se on myös luonteeltaan röyhkeä, jos en huomioi heti töistä väsyneenä tullessani sitä esimerkiksi, se menee tekemään juuri sitä mistä sitä eniten kiellän ja torun, eli esimerkiksi vetää verhot alas tai paskoo keskelle lattiaa. Yritän parhaani mukaan viihdyttää kissaa, leikkiä sen kanssa, ulkoiluttaa parvekkeella, viedä tapaamaan muita kissoja tuttavilleni, mutta samanlainen tyranni tuo silti on."

        -Ensinnäkin parvekkeella ulkoiluttaminen ei riitä jos haluat kissan tavat muuttumaan. Hanki kissalle kunnon valjaat ja ulkoilutat aina kun kerkiät. Lenkkien ei tarvitse kiireisinä päivinä olla kuin vaikka 10 min, tärkeintä että se pääsee vähän jaloittelemaan.
        Jos kissa tekee tarpeitaan/merkkailee muualle kuin hiekkalaatikkoon syy voi olla sairaus, mutta en usko sen liittyvän tähän, kannattaa sekin kuitenkin tarkistuttaa.
        Älä puhdista kissanhiekkalaatikkoa liian voimakkaan tuoksuisilla aineilla, mutta puhdista se usein vedellä ja tuoksumattomilla aineilla. Jos haluat estää kissaa paskomasta lattialle, laita siihen hyväntuoksuista ainetta, esim. kissanminttua, sillä kissa on sen verran siisti eittei se tee tarpeitaan hyväntuoksuiselle paikalle, tai voit laittaa ruokakipot ja muut joksikin aikaa kielletylle paikalle johon se tykkää tarpeitaan tehdä, sillä kissa ei tahri omia ruokiaan normaalisti.
        Älä ikinä kurita kissaa jos se on tehnyt tarpeensa esim. poissollessasi. Se on aivan yhtä tyhjän kanssa sillä kissa ei osaa yhdistää kurittamista enää tähän ulostamseen väärään paikkaan. Torumisen pitää tapahtua samalla sekunnilla kun huomaat kissasi tekevän pahojaan.

        Kissan häiriöksi asti oleva toiminta juontuu energiasta jota se ei pääse kanavoimaan hyvällä tavalla, jotenka tämä energia muuntuu häiriökäyttäytymiseksi. Siispä keksi kissalle tekemistä varsinkin siksi ajaksi kun olet poissa.

        Nyt siis kipinkapin asiantuntevaan eläinliikkeeseen. Ostat valjaat, virikeleluja, kissanminttua ja raapimispuun niillä pääsee jo pitkälle. Ne saa varmasti kaikki n. 40-60 eurolla. Se on pieni hinta mielenrauhasta.


      • gyygi
        jehiiiiss kirjoitti:

        Kyllä nauratti kun luki!
        "Kissa repii verhoja alas, rullaa matot kasaan juostessaan täyttä vauhtia niiden päältä, kaapii käsillään pöydiltä ja kirjahyllyiltä tavarat alas, jne."

        -Hanki kissalle heti raapimispuu ja erinäisiä virike/tavallisia leluja.
        Raapimispuu estää sen halut raapia muita kohteita. Voit myös kokeilla verhoihin yms, erinäisiä pintoja ja kankaita vahingoittamattomia aineita joita ruiskitaan paikkoihin joihin et kissaa halua.
        Lelut siksi että tietysti kissa tarvitsee virikkeitä niin kuin muutkin. Mieti tilanne että olet melkein 80% ajastasi neljänseinän sisällä ilman tekemistä. Lyön vetoa ettei sinunkaan pääkoppa sitä kauaa kestäisi. Mkkihöperöksi sääkin muutuisit, rullailisit vaan mattoja päivät pitkät koska se on erikoisin ja ihmeellisin tapahtuma koko päivän aikana mikä sinulle tapahtuu.

        "Kissalla on myös ikäviä tapoja jotka saavat mut hermoraunioksi, se mm. paskantaa mehevät tortut vain silloin kun olen joko juuri herännyt, tai tullut töistä kotiin. En käsitä miksi se ajoittaa tarpeittensa teon juuri näihin ajankohtiin, on äärimmäisen ärsyttävää kun aamulla herää väsyneenä töihin ja kissa ponkaisee siltä seisomalta kun näkee minun heräilevän vessaan vetämään paskat."
        "Sellaistakin se harrastaa, että kun menen suihkuun/vessaan, se alkaa jostain syystä aukoa vaatehuoneeni ovea jonne en sitä koskaan päästä vaatteitani sotkemaan.

        -Omakin kissani on alkanut tehdä aivan samalla tavalla siis tuon vessassa käynnin suhteen:D Se ajoittaa vessassa käynnin aina siten että se on siellä samaan aikaan kuin minä. Oikein iloisena kirmaa paikalle. Syytä en tiedä ja tuskin kukaan, ehkä se haluaa seuraa, kuka nyt yksin paskalla käy?:D Tuohon vaatehuoneen oven availuun joku olikin jo kommentoinut että ehkä se yhdistää sen siihen että kohta lähdet taas ja jätät sen yksin. Ilmeisesti se haluaa jättää oman hajunsa vaatteisiisi. Siksihän kissa kiehnää vaatteisiin ylkeisestikin, jättääkseen hajunsa vaatteisiin jotta muut tietää että olet hänen omaisuuttaan:D ja tällä tavoin se osottaa kiintymystä. Mutta sanoisin että kannattaa muuttaa pikkuasioilla hieman rutiinejaan niin se ei voi arvata milloin teet mitäkin ja näin se ei enää ajoita omia tekemisiään sinun ennalta arvattavien rutiiniesi mukaan.

        "Vesiastian vedet taas joutuu vaihtamaan monet kerrat päivässä kun se hinaa jostain käsittämättömästä syystä ruokaa vesiastiaansa. Karvaakin siitä lähtee käsittämättömät määrät vaikka terveellistä ruokaa hinaisi eläinkaupasta saakka, kaikki matot on pilalla, päiväpeitot sängyistä"

        -Siirrä vesiastia kauemmas ruoka-astiasta. Hanki kissalle harja, sinulla on varmasti pari kertaa viikossa aikaa harjata kissasi läpikotaisin, näin karvaa ei ajaudu matoille ainakaan niin mahdottomasti kuin ennen.

        "Kissa myös "sisustaa" kämpän uusiksi poissaollessani, hinaa peitot ja tyynyt sängyistä milloin mihinkin ym. Se on myös luonteeltaan röyhkeä, jos en huomioi heti töistä väsyneenä tullessani sitä esimerkiksi, se menee tekemään juuri sitä mistä sitä eniten kiellän ja torun, eli esimerkiksi vetää verhot alas tai paskoo keskelle lattiaa. Yritän parhaani mukaan viihdyttää kissaa, leikkiä sen kanssa, ulkoiluttaa parvekkeella, viedä tapaamaan muita kissoja tuttavilleni, mutta samanlainen tyranni tuo silti on."

        -Ensinnäkin parvekkeella ulkoiluttaminen ei riitä jos haluat kissan tavat muuttumaan. Hanki kissalle kunnon valjaat ja ulkoilutat aina kun kerkiät. Lenkkien ei tarvitse kiireisinä päivinä olla kuin vaikka 10 min, tärkeintä että se pääsee vähän jaloittelemaan.
        Jos kissa tekee tarpeitaan/merkkailee muualle kuin hiekkalaatikkoon syy voi olla sairaus, mutta en usko sen liittyvän tähän, kannattaa sekin kuitenkin tarkistuttaa.
        Älä puhdista kissanhiekkalaatikkoa liian voimakkaan tuoksuisilla aineilla, mutta puhdista se usein vedellä ja tuoksumattomilla aineilla. Jos haluat estää kissaa paskomasta lattialle, laita siihen hyväntuoksuista ainetta, esim. kissanminttua, sillä kissa on sen verran siisti eittei se tee tarpeitaan hyväntuoksuiselle paikalle, tai voit laittaa ruokakipot ja muut joksikin aikaa kielletylle paikalle johon se tykkää tarpeitaan tehdä, sillä kissa ei tahri omia ruokiaan normaalisti.
        Älä ikinä kurita kissaa jos se on tehnyt tarpeensa esim. poissollessasi. Se on aivan yhtä tyhjän kanssa sillä kissa ei osaa yhdistää kurittamista enää tähän ulostamseen väärään paikkaan. Torumisen pitää tapahtua samalla sekunnilla kun huomaat kissasi tekevän pahojaan.

        Kissan häiriöksi asti oleva toiminta juontuu energiasta jota se ei pääse kanavoimaan hyvällä tavalla, jotenka tämä energia muuntuu häiriökäyttäytymiseksi. Siispä keksi kissalle tekemistä varsinkin siksi ajaksi kun olet poissa.

        Nyt siis kipinkapin asiantuntevaan eläinliikkeeseen. Ostat valjaat, virikeleluja, kissanminttua ja raapimispuun niillä pääsee jo pitkälle. Ne saa varmasti kaikki n. 40-60 eurolla. Se on pieni hinta mielenrauhasta.

        Täällä vinkkejä miten pitää sisökissa tyytyväisenä!

        http://www.incat.fi/Tiedotteet/Eläinsuojelu/Sisäkissaonnellinenkissa.aspx

        Pienillä asioilla voi saada ihmeitä aikaan.


    • uskomatonta!!!!!

      kaikki mitä tuo sun "ruma" kissas tekee on ihan normaalia kun tuota tekee muutkin kissat!!! etkö todella tajua että kissa paskoo just siksi silloin kun oot paikalla et sen ei tarvi sit päivää olla sen paskan kanssa??? kissat ovat tosi siistejä tuo hiekkalaatikkonsa kanssa ja kukapa haluaisi haistella paskan hajua koko päivää??? et varmaan itekkään haluais??!?!?!!? ja tuo veden sotkeminen ei varmaan ole tahallista mutta kun kissat haluavat "metsästää" osan ruuastaan ja heittelevät niitä ennen syömistä!!! sinä et todellakaan ole kissa ihminen kun tuon sun jutun lukee eli hommaa kissalle koti jossa siitä välitetään eikä narista tommosista pikku asioista!!! mulla parhaimmillaan ollu 4 kissaa ja ne on kans tehny vaikka ja mitä mutta ne ovat vain kissoja enkä ole ikinä pahemmin välittänyt niiden tekemisitä!!! ja karvaa lähtee jokauisesta sisäkissasta paljon eli imuroi useammin,niin minäkin teen!!!!! ja varmaan moni muu!!!

    • Anonyymi

      Voisit hankki koiran. Ne eivät sentään ole noin ärsyttäviä kuin kissat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe