Nimen merkitys (gallub..)

LunaMaria

Eli kerrohan, että lapsen nimeä valitessa etsitkö sen tarkoituksen? Onko tällaisella väliä? Onko nimi enne?
[ Ja jos tiedät hyviä niminettisivuja, niin tänne vaan.. :) Ainakin jotain on tuolla --> http://www.babynames.com ]

Itselleni nimen merkitys on kyllä tärkeä seikka ja sitten kun vauvoja alkaa tulemaan, niin tottahan toki kaivetaan nimen tarkoitus selville! :) Jos tietenkään ei ole "päivänselvä", kuten säde tms...

Galluppiosio! =) :

1. Oma nimesi ja tiedätkö sen tarkoituksen (=mitä tarkoittaa)?
2. Lastesi nimet tai suunnitellut nimet ja niiden tarkoitukset.
3. Millä perusteella lapsesi sai nimen ja kuka siitä päätti?
4. Sinun (vai puolisosi) sukunimi lapselle? Entä oma sukunimesi, onko "tyttönimi" vai miehen vai yhdistelmä vai...?

7

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Irina

      1. Oma nimesi ja tiedätkö sen tarkoituksen? Nimeni on Irina ja Irina tulee Venäjältä, merkitys: rauhallinen(minä muuten tosiaankin olen rauhallinen).

      2.Lastesi nimet tai suunnitellut nimet ja tarkoitukset? Suunnitellut nimet Daniela(jumala on tuomarini), Annabella(kaunis nainen), Eleonora(jumala on valoni),Rosa (Ruusu). En ole vielä pojille nimiä keksinyt!)Minulla ei ole vielä lapsia.

      3. Millä perusteella lapsesi sai nimen ja kuka siitä päätti? Luulen että sitten kun saan lapsen niin päätän mieheni kanssa yhdessä nimen(vaikka siitä voi tulla kamala riita)!

      4. Sinun (vai puolisosi) sukunimi lapselle? Entä oma sukunimesi, onko "tyttönimi" vai miehen vai yhdistelmä vai...? Minulla on oma sukunimi käytössä. Annan lapselleni mieheni sukunimen, ellei se ole mikään Finnilä, Erkkilä, Marttila, Vesa, Karvinen tai niin edes päin...

    • miia

      1. Miia tulee hepreasta Miriamista ja muistaakseni ainakin jonkin lähteen mukaan tarkoitti surullista/ siunattua näkijätärtä (tai sitten muistelen toisen nimeni merkitystä ensimmäiseen yhdistettynä...) Tuon antamasi lähteen mukaan: Mistress of the Sea. Toinen nimi pysyköön salaisuutena...
      2. ei ole vielä suunniteltuina... alkuperä tulee todellakin vaikuttamaan, pitäisikin ostaa joku hyvä kirja josta vois lukea alkuperistä!
      3. saavat nimet todennäköisesti sukulaisten nimien kautta kierrätettynä ja miehen kanssa yhdessä valittuina... omia periaatteitani on kuitenkin suomenkielisyys, nasevuus, harvinaisuus ja ryhdikkyys nimissä.
      4. yhteinen sukunimi, tai minun sukunimeni, luulisin. en itse asiassa tiedä mieheni mielipidettä sukunimestäni... ehkä jos hän voi yhtä hyvin perustella oman sukunimensä käytön kuin minä omani, sitten hänenkin kai käy. ;)

    • Nona

      1. En kerro tässä omaa nimeäni kun se on sen verran harvinainen, mutta tiedän kyllä mitä se tarkoittaa ja mistä on peräisin. :-)

      2. ja 3. Näillä näkymin lapsille tulee nimiksi joku näistä Saga Maria, Miriam Aurora, Pauli Antero, Valentin Viljami.. (Toivomme suurta perhettä joten toivottavasti nimet loppuvat kesken ennen lapsia..) Pidän myös kovasti vanhoista nimistä kuten Helmi, Martta, Ilona yms. :-) Lapsille olen yrittänyt keksiä mahdollisimman kauniit ja sointuvat nimet jotka sopivat heille niin aikuis- kuin lapsuusiässäkin. (Eli olen toistellut nimiä ja kuvitellut koulun nimenhuutoja, työhaastatteluja ja ristiäisiä..) Olen myös keskustellut asiasta mieheni kanssa, mutta koska asia ei ole vielä ihan ajankohtainen hän ei ole niin kiinnostunut. Tiedän kyllä mitkä nimet ovat hänen mielestään huonoja ja olemme noista nimistä jo alustavasti "sopineet".

      4.Puolisoni nimi lapsille (hänen toivomuksestaan). Itse luultavastikin otan yhdistelmän sillä vaikken tunnekaan oikein enää kuuluvani sukuuni (en tule oikein toimeen tai enää tapaa heitä juuri koskaan) niin en halua täysin luopua harvinaisesta sukunimestäni. Lisäksi mieheni sukunimen ensimmäinen äänne ja etunimeni loppuäänne ovat identtiset, joten varmasti tulisi ongelmia nopeasti sanottuna. Oma tyttönimeni välissä pehmentää hieman vaikutelmaa. :-)

    • Vaisnava

      1. Olin ihan TÄH kun luin, mitä nimeni tarkoittaa, se nimittäin kertoo eräällä muinaisella kielellä mihin aikaan vuodesta olen syntynyt, ja minä olen syntynyt täysin vastakkaisella puolella vuotta! Äitiäni ei aikoinaan kiinnostanut ottaa selvää nimeni merkityksestä, hänestä se vain kuulosti nätiltä ;)

      2. Odotan kaksosia (sukupuolia en vielä tiedä), ja toistaiseksi mieheni kriittisestä seulasta ovat menneet läpi nimet Lahja, Rauha ja Lennu. Jälkimmäinen tulee Lennartista eli Leonardista ja tarkoittaa Urheaa Leijonaa.

      3. Minulle nimen merkitys on hyvin tärkeä juttu. En voisi nimetä lastani miksikään kypäräpäiseksi taistelijaksi eli siis Vilhelmiinaksi, vaikka Vilhelmiina kuulostaakin minusta tosi kauniilta ;) Kauniin merkityksen lisäksi toinen valintakriteerini on harvinaisuus (ei mitään Nikoja ja Elloja meille) ja kolmas helppo lausuttavuus myös murteilla (olen tyrmännyt nimiehdotuksia esim. sillä perusteella että niissä on D-kirjain kun eivät tuota kirjainta täällä päin kaikki deenä lausu).

      Nimestä päätämme minä ja mies yhdessä, ei kukaan muu. Sukulaisilta ei kysytä, saako tämän nimen antaa. Tuntuu olevan ihan tarpeeksi vaikeaa keksiä nimiä, jotka ovat kivoja sekä minusta että miehestäni, joten emme todellakaan kaipaa lisää osapuolia asiasta kiistelemään ;)

      4. Miehen sukunimi lapselle, onhan se nykyään minunkin sukunimeni.

    • N31
    • Erica

      1. Erica on skandinaavisesta Erik-nimestä johdettu naisen nimi, tarkoittaa "kunnianarvoista johtajaa" (honourable ruler) eli aikas mahtipontinen nimi meikäläisellä! Olen nimetty isoisäni mukaan.

      2. lapsia ei ole, vahvoja kandidaatteja ovat Eva, Lotta, Linnéa, Atte, Otto, Erik, Tapani. Osa on suvussa esiintyviä nimiä ja sopivat toiseksi nimeksi. Merkitystä en ole selvittänyt tarkemmin.

      3. aviomieheni ja minun yhteinen päätös, toiseksi nimeksi haluaisin suvussa esiintyvän nimen. Nimen pitää myös olla helppo lausua suomeksi ja ruotsiksi. Ukollani on tiukka seula jota kaikki ehdotukseni eivät ole läpäisseet!

      4. Aviomieheni nimi on nykyään myös minun sukunimeni, ja tulevaisuudessa lastemme nimi.

    • maija

      1. Oman nimeni merkitysta en ole etsinnoista huolimatta loytanyt. Se on vanha nimi jonka merkitys lienee kadonnut historian hamyyn. Syy miksi sen vanhempani minulle aikoinaan valitsivat on kuitenkin merkityksellinen- isalleni tarkean isotadin mukaan, joka oli isalleni erityisen laheinen ihminen hanen ollessa pieni.

      2. omia lapsia ei viela ole, mutta uskoisin valitsevani ne lahinna 'perinteisten' nimien joukosta unohtamatta suvuissa kulkeneita nimia. Varmaankin nimiyhdistelmissa tulee olemaan seka uutta etta vanhaa. Merkitykset eivat ole ensisijaisia.

      3. eikohan se ole yhteispaatos.

      4. koska emme ole naimisissa kummallakin on oma sukunimi. Tulevan lapsen sukunimesta ei ole viela keskusteltu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe