Juomavesi Italiassa...

kulttuurimatkalla

Sanottiin, että sitä voi juoda. Joimme, OK, ei huomattu kummempaa hajua tai makua. Ei oireitakaan.

Sitten kun vesi oli ollu muovipullossa useamman tunnin ja oli lämmennyt, haju oli siinä sama kuin uimahallissa. Siis taisi olla klooria hiukan reilummin ja sitä ei oikein enää halunnut juoda. Sen jälkeen vaihdoimme pulloveteen, jota kyllä sai marketeista aika halvalla, halvin taisi olla kahdelta litralta 17 centtiä. Ravintolassa sen sijaan saattoivat ottaa jopa 3,5 euroa puolesta litrasta... eli kyllä oma pullo kannattaa ottaa mukaan patikoidessaan, jotta sitten ravintolassa ei tarvitse kovinkaan paljoa kalliita juomia ostaa.

Muovipullot, johon olimme ottaneet paikallista hanavettä, jätimme roskikseen, koska kloorin (ja muiden kemikaalien) haju jäi niihin... ja sen hajun tunnisti parin päivän jälkeen jo jopa hanasta tulevasta vedestä.

Siis ostakaa mieluummin pullovettä kaupasta. Muovipullossa on hyvinkin halpaa.

7

16410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aQuaVera

      Kyllä oma pullo kannattaa ottaa mukaan, ehdottomasti. Itse vien aina Suomesta vesipullot sellaisissa kätevissä kuuden pullon telineissä. Pari sellaista telineellistä riittää hyvin kahden viikon matkalle. Säilykepurkit ja näkkileivät vaan lisäksi, ja loma voi alkaa. Samaa mieltä olen siitäkin, että jos ei ole suomalaista vettä mukana, niin ravintolaan mennessä kannattaa ilman muuta ostaa pullovesi kaupasta. Muovipullossa se on hyvinkin halpaa, ja ravintolasta tarvitsee pyytää vain lasin. Ja vessan avaimen.

      • Halvat huvit

        Niin, ravintolaan siis ei varmaankaan kannata mennä hirveän janoisena, että uppoaisi jo ennen ruuan saapumista pari sellaista 3,5 euron hintaista 0,5 litran pulloa (joissakin paikoissa toki saa 0,75 tai 1,0 litraakin). Juon vettä vähän väliä lämpimässä säässä ollessani, koska nestetasapainon ylläpitäminen on tärkeätä. Jos sitten menen syömään, en joudu heti juomaan ravintolan pulloa tyhjäksi. Mutta antaisivatko tosiaankin lasin, jos ei tilaakaan juomaa?? Pitäisikö kokeilla?? :)

        Ehkä ei omia pulloja kannata tuoda, painavasta laukusta saa maksaa lisää ja Suomen pullovesi on kalliimpaa, vai saako meilläkin 17 centillä 2 litraa? :)


      • hahahah.

        Ilmeisesti tämä oli vitsi.
        Kaupoista saa parempaa ruokaa kuin Suomesta ja eikä ostaessa tarvitse edes puhua,
        jos se on siitä kiinni.


    • jano Roomassa

      on maailamn parasta. Rooma on ainoa suurkaupunki maailmassa jossa saa juoda lähdevettä kraanasta. Tässä kartta johon on merkitty juomalähteet ja joista voi juoda tai täyttää juomapuollonsa.

      http://maps.google.it/maps/ms?ie=UTF8&hl=it&source=embed&msa=0&msid=107809183706994237668.00046fad97c2816ca6ead&ll=41.899786,12.491026&spn=0.04868,0.109005&z=14

      Nasone on tavallisin vesilähde, joissakin paikoissa on tavallinen han seinässä ja allas sen alla.

      http://3.bp.blogspot.com/_d05rYeljquc/SmmqO5HkVaI/AAAAAAAABDI/p2tiYWl3PC0/s640/nasone-romano.jpg


      http://www.staedte-reisen.de/images_nu/1_berichte/nasoni/brunnen1.jpg

      • Toinen nonno

        Pitää paikkansa. Jos oikein haluaa säästää, kannattaa viedä Suomesta tyhjät pullot mukana Rooman-reissulle. Takaisin kotiin lähtiessä voi täyttää pullot Rooman kunnan piikkiin ja kotona riittää kunnon vettä pitkäksi aikaa. Älä sitten lutraa etikettejä irti, jos aiot saada panttirahat takaisin pulloista kotomaassa. Nykyään Suomessa maksetaan panttimaksut etiketeistä (tarkemmin: viivakoodeista) eikä pulloista niin kuin ennen.


      • marella1989
        Toinen nonno kirjoitti:

        Pitää paikkansa. Jos oikein haluaa säästää, kannattaa viedä Suomesta tyhjät pullot mukana Rooman-reissulle. Takaisin kotiin lähtiessä voi täyttää pullot Rooman kunnan piikkiin ja kotona riittää kunnon vettä pitkäksi aikaa. Älä sitten lutraa etikettejä irti, jos aiot saada panttirahat takaisin pulloista kotomaassa. Nykyään Suomessa maksetaan panttimaksut etiketeistä (tarkemmin: viivakoodeista) eikä pulloista niin kuin ennen.

        ei pidä paikkaansa Italin kraanavesi ei todellakaan ole "kloorista!" huh huh tämän on oltava vitsi! kloori on hyvin myrkyllinen kaasu: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kloori
        matkaoppaat usein sanovat että Italian kraanavedessä on pajon kalkkia ja sen takia kannattaa ostaa siis kaupasta vettä mutta eipä se kraanevesikään vaarallista ole muútenhan sillä ei voisi edes pestä hampaita.


    • janne1987

      Marella1989: Tätä vaarallista myrkkykaasua käyttävät täällä supisuomessakin uima-altaiden puhtaanapitoon. Ajoittain sitä käytetään myös vesiverkoston puhdistukseen, mikäli vesiverkostossa todetaan tauteja aiheuttavia bakteereita.

      Että sen verran siitä kloorin myrkyllisyydestä. Olen myös tietoinen siitä, että klooria on käytetty taistelukaasuna.

      Maailmaa jonkin verran matkanneena en pidä ihmeellisenä, että juomavesi saattaa haista kloorille. Maku ja haju ei ole kiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe