jalkapallo on tylsää

Rasssppp2

Olen tässä pari peliä nyt MM kisoissa katsellut... Kysyn vain sellasta, että miksi jalkapallo on niin helvetin tylsää? Silti sitä katsoo melkein jokainen mies puolinen henkilö mitä tunnen. Itsekin olen kyllä mies, mutta itsestäni se on pirun tylsää katsottavaa. Maaleja ei synny, pelit ovat pelkkää syöttelyä ja katkojen tuloa, kun pikkasen kaatuu. Koskaan en ole innostunut peleistä, mutta ennen muinoin niitä pysty katsomaan, kun espanjassa olin matkalla vuonna 2008 Em kisojen aikaan. Jotain tunnelmaa ja siinähän sitä pelin ohella hieroa tuttavuuksia söpöihin tyttöihin.

Toinen ihmetys tätä pelien kuningasta kohtaan on myös se, kun kerran menin katsomaan erästä suomen karsinta ottelua aikoinaa erään kaverini kanssa, kun hän tarjoutui maksamaan lippuni. Ilmeisesti tahtoi käännyttää jalkapallo faniksi.
Surkea peli oli kerta kaikkiaan ja taisin jopa nukahtaakin siinä jossain vaiheessa (korvatulppia pidin niin äänet vaimeni sille tasolle, että väsyneenä pystyi nukahtamaankin). Ottelun päätyttyä kysyin kaveriltani "Kannatiko maksaa tälläisestä paskasta?" niin vastaus oli "No mielummin minä tätä ottelua täällä paikan päällä seurasin kuin baarissa istuen." Hämmästyin suorastaan, kun itsestäni baarissa on paljon parempia aktiviteettejä vapaille miehille ;)

No kuitenkin kysymykseni on seuraavanlainen:

Mikä hitto siitä futiksesta tekee sellaisen, että kannattaa tuhlata elämästään se 90min. Keltään en ole saannut järkevää vastausta enkä siten koskaan ymmärrä sitä logiikkaa. No ymmärrän toki, että melkein saman tyyppinen mielipide kysymyskin tämä kuin miksi pidät vihreästä väristä, miksi vihaat mustaa väriä tai päinvastoin.

24

2745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muissakin lajeissa

      >Mikä hitto siitä futiksesta tekee sellaisen, että kannattaa tuhlata elämästään se 90min. Keltään en ole saannut järkevää vastausta enkä siten koskaan ymmärrä sitä logiikkaa.

      Ihan saman kysymyksen voisi esittää mille tahansa lajille; lätkä, koris, pesäpallo jne. Minkä tahansa lajin katsomisen voi ajatella ajan hukaksi. Ehkä olisi parempi vaikka itse pelata sekin aika niin edes kunto kasvaisi.

    • Salmiakki-Akkari

      No? Tuleeko niitä vastauksia?

    • Reipas61

      Ei sitä ihan pienillä promilleilla katso erkkikään. Tietysti kotimaisessa Veikkausliigassa on oma eksotiikkansa, sillä tuskin missään päin maailmaa näet yhtä heikkoa jalkapalloa livenä. Ihmettelen junioreita ja heidän vanhempiaan, jotka vouhottavat potkupallon perään. Halutaanko todellakin junnuista kasvattaa luusereita, jotka eivät voita ikinä? Tai oikeastaan voittavat yhtä usein kuin jääkiekkolilijat häviävät. Ja molemmat ovat historiallisia hetkiä, joista puhutaan tolkuttoman pitkään. Potkupalloniiloille riitti voiton sijasta tasapeli joskus muinoin Espanjassa - siitä on vouhotettu vuosia.

      • Anonyymi

        Futis ja koris on marginaali lajeja missä ei voi pärjätä kuka tahansa toisin kun 4 maan säbässä. Zlatanin puheet on jo isompii ku koko Salibandy maailmassa hahahahahhaahhaaaaa 🤣🤣😂😂


    • tasapeliä

      Niin, Yle TV2 käyttää tähän MM-pallotteluun parasta ohjelma-aikaansa ensi viikon jokaisena päivänä 10 tuntia.

      http://www.ohjelmakartta.fi/tv2

      Parasta on se, että jotain tapahtuu. Mielummin katsoo nurmella kirmaavia lajitovereita kuin pelkää ruohon kasvamista. Melkein yhtä kiva juttu on se, että jotain suurta tapahtuu. Uteliaat ihmiset tarkkailevat tähtiä. Mutta sillähän ei ole suurta merkitystä, katsooko Suomen naisten ykkösdivisioona vai noita "mestareiden liigoja"...

      Rasittavaa palloilussa on kaikenlainen tulosten palvominen. Ketään ei kiinnosta, kuka voittaa. Parasta viihdettä on tasapelit. Niitä voisi katsoa videolta uudestaan, uudestaan ja uudestaan. En koskaan katso matseja suorina, sillä joku voisi tehdä maalin. Silloin pelaaja yleensä riisuu paitansa ja levittää kätensä esittäen messiasta. Fanit psykoosissa kuvittelevat maalilla olevan merkitystä.

      Paras joukkue on se, jossa ei ole tähtiä.

    • kaapeli12

      pikkasen joku hipasee ja eikun pötkölleen sätkimään ,voi jopa kynsi lohjeta AIVAN KAMALAA. kumpi tilataan sairas, vai ruumisauto. sitten tapahtuu IHMEPARANTUMINEN.Kuinkahan nää bolli pellet pärjäis potkunyrkkeily, vapaaottelu kehässä. säälittäviä rääpäleitä.

      • HohhoijaaTaas

        Noh, kyllä se Venäjän 196cm järkäle Artem Dzyuba aika kova härkä on. Aika kevyttä kauraa monikin vapaaottelija olisi, jos tämä härkä rymistelisi päälle pallontavoittelutilanteessa. Voisi siinä vapaaottelija kerätä hetken itseään nurmen pinnasta kivusta ontuen, ja haastaa vasta sitten kehään.

        Nojoo. Lajit on erilaisia...


      • Lerppa

        Joo nämä filmaajat pitäis potkia pois kokonaan,pilaavat koko lajin.Pahin kaikista S.Busquets,pelaa ite sikaa ja jos edes hipaisee häntä niin kaatuu.Toinen on Neymar,ei voi kun nauraa tälle kaverille ja on kuulema yksi parhaista pelaajista 😅.Jos filmiä niin heti punainen ja pitkä pelikielto niin loppuu tuo spedeily


      • kaapeli12

        koska näytetään top5 IHMEPARANTUMISET.


    • venäjäepäkiilto

      Kaikki kumpuaa ihmisen luonteesta. Peli kiinnostaa tai ei.
      Ottelu kiinnostaa varsinkin jos on tunneside joukkueeseen joka pelaa. Paras asia tässä mielessä on maajoukkue. Moni kokee maajoukkueen arvokisoihin pääsyn erittäin merkityksellisenä.
      Itse en näe järkeä katsoa kisoja joissa Suomi ei ole mukana.

    • Sääntömuutosta-kehiin

      Vaikka en olekkaan sinäänsä potkupallon ystävä, on kuitenkin töllö ollut auki päivittäin juurikin ylen potkupallo kanavalla, sillä kaupallisilta kanavilta tulee sellasta tositv, reality formaatti sontaa aamusta aamuun, että ei vaan pysty moisia jätteitä katsomaan sekunttiakaan, ja huviksenihan tein listankin kaikista jäte ohjelmista kaupallisilta kanavilta, joita en ole sekunttiakaan katsellut. Päästyäni päälle 200 listallani, luovutin. Onneksi töllöäkään ei tartte enää vahdata kuin vajaa 2 vuotta, sillä Hd aikaan moisen roskan takia en lähde, enkä yhtäkään rahastus televisiotakaan enää ikinä ota.

      Mutta vaikka sivusilmällä olen potkupalloa nyt katsellut, on tosiaan alkanut riepomaan tuo joka pelissä esiintyvä filmaaminen, jossa jokaisessa hipaisussakin mennään turvalleen, ja huudetaan ambulanssia hätiin. Sääntömuutos olisikin enemmän kuin paikallaan jo. Jokaiselle feikkaajalle ja filmaajalle automaattinen välitön ulosajo, niin alta 5 minuutin pelin jälkeen kentällä ei olisi kuin kummankin pään maalivahdit, sekä erotuomari. Myös tuon kentän koon voisi pienenntää rajusti, pituus suunnassa vähintään 20 metriä pois, ja leveydestäkin vähintään se 10 metriä, eihän nuo raukat jaksa edes juosta tuota nyky kenttää päästä päähän, niin mitä järkeä noin suurella kentällä.

    • hienolaji

      Jalkapallo on Suomalaisille ihan liian vaikea peli ymmärtää ja siitä syystä se tuntuu tylsältä kun siitä ei mitään ymmärrä. Ja samasta syystä Suomi ei myöskään pärjää jalkapallossa kun se pirulainen peli on niin vaikeaa.

      • Onneksi-ei-pärjää

        Onneksi Suomi ei pärjää, täällä ei potkupallo hulikanismia tarvita, eikä kuolemantapauksia niiden typerien hulinoiden vuoksi.


      • suhteellisuudentajua
        Onneksi-ei-pärjää kirjoitti:

        Onneksi Suomi ei pärjää, täällä ei potkupallo hulikanismia tarvita, eikä kuolemantapauksia niiden typerien hulinoiden vuoksi.

        Hulikanismi on todella pieni marginaali ilmiö jalkapallon ympärillä, mikä on toki ikävää, mutta jalkapallo liikuttaa maailmanlaajuisesti satoja miljoonia ihmisiä, niin siihen nähden muutamien tuhansien hulikaaniporukat ovat suhteeessa paljon pienempi ongelma kuin meillä vaikkapa juhannus tai uudenvuodenjuhlat. Ne pitäisi lailla kieltää kun Suomessa ei osata käyttäytyä vaikka meitä ei ole kuin reilu 5 miljoonaa.


    • kummattunteet

      Näyttää tulleen muotiin kaikkien maiden pelaajille astua ehdottoman tahallaan vastustajan nilkan tai varpaiden päälle, Levandovski astui sormille.
      Vapaapotkuja tulee satunnaisesti, mutta " tuloihin sidottu sakko" videökatselun jälkeen niin suureksi ettei filmaaminen maita.
      Nykyisellä menettelyllä urheiluhengellä pyyhitään, sanonko mitä.

    • huhuhuhhkaajaaah

      Suomalainen jalkapallo ANTEEKSI korjaan POTKUPALLO on kyllä niin tylsää ja surkeaa etten menisi sitä häröilyä katsomaan vaikka minulle siitä maksettaisiin. Ja vielä paskempaa peliä saa seurata kun sysipaskat huuhkajat...hahah mikä NIMI!!!! koheltaa jotain vatikaania vastaan. ETES yksinkertaiset syötöt eivät mene omille, syöttökombinaatioista nyt puhumattakaan, Iltalehdet kirkuisivat jättiotsikoin jos tämä euroopan paskin potkupallojoukkue onnistuisi esim peräti kolmeen onnistuneeseen syöttön peräkkäin. Me suomalaiset näemme jalkapallon tylsänä koska emme ymmärrä siitä hevon paskaakaan ja se näkyy sysipaskana veikkausliigana ja umpi paskana maajoukkueena.

    • kisajärjestäjä

      Jalkapallo on kasvanut liian suureksi.
      Syypää siihen on FIFA, joka on se yksi maailman korruptoitunein organisaatio.

      Jalkapallo on liian suurta. Se tekee aikuiset miehet lapsiksi, jotka pelkäävät häviötä niin paljon että pitää näytellä joka tilanteessa, pitää ylireagoida joka tilanteessa jottei vastustajalle tulisi hyötyä.

      Suuri jalkapallo on etääntynyt reilusta urheilusta. Niin kuin moni kilpaurheilulaji.

      Nyt jalkapallo on saippuaoopperoihin verrattavaa viihdettä.
      Jos MM-kisoissa haluttaisiin selvittää, kuka on paras,
      tehtäisiin se esim. 16 joukkueen kaksinkertaisella sarjalla,
      eikä millään kerrasta poikki -systeemillä.

      Mutta FIFA ei halua selvittää kuka on paras, vaan ainoastaan haluaa viihdettä, joka maksimoi ihmisten tunnevyöryt. Ja rahavirrata FIFAn taskuihin.

      Raha se on joka jalkapalloakin pyörittää, ei ne jotka sitä potkii.

      Ja koska jalkapallosta on tullut liian suurta, on myös voitolla ja kisojen järjestämisellä liian suuri merkitys.
      Niin suuri että lahjontaa ei voi välttää.
      Kisojen järjestäminen on kaupan - se on todistettu FBI:n toimesta.
      Onko kisojen voittaminen myös kaupan ?
      1998 ennen kisoja Pele sanoi että on sovittu Ranskan voittavan ...

    • Anonyymi

      Olen nauttinut paljon myös futiskatsomoissa, mutta kun ala-sarjoihinkin hommataan vahvistuksia Afrikan joka kolkasta niin ei voi kun nauraa.

    • Anonyymi

      Jalkapallo tai potkupallo on yksinkertainen ja vaatimaton laji verrattuna jääkiekkoon.
      Olosuhteiden ja em asian takia sitä voi pelata kuka vain.

    • Anonyymi

      Jalkapalloa, kuten muutakin miesurheilua on kiva seurata jos...
      on taitoa, urheilullisuutta. Urheilullisuus tai atleettisuus peitettään turhan usein liian suurten peliasujen alle. En tarkoita, että miesten pitäisi käyttää tiukkoja trikoita urheilukentällä, mutta sinne päin. Pelipaidat ovat menossa oikaan suuntaan. Kankaiden materiaalit ovat nykyään jo sellaisia, että ne kyllä antavat periksi, joten siitä ei ole huolta.
      Onneksi osa urheilijoista, ovat ymmärtäneet tämän.
      Kotimainen veikkausliiga ja muut kenttälajit, laittakaa rohkeasti itsenne peliin.

    • Anonyymi

      Potkupallon såäntöihin tarvittaisiin monia muutoksia ennen kuin siitä tulisi mielekästä urheilua.

      • Anonyymi

        Lentävät rajoittamattomat vaihdot olisi ainakin hyvä! Kentälle voisi laittaa myös 2, tai jopa 3 palloa. Toki yksi perusjuttu, paitsiot pois.


    • Anonyymi

      Jalkapallon ymmärtäminen vaatii hieman sivistystä ja ymmärrystä urheilusta. Juntti katsoo jääkiekkoa ja muuta yksinkertaista kohkaamista.

    • Anonyymi

      Jos et ymmärrä lajia ja tiedä sen hienouksia ja kuule esim mitä Zlatan kommentoi ja miten isoin parhaat futiksen pelaajat on en voi itse sille sit mitään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      235
      16760
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      26
      2143
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1730
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1102
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      748
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe