jalkapallo on tylsää

Rasssppp2

Olen tässä pari peliä nyt MM kisoissa katsellut... Kysyn vain sellasta, että miksi jalkapallo on niin helvetin tylsää? Silti sitä katsoo melkein jokainen mies puolinen henkilö mitä tunnen. Itsekin olen kyllä mies, mutta itsestäni se on pirun tylsää katsottavaa. Maaleja ei synny, pelit ovat pelkkää syöttelyä ja katkojen tuloa, kun pikkasen kaatuu. Koskaan en ole innostunut peleistä, mutta ennen muinoin niitä pysty katsomaan, kun espanjassa olin matkalla vuonna 2008 Em kisojen aikaan. Jotain tunnelmaa ja siinähän sitä pelin ohella hieroa tuttavuuksia söpöihin tyttöihin.

Toinen ihmetys tätä pelien kuningasta kohtaan on myös se, kun kerran menin katsomaan erästä suomen karsinta ottelua aikoinaa erään kaverini kanssa, kun hän tarjoutui maksamaan lippuni. Ilmeisesti tahtoi käännyttää jalkapallo faniksi.
Surkea peli oli kerta kaikkiaan ja taisin jopa nukahtaakin siinä jossain vaiheessa (korvatulppia pidin niin äänet vaimeni sille tasolle, että väsyneenä pystyi nukahtamaankin). Ottelun päätyttyä kysyin kaveriltani "Kannatiko maksaa tälläisestä paskasta?" niin vastaus oli "No mielummin minä tätä ottelua täällä paikan päällä seurasin kuin baarissa istuen." Hämmästyin suorastaan, kun itsestäni baarissa on paljon parempia aktiviteettejä vapaille miehille ;)

No kuitenkin kysymykseni on seuraavanlainen:

Mikä hitto siitä futiksesta tekee sellaisen, että kannattaa tuhlata elämästään se 90min. Keltään en ole saannut järkevää vastausta enkä siten koskaan ymmärrä sitä logiikkaa. No ymmärrän toki, että melkein saman tyyppinen mielipide kysymyskin tämä kuin miksi pidät vihreästä väristä, miksi vihaat mustaa väriä tai päinvastoin.

24

2556

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • muissakin lajeissa

   >Mikä hitto siitä futiksesta tekee sellaisen, että kannattaa tuhlata elämästään se 90min. Keltään en ole saannut järkevää vastausta enkä siten koskaan ymmärrä sitä logiikkaa.

   Ihan saman kysymyksen voisi esittää mille tahansa lajille; lätkä, koris, pesäpallo jne. Minkä tahansa lajin katsomisen voi ajatella ajan hukaksi. Ehkä olisi parempi vaikka itse pelata sekin aika niin edes kunto kasvaisi.

  • Salmiakki-Akkari

   No? Tuleeko niitä vastauksia?

  • Reipas61

   Ei sitä ihan pienillä promilleilla katso erkkikään. Tietysti kotimaisessa Veikkausliigassa on oma eksotiikkansa, sillä tuskin missään päin maailmaa näet yhtä heikkoa jalkapalloa livenä. Ihmettelen junioreita ja heidän vanhempiaan, jotka vouhottavat potkupallon perään. Halutaanko todellakin junnuista kasvattaa luusereita, jotka eivät voita ikinä? Tai oikeastaan voittavat yhtä usein kuin jääkiekkolilijat häviävät. Ja molemmat ovat historiallisia hetkiä, joista puhutaan tolkuttoman pitkään. Potkupalloniiloille riitti voiton sijasta tasapeli joskus muinoin Espanjassa - siitä on vouhotettu vuosia.

   • Anonyymi

    Futis ja koris on marginaali lajeja missä ei voi pärjätä kuka tahansa toisin kun 4 maan säbässä. Zlatanin puheet on jo isompii ku koko Salibandy maailmassa hahahahahhaahhaaaaa 🤣🤣😂😂


  • tasapeliä

   Niin, Yle TV2 käyttää tähän MM-pallotteluun parasta ohjelma-aikaansa ensi viikon jokaisena päivänä 10 tuntia.

   http://www.ohjelmakartta.fi/tv2

   Parasta on se, että jotain tapahtuu. Mielummin katsoo nurmella kirmaavia lajitovereita kuin pelkää ruohon kasvamista. Melkein yhtä kiva juttu on se, että jotain suurta tapahtuu. Uteliaat ihmiset tarkkailevat tähtiä. Mutta sillähän ei ole suurta merkitystä, katsooko Suomen naisten ykkösdivisioona vai noita "mestareiden liigoja"...

   Rasittavaa palloilussa on kaikenlainen tulosten palvominen. Ketään ei kiinnosta, kuka voittaa. Parasta viihdettä on tasapelit. Niitä voisi katsoa videolta uudestaan, uudestaan ja uudestaan. En koskaan katso matseja suorina, sillä joku voisi tehdä maalin. Silloin pelaaja yleensä riisuu paitansa ja levittää kätensä esittäen messiasta. Fanit psykoosissa kuvittelevat maalilla olevan merkitystä.

   Paras joukkue on se, jossa ei ole tähtiä.

  • kaapeli12

   pikkasen joku hipasee ja eikun pötkölleen sätkimään ,voi jopa kynsi lohjeta AIVAN KAMALAA. kumpi tilataan sairas, vai ruumisauto. sitten tapahtuu IHMEPARANTUMINEN.Kuinkahan nää bolli pellet pärjäis potkunyrkkeily, vapaaottelu kehässä. säälittäviä rääpäleitä.

   • HohhoijaaTaas

    Noh, kyllä se Venäjän 196cm järkäle Artem Dzyuba aika kova härkä on. Aika kevyttä kauraa monikin vapaaottelija olisi, jos tämä härkä rymistelisi päälle pallontavoittelutilanteessa. Voisi siinä vapaaottelija kerätä hetken itseään nurmen pinnasta kivusta ontuen, ja haastaa vasta sitten kehään.

    Nojoo. Lajit on erilaisia...


   • Lerppa

    Joo nämä filmaajat pitäis potkia pois kokonaan,pilaavat koko lajin.Pahin kaikista S.Busquets,pelaa ite sikaa ja jos edes hipaisee häntä niin kaatuu.Toinen on Neymar,ei voi kun nauraa tälle kaverille ja on kuulema yksi parhaista pelaajista 😅.Jos filmiä niin heti punainen ja pitkä pelikielto niin loppuu tuo spedeily


   • kaapeli12

    koska näytetään top5 IHMEPARANTUMISET.


  • venäjäepäkiilto

   Kaikki kumpuaa ihmisen luonteesta. Peli kiinnostaa tai ei.
   Ottelu kiinnostaa varsinkin jos on tunneside joukkueeseen joka pelaa. Paras asia tässä mielessä on maajoukkue. Moni kokee maajoukkueen arvokisoihin pääsyn erittäin merkityksellisenä.
   Itse en näe järkeä katsoa kisoja joissa Suomi ei ole mukana.

  • Sääntömuutosta-kehiin

   Vaikka en olekkaan sinäänsä potkupallon ystävä, on kuitenkin töllö ollut auki päivittäin juurikin ylen potkupallo kanavalla, sillä kaupallisilta kanavilta tulee sellasta tositv, reality formaatti sontaa aamusta aamuun, että ei vaan pysty moisia jätteitä katsomaan sekunttiakaan, ja huviksenihan tein listankin kaikista jäte ohjelmista kaupallisilta kanavilta, joita en ole sekunttiakaan katsellut. Päästyäni päälle 200 listallani, luovutin. Onneksi töllöäkään ei tartte enää vahdata kuin vajaa 2 vuotta, sillä Hd aikaan moisen roskan takia en lähde, enkä yhtäkään rahastus televisiotakaan enää ikinä ota.

   Mutta vaikka sivusilmällä olen potkupalloa nyt katsellut, on tosiaan alkanut riepomaan tuo joka pelissä esiintyvä filmaaminen, jossa jokaisessa hipaisussakin mennään turvalleen, ja huudetaan ambulanssia hätiin. Sääntömuutos olisikin enemmän kuin paikallaan jo. Jokaiselle feikkaajalle ja filmaajalle automaattinen välitön ulosajo, niin alta 5 minuutin pelin jälkeen kentällä ei olisi kuin kummankin pään maalivahdit, sekä erotuomari. Myös tuon kentän koon voisi pienenntää rajusti, pituus suunnassa vähintään 20 metriä pois, ja leveydestäkin vähintään se 10 metriä, eihän nuo raukat jaksa edes juosta tuota nyky kenttää päästä päähän, niin mitä järkeä noin suurella kentällä.

  • hienolaji

   Jalkapallo on Suomalaisille ihan liian vaikea peli ymmärtää ja siitä syystä se tuntuu tylsältä kun siitä ei mitään ymmärrä. Ja samasta syystä Suomi ei myöskään pärjää jalkapallossa kun se pirulainen peli on niin vaikeaa.

   • Onneksi-ei-pärjää

    Onneksi Suomi ei pärjää, täällä ei potkupallo hulikanismia tarvita, eikä kuolemantapauksia niiden typerien hulinoiden vuoksi.


   • suhteellisuudentajua
    Onneksi-ei-pärjää kirjoitti:

    Onneksi Suomi ei pärjää, täällä ei potkupallo hulikanismia tarvita, eikä kuolemantapauksia niiden typerien hulinoiden vuoksi.

    Hulikanismi on todella pieni marginaali ilmiö jalkapallon ympärillä, mikä on toki ikävää, mutta jalkapallo liikuttaa maailmanlaajuisesti satoja miljoonia ihmisiä, niin siihen nähden muutamien tuhansien hulikaaniporukat ovat suhteeessa paljon pienempi ongelma kuin meillä vaikkapa juhannus tai uudenvuodenjuhlat. Ne pitäisi lailla kieltää kun Suomessa ei osata käyttäytyä vaikka meitä ei ole kuin reilu 5 miljoonaa.


  • kummattunteet

   Näyttää tulleen muotiin kaikkien maiden pelaajille astua ehdottoman tahallaan vastustajan nilkan tai varpaiden päälle, Levandovski astui sormille.
   Vapaapotkuja tulee satunnaisesti, mutta " tuloihin sidottu sakko" videökatselun jälkeen niin suureksi ettei filmaaminen maita.
   Nykyisellä menettelyllä urheiluhengellä pyyhitään, sanonko mitä.

  • huhuhuhhkaajaaah

   Suomalainen jalkapallo ANTEEKSI korjaan POTKUPALLO on kyllä niin tylsää ja surkeaa etten menisi sitä häröilyä katsomaan vaikka minulle siitä maksettaisiin. Ja vielä paskempaa peliä saa seurata kun sysipaskat huuhkajat...hahah mikä NIMI!!!! koheltaa jotain vatikaania vastaan. ETES yksinkertaiset syötöt eivät mene omille, syöttökombinaatioista nyt puhumattakaan, Iltalehdet kirkuisivat jättiotsikoin jos tämä euroopan paskin potkupallojoukkue onnistuisi esim peräti kolmeen onnistuneeseen syöttön peräkkäin. Me suomalaiset näemme jalkapallon tylsänä koska emme ymmärrä siitä hevon paskaakaan ja se näkyy sysipaskana veikkausliigana ja umpi paskana maajoukkueena.

  • kisajärjestäjä

   Jalkapallo on kasvanut liian suureksi.
   Syypää siihen on FIFA, joka on se yksi maailman korruptoitunein organisaatio.

   Jalkapallo on liian suurta. Se tekee aikuiset miehet lapsiksi, jotka pelkäävät häviötä niin paljon että pitää näytellä joka tilanteessa, pitää ylireagoida joka tilanteessa jottei vastustajalle tulisi hyötyä.

   Suuri jalkapallo on etääntynyt reilusta urheilusta. Niin kuin moni kilpaurheilulaji.

   Nyt jalkapallo on saippuaoopperoihin verrattavaa viihdettä.
   Jos MM-kisoissa haluttaisiin selvittää, kuka on paras,
   tehtäisiin se esim. 16 joukkueen kaksinkertaisella sarjalla,
   eikä millään kerrasta poikki -systeemillä.

   Mutta FIFA ei halua selvittää kuka on paras, vaan ainoastaan haluaa viihdettä, joka maksimoi ihmisten tunnevyöryt. Ja rahavirrata FIFAn taskuihin.

   Raha se on joka jalkapalloakin pyörittää, ei ne jotka sitä potkii.

   Ja koska jalkapallosta on tullut liian suurta, on myös voitolla ja kisojen järjestämisellä liian suuri merkitys.
   Niin suuri että lahjontaa ei voi välttää.
   Kisojen järjestäminen on kaupan - se on todistettu FBI:n toimesta.
   Onko kisojen voittaminen myös kaupan ?
   1998 ennen kisoja Pele sanoi että on sovittu Ranskan voittavan ...

  • Anonyymi

   Olen nauttinut paljon myös futiskatsomoissa, mutta kun ala-sarjoihinkin hommataan vahvistuksia Afrikan joka kolkasta niin ei voi kun nauraa.

  • Anonyymi

   Jalkapallo tai potkupallo on yksinkertainen ja vaatimaton laji verrattuna jääkiekkoon.
   Olosuhteiden ja em asian takia sitä voi pelata kuka vain.

  • Anonyymi

   Jalkapalloa, kuten muutakin miesurheilua on kiva seurata jos...
   on taitoa, urheilullisuutta. Urheilullisuus tai atleettisuus peitettään turhan usein liian suurten peliasujen alle. En tarkoita, että miesten pitäisi käyttää tiukkoja trikoita urheilukentällä, mutta sinne päin. Pelipaidat ovat menossa oikaan suuntaan. Kankaiden materiaalit ovat nykyään jo sellaisia, että ne kyllä antavat periksi, joten siitä ei ole huolta.
   Onneksi osa urheilijoista, ovat ymmärtäneet tämän.
   Kotimainen veikkausliiga ja muut kenttälajit, laittakaa rohkeasti itsenne peliin.

  • Anonyymi

   Potkupallon såäntöihin tarvittaisiin monia muutoksia ennen kuin siitä tulisi mielekästä urheilua.

   • Anonyymi

    Lentävät rajoittamattomat vaihdot olisi ainakin hyvä! Kentälle voisi laittaa myös 2, tai jopa 3 palloa. Toki yksi perusjuttu, paitsiot pois.


  • Anonyymi

   Jalkapallon ymmärtäminen vaatii hieman sivistystä ja ymmärrystä urheilusta. Juntti katsoo jääkiekkoa ja muuta yksinkertaista kohkaamista.

  • Anonyymi

   Jos et ymmärrä lajia ja tiedä sen hienouksia ja kuule esim mitä Zlatan kommentoi ja miten isoin parhaat futiksen pelaajat on en voi itse sille sit mitään

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   74
   1433
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1237
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   114
   1183
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   78
   1126
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   70
   994
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   78
   783
  7. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   42
   735
  8. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   732
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   376
   722
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   676
  Aihe