jalkapallo on tylsää

Rasssppp2

Olen tässä pari peliä nyt MM kisoissa katsellut... Kysyn vain sellasta, että miksi jalkapallo on niin helvetin tylsää? Silti sitä katsoo melkein jokainen mies puolinen henkilö mitä tunnen. Itsekin olen kyllä mies, mutta itsestäni se on pirun tylsää katsottavaa. Maaleja ei synny, pelit ovat pelkkää syöttelyä ja katkojen tuloa, kun pikkasen kaatuu. Koskaan en ole innostunut peleistä, mutta ennen muinoin niitä pysty katsomaan, kun espanjassa olin matkalla vuonna 2008 Em kisojen aikaan. Jotain tunnelmaa ja siinähän sitä pelin ohella hieroa tuttavuuksia söpöihin tyttöihin.

Toinen ihmetys tätä pelien kuningasta kohtaan on myös se, kun kerran menin katsomaan erästä suomen karsinta ottelua aikoinaa erään kaverini kanssa, kun hän tarjoutui maksamaan lippuni. Ilmeisesti tahtoi käännyttää jalkapallo faniksi.
Surkea peli oli kerta kaikkiaan ja taisin jopa nukahtaakin siinä jossain vaiheessa (korvatulppia pidin niin äänet vaimeni sille tasolle, että väsyneenä pystyi nukahtamaankin). Ottelun päätyttyä kysyin kaveriltani "Kannatiko maksaa tälläisestä paskasta?" niin vastaus oli "No mielummin minä tätä ottelua täällä paikan päällä seurasin kuin baarissa istuen." Hämmästyin suorastaan, kun itsestäni baarissa on paljon parempia aktiviteettejä vapaille miehille ;)

No kuitenkin kysymykseni on seuraavanlainen:

Mikä hitto siitä futiksesta tekee sellaisen, että kannattaa tuhlata elämästään se 90min. Keltään en ole saannut järkevää vastausta enkä siten koskaan ymmärrä sitä logiikkaa. No ymmärrän toki, että melkein saman tyyppinen mielipide kysymyskin tämä kuin miksi pidät vihreästä väristä, miksi vihaat mustaa väriä tai päinvastoin.

17

870

Vastaukset

 • >Mikä hitto siitä futiksesta tekee sellaisen, että kannattaa tuhlata elämästään se 90min. Keltään en ole saannut järkevää vastausta enkä siten koskaan ymmärrä sitä logiikkaa.

  Ihan saman kysymyksen voisi esittää mille tahansa lajille; lätkä, koris, pesäpallo jne. Minkä tahansa lajin katsomisen voi ajatella ajan hukaksi. Ehkä olisi parempi vaikka itse pelata sekin aika niin edes kunto kasvaisi.

 • No? Tuleeko niitä vastauksia?

 • Ei sitä ihan pienillä promilleilla katso erkkikään. Tietysti kotimaisessa Veikkausliigassa on oma eksotiikkansa, sillä tuskin missään päin maailmaa näet yhtä heikkoa jalkapalloa livenä. Ihmettelen junioreita ja heidän vanhempiaan, jotka vouhottavat potkupallon perään. Halutaanko todellakin junnuista kasvattaa luusereita, jotka eivät voita ikinä? Tai oikeastaan voittavat yhtä usein kuin jääkiekkolilijat häviävät. Ja molemmat ovat historiallisia hetkiä, joista puhutaan tolkuttoman pitkään. Potkupalloniiloille riitti voiton sijasta tasapeli joskus muinoin Espanjassa - siitä on vouhotettu vuosia.

 • Niin, Yle TV2 käyttää tähän MM-pallotteluun parasta ohjelma-aikaansa ensi viikon jokaisena päivänä 10 tuntia.

  http://www.ohjelmakartta.fi/tv2

  Parasta on se, että jotain tapahtuu. Mielummin katsoo nurmella kirmaavia lajitovereita kuin pelkää ruohon kasvamista. Melkein yhtä kiva juttu on se, että jotain suurta tapahtuu. Uteliaat ihmiset tarkkailevat tähtiä. Mutta sillähän ei ole suurta merkitystä, katsooko Suomen naisten ykkösdivisioona vai noita "mestareiden liigoja"...

  Rasittavaa palloilussa on kaikenlainen tulosten palvominen. Ketään ei kiinnosta, kuka voittaa. Parasta viihdettä on tasapelit. Niitä voisi katsoa videolta uudestaan, uudestaan ja uudestaan. En koskaan katso matseja suorina, sillä joku voisi tehdä maalin. Silloin pelaaja yleensä riisuu paitansa ja levittää kätensä esittäen messiasta. Fanit psykoosissa kuvittelevat maalilla olevan merkitystä.

  Paras joukkue on se, jossa ei ole tähtiä.

 • pikkasen joku hipasee ja eikun pötkölleen sätkimään ,voi jopa kynsi lohjeta AIVAN KAMALAA. kumpi tilataan sairas, vai ruumisauto. sitten tapahtuu IHMEPARANTUMINEN.Kuinkahan nää bolli pellet pärjäis potkunyrkkeily, vapaaottelu kehässä. säälittäviä rääpäleitä.

  • Noh, kyllä se Venäjän 196cm järkäle Artem Dzyuba aika kova härkä on. Aika kevyttä kauraa monikin vapaaottelija olisi, jos tämä härkä rymistelisi päälle pallontavoittelutilanteessa. Voisi siinä vapaaottelija kerätä hetken itseään nurmen pinnasta kivusta ontuen, ja haastaa vasta sitten kehään.

   Nojoo. Lajit on erilaisia...


  • Joo nämä filmaajat pitäis potkia pois kokonaan,pilaavat koko lajin.Pahin kaikista S.Busquets,pelaa ite sikaa ja jos edes hipaisee häntä niin kaatuu.Toinen on Neymar,ei voi kun nauraa tälle kaverille ja on kuulema yksi parhaista pelaajista 😅.Jos filmiä niin heti punainen ja pitkä pelikielto niin loppuu tuo spedeily


  • koska näytetään top5 IHMEPARANTUMISET.


 • Kaikki kumpuaa ihmisen luonteesta. Peli kiinnostaa tai ei.
  Ottelu kiinnostaa varsinkin jos on tunneside joukkueeseen joka pelaa. Paras asia tässä mielessä on maajoukkue. Moni kokee maajoukkueen arvokisoihin pääsyn erittäin merkityksellisenä.
  Itse en näe järkeä katsoa kisoja joissa Suomi ei ole mukana.

 • Vaikka en olekkaan sinäänsä potkupallon ystävä, on kuitenkin töllö ollut auki päivittäin juurikin ylen potkupallo kanavalla, sillä kaupallisilta kanavilta tulee sellasta tositv, reality formaatti sontaa aamusta aamuun, että ei vaan pysty moisia jätteitä katsomaan sekunttiakaan, ja huviksenihan tein listankin kaikista jäte ohjelmista kaupallisilta kanavilta, joita en ole sekunttiakaan katsellut. Päästyäni päälle 200 listallani, luovutin. Onneksi töllöäkään ei tartte enää vahdata kuin vajaa 2 vuotta, sillä Hd aikaan moisen roskan takia en lähde, enkä yhtäkään rahastus televisiotakaan enää ikinä ota.

  Mutta vaikka sivusilmällä olen potkupalloa nyt katsellut, on tosiaan alkanut riepomaan tuo joka pelissä esiintyvä filmaaminen, jossa jokaisessa hipaisussakin mennään turvalleen, ja huudetaan ambulanssia hätiin. Sääntömuutos olisikin enemmän kuin paikallaan jo. Jokaiselle feikkaajalle ja filmaajalle automaattinen välitön ulosajo, niin alta 5 minuutin pelin jälkeen kentällä ei olisi kuin kummankin pään maalivahdit, sekä erotuomari. Myös tuon kentän koon voisi pienenntää rajusti, pituus suunnassa vähintään 20 metriä pois, ja leveydestäkin vähintään se 10 metriä, eihän nuo raukat jaksa edes juosta tuota nyky kenttää päästä päähän, niin mitä järkeä noin suurella kentällä.

 • Jalkapallo on Suomalaisille ihan liian vaikea peli ymmärtää ja siitä syystä se tuntuu tylsältä kun siitä ei mitään ymmärrä. Ja samasta syystä Suomi ei myöskään pärjää jalkapallossa kun se pirulainen peli on niin vaikeaa.

  • Onneksi Suomi ei pärjää, täällä ei potkupallo hulikanismia tarvita, eikä kuolemantapauksia niiden typerien hulinoiden vuoksi.


  • Onneksi-ei-pärjää kirjoitti:

   Onneksi Suomi ei pärjää, täällä ei potkupallo hulikanismia tarvita, eikä kuolemantapauksia niiden typerien hulinoiden vuoksi.

   Hulikanismi on todella pieni marginaali ilmiö jalkapallon ympärillä, mikä on toki ikävää, mutta jalkapallo liikuttaa maailmanlaajuisesti satoja miljoonia ihmisiä, niin siihen nähden muutamien tuhansien hulikaaniporukat ovat suhteeessa paljon pienempi ongelma kuin meillä vaikkapa juhannus tai uudenvuodenjuhlat. Ne pitäisi lailla kieltää kun Suomessa ei osata käyttäytyä vaikka meitä ei ole kuin reilu 5 miljoonaa.


 • Näyttää tulleen muotiin kaikkien maiden pelaajille astua ehdottoman tahallaan vastustajan nilkan tai varpaiden päälle, Levandovski astui sormille.
  Vapaapotkuja tulee satunnaisesti, mutta " tuloihin sidottu sakko" videökatselun jälkeen niin suureksi ettei filmaaminen maita.
  Nykyisellä menettelyllä urheiluhengellä pyyhitään, sanonko mitä.

 • Suomalainen jalkapallo ANTEEKSI korjaan POTKUPALLO on kyllä niin tylsää ja surkeaa etten menisi sitä häröilyä katsomaan vaikka minulle siitä maksettaisiin. Ja vielä paskempaa peliä saa seurata kun sysipaskat huuhkajat...hahah mikä NIMI!!!! koheltaa jotain vatikaania vastaan. ETES yksinkertaiset syötöt eivät mene omille, syöttökombinaatioista nyt puhumattakaan, Iltalehdet kirkuisivat jättiotsikoin jos tämä euroopan paskin potkupallojoukkue onnistuisi esim peräti kolmeen onnistuneeseen syöttön peräkkäin. Me suomalaiset näemme jalkapallon tylsänä koska emme ymmärrä siitä hevon paskaakaan ja se näkyy sysipaskana veikkausliigana ja umpi paskana maajoukkueena.

 • Jalkapallo on kasvanut liian suureksi.
  Syypää siihen on FIFA, joka on se yksi maailman korruptoitunein organisaatio.

  Jalkapallo on liian suurta. Se tekee aikuiset miehet lapsiksi, jotka pelkäävät häviötä niin paljon että pitää näytellä joka tilanteessa, pitää ylireagoida joka tilanteessa jottei vastustajalle tulisi hyötyä.

  Suuri jalkapallo on etääntynyt reilusta urheilusta. Niin kuin moni kilpaurheilulaji.

  Nyt jalkapallo on saippuaoopperoihin verrattavaa viihdettä.
  Jos MM-kisoissa haluttaisiin selvittää, kuka on paras,
  tehtäisiin se esim. 16 joukkueen kaksinkertaisella sarjalla,
  eikä millään kerrasta poikki -systeemillä.

  Mutta FIFA ei halua selvittää kuka on paras, vaan ainoastaan haluaa viihdettä, joka maksimoi ihmisten tunnevyöryt. Ja rahavirrata FIFAn taskuihin.

  Raha se on joka jalkapalloakin pyörittää, ei ne jotka sitä potkii.

  Ja koska jalkapallosta on tullut liian suurta, on myös voitolla ja kisojen järjestämisellä liian suuri merkitys.
  Niin suuri että lahjontaa ei voi välttää.
  Kisojen järjestäminen on kaupan - se on todistettu FBI:n toimesta.
  Onko kisojen voittaminen myös kaupan ?
  1998 ennen kisoja Pele sanoi että on sovittu Ranskan voittavan ...

 • Olen nauttinut paljon myös futiskatsomoissa, mutta kun ala-sarjoihinkin hommataan vahvistuksia Afrikan joka kolkasta niin ei voi kun nauraa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3675
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1730
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  61
  1391