Kaukalon asentaminen altaan alle?

Sormi suussa

Osaisko joku neuvoa, miten asentaa sellainen muovinen kaukalo allaskaapin alle? Astianpesukoneen allehan se menee sujauttamalla, mutta kun meilä tulee putket (lämmin-, kylmävesi & viemäri) allaskaapin alta lattiasta ylös, niin pitäiskö tohon kaukaloon tehdä reikä mistä ne menee läpi ja tiivistää jotenkin koko viritys? Vai löytyiskö jotain muuta keinoa? Vakuutusyhtiöt ilmeisesti haluavat tällaisen varmistuksen myös allaskaapin alle.

6

7749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jlb lhhbolhj b hj

      Niiten putkien on jossain kulkea. Eli ei siinä muuta, kuin pitää tehdä reiät putkille ja tiivistää ne tiiviiksi. Luulatavimmin melkein kaikki käyttävät silikonia, mutta kait niihiin sopivia tiivisteitäkin on saatavilla.

      Sitä en tiedä mitä vakuutusyhtiöt vaativat, mutta ihan terveen järjen kannaltakin kannattaa jokin kaukalo sinne viritellä. Tulee paljon halvemmaksi, jos vuoto tulee ja sen huomaa heti, kuin että tulee ties kuinka iso ja kallis remontti. Vaan tästä asiasta taas remonttimiehet ja kaappikauppiaat ovat luonnollisesti jyrkästi eri mieltä :D

    • kirvesmies-52v 02A

      aika sentään..jos sulla, kuten useimmilla, tulee viemäri, ym, alhaalta ylös, joidut silpomaan koko kaukalon ihan siivuiksi... ei mikään yhtiö sellaisia vaadi, koska ovat mahdottomat asentaa. Suojaputkissa tulevat vesiputket kaappiin, niin ettö mahd vuoto näkyy kaapissa, viemäristä nyt harvemmin mitään vesivahinkoja syntyy, normaali hajuaisti kertoo kyllä, jos viemäriputki on auki, onha haju melkoinen, ja jos vuotaa vesilukon yläpuolelta, varmaan melkoinen lorinakin kuuluu kaapista, lisäksi useimmilla on kaapissa kaikkea, tiskaamiseen liittyvää, joten kaappiin on myös aika-ajoin katsottava.

    • Olipas rivo otsikko.

      Vesi poikki, hana pois sulkuventtiilistä, viemäristä alimmasta liitoksesta irti. Mittailet putkille reiän paikat altaaseen, teet reiät. Ujuttelet altaan paikoilleen, tiivistät silokonille putkien ympärystät huolellisesti. Hanat paikoileen ja viemäriputket paikoilleen.

      On siinä vähän hommaa. Eikä taida vakuutusyhtiöt mitään hyvittää maksuissa. Mutta ainakin vuodot tulevat näkyviin aikoinaan. Ei tarvitse kalliita vesivahinkoremontteja tehdä, jos vuodon havaitsee heti alkuunsa.

      Tuo on kyllä vähän hankalaa tehdä jälkikäteen. Jos olisi uuden teko tai isompi remontti, homma olisi varsin helppo tehdä samalla. Monet kertoneet laittaneensa lattian päälle, kaapistojen alle muovisesta lattiamatosta tekemänsä kaukalon märkien alueiden ja pakastimien jne alle. Jotkut laittavat yksinkertaisesti vesieristeen lattiaan samalla kuin kaappien alle. Jälkimmäinen kaikista helpoin ja halvin, aikaa menee varmaan puoli tuntia ja rahaa parikymppiä kaikkinensa.

      Kosteusvaroitin kannattaa muuten laittaa altaitten alle sokkeliin. Maksaa muutamia euroja ja pattetinkulutus samaa luokkaa kuin palovaroittimissa, halpa homma sekin, maksaa itsensä ensimmäisellä hälytyksellä :D

      Meinaan vaan, että jokatapuaksessa, ennemmin tai myöhemmin jokin tiskikoneen letku alkaa vuotamaan tai kissa vääntää hanan yöksi auki kun tulppa on altaassa paikallaan...

    • Mike12345678

      Kyllä nuo kaukalot kannattaa viritellä joka paikkaan. Oikealla asialla olet.

      Juuri on keittiöremontti meneillään kuudetta viikkoa. Kaikkeen oli varauduttu. Oli kaukalo tiskikoneen alla ja hana pois päältä kun ei käytetä ja vielä sähköinen katkaisin tulovedessä joka katkaisee veden tulon vuodon sattuessa. Mutta niin vain oli sitten tiskikaapissa auennut 'harmiton' viemäriliitin ja tiskikone painanut sieltä poistovettä paineella tiskikaappiin ja sieltä kaapiston alle ja edelleen seinän vierestä lattian alle. Esiin vesi tuli kaapiston sokkelin alta ensikerran ties kuinka monen viikon jälkeen.

      Kosteusvaroitinkin on ihan kiva lisä mutta suosittelen kyllä näitä passiivisia laitteita joka tapauksessa. Muovikaukalosta ei ole paristot loppu tai elektroniikka vialla sitten kun sitä tarvitaan.

    • 13.99

      Onko kaikki pakko tehdä vaikeimman kautta, kun helpompia ja ihan toimivia keinoja on olemassa. Esim. http://www.clasohlson.com/fi/Kosteusvaroitin/36-3029
      Ei sinne allaskaapin alle mitään vaadita - ei ainakaan jos et uutta rakenna. Ainakaan missään yhtään vanhemmassa talossa ei ole kaukaloita allaskaapin alla.

    • Anonyymi

      Ei vaadi vakuutusyhtiöt keittiön allaskaapin alle ylivuotokaukaloa. Astiapesukoneen ja jääkaappipakastimen alla se on hyvä olla mutta ei pakollinen. Tiskiallaskaapin pohjalle voi laittaa vesivuotovaroittimen. Esim. Vesivuotovaroitin Housegard WA201S. https://turvakauppa.if.fi/housegard-vesivuotovaroitin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1163
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      820
    5. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      819
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      794
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe