Casojen varaaminen.

kuubaanmenijä

Tarkoituksena olisi lähteä Kuubaa heinäkuussa pariksi viikoksi. Alkuun ajattelin olla Havanassa josta olen varannu pariksi yöksi hotellin. Sen jälkeen tarkoituksenani oli lähteä matkustamaan Santiagoon ja takaisin ja tutustua matkalla ainakin Santa Claraan.

Onko kellään kokemuksia miten helposti tähän aikaa vuodesta löytää majoitusta Casa Particulareista jollei niitä etukäteen varaa vaan vasta paikalle tullessa alkaa sellaista etsiä? Kun ei oikein yhtään tiedä miten paljon matkustamiseen siellä pitäisi varata aikaa eikä juna- ja bussiaikatauluja niin on vaikea varata majoituksia joka paikkaan etukäteen.

Espanjan kieli on kyllä suhteellisen hyvin hallussa, joten se ei ole ongelma.

6

846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • timopee

      casojen varaaminen on yleensä helppoa,kunhan vain valitset bussiasemalla useista tarjokkaista sopivimman

      • Zede

        Netistä voi etsiä tietoja http://www.cuba-junky.com casoista, mutta asia on tosiaankin niin kuin tääl mainittiin, että kun saavut kaupunkiin bussilla niin siellä terminaalin edessä on lauma casan tarjoajia. Tietenkään niitä ei ole pakko valita. Eli majoitusta kyllä löytyy. Tuolta sivulta saat myös tietoa Viazulin aikatauluista.

        Itsekin ois tarkoitus viettää heinäkuussa aikaa Kuubassa. Santiagossa on silloin karnevaalit, että varaudu siihen että porukkaa ja ääntä riittää.


    • kuubaanmenijä

      Onkos tuonne Kuubaan ollut tapana viedä casojen omistajille jotain tuliaisia? Ilmeisesti siellä on kaikesta pulaa ja monilla tavaroilla on kova tuontitullit.

      Kannattaisikohan sinne viedä jotain elektroniikkaa yms. tavaraa "omaan käyttöön" jonka voisi sitten myydä siellä? Ilmeisesti turisti ei omaa käyttöä varten joudu noita tulleja maksamaan?

      • Zede

        Jos casa olisi sellainen, missä olet ennenkin yöpynyt niin voisivat odottaa jotain. Pulaa on tavaroista ja kyllä niitä ilolla vastaan otetaan. Kenkiä, vaatteita ja juuri jotain elektroniikkaa. Itse aion kokeilla muutaman tietokone osan viemistä. Tietysti voi viedä jotain tuliaista Suomesta niin kuin vaikka suklaata. Salmaria vein kerran ja siitä jopa pidettiin.


    • Matkapupu

      matkakuulumisia jutussani (13.1.) on myös muutaman kokeilemamme casojen tiedot, tässä Havannan&Santiagon:
      -Casa Vera, Habana, mail quinones6()hotmail.com. Caridad auttoi meitä muiden kohteittemme majoituksissa. Ihana ihminen!
      -Carmen/La casa Rosada, Santiago, mail ssalvador7()gmail.com. Hyvä sijainti ja ihana ihminen!
      Jos valitset kumman tahansa, niin kerro suomalaisilta terveisiä.

      Kuten jutussani kerroin, meidän matka oli todella hyvä, ihmiset mahtavia - toivottavasti vielä toistekin Kuubaan matkaamme.. Espanjankielentaitoisella (mulla turistitasoa) on toki Kuubassa helpompaa, mutta maailman kohtaaminen on vähän asenneasiakin. Jos on pakko kertoa noita vedätyksiä, niin maksoimme mielestämme lentokentällä vesipulloista aika paljon ja kerran olisimme saanneet mahdollisuuden ostaa maitojauhetta, aika pientä siis. Ravintoloissa ruoka on 'riisikanaa', mutta casoissa on herkullista. Jos olet vähäänkään matkustellut esim. etelä-Amerikassa, niin samoja asioita tulee vastaan, joskin turvallisuus oli Kuubassa huomattavasti parempi. Sis.lento sujui ok ja Viazulin aikataulut piti ok, joskin toisella matkalla bussi hajosi, mutta uusi saatiin tilalle. Moottoriteillä ei ruuhkaa, tosin kevyttäliikennettä. Junista ei kokemusta.

      Veimme kaikenlaista pientä tuliaisiksi casoihin ja annoimme muillekin pieniä lahjoja, jopa vaatteita ja entiset kännykät latureineen ja jätimme jotain käyttökelpoista tavaraa lähtiesämme. Kaikenlaisesta asioista on tosiaankin pulaa,joten jos voit viedä tarpeellisia asioita, niin kiva, mutta ilahtuuhan sitä ihminen vaikka koristekynttilöistä ja makeisista. Myymistä emme kokeilleet.
      Lähde avoimin mielin, niin kohtaat lämminsydämisen Kuuban. Todella hyvää ja antoisaa matkaa!!

      • casaisti

        Me olimme kuubassa maalis-huhtikuussa. Ensimmäisen casan varasin http://www.casaparticularcuba.org/ sivuston kautta. Lähtöä edeltävänä iltana pyysin apua casan varaamisessa casan Mary tädiltä. MAry soittikin sivuston ylläpitäjän paikalle ja hän toi meille listan casoista mukanaan. Listalta varasimme aina casan seuraavaan kaupunkiin. KAikki casat oli ihan huippuja. Hinta oli muualla kuin havannassa 25 $ ja havannassa pikkasen kalliimpi.

        Jotta Leon sivuille pääsee, täytyy maksaa pieni summa, ja ehkä senkin vuoksi kaikki casat on hyvin laadukkaita. Jokainen casan pitäjä tuli aina hakemaan meitä bussiasemalta ja palvelu oli aina osi hyvää! Suosittelen ottamaan sivuilta varteenotettavia ylös ja soitella sitten edellisenä iltana. Hauskaa reissua!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Evita Enni Bettiina Kolmosen 3 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen

      23-vuotias Kolmonen suunnitteli aseellista iskua Isonkyrön yläkouluun. Hän muutti mielensä viime hetkellä. Koulusurmaa K
      Maailman menoa
      138
      2793
    2. Rasistinen ääripersu iski Oululssa taas

      Jo toinen veitsihyökkäys Oulun Valkeassa: viitteitä, että teko olisi kopio edellisestä viikosta, sanoo poliisi. Kauppak
      Maailman menoa
      460
      1958
    3. Nainen, tilanne on sellainen

      kovin erikoinen, ja sellainen, etten sitä tänne voi kirjoittaa. Mutta voin sanoa olevani kiperässä tilanteessa, tilantee
      Ikävä
      118
      1813
    4. Suojatiellä ei tarvitse kiittää!!

      Suomen liikennesääntöihin kuuluu että jalankulkija suojatiellä on ykkönen ja auto ym.ajoneuvo kakkonen.Ärsyttävää kun ny
      Maailman menoa
      133
      1671
    5. Paula Koivuniemi täyttää tänään 77 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi on yksi Suomen iskelmätaivaan legendaarisimmista tähdistä. Laulajatar on ollut suomalaisten kestosuosik
      Suomalaiset julkkikset
      21
      904
    6. Miten pitkään olet kirjoittanut

      omalle kaivatulle ?
      Ikävä
      78
      898
    7. En usko että nainen meidän suhteesta

      Olisi tullut mitään. Kumpikin olisi ollut koko ajan mustasukkainen, kateellinen ja katkera jostain. Volatile combination
      Ikävä
      53
      881
    8. Tollanen supernainen oot...

      Kunnon pakkaus, ja sitten asut jonkun idiootin kanssa jossain korvessa. Oliko sulla siinä joku ajatuskin kun siihen ru
      Ikävä
      83
      823
    9. Yhden asian voin kertoa

      Sinulle nainen. En usko että olit tosissasi ja siitä syystä itse en aijo tehdä enää mitään "juttumme" eteen ellet itse o
      Ikävä
      45
      779
    10. Vielä näistä Oulun puukotuksista.

      Nyt on kovasti julkisuudessa esillä nämä kaksi Oulussa tapahtunutta rasistisin motiivein tehtyä puukotusta, jotka minist
      Maailman menoa
      158
      775
    Aihe