Englanti pelannut ihan hyvin

nimimerkki erkki

Britit ovat pelanneet kykyjensä mukaan - ihan pirteä esitys. Ei kai kukaan futista seuraava ole hämmästynyt kolmen leijonan otteista? Kentällä on Garrager (?) Heskey (?) Groutch (?) ... eli rupusakkia.

Mistä johtuu harhakuva brittiläisestä jalkapallo-osaamisesta? Ei ainakaan siitä, etteikö vertailupintaa löydy. Kaikki liigat ovat nähtävissä ruudussa näppärästi, maailman lehdet ovat luettavissa netistä ja vielä tämän todistusaineiston esillä ollessa suuri joukko ihmisiä puhuu tosiasioita vastaan. Ovatko futisfanit kyvyttömiä ymmärtämään kenttätapahtumia? Tuntuu, että jotkut kolmen leijonan fanit ovat, he tuntuvat oikeasti uskovan englantilaisten hyvyyteen.

Kun brittien ainoa valttikortti, nappulat-edellä-pelaaminen, on viety pois, mitä jää jäljelle? (Ei teurastus brittien yksinoikeus ole ollut, niin kuin ei sukeltelu latinojenkaan. Sami Hyypiä osti Heskeylle räpylät ja snorkkelin, Heskeyn jatkoi rakasta harrastustaan myös USA-ottelussa) Jäljelle pitäisi jäädä brittiläinen kiima ja sitten ei mitään muuta jääkään. Näissä kisoissa ei edes tahtopelaamista ole nähty.

10

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terrysaurus

      Brittijalkapallon uho ja tuho on tiettyjen pelaaja dinosaurusten järjetön palvonta, joidenkin historiassa kauan sitten tapahtuneiden sankaritekojen takia. Ja niiden historiallisten tekojen takia mahtuvat maajoukkueeseen aina vaan uudestaan. En todellakaan meinannut uskoa silmiäni nähdessäni taas heskeyn eemelin, terryn, groutchin, lambardin ja kumppanaiden kirmailevan kentällä. Mainosta mukaillen pystyisivät paljon parempaan tekemällä rajun nuorennusleikkauksen tähän ikäloppuun porukkaan miltä on potkittu luulot pois jo aikapäiviä sitten.

      • nimimerkki erkki

        voittajakerroin Englanille oli vielä toukokuussa 7!

        Veikataankohan Englannin voittoa niin tuhottomasti, että Unibetin oli pakko, massiivisten tappioiden uhalla, pitää kerroin noin alhaisena, jos ihme jostain yliluonnollisesta syystä sattuisi tapahtumaan?


    • Niin meillä Suomessa on hommat hoidettu jalkapallossa jo vuosikymmeniä, että toimittajat lehdistössä ja TV:ssä ovat aina olleet vahvoja mielipiteenmuokkaajia ja arvojohtajia ja valtansa sekä näkyvyytensä avuin muokanneet suuren yleisön mielipidettä. Tämä on niitä pienen maan ongelmia, joka näkyy urheilussakin. Liian harvalla on liian paljon mediavaltaa, eikä oppositota ole, tai se on helppo tukahduttaa. Ne meistä, jotka muistavat Aulis Virtasen selostamat Englannin liigan lauantaipelit 1970-luvulta tietävät mitä tarkoitan. Muuta kuin brittifudista ei koskaan näytetty TV:ssä, eikä seurattu juuri muutenkaan, paitsi MM- ja EM-kisoissa, kun oli pakko. Ja kun Kolme Leijonaa ei edes aina selviytynyt karsinnasta itse kisoihin. Silti aina annettin ymmärtää, että vain ja ainostaan Englanti oli ennakkosuosikki, jalkapallon emämaa ja brittifudis ihanne, jota kohti tuli pyrkiä. Tämä näkyi kautta linjan myös Palloliiton puolella. Suhteita viritettiin vain Britanniaan, brittipelaajia, lähes pelkästään, hankittiin kotoiseen liigaammekin vahvistuksiksi. Meillä on siis pitkät perinteet tässä asiassa ja useita jalkapallosukupolvia on jo ehditty näin kasvattaa.

      Syitä tähän touhuun on monia muitakin kuin A.Virtasen sinällään arkipäivää piristäneet lähetykset. Palloliitossa oli pitkään vallassa kavereiden kavereita, joiden todellinen ammattitaito voitaisiin hyvinkin kyseenalaistaa. Niillä, usein entisillä pelaajakeskinkertaisuuksilla, ei ollut edes kielitaitoa luomaan yhteyksiä muuhun suuntaan kuin Englantiin. Muista kyvyistä puhumattakaan. Amatöörimäistä toimintaa kautta linjan. Tähän vielä kun lisätään kaikki TV:n kautta penkkiurheilijoihin ja nouseviin pelaajapolviin istutetut kliseet muita jalkapallomaita kuin Englantia kohtaan, niin keitto on valmis. Brittifudista tuli ihannoida ja muita inhota.

      Ehkä vielä joskus koittaa sekin päivä, että näistä asioista voitaisiin kiihkottta puhua ja kehittää suomifudista puolueettomalta pohjalta ilman ennakkoasenteita sekä ottaa oppia kaikkialta mistä sitä on otettavissa. Toki meillä opittavaa on edelleen briteiltäkin. Mutta ei vain ja ainoastaan.

      • nimimerkki erkki

        "Capellolla on sama ongelma kuin monella valmentajalla, eli hänellä on paljon tähtipelaajia, eikä hän saa heitä toimimaan yhdessä. Mikä toimii paperilla, ei toimi käytännössä, analysoi brittifutiksen asiantuntija Jarkko Wiss."

        Näin se mediassa menee, Englanti hyvää hyvyyttään on luovuttanut kruunun jalokivet koppavan italialaisen (nyt jo melkein idiootin) hoitoon, ja nyt se puoskari pilaa kaiken. Voi Englanti parkaa, miksi maailma kohtelee sinua niin epäoikeudenmukaisesti.
        Käsimaalijakin on tehty vaikka kuinka, merkittäviäkin, mutta vain yhdestä puhutaan. Täytyy muistaa, että ilman tuota maalia, tilanne olisi ollut tasan, Englanti ei ollut vielä voittanut mitään. Jotenkin sekin asia on kääntynyt niin, että Maradona vei Englannin jo saavutetun jatkopaikan tuolla maalillaan. Ha! Suomi voi itkeä Karjalaa, se oli jo meillä, se vietiin.


    • fddgdggdgfsss

      em- ja mm-kisojen alkukarsinnoissa britanniasta tulee neljä joukkuetta, kuin muilla mailla on vain yksi. ehkäpä brittien pitäisi muuttaa käytäntöä, ja lähettää yksi yhtenäinen UK-joukkue.

      • Entisestä..

        Jugoslaviasta tulee 7 joukkuetta arvokisa karsintoihin, eli Serbia, Kroatia, Slovenia, Bosnia-Hertzegovenia, Makedonia, Montenegro ja Kosovo.
        Noista Kolme ensiksi mainittua on ollut arvokisoissa, Serbit ja Sloveenit nytkin, huvin ovat pelannetki. Kroaateilla MM-pronssia v. 1998
        Loputkin varmaan ovat arvokisoissa ennenkuin Suomi, Bosnia olikin jo jatkokarsinnoissa.
        Siellä kulmilla on pallopeli kulttuuria, pärjäävät lähes kaikissa pallopeleissa, noh Jääkiekossa ei ihan huipulla mutta onhan Slovenia käynyt A-sarjassa.


    • khii867hgi8y8yh

      ihan hyvin pelasi tänäänkin kerran pääsi jatkoon.

      • nimimerkki erkki

        Olet oikeassa, ihan pirtsakka peli. Onnea vaan.


    • Herman the german

      että Saksa oli parempi ja lopputulos teki oikeutta tapahtumille. Harmi vaan, että tuota tuomarivirhettä saa kuunnella maailman tappiin asti, ja Englannin surkuhupaisan traumaattinen suhtautuminen peliin saa lisäpontta. Tosiasia on se, että yhtä paljon kuin John Terry on vuoden isä on Englannin maajoukkue voittajasuosikki missään oikeassa futisturnauksessa. Sillä aikaa kun Englanti keskittyy kitisemään kohtaloaan voimme me muut nauttia hyvästä futiksesta.

      • ONNI LUND

        ENGLANTI PELASI 10 KISAT VERRATTUNA ITALIAAN JOKA DIIVAILI TÄYSIN..MIELESTÄNI TUOMARIT OLISIVAT SAANEET OLLA HEREILLÄ 2-2 TASOITUSMAALISSA...CAPELLOLLE JATKOSOPIMUS 2012 EM-KISOIHIN


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe