Koffin puistossa 1500 nuorta per ilta

Koska loppuu??

Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan Sinerbykoffin puistoon kerääntyy iltaisin noin 1500 nuorta (alaikäistä) ryyppäämään. Punavuorelaiset asukkaat ovat syystäkin tehneet valituksia ja addresseja tämän jatkuvan häiriköinnin lopettamiseksi. Mm. roskaamista, ilkivaltaa, julkiselle paikalle virtsaamista, asukkaiden asuintiloihin murtautumista yms.

Milloin vanhemmat voisivat ottaa vastuunsa näistä alaikäisistä teinikännääjistä? Ei poliisia ja sos-työntekijöitä voida ikuisesti työllistää näiden ääliöiden takia?

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsingin punavuorelaiset hermostuivat puistohulinointiin/1135258041639

"Helsingin Punavuoren kaupunginosan asukkaat ovat kyllästyneet Sinebrychoffin puistossa tapahtuvaan alituiseen juhlintaan. Niin sanotusta Koffin puistosta on viime vuosina tullut Helsingin suosituimpia nuorten illanviettopaikkoja.


Punavuoren asukkaat ovat jättäneet oikeuskansleri Jaakko Jonkalle vetoomuksen, jossa vaaditaan puuttumista juhlimisen aiheuttamiin vakaviin haittoihin. Vetoomuksen takana on 1 700 punavuorelaista.

Alueen asukkaiden mukaan puistoon kokoontuu iltaisin jopa 1 500 nuorta, jotka meluavat, virtsaavat ja sotkevat puistoa. Joidenkin puiston vieressä asuvien parvekkeille on kiipeilty ja heidän ikkunoitaan on kivitetty."

1

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastuun jakautuminen vanhempien, nuorien ja yhteiskunnan (sosiaalityöntekijät, poliisi ym.) on hieman monimutkaisempi kysymys, eikä sitä voitane ohittaa vain kuuluttamalla vanhempien vastuun perään.

      Kuka itse asiassa on vastuussa nuorten alkoholinkäytöstä? Vanhemmat ovat toki ratkaisevassa osassa, kun kyseessä on itse juomiskulttuurin kehittyminen, mutta heidän mahdollisuutensa vaikuttaa jo juomaan oppineiden nuorten ajanviettopaikkoihin on kuitenkin selvästi hyvinkin rajallinen. Niin sanottu "normaali käyttö" alaikäisenä ei mielestäni ole juurikaan sosiaaliviranomaisille kuuluva asia korostaen kuitenkin "normaalin käytön" -termin sisältävän vain kohtuuden rajoissa olevan alkoholinkäytön ottaen myöskin termin suhteellistamisessa huomioon käyttäjän iän. Liikakäytön ja hyvin nuorena alkavan alkoholinkäytön ongelmat sitten ovatkin eri asia ja liittyvät sosiaaliviranomaisten tehtäviin. Poliisin rooli on valitettavasti hyvin keskeinen alkoholinkäytön lieveilmiöiden kuten juurikin esimerkiksi ns. Koffin puistossa tapahtuneen vandalismin valvonnassa - se on poliisin tehtävä.

      Suomalaiset nuoret juovat nuorina - liian nuorina - useiden mielestä. Mitä asialle voidaan tehdä, pystyvätkö ja haluavatko vanhemmat ehkäisemään nuorten juomista? Pitääkö nuori eristää ulkomaailmasta ja antaa tälle mahdollisuus olla kontaktissa ystävien kanssa ainoastaan internetin kautta? Mikä on vaihtoehto nykytilanteelle? Onko mitään järkeä lähestyä ongelmaa yhden yläluokkaisen asuinalueen ongelmien kautta vai olisiko kokonaisvaltaisempi tarkastelu järkevämpää?

      Ymmärrän, enkä väheksy, että punavuorelaisia ärsyttää, mutta syytösten huiskiminen ympäriinsä ei ole järkevää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe