Koffin puistossa 1500 nuorta per ilta

Koska loppuu??

Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan Sinerbykoffin puistoon kerääntyy iltaisin noin 1500 nuorta (alaikäistä) ryyppäämään. Punavuorelaiset asukkaat ovat syystäkin tehneet valituksia ja addresseja tämän jatkuvan häiriköinnin lopettamiseksi. Mm. roskaamista, ilkivaltaa, julkiselle paikalle virtsaamista, asukkaiden asuintiloihin murtautumista yms.

Milloin vanhemmat voisivat ottaa vastuunsa näistä alaikäisistä teinikännääjistä? Ei poliisia ja sos-työntekijöitä voida ikuisesti työllistää näiden ääliöiden takia?

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsingin punavuorelaiset hermostuivat puistohulinointiin/1135258041639

"Helsingin Punavuoren kaupunginosan asukkaat ovat kyllästyneet Sinebrychoffin puistossa tapahtuvaan alituiseen juhlintaan. Niin sanotusta Koffin puistosta on viime vuosina tullut Helsingin suosituimpia nuorten illanviettopaikkoja.


Punavuoren asukkaat ovat jättäneet oikeuskansleri Jaakko Jonkalle vetoomuksen, jossa vaaditaan puuttumista juhlimisen aiheuttamiin vakaviin haittoihin. Vetoomuksen takana on 1 700 punavuorelaista.

Alueen asukkaiden mukaan puistoon kokoontuu iltaisin jopa 1 500 nuorta, jotka meluavat, virtsaavat ja sotkevat puistoa. Joidenkin puiston vieressä asuvien parvekkeille on kiipeilty ja heidän ikkunoitaan on kivitetty."

1

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastuun jakautuminen vanhempien, nuorien ja yhteiskunnan (sosiaalityöntekijät, poliisi ym.) on hieman monimutkaisempi kysymys, eikä sitä voitane ohittaa vain kuuluttamalla vanhempien vastuun perään.

      Kuka itse asiassa on vastuussa nuorten alkoholinkäytöstä? Vanhemmat ovat toki ratkaisevassa osassa, kun kyseessä on itse juomiskulttuurin kehittyminen, mutta heidän mahdollisuutensa vaikuttaa jo juomaan oppineiden nuorten ajanviettopaikkoihin on kuitenkin selvästi hyvinkin rajallinen. Niin sanottu "normaali käyttö" alaikäisenä ei mielestäni ole juurikaan sosiaaliviranomaisille kuuluva asia korostaen kuitenkin "normaalin käytön" -termin sisältävän vain kohtuuden rajoissa olevan alkoholinkäytön ottaen myöskin termin suhteellistamisessa huomioon käyttäjän iän. Liikakäytön ja hyvin nuorena alkavan alkoholinkäytön ongelmat sitten ovatkin eri asia ja liittyvät sosiaaliviranomaisten tehtäviin. Poliisin rooli on valitettavasti hyvin keskeinen alkoholinkäytön lieveilmiöiden kuten juurikin esimerkiksi ns. Koffin puistossa tapahtuneen vandalismin valvonnassa - se on poliisin tehtävä.

      Suomalaiset nuoret juovat nuorina - liian nuorina - useiden mielestä. Mitä asialle voidaan tehdä, pystyvätkö ja haluavatko vanhemmat ehkäisemään nuorten juomista? Pitääkö nuori eristää ulkomaailmasta ja antaa tälle mahdollisuus olla kontaktissa ystävien kanssa ainoastaan internetin kautta? Mikä on vaihtoehto nykytilanteelle? Onko mitään järkeä lähestyä ongelmaa yhden yläluokkaisen asuinalueen ongelmien kautta vai olisiko kokonaisvaltaisempi tarkastelu järkevämpää?

      Ymmärrän, enkä väheksy, että punavuorelaisia ärsyttää, mutta syytösten huiskiminen ympäriinsä ei ole järkevää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5554
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2353
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2312
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      940
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      763
    Aihe