Seinän kokoinen akvaario

Pulputtaja-kalle

Vaimollani ja minulla on hassu idea. Olohuoneen ja keittiön välissä on tavallinen levyseinä. Mietimme yksi päivä kun akvaariota puhdistimme, että mitäs jos olisi sellainen iso akvaario, 3m pitkä ja 2,25 korkea. leveyttä se 40cm.

Hullu idea, mutta pitäähän sitä selvitellä. Löysin jo tekijän, joka vakuuttaa, että liitokset ovat sellaisia, että kestävät myös alaosan vedenpaineen. Monta asiaa on vielä ratkaisematta, nyt houkuttaa tehdä siitä merivesi-akvaario, ei siis normaalia makeanveden akvaariota. Talo on 1-kerroksinen omakotitalo, valuperusta.

Kokemuksia, kuulopuheita, epäilyjä, ideoita, kaikkia otetaan vastaan. Laitetaan tähän alle niin muillekin kaloihin hurahtaneille olisi neuvoksi ja opiksi.

8

1899

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "isona minullekin"

      Sisältöineen tuo painaa sen reipas 3 tonnia, jopa 3500 kiloa saattaa olla lähellä. Kaiken varalta ottaisin yhteyttä rakennesuunnittelijaan ja kyselisin että pitääkö lattiaa vahvistaa. Senhän voi periaatteessa tehdä nykyisen lattian päällekin mutta silloin pitää olla varma että alapohjan alla ei ole tyhjää. Jos talo on kovin vanha niin alapohjan alustäytöstä ei voi aina olla niin varma ja saattaa olla että lattian alla on paikoin jopa tyhjiä kohtia koska murske (tai mitä ikinä vanhan talon alle on laitettukin, usein liikoja tiivistelemättä) on painunut. Jos täytöistä ei ole täyttä varmuutta niin lattia pitää roilotella siltä kohdalta. Jos akvaario olisi tarkoitus tehdä kantavan seinän kohdalle niin en usko että siitä sitten tulee muuta ongelmaa kuin seinän tukeminen pilareilla ja palkeilla. Seinän allahan on jo antura, tosin aika eri kuormille mitoitettu mutta onpa niissä usein varaa. Suosittelen siltikin sitä rakennesuunnittelijan etsimistä.

      Kaikkihan on mahdollista, vaikka kultanuppi lattiaan, kun rahaa löytyy. :) Akvaarion tekijäksi ei kannata välttämättä valita halvinta mahdollista vaan sellainen joka pystyy antamaan tuotteelleen takuun ja jonka vastuuvakuutukset ovat kunnossa.

    • fish KING

      Tuon mallinen akvaario on tilavuudeltaan, jos ajatellaan järkevän mallista n. 60-80cm syvää/leveää noilla mitoilla, nelisentuhatta litraa.
      Täydessä komeudessaan se painaa n. 5000-8000kg, tärkeintä on kuitenkin lasin paksuus joka täytyy olla 16-26mm paksua koska on kyseessä noinkin korkea akvaario ja se maksaa, PALJON.
      Akvaarion teettäminen maksaa n. 3-10€ litraa kohden = puhutaan yli kahdenkymmenentuhannen euron budjetista pelkälle akvaariolle. Sitä ei voikaan rakentaa millekään heppoiselle jalustalle vaan rosteri tai malliinsa hitsattu alumiini jalusta kehikko jolle tullee hintaa tuhansia euroja jos senkin joutuu teettämään. Kaiken tämän joutuu rakentamaan paikan päällä, tuollaista akvaariota ei siirretä paikalleen.

      Sen tekniikkakin tulee olla jo mega luokkaa, sekin vaatii oman tilansa, akvaarion kokoinen hiekkasuodatin järjetelmä olisi se mitä lähtisin toteuttamaan sillä pelkillä markkinoilla olevilla ulkosuodattimilla totetuttu systeemi tulee maksamaan maltaita jotta saadaan vettä liikkumaan suodattimien lävitse n. 15000l/h.

      Suolaisen veden akvaario tuo tulleessaan vielä kymmenen kertaa kalliimmat tekniset pakolliset ratkaisut.

      Veden painehan on suurimmillaan avoimessa akvaariossa pinnalla, mitä korkeampi akvaario on, se tukevampi tulee kehikko rakenteen olla, asiasta kannattaa kysellä myös Kotkan Maretariumista, Tampereen Särkäniemen akvaariosta sekä Helsingin Sealife yleisö akvaario henkilökunnalta.
      Itselläni oli tässä taannoin vastaava liikeidea toteuttaa asiakkaille niin sanotusti avaimet käteen periaatteella ko. ratkaisuja akvaarioiden tiimoilta, asiantuntemusta riittää kyllä .. voit mailatakin .. hayrimar at g mail piste com .. noista kun kokoat järkevän osoitteen niin keskustellaan ihmeessä lisää.

      Sitten tuollaisen takuu ja vakuutus tullee olemaan koti oloissa huimaavia summia, viisikuutiota on todella paljon vettä lattialla jos vahinko sattuu ja viemäröinti tämän varalta tulee myös ratkaista jollakin tapaa.

      Hoitaminenkin tuo omat vaatimuksensa... kannattaa vielä miettiä... mailaa, keskustellaan sitten puhelimitse, autan kyllä, faktojen kera :)

      Tässä linkitystä ..

      http://www.google.fi/search?q=INTEGRATED AQUARIUM&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

      http://www.google.fi/search?q=giant AQUARIUM&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

      RAHALLA SAA JA HEVOSELLA PÄÄSEE ... ;)

      ONNEA JA MENESTYSTÄ HAAVEELLENNE .. t; katellinen akvaristi :)

    • *******

      Käypä tutustuun monsterfish keeping sivuilla, siellä löytyy ISOJA altaita ja ruotsalaisilla saiteillakin on projekteista siis ISOISTA altaista, aqua-webissä on Eikalle allas projektista (vaneri allas) http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?f=27&t=164967, suosittelen lukaisemaan. Ja siellä tekniikkaosastolla voi muutenkin omista projekteista keskustella ja saat varmasti vinkkejä.

      • Pulputtaja-kalle

        Tuoltahan löytyi asiaa, kiitos. Tässä on muutama päivä luettu ja mietitty. Mitä jos akvaario olisi 50cm leveä 40cm asemesta ja korkeutta n 150cm, näyttäisi löytyvät enemmän tuollaisia ratkaisuja ja teknisesti helpompi tehdä kuin kapea ja korkea.

        Luetaan. Lisää tietoa saa tähänkin pistää. Suodatusta mietin sisä-suodattimella, erotan jostain kulmasta n 20cm pitkän alueen johon sitten suodatuspumput, suodattimet ym toiminnot, voisi olla lämmitinkin siellä, samoin muut analyysi ym- laitteet.


      • fish KING
        Pulputtaja-kalle kirjoitti:

        Tuoltahan löytyi asiaa, kiitos. Tässä on muutama päivä luettu ja mietitty. Mitä jos akvaario olisi 50cm leveä 40cm asemesta ja korkeutta n 150cm, näyttäisi löytyvät enemmän tuollaisia ratkaisuja ja teknisesti helpompi tehdä kuin kapea ja korkea.

        Luetaan. Lisää tietoa saa tähänkin pistää. Suodatusta mietin sisä-suodattimella, erotan jostain kulmasta n 20cm pitkän alueen johon sitten suodatuspumput, suodattimet ym toiminnot, voisi olla lämmitinkin siellä, samoin muut analyysi ym- laitteet.

        Mattosuodatin ratkaisu, siitä tuolla AWn palstalla ja täältä .. http://www.aquahoito.info/suomi/akvaario/matto/mattf-faq.php .. teesseitse harrastajalle, paljon hyvä puolia vähän huonoja

        MITÄ LEVEÄMPI SEN PAREMPI .. 80cm alkaa olla jo siinä ja siinä huollon helppouden kannalta ajatellen... mutta tuo puolitoista metriä syvyyttäkin tuo jo haasteita tarpeeksi :) käykääs ainakin nuo kotkan ja tampereen akvaariot läpi, miksei hesankin jos ootte sieltä päin kotoisin.


    • kari789

      Uskomaton sattuma, että samaan talouteen on eksynyt kaksi ihmistä, joilla molemmilla on näin hassu idea.

      • Anna mennä vaa

        Upea idea!!! Olen itse haaveillut moisesta. Ei muuta kun tekemään vaan.

        Se 20 tuhannen arvio on syvältä, valmistan säiliöitä joka päivä ja hinta arvioni on huomattavasti pienempi.

        Arvioni on noin 2 - 3 tuhannen luokkaa. Pleksistä rakennettu. Voi lasiakin miettiä, kannattaa kysyä lasiliikkeistä. Lasin turvallisuudesta kannattaisi kysyä,

        Jane


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      125
      3004
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1245
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1231
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1013
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      990
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      48
      911
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      894
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe