teatteri-ilmaisun ohjaaja

kiinnnostunut

Millainen on teatteri-ilmaisun ohjaajan pääsykoe Metropoliassa ja niissä muissa kouluissa missä kyseiseen ammattiin voi opiskella?

Mihin noista kouluista on helpoin ja vaikein päästä ja onko kouluilla muuten eroa esim, opiskelun painotuksissa?

16

3831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huuhkelikuija

      kiinnostaisi myös..

    • yx

      Vaikea päästä. Kannattaa hakea ensin valmentavalle kurssille kansanopistoon. Sitten yrittämään.

    • Diudeee

      Moro!
      Itse hain ensimmäistä kertaa tuonne Metropoliaan nyt.

      Eräältä tuttavaltani kuulin kommentteja pääsykokeista, hän tosin kävi niissä jo 2000-luvun alukupuolella, että onhan se systeemi siis voinut muutta, mutta..

      Lyhyesti: Ennakkoon on annettu luettavaksi näytelmä, josta on sitten annettu pätkä, johon kunkin on tehtävä ohjaussuunnitelma ja mahdollisesti vielä ohjattava se muiden hakijoiden näytellessä.

      Tämän lisäksi on annettu "puutaheinää"-teksti, jossa repliikit ovat olleet aivan irrallisia ja niistä on vaan täytynyt kehitellä kokonaisuus ja ohjaussuunnitelma sillekin.

      Ryhmätyö on kuulemma tärkeä juttu. Porukka siis jaettiin silloin ryhmiin ja ryhmissä on sitten tehty esim. jostain lehtijutusta pienoisnäytelmää jne.

      Tuon lisäksi on sitten testattu muita teatterialan ominaisuuksia kuten musikaalisuutta ja liikunnallisuutta.. :)

    • *****

      Muakin kiinnostais... Olen hakenut Kokkolaan esittävän taiteen linjalle. Pääsykokeet on pian edessä. Millaisia tehtäviä Kokkolan linjan pääsykokeissa on ollut aikasemmin?

    • rene21

      Hei,
      haen tämän vuoden yhteishaussa metropoliaan esittävään taiteeseen ja tai kokkolaan..tilastojen mukaan viime kevään yhteishaussa metropoliaan on hakenut noin vajaa 340 ja kokeisiin on kutsuttu 80..turkuun on hakenut 288 ja 37 on päässyt sisään..kokkolaan taas hakenut 125 ja 124 päässyt pääsykokeisiin..15? otettu sisään muistaakseni..
      metropoliassa ja kokkolassa ennakkotehtävät eroavat hiukan toisistaan..metropoliaan tulee lähettää paljon tarkempi ja tuntuu että siinä painotetaan enemmän "olethan harrastanut tms teatteria"
      ..tuntuu että helsinkiin siis vaikeampi päästä..
      millaisia pääsykokeet sinne on?jos kukaan ystävällisesti haluaa valottaa?

      • ---

        Helsinkiin hakijamäärät ovat suuremmat kuin muualla, ja sisään otetaan tänä keväänä 12 uutta opiskelijaa.
        Pääsykokeissa on paljon ryhmätyöskentely tehtäviä. Muutaman päivän tiukka rutistus, mutta myös hyvin opettava kokemus.


    • ups77

      up

    • Helena Pavloff

      Koulutusohjelmakohtaisia hakijatilastoja ei ole nähtävillä Metropolian internetsivuilla. Teatteri-ilmaisun ohjaajan nuorisokoulutukseen oli tänä vuonna (2013) hakijoita yhteensä 296 joista ensisijaisia oli 179. Aikuiskoulutukseen oli hakijoita 121 joista ensisijaisia oli 92. Tarkempia tietoja koulutusohjelmakohtaisista hakijamääristä voi tiedustella Metropolian hakutoimistosta: [email protected] / puh. 020 783 5100

      yt. Metropolian hakutoimisto

      • Helena Pavloff

        vaikka väliäkö sillä - jokainen joka oikeasti taide-alalle haluaa, se myös sinne pääsee - hakijamääristä riippumatta! - joten noita numeroita ei kannata mistään muusta kuin ihan pelkästä silkasta mielenkiinnosta tuijotella :) Suosittelen silti harkitsemaan kahdesti ennen kuin haette; huomattavasti helpompia ja paljon paljon rahakkaampia aloja kun nimittäin on ihan oikeasti olemassa. Rutkasti tsemppiä niille, joille mikään muu valinta vaan ei ole mahdollinen :)


    • ikuinenvappu

      Moi.
      Pääsin opiskelemaan Metropoliaan ensimmäisellä yrittämällä, ilman minkään laista teatteritaustaa. Pääsykokeissa etsitään ensisijaisesti ryhmätyötaitoja ja reflektiovalmiutta. Nykyään Metropolian tio-koulutus ei ole taiteellisen teatterin tekemistä. Opiskelu painottuu siis soveltavan draamaan, erilaisiin ryhmätöihin sekä yhteisöissä toimimiseen. Koulutusohjelma taistelee oman ekologisen lokeronsa puolesta ja sen on ollut pakko profiloitua taiteellisuudesta kohti liike-elämää/ erilaisia yhteisöjä. Jos siis haluat näytellä, ohjata (taiteellisessa mielessä) tai kirjoittaa näyttämölle ei kannata välttämättä hakeutua Metropoliaan. Edellä mainittujen taitojen oppiminen on lähes kokonaan omalla vastuullasi koska projekteissa saa hyvin paljon valita mitä tekee. On myös usein tuurista kiinni minkälaisen opettajan saa tai mikä on kurssin painotus. Koska opettajat vaihtuvat niin tiuhaan, ei aloittavan opiskelijan oppisisällöistä pysty sanomaan ennakkoon mitään. Opetussuunnitelmassa olevat kurssikuvaukset eivät vastaa todellisuutta.
      Mutta tervetuloa vaan kaikki uudet :)

    • st791

      Paljonkohan Metropoliassa on nuorten ja aikuisten puolella kutsuttu pääsykokeisiin? Onko ketään palstaa lukevia menossa pääsykokeiin?

    • haaveilija11

      Pääsykokeet menossa. Kuka jo käynyt?

    • vieläkö TIOja

      Tiedättekö onko enää sisäänottoa 2014? Entä aikuispuolelle TIO:ksi? Koulutusohjelma vetelee kai viimeisiään mitä uutisiin on uskominen.

    • Ihan toisella alalla

      Hain pari vuotta sitten. Minut kutsuttiin pääsykoepäivälle 20 % joukossa hakijoista. Olin jo siihen tyytyväinen. Pääsykokeessa sitten painotettiin kirjallisen ennakkotehtävän lisäksi ryhmätyöskentelyä ja teatterin ohjaamista jne.

      Pääsykokeessa ymmärsin ettei juttu ollut ihan minua varten. Halusin kirjoittaa, ohjata ja suunnitella jne. Mutta pääsykokeessa toiminta painottui suurekis osaksi itsensä ilmaisulle esimerkiksi tanssien muiden edessä erilaisilla pienillä vaihtelevilla tehtävillä. Minusta varmasti paistoi läpi, miten kiusallista mielestäni oli hyppelehtiä ja tanssia yksinäni lavalla :)

      Mutta varmasti hyvä ala monille muille. Olen jatkanut kirjoittamista jmv muissa merkeissä.

    • mäksä99

      Kiinnostaa ohjaaminen ja kirjoittaminen haluan tulla teatteri-taiteen Stanley Kubrickiksi ja mullistaa suomalaista laitosteatteria ja elokuvagenreä.

    • WanhaWiljami

      Hankkikaa tämän TIO-opiskelun lisäksi joku ammatti, mikä elättää teidät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3517
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2129
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1825
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1746
    5. 80
      1165
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      310
      1112
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      131
      1019
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      905
    Aihe