mitä Virossa voi syödä?

tweety-bird.

Hei!

Olen lähdössä 4.7 Viroon kylpylään muutamaksi päiväksi ja mietin sellasta että uskaltaako siellä syödä kaikkea? En tod. haluu mitään ruokamyrkytystä mutta olenko vainoharhanen kun luulen että Virossa saa helpommin ruokamyrkytyksen tai salmonellan tms. ?

Mun vanhemmat on kyllä käyneet ainakin pari kertaa Virossa kylpylöissä eikä ole saaneet mitään pöpöjä sieltä. Mutta silti epäilen asiaa.

terv.
Tipi

19

3227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viron pottuja!

      Saat kuin kotonasi. Oletko jossain perähikiällä kasvanut, etkä muusta maailmasta mitään tiedä?

      • tweety-bird2

        Jätän asiattomat viestit omaan arvoonsa.


      • ämmi.
        tweety-bird2 kirjoitti:

        Jätän asiattomat viestit omaan arvoonsa.

        ollut vain Tallinnassa ja kyllä siellä ravintoloissa voi syödä ihan huoletta. Eiköpähän sama liene myös muualla Virossa, ainakin kylpylöissä ja yleisissä paikoissa.

        Mielestäni virolaiset lihatuotteet ja makkarat ovat paljon parempia kuin meillä Suomessa. Niitä olen joskus ostanut Tallinnan matkoiltani.


    • Viron fani

      Syö ihan mitä mielesi tekee,siellä on erinomaisia liharuokia ja esimerkiksi kaikki kakut on aivan loistavia,juusto erinomaista,aina kun käyn siellä,tuon mukanani kakkuja monta joita laitan pakkaseen,juustoja tuon tullesani,koska ne ovat halpoja hyviä,parempia mitä suomen puolen lahtea saa koskaan.
      Ruokaiu ei ole mikään ongelma kylpylöissä,sillä kilpailu on siellä kovaa ja kaikki mikä tehdään,niin tehdään hyvin,paremmin aina heidän mielestä,kuin tuo toinen ylpylä tekee,mutta tosiaankin tilaa mitä haluat ,parempaa ja tuoreempaa sieltä saat ,kuin koto suomesta.
      Naapurini on saarenmaalta kotoisin ja hänen kanssan ollan kierrelty ja hän tietää ne edulliset ostopaikat,joista tuon tullessani esimerkiksi jukujuku juustoa ,sitä on 2% ja oliko 6%:tisena,joten rasvatontakin sieltä saa ja niissä on juuston makukin vielä tallella.
      Hyvää lomaa.

    • tätitäti

      Syö mitä vaan, mutta sinuna välttäisin kalaa, vaikka se ehkä onkin tuoretta, mutta sairastuin siitä viime Tallinnan reissulla...

      • Kalansyöjä

        Tuskin sitä kalaa kannattaa välttää, ehkä paikka pikemminkin kannattaisi valita tarkemmin. Minäkin voisin suositella kalan syönnin välttämistä Suomessa ravintoloissa, saatuani siitä kerran ruokamyrkytyksen.


    • hyvää ruokaa

      Syö kaikkia ruokia, ne on tosi hyviä siellä kylpylöiden ravintoloissa. Olin viimeksi täyshoidolla Viimsi Spassa täyshoidolla, kolme ateriaa päivässä, eikä nälkää tarvinnut nähdä!
      Mutta älä juo vesijohtovettä, vaan osta kaupasta pullovesi. Kylpylän lääkäri toivottavasti jaksaa muistutta tästä asiasta..siellä on vain eri bakteerikanta kuin suomalaisessa vesijohtovedessä - ei sen vaarallisempaa, suomalaiset saattaa saada vatsataudin siitä.
      Olen käynyt kylpylöissä jo yli 10 vuotta ja vahingossa juonut vesijohtovettäkin välillä, enkä ole ikinä sairastunut.

    • muista lääkkeet

      jos lääkitys on kohdallaan voi syödä mitä vaan. kannattaa huolehtia lääkkeiden syönnistä myös matkoilla. Kylpylöissä ei anneta shköhoitoja ja kylpyterapiaa ei psyykkistä terapiaa.

    • Tyttö tuollainen

      Moi vaan Tipi ;),

      Itse reissailen Virossa nyt esim. kesäisin ihan reippaasti, 2 viikon välein. Itse syön melkeinpä kaikkea, mutta mökillämme siellä kyllä keitämme vedet (emme, jos juomme kylmää vettä), mutta kun esim. keitämme kananmunaa, niin se vesihän siellä ihan tahtoamatta keittyy ;). Juu, mutta en haluaisi kertoa tätä, koska en halua, että saat mitään kammoja tästä :x...Eli, olimme n. 5 vuotta sitten Virossa. Menimme ravintolaan (itse en tätä muista, mutta on siitä nyt perheeltäni kuullut) ja söimme K A I K K I samaa ruokaa (kanaa). Sitten menimme Suomeen, ja parin päivän päästä veljelläni tuli yölla kouristuksia ja korkeaa kuumetta. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan ja eristettiin n. 1 viikoksi, niin että V A I N vanhemmat saivat tulla kylään, mutta tietojeni mukaan omalla vastuulla. Hänet laitettiin tippaan ja kaikkea, mitä paha tauti voisi tarvita. Rupesimme siinä sitten miettimään, mikä se voisi olla, jos se kerran Salmonella oli ollut. Tulimme sitten siihen tulokseen, että se olisi voinut tulla siitä, että ravintolassa kanaa ei ollut kypsennetty kunnolla. Kukaan muu perheemme jäsenistä ei saanut sitä. M U T T A tässä ravintolasuositus: Kohvik moon, Võrgu 3, Tallinn. A I V A N ihanaa ruokaa, hinnat ovat vähän halvemmat kun Virossa. Kolme perheemme jäsenistä söi, ja hinta oli n. 700 kroonia, ja euroissa se tekee 50 €. Suomessa söimme perheeni kanssa neljän, ja hinta oli 100 €. Jos vielä vertaa sitä, että tuo ravintola on nyt tämän hetkisiä parhaita ravintoloita Tallinnassa, ja Tallinna on Viron pääkaupunki (kuten varmaan jo tiesittekin :D), ja mietipä paljon Stadissa täällä Suomessa tulisi maksamaan, jos me kävimme (ei missään trendiravintolassa) Suomessa Stadista 30 km ja maksoi 100 € , joten ei mikään trendipaikka :DD .

      • no voi juku

        no joi jummi jammi, ihqun kamalaa ja vallan hirven kauheen kamalaa, minähään en haluasi kertoa tätä mutta kun on niin kauheen hirveen kamala, että puhutaan nii hirveen kauheen kamalaa puppua et iihan voi jummi jammi


      • ei ko menoksi
        no voi juku kirjoitti:

        no joi jummi jammi, ihqun kamalaa ja vallan hirven kauheen kamalaa, minähään en haluasi kertoa tätä mutta kun on niin kauheen hirveen kamala, että puhutaan nii hirveen kauheen kamalaa puppua et iihan voi jummi jammi

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9194531
        http://www.aserikook.ee/homepage siellä salaattyi ja tuo Borjomi
        Suositellaan juomaan poreetonta kivennäisvettä paras on Borjomi (Eesti Herkut /Kalinka Itäkeskus ) http://en.wikipedia.org/wiki/Borjomi_(water) tai Samarin tms hedelmäsuolaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Hedelmäsuola
        myös kevyttä ruokailu näin helteellä suositellaan.
        Mukaan osmosaal-jauhepussit turismiripuliin. OSMOSAL®-jauhe oraaliliuosta varten. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT. Natriumkloridi 0,9 g, kaliumkloridi 0,75 g,


      • tweety-bird2

        Hei!

        Kiitos tyttö tuollainen viestistäsi. Mun Viron reissu meni hyvin ainakin siltä osin etten saanut mitään vatsatautia paitsi yhtenä päivänä tuli vähän ripulia. Ja syömään en pystynyt edes paljoa tän paniikkioireilun takia joka tekee oksettavan olon. Sinnehän vois lähteä toistekin ainakin jos vanhemmat maksaa niinku tän reissun. =)


      • Hullu-Ämmä
        tweety-bird2 kirjoitti:

        Hei!

        Kiitos tyttö tuollainen viestistäsi. Mun Viron reissu meni hyvin ainakin siltä osin etten saanut mitään vatsatautia paitsi yhtenä päivänä tuli vähän ripulia. Ja syömään en pystynyt edes paljoa tän paniikkioireilun takia joka tekee oksettavan olon. Sinnehän vois lähteä toistekin ainakin jos vanhemmat maksaa niinku tän reissun. =)

        Oletko jo takaisin suomessa ja suljetulla osastolla?

        Nyt saat taas shokkihoitoja ym sinulle sopivaa ja hoitajat katsovat että syöt lääkkeesi.....paranee sitten se sinun ripuli myös.

        Onko teidän hoidokkien seuraava matka riikaan sargandaugavan sairaalaan saamaan latvialaista terapiaa?


    • ---

      Luuleks sä että siel syötetään sulle paskaaa ?
      Hei älä mee viroon ei kukaan virolainen varmaan halua katella sua :)

    • ...

      Virossa voit syödä mitä vaan tarjotaan. Intiassa on asiat toisiin...

      • ---

        juurin niin :)


      • wayWat
        --- kirjoitti:

        juurin niin :)

        Virossa saat salmonella 8 x toden näköisemmin kuin suomessa, kyllä siellä viellä parantamisen varaa on . EN söisi kaikkialla, ehkä hienoimissa ravintoloissa.


    • virotar 1

      hengittää...Voiko Virolaisen auringon alla olla entä sateessa......voi hyvät hyssykät pysy kotona ja pidä mammaa kädestä niin ei PAHA maailma kiusaa................

      • fh

        kahdeksas vuosi menossa.

        Useimmissa ravintoloissa/baareissa en syö, ihan sen takia että se keittiömeininki on mitä on.

        Tänne tullessa olin aika avoimin mielin, mutta sen verran usein tuli sitten sairasteltua että välillä antibioottikuurilla ollessa kävin vain Mäkissä syömässä jossa oli terv. tarkastastajan käyntikerrat olleet kunnossa.
        Sittemmin huomasin ikäväkseni että melkeinpä aina kalliimmat raflat = parempi hygienia.

        Joo, ja Suomessa en kyllä saanut näitä mahatauteja. Bakteerikannasta on turha selittää koska mä en mielelläni halua että kokonaismäärä bakteereitä ylittää tiettyä rajaa ruoassa, olivat ne sitten mitä kantaa hyvänsä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1592
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1349
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      42
      1033
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      686
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      683
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe