9. kaupunginosa

Eurooppaan2010

Hei! Onko kokemuksia 9. kaupunginosasta? Olen ymmärtänyt sen olevan suht lähellä nähtävyyksiä... Osaatteko suositella hyviä ruokaravintoloita lähellä? Kiitos asiallisista vastauksista!

7

1991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pariisin matkaaja

      On aivan keskustaa, joten lyhyet kävelymatkat kaikkialle. Toisaalta aika pitkälti tylsää turisti-Pariisia joidenkin mielestä. Kaikella on puolensa. Itse suosin nykyään muita alueita.

      Parisissa on ravintoloita joka puolella. Michelinin punainen Pariisin opas ei ole enää pelkkä Ranskan oppaan erillispainos. Siinä on tähtiravintoloiden lisäksi paljon edullisia vaihtoehtoja.

      Muutama vinkki kuitenkin:
      - ketjuja kannattaa välttää,
      - Louvren ravintola on yksi huonoimpia koko kaupungissa ja
      Chartier kannattaa kokea ilmapiirin takia.

      • Siis tämä

      • Pompelipim-10

      • Lomalla Suomessa

        Kuten Pariisin matkaaja totesi: keskustassa ollaan, mutta tylsällä turistialueella. :) Itse en alueella viihtyisi, mutta viehättäväähän siellä on ja turvallista liikkua. Ruokailu ja kahvittelu on huomattavasti edullisempaa ja tunnelmallisempaakin muualla.


    • pian taas Pariisiin

      Olen ollut kahdesti Pariisissa ja molemmilla kerroilla ko. kaupunginosassa. Eikä ole kyllä mitään valittamista. Osa nähtävyyksistä on kävelymatkan päässä, mutta alueella risteilee myös useita metrolinjoja eikä mihinkään Pariisin aluelle metrolla mennessä tarvitse vaihtaa metroa kuin kerran. Olen menossa Pariisiin jälleen elokuussa ja edelleen haluan ehdottomasti tähän kaupunginosaan.

      Alueella on kyllä paljon turisteja (sillä siellä on paljon keskihintaisia ** - *** -hotelleja), mutta itse en koe sitä rasitteeksi lainkaan. Päinvastoin 9. arrondissementin väki on turistiystävällistä. Alueella on niin hyviä brasserioita, Creppikioskeja kuin kohtuuhintaisia ravintoloitakin ja myös useita hyviä etnisiä ravintoloita, jos ranskalainen cuisine alkaa tökkiä. Alueen suurilla Bulevardeilla drinkit voivat olla suht hintavia 9. kaupunginosassakin, mutta pari kolme katua laidempaa saa jo halvempaa.

      Ranskalaisista ravintoloista alueella suosittelin Chartieria (7 Rue du Faubourg Montmartre). Se on kohtuullisen edullinen ja ruoka on hyvää. Kannattaa syödä muuten päivän pääateria lounaalla, sillä lounastarjoukset ovat usein kymmenisen euroa illallisia halvempia, mikäli budjetti on rajallinen. Mikäli pidätte intialaisesta ruoasta, suosittelen 9. kaupunginosasta Saranquita (4 place Gustave Toudouze).

      Antoisaa matkaa!

      • jgkjdsrhguiherui

        Olemme myös menossa elokuussa Pariisiin, ja ensimmäistä kertaa kuten arvata saattaa :)


      • Pian taas Pariisiin
        jgkjdsrhguiherui kirjoitti:

        Olemme myös menossa elokuussa Pariisiin, ja ensimmäistä kertaa kuten arvata saattaa :)

        Jos olette ensimmäistä kertaa Pariisiin menossa, huomannette pian että sinne pitää päästä toistekin, on siellä meinaan niin paljon nähtävää! :) Ensimmäinen kerta menee usein niiden "pakollisten" nähtävyyksien katseluun. Muistakaa ottaa selvää museoiden aukioloista, usein museot ovat kiinni jonkin arkipäivän. Louvre on muistaakseni maanantaisin kokonaan kiinni ja Musée D'Orsay tiistaisin.

        Elokuu on sekä hyvä että huono aika mennä Pariisiin, paikallisilla on nimittäin kesälomat usein juuri elokuussa ja toisaalta Pariisissa on silloin vähemmän pariisilaisia ja esim. liikenne on hiljaisempaa (tosin muualta Ranskasta tulee paljon turisteja Pariisiin). Toisaalta esim. useat ruokaravintolat ovat kiinni kolme viikkoa elokuusta, eivät tosin läheskään kaikki eikä Pariisissa ole juuri mitään massatapahtumia, vaan kaupunki on hiljentynyt lomanviettoon. Ai niin, elokuu on usein Pariisissa erittäin kuuma ja elohopea kipuaa usein tuonne 30 asteen tietämiin. Tämä voi toisille olla tervetullutta, toisille ei.

        Suositelenpa vielä leppoisaksi illanviettopaikaksi vielä Pranzoa (35 Boulevard de Bonne Nouvelle), vaikka se ei ole ihan 9. alueella, vaan lipeää hieman kakkosalueen puolelle. On silti ihan 9. alueen tuntumassa ja lähellä, riippuen vähän siitä missäpäin 9. arrondissementtia hotellinne sijaitsee. Hyvää naposteltavaa (sekä ranskalaista että muuta), kohtuuhintaista juotavaa niinkin keskeiselle sijainnille ja mukavaa elävää musiikkiakin tarjolla.

        Meidän lomamme suuntautuu elokuun ensimmäiselle ja osin toiselle viikolle. Tässä jo kovasti odotellaan, odottavan aika on pitkä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1253
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      976
    3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      919
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      899
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      884
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      790
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      781
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      769
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      768
    Aihe