Kumpi?

Dexter2

Moi!

Kumpi teidän mielestä kannattaisi ostaa: iMac vai MacBook pro? Tämä olisi ensimmäinen Applen kone, jonka ostan, joten mulla ei oo kokemusta yhtään Applen koneista.

Toki se riippuu mun käytöstäkin että kumpaa tarvitsen. Oon kuullu että iMac olisi tosi tehokas verrattuna MacBook pro:hon. Kumpaa te suosittelisitte aloittelijalle?

6

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos tarvitset kannettavaa niin sitten se läppäri. Jos tietokonetta ei pahemmin liikutella niin sitten luonnollisesti iMac.

    • 1stMacFinn

      Noilla lähtötiedoilla ei voi suositella kumpaakaan. Mulla on MBP ja sopii mulle, sopinut jo vuosia.

      iMac olis halvempi kuin tämä 17" MBP, jos sillä on sulle merkitystä.

      Sillä, että olet ensimmäistä Maccia ostamassa, ei ole mitään merkitystä mallin valinnassa. Jos tarviit pöytäkonetta, valinta on selvä. Jos kone pitää olla muuallakin mukana, valinta on taas selvä. Sinä tiedät omat käyttösi.

    • Mac-Pack

      Kannattaa myös huomata, että jos haluat kaikenkattavaa konetta, käy testaamassa Applen Storen sivustolta esim. seuraavaa:
      valitse MBP 13" tehokkaampi versio
      Sitten valitset siihen optiona saatavilla olevan tehokkaamman prossun, 8 GB muistia, Applen johdollisen täsypitkän näppiksen ja uuden johdottoman MagicMouse-hiiren, MiniDisplayPort to DVI-adapterin (ulkoista näyttöä varten), haluamasi kokoisen kovalevyn sekä esiasennetun iWork '09 -ohjelmistopaketin ( muut ohjelmat, joita olet ehkä ajatellut tuossa koneessa käyttää) ja ehdottomasti suosittelen sitä AppleCare Protection Plania. Kopsaa itsellesi kompinaation tiedot ja hinta ylös.
      Sitten etsit esim. Verkkokauppa.comista edukkaan 24" tai suuremman näytön (DVI-liitännällä) ja lisäät listaan hintoineen.
      Optiona tuolle kokonaisuudelle voit vielä katsella jotain kivannäköistä "telakka-asemaa" koneelle ja saada siitä hieman lisäkustannusta aikaan.

      Tuo paketti on käsittääkseni varsin mainio moneenkin käyttöön, konetta on kiva käyttää isommissakin projekteissa kotona työpöydällä liitettynä kunnon näyttöön ja näppikseen, mutta sen saa myös napattua mukaan kouluun tai muualle, jossa sitä tarvitsee.

      Kun sulla on tuo lista ja sen hintatieto kasassa, tee iMacista vastaavanlainen paketti (tosin et tarvinne lisänäyttöä, lisänäppistä etkä lisähiirtä) varusteineen ja ala pohtimaan, kumpiko paketti milläkin teholla lopulta vastaa omaa tarvettasi tietokoneen käytössä seuraavat viisi vuotta.

      • Kyllä Applen tietokoneita käyttää sen 6-8v, riippuen ostoajankohdasta. Käyttis tarvitsee uusia sinä aikana vähintään kerran. Pitempään ei pääse kuin Mac Prolla. Sillä pääsee 10v elinkaareen, käyttis pitää uusia vähintään kaksi kertaa mutta kyllähän se sitten maksaakin.


      • M-Kar kirjoitti:

        Kyllä Applen tietokoneita käyttää sen 6-8v, riippuen ostoajankohdasta. Käyttis tarvitsee uusia sinä aikana vähintään kerran. Pitempään ei pääse kuin Mac Prolla. Sillä pääsee 10v elinkaareen, käyttis pitää uusia vähintään kaksi kertaa mutta kyllähän se sitten maksaakin.

        Toisin sanoen, ei ne nyt niin huonoja ole, että vaivaiset 5v kestäis.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe