Kissan loukuttaminen

Irtokisssat Kuriin

Heippa!
Asun maaseudulla ja täällä on ongelmana irtokissat.
Otn yhteyttä Poliisiin ja sain sieltä hyvät ohjeet. Kissan irtipitäminen on lainvastaista niin taajamissa kuin niiden ulkopuolellakin. Poliisin mukaan villiintyneen kissan tappaminen on joissain tapauksissa sallittua, mutta on vaikea erottaa mikä kissa on irtipäässyt kotikissa ja mikä villiintynyt.
Niinpä Poliisi antoi hyvän ohjeen, loukuta kissa.

Nyt olen muutaman viikon pitänyt pihallani kolmea loukkua ja kerännyt 2 kissaa kiinni. Molemmat olen vienyt työmatkallani löytöeläinkotiin ja tehnyt samalla ilmoituksen irti olevasta kissasta Poliisille. No omistaja saa noutaa kissansa hoitopaikasta ja Poliisi muistaa sitten omistajaa sakolla. Onhan omistaja rikkonut lakis pitämällä kissaa irti.

En ole kysellyt onko kissoja haettu vai ei. Tuskinpa. Kaupan seinällä on jatkuvasti lappuja, joissa kissoja saa ilmaiseksi. No on tietenkin kyselijöilläkin hieman vaivaa. sillä työskentelen naapurikunnassa, jonka hoitokotiin kissat olen toimittanut.

Tää toimi hyvin ja tässä on parasta se että itse toimin täysin laillisesti ja saan pyytää jopa kissan omistajata korvausta matkakuluistani.

Moralisointi toiminnastani on ihan turhaa, sillä lain mukaan kissan irtipitäminen on yksiselitteisesti kiellettyä. Ja minulla on oikeus loukuttaa kissoja pihaltani. Ilmoituksen loukuttamisen aloittamisesta olen tehnyt kunnalliselle eläinlääkärille, jonka ohjeiden mukaan loukutus tapahtuu.

Tässä hyvä ja laillinen keino päästä eroon irtokissoista.

Lakia pitäisi mielestäni muuttaa niin, että kaikki irtijuoksevat kissat luokiteltaisiin villikissoiksi oli niillä panta tai ei.

43

3863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • villikissoja!??

      kaupunkilainen terrorisoimassa maaseudun rauhaa? mene loukkuinesi takaisin betonibunkkeriisi, maaseudulla kissat metsästävät hiiriä nurkista ja kehräävät tyytyväisinä omistajiensa kainalossa!
      eikö sinulla ole muuta tekemistä kuin viedä toisten kotikissoja lopetettavaksi??

      • Irtokissat kuriin

        Poliisin mukaan sillä ei ol emerkitystä loukutuksessa onko kissa villiintynyt vai ei.
        Kaikki IRTOKISSAT, jotka ovat muuallakuin omistajansa pihalla saa loukuttaa.

        KAnnattaisiko sinun tutustua hieman lakiin ja kissojen kiinnipitämiseen ja palata sitten asiaan.
        Niin jos pidät ne kissat kainalossasi, ei ne minua haittaa.


      • provo?
        Irtokissat kuriin kirjoitti:

        Poliisin mukaan sillä ei ol emerkitystä loukutuksessa onko kissa villiintynyt vai ei.
        Kaikki IRTOKISSAT, jotka ovat muuallakuin omistajansa pihalla saa loukuttaa.

        KAnnattaisiko sinun tutustua hieman lakiin ja kissojen kiinnipitämiseen ja palata sitten asiaan.
        Niin jos pidät ne kissat kainalossasi, ei ne minua haittaa.

        Kaupunkilaiset ovat naurettavia :D mene katsomaan vaikkapa Israelin kulkukissoja ja mussuta sitten Suomen maaseudun kotikissoista!!!


      • 5+3
        provo? kirjoitti:

        Kaupunkilaiset ovat naurettavia :D mene katsomaan vaikkapa Israelin kulkukissoja ja mussuta sitten Suomen maaseudun kotikissoista!!!

        ei sovelleta Israelin valtion lakia vaan Suomen ja EU:n lakeja ja säädöksiä!


      • paha tilanne
        5+3 kirjoitti:

        ei sovelleta Israelin valtion lakia vaan Suomen ja EU:n lakeja ja säädöksiä!

        tarkoitin vain, että jos todella olet asiasta huolissasi, mene tekemään urotöitäsi sinne missä niitä kipeästi tarvittaisiin..


      • Kissojenpalvelija
        Irtokissat kuriin kirjoitti:

        Poliisin mukaan sillä ei ol emerkitystä loukutuksessa onko kissa villiintynyt vai ei.
        Kaikki IRTOKISSAT, jotka ovat muuallakuin omistajansa pihalla saa loukuttaa.

        KAnnattaisiko sinun tutustua hieman lakiin ja kissojen kiinnipitämiseen ja palata sitten asiaan.
        Niin jos pidät ne kissat kainalossasi, ei ne minua haittaa.

        On kissallekin eduksi, että ei juoksentele ihan vapaasti minne vain ja altistu pahoille vaaroille.

        Maallakin voisivat kissojen omistajat rakentaa kissoilleen suuret tarhat vaikka kiertämään koko talon. Sinne, kun kissa pääsisi kulkemaan vapaasti sisältä, niin jo pysyisivät hiiret loitolla eikä kissa olisi vaarassa. Tontilla olevat myyrät voi houkutella tarhaan esim. istuttamalla kissatarhaan vähän porkkanoita tms.

        Me rakensimme mökille kissoille suuren tarhan, joka on yhden seinustan pituinen ja jatkuu vielä toiselle seinustalle. Paras kissamme pyydysti siellä yhden kesän aikana yli 40 hiirtä! :)

        Eli tarhoja rakentamaan vaan!
        Ohjeita on erilaisilla nettisivuilla, tässä jotain esimerkkejä:
        http://www.karkurit.fi täältä löytyy linkeistä 1 ohje
        http://www.kodittomiakissoja.webs.com/ ja tässä parit ohjeet ja löytyy varmasti muualtakin


    • 90kåfåäpö

      Oikein hienoa ja reipasta toimintaa! Niin sitä pitää, jatka vain samaan malliin!

      Holtittomille kissanomistajille on aivan oikein, että saavat hieman ajattelemisen aihetta ja maksettavaa haeskellessaan lemmikkejään ja maksellessaan niiden hoitokuluja.

      Saat peliin vielä hiukan lisää jännitystä, kun vaihtelet kissahoitoloita sopivan epäsäännöllisesti ja viet muutaman kissan vähän kauemmaksi, jos sattuu olemaan siellä päin kulkua.

    • mono quick

      eli kissan saa loukuttaa omalta pihaltaan edellyttäen, että kissaa ei vahingoiteta ja se viedään kunnan löytöeläimistä vastaavaan hoitolaan.

      Kerro mistä sait loukun. Minullakin on ongelma irtokissoista enkä oikein tiedä että mistä loukun voisi täällä korvessa lainaan saada. Metsästäjillä on loukkuja, mutta ne eivät kissan pyydystämiseen sovellu.

      Villiintyneen kissan saa maan omistaja mailtaan tai metsästysluvan haltija ampua, mutta täytyy olla 100% varma jotta kyseessä on villikissa eikä karkuteillä tai heitteille jätetty lemmikkikissa. Poliisi kehoittaakin kissan pyydystämään elävänä, jottei syyllisty rikokseen.

      • 4iwåofkå

        Useimmat irtaallaan hötkyilevät kissat voi päästää päiviltä melko huoletta. Niiden omistajat ovat yleensä patalaiskaa, piittaamatonta ja muutenkin niin kelvotonta väkeä, etteivät juuri viitsi kadonneiden kissojensa perään kysellä, vaan ottavat heti kohta uuden kissan.

        Luonnollisesti ei kannata kylillä tehdä lauluja omasta sankaruudestaan, vaan toimia vähän salavihkaa.

        Loukkuja kannattaa etsiä rautakaupoista, motonetistä tai tavaratori-liikkeistä. Sopii hyvin kissojen kiinni ottamiseen, eikä maksa kuin ehkä pari kymppiä.


    • nyt kuriin!!!

      Heppa!
      Asun kaupungissa ja täällä on ongelmana irstaat keski-ikäiset mummot.
      Otn yhteyttä Poliisiin ja sain sieltä hyvät ohjeet. tädin irtipitäminen on lainvastaista niin taajamissa kuin niiden ulkopuolellakin. Poliisin mukaan villiintyneen, irstaan, yksinään kuljeksivan riettalijan nukutuspyssyllä taltuttaminen on joissain tapauksissa sallittua, mutta on vaikea erottaa mikä mummo on irtipäässyt kotiäiti ja mikä villiintynyt.
      Niinpä Poliisi antoi hyvän ohjeen, loukuta irstas nainen.

      Nyt olen muutaman viikon pitänyt pihallani kolmea loukkua ja kerännyt 2 irstasta kaupunkilaismummoa kiinni. Molemmat olen vienyt työmatkallani kaupan löytökoriin ja tehnyt samalla ilmoituksen irti olevasta irstailijasta Poliisille. No omistaja saa noutaa kerrassaan villin puolisonsa hoitopaikasta ja Poliisi muistaa sitten omistajaa sakolla. Onhan omistaja rikkonut lakia pitämällä vaarallisen rietasta mummoa irti.

      En ole kysellyt onko tätejä haettu vai ei. Tuskinpa. Kaupan seinällä on jatkuvasti lappuja, joissa villiintyneitä puolisoita saa ilmaiseksi. No on tietenkin kyselijöilläkin hieman vaivaa. sillä työskentelen naapurikunnassa, jonka kassalle riettailijat olen toimittanut.

      Tää toimi hyvin ja tässä on parasta se että itse toimin täysin laillisesti ja saan pyytää jopa tuhman tädin omistajata korvausta matkakuluistani.

      Moralisointi toiminnastani on ihan turhaa, sillä lain mukaan irstaan, keksi-ikäisen puuman irtipitäminen on yksiselitteisesti kiellettyä. Ja minulla on oikeus loukuttaa kälättäviä tätejä pihaltani. Ilmoituksen loukuttamisen aloittamisesta olen tehnyt kunnalliselle karanneista puolisoista vastaajalle, jonka ohjeiden mukaan loukutus tapahtuu.

      Tässä hyvä ja laillinen keino päästä eroon irtotädeistä.

      Lakia pitäisi mielestäni muuttaa niin, että kaikki irtijuoksevat irstaat puumat luokiteltaisiin villitädeiksi oli niillä panta tai ei.

      • hoh...

        Jopas oot lapsellinen.


    • kdwdwdw

      Olet hieman kehittynyt provoissasi yläasteelle selvittyäsi. Vielä muutama vuosi ahkeraa koulunkäyntiä ja saatat joskus saada läpi jonkun provon ihan aikuiselle lukijakunnalle. Ikäisillesi tuokin saattaa mennä läpi. Yritä nyt kuitenkin mennä välillä ulos nauttimaan lomastasi.

    • hupinsa kullakin

      Saatko jotain tyydytystä kun tulet tänne kehuskelemaan hienoa järjestelmääsi? Etkö naapureille uskalla kertoa nerokkaasta juonestasi persuuksiin ammunnan pelossa? Siksikö pitää tänne kissapalstalle tulla kertomaan urotöistäsi? Täältä haet vähän hyväksyntää ja taputuksia?

      • powoooofl0+´09

        Miksi aloittajan pitäisi mielestäsi jakaa helmiä sioille kertomalla tilanteesta naapureilleen? Siis henkilöille, joiden henkinen kapasiteetti ei kuitenkaan riittäisi sitä ymmärtämään.

        Hienoa toimintaa häneltä ja kiistattoman laillista vielä kaiken muun hyvän lisäksi.

        Holtittomat kissanomistajat ovat tässä asiassa ne pahikset.

        Mikä siinä on vaikeata ymmärrettäväksi?


    • ääliö...

      vitun sairas paska idiootti!!! hanki elämä...

      • ääliö....

        kuitenkin osalla kissoista on välittävä omistaja jota vituttaa kun joku idiootti niitä loukuttaa ja rääkkää!!! keksikää jotain parempaa tekemistä..


      • LOUKKU TOIMII
        ääliö.... kirjoitti:

        kuitenkin osalla kissoista on välittävä omistaja jota vituttaa kun joku idiootti niitä loukuttaa ja rääkkää!!! keksikää jotain parempaa tekemistä..

        Suosittelen, palautuksen voi hoitaa löytöeläintarhaan sitten kun muistaa..


      • JEP LOUKUTUS ON KIVA
        LOUKKU TOIMII kirjoitti:

        Suosittelen, palautuksen voi hoitaa löytöeläintarhaan sitten kun muistaa..

        harrastus.

        Sitten vaan loukku auki ja ritsoilla kattia persiille niin ei näy pitkään aikaan pihoilla!!!


    • Hupsista.

      Minulla on kissoja ja ne juoksentelee vapaana luonnossa. Nyt kevätaikaan on
      mirreillä töitä. Olis tapettava kaikki talvella hyvin syötetyt pulut. Huomaan yhden
      kissan suorastaan ressaantuvan, kun tulee yöksi lepäilemään rankalta metsästysreissulta. Tää yksi minun kissoistani tykkää käydä salametällä
      naapurin lintulaudan alla ja naapuriin on kuitenkin maili matkaa. Kolmas kissoista
      ryyppää reiskan kaa, hää on mäkitöllin vanhapoika, joka ei pysty luomaa
      sosiaalisia suhteita, kun kelan tätiin. Tulin juuri mäkitölliltä, retuutin reiskan
      punkkaan. Ettekä usko, kuinka vaikea on taluttaa juopunut kissa kotiin.

      Mutta se vapaus.

    • antaaselkeyttätoimia

      Jos oikein on poliisilta ohjeet,niin kyllä sitten ollaan oikein ,ja lain puitteissa toimimassa.Itse aikaisemmin epäröin tuota.

    • k p

      Miula on valtuuvet ampua kaikki kissat haulikolla niin että reijät tulloo nahkaan ja veret ja kuset valuu. T.Kake Iivari Pelikka Kitee ojamäentie 16

    • Kala-kolli

      minkäslaista pahuutta ne kissat sitten tekevät, muuta kuin pitävät rotat ja myyrät kurissa ja nuheessa?

      • jonkun paholaiset

        Meillä " jonkun" kissat kakkivat kukkapenkkeihin,lastenhiekkalaatikolle,keinujen alle,kasvimaalle...siis kaikkiin paikkoihin missä vaan on pehmeää hiekkaa tai multaa.Lisäksi myös makoilevat pehmeillä pihakalusteilla,joten ne ovat nyt kissankarvoissa.Oksentelevat myös välillä limaista ruohoa terassin tasanteelle.Kissat ovat ilmeisesti muuttamassa meille,vaikka emme niitä halua.Rottia tai hiiriä meillä ei ole,koska torjumme niitä rotanmyrkyillä.


    • lisa 7

      Ilmoitatko ottamasi korvaukset verottajalle? Empä oikein usko että poliisi antaa tällaisia ohjeita.

      • 123+765

        Minua poliisi neuvoi lokuttamaan kaikki meidän pihalla sotkevat irtokissat,kissat eivät kuulemma lain mukaan saa tulla ollenkaan vieraille pihoille.Ja maan omistaja saa ne loukuttaa omalla pihallaan.
        Loukun sai hoitolasta ilmaiseksi lainaan,se on todella helppokäyttöinen,ja käyn siellä hoitolassa sitten tarvittaessa myös tyhjennyttämässä loukun.Se käy helposti työmatkalla,joten siitä ei ole minulle juurikaan mitään vaivaa.


      • asiasta kysynyt

        Jos epäilee loukuttamista,voi aina lukea kissan pito ohjeet "kissa laissa".
        Ja jos sittenkin viellä epäilee että onko se luvallista,voi soittaa löytöeläinhoitoloihin,sieltä saa neuvoa,ja myös loukun lainaksi.Tarvitsee vain kertoa,että pihassa on jatkuvasti irtokissoja.Opastavat myös loukun käytössä.
        Tietysti poliisikin kertoo tuon kaiken saman,jos heiltä asiasta kysyy,ja ihan suosittelevat loukulla pyytämään irtokissat,sekä kuljettamaan ne hoitolaan loukkuineen,jossa henkilökunta tyhjää loukun.


    • typerää on

      On se elämäntehtävä sinullakin, hohhoijaaa!
      Luulisi että juuri maalla ei irtokissat haittaa kun tilaa piisaa. Hankkisit sen kuuluisan elämän niin olis muuta puuhaa.

      • kissat omaan pihaan

        On hyvä että jotkut sentään ajattelee luonnonlintujen parasta,ja hävittää pienpedot nurkista.


      • kissa on haittaeläin

        Kyllä se "elämä" tosiaankin kannattaa hankkia mielummin,kuin kissa,josta on naapureille ja luonnonlinnuille pelkkää haittaa.


    • uskovaisen eväs

      Meilläpä on naapurien kans yhteinen katti. Pitää tältä tienoolta myyrät ja hiiret kurissa, jokunen lintunenkin saattaa mennä mut riittäähän niitä. Edellinen kissa hoiti mallikkaasti samaa työtä liki 20v. Kissa on leikattu eikä sillä kiinnosta kuin näiden talojen partiointi jotka se on ottanut työmaakseen. Sisälle tulee kun vislaa vaikka olis taaimmaisessa naapurissa. Muutenkin pidetty ja neuvokas katti.

      • 376732+2389837

        Niin,omistajien omissa pihoissa kissa saa tietysti vapaana olla,tosin sitä pitäisi silti valvoa,ettei kissalle käy mitään vahinkoa ja estää sen karkaaminen omalta alueelta kaikin keinoin.

        Meilläpäin ei irtokissoista pidetä.Täällä on paljon lapsiperheitä,joilla pihassaan hiekoitettuja leikkialueita keinuineen,hiekkalaatikoineen,sekä kasvi/kukkapenkkejä.
        Irtokissat ottavat tuollaiset alueet vessoikseen,jos niitä ei omistaja vahdi.

        On täällä yksi vastuuton kissan omistaja ehdottanut,että lasten leikkipaikat peitettäisiin....siis kaikkien naapureiden pihoista,sekä yhteiseltä leikkipaikalta....Kenenköhän tehtävä olisi peitteet poistaa ja takaisin laittaa,siis useamman kerran päivässä,että lapset saisivat leikkiä kakattomassa leikkipaikassa...ja kaikki tuo vain siksi,ettei hän viitsi kissaansa asianmukaisesti vahtia.
        Nyt ei ole kissaa enää näkynyt,en tiedä onko kadonnut,vai pitääkö sisällä.Mutta hyvä näin.
        Omistajan tehtävä on hoitaa se oma kissansa niin,ettei siitä ole muille minkään laista haittaa.
        Muiden pihoille,ja leikkipaikoille kissaa ei saa päästää,se tuntuu olevan joillekkin todella vaikeata tajuta.


    • 12345+98765

      Nyt olisi juurikin hyvä aika kerätä irtokissat pois nurkista, hyvissä ajoin, ennen lintujen pesintäkauden alkamista.
      Toistaa pyytäminen kannattaa taas loppukesästä, silloin on paljon "kesäkissoja" yksinään, apua ja hoitoa vailla.

    • ei vapaaksi

      Kissa on ihmisen tänne tuoma vieraslaji, joka on lemmikki, ja kuuluu tietysti omistajansa valvontaan.
      Ei vapaaksi suomen luontoon lintuja tappamaan, ja linnun pesiä tuhoamaan.

      • pp00pp

        Ihminen on pahin paska mitä on. Mulla on 10 kissaa ja kaikki irti. Pesii kuule palio lintuja ja ihan kasvavat aikuiseksi.. Kissaa saa pitää irti taajaman ulko puolella. Lukkeepi lakia eikä vaan meuhtaaa...


      • irwejgfw3p+å0oriåpow
        pp00pp kirjoitti:

        Ihminen on pahin paska mitä on. Mulla on 10 kissaa ja kaikki irti. Pesii kuule palio lintuja ja ihan kasvavat aikuiseksi.. Kissaa saa pitää irti taajaman ulko puolella. Lukkeepi lakia eikä vaan meuhtaaa...

        Höpöhöpö!

        Lue nämä:

        Poliisin ylijohdon kissojen pitämistä koskeva erittäin selkeä ja asiallinen lausunto SMDno/2009/2437:

        http://www.poliisi.fi/poliisi/oulu14/home.nsf/files/Vastaus kirjeeseen kissan vapaana pidosta/$file/Vastaus kirjeeseen kissan vapaana pidosta.pdf

        ja linkki lyhennettynä: http://ra.fi/Isc9

        Rikosylikomisario Markku Tuomisen asiallisia näkemyksiä lemmikkien pitämisestä:
        http://www.poliisi.fi/poliisi/ita-uusimaa14/home.nsf/files/C0C2BE758155AD6EC2257CE100202959/$file/Kolumni 2014-05-23 Tuominen.pdf

        ja linkki lyhennettynä: http://20.fi/12565


      • hyvätlinkit
        irwejgfw3p+å0oriåpow kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Lue nämä:

        Poliisin ylijohdon kissojen pitämistä koskeva erittäin selkeä ja asiallinen lausunto SMDno/2009/2437:

        http://www.poliisi.fi/poliisi/oulu14/home.nsf/files/Vastaus kirjeeseen kissan vapaana pidosta/$file/Vastaus kirjeeseen kissan vapaana pidosta.pdf

        ja linkki lyhennettynä: http://ra.fi/Isc9

        Rikosylikomisario Markku Tuomisen asiallisia näkemyksiä lemmikkien pitämisestä:
        http://www.poliisi.fi/poliisi/ita-uusimaa14/home.nsf/files/C0C2BE758155AD6EC2257CE100202959/$file/Kolumni 2014-05-23 Tuominen.pdf

        ja linkki lyhennettynä: http://20.fi/12565

        Voitto sulle, häviö catille...wowXD


    • 7+4

      Tämä talvi onneksi jäi lyhyeksi ja kissat ovat saaneet nauttia vapaudesta lähes ympäri vuoden. Siitä huolimatta on ollut mahtava nähdä, miten kevätaurinko on antanut kissoille ylimääräisen piristysruiskeen. Aamusta iltaan ulkoelämä maittaa, mutta vielä tulevat yöksi sisälle. Kesällä sitten taas maistuu ulkoilu öisinkin.
      Tappavathan kissat lintuja, mutta se ei haittaa. Lintuja riittää harvennettavaksi ja Suomessa riittää metsiä, joissa kissoje ei liiku.

      • karma10

        Kukaan ei kaipaa sun raakoja pimeitä juttujas edelleenkäään.....
        linnut kuuluu suomen luontoon, kissat ei.


      • hurujuttuja

        Asiaan kuulumaton asiaton kommentti.Saa poistaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe