Matkailualan koulutukseen?

Elämään astuva

Olen 21-vuotias nuori nainen, joka ei peruskoulun jälkeen käynyt koulutusta. Nyt olen muutamana vuotena harkinnut kovasti matkailuvirkailijan perustutkintoa ja nyt sinne hainkin. En ehkä vain tämän ikäisenä haluaisi enää mennä 16-vuotiaitten kanssa kouluun. Luin joskus vuoden aikuiskoulutuksesta, mutta haluaisin kuitenkin opiskella suurin piirtein saman ikäisteni kanssa. Haluan opiskelun yhteydessä tavata uusia ihmisiä. Vaikka ammattiin työllistymisessähän sitä tapahtuu väistämättä.

Jos menen tällaiseen koulutukseen, onko mahdollista tehdä muuta kuin istua liikkeessä puhelin kädessä? En voi sietää istumista päivät pitkät. Rakastan matkustamista, haluan tietää siitä kaiken ja neuvoa muita parhaani mukaan ainakin Euroopan maissa. Afrikka ja Australia kiinnostavat myös.

Onko tälle alalle kysyntää? Kannattaako se? Olen kuitenkin nuori, hyväkuntoinen, sosiaalinen ja luova. Voin tehdä melkein mitä vain, kunhan vain saan siitä otteen. Niinkuin amerikkalaiset tykkäävät sanoa "you can do anything you set your mind to."

Tai jos joku vanhempi ihminen jolla on koulutus, mikä tahansa, ala ja työpaikka lukee tämän, tekisittekö mitään toisin? Mitä suosittelette ihmiselle joka miettii kuumeisesti kuinka elättää itsensä muulla kuin kaupan kassalla. Kuten kirjoitin, en voi sietää istumista, vaikka seisomista mutta ei istumista.

5

1252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :)

      Tässä itsekin juuri mietin että mitäs seuraavaksi. Minulla on matkailualan perustutkinto,johon menin heti 9-luokalta. Sen jälken Au Pairiksi ja matkaoppaan hommiin ulkomaille. Olen kuitenkin aina halunnut olla töissä matkatoimistossa (matkailualan perustutkinto 3-v,ei valmista siihen,ei ainakaan 7 vuotta sitten,). Eli pitäisi nyt mennä sitten takaisin amikseen opiskelemaan se 2-vuotinen tutkinto jossa saan opetukset esim.amadeus järjestelmään. Ja olen 25 v,mutta voin kyllä nöyrtyä ja opiskella 18 v-ylioppilaiden kanssa,tai suorittaa sen iltatutkintona. Ainoa ongelma on kielitaidon puute. Varsinkin sen ruotsin. Toivoisin että olisin mennyt ensimmäiseksi lukioon,missä myös vahvistuu englannin kieli. Sekin kun kohta alkaa olla ruosteessa. Matkailualan perustutkinto oli minulle ainakin aika turha,kun en lopulta ollutkaan kiinnostunut matkailun ohjelmpalveluista ja luontomatkailusta. Nyt olen tsto töissä jossa saan lähes tai saankin samaa palkkaa kuin matkatoimistossa olevat,mutta veri vain vetää matkailualalle. Suosittelen ehdottomasti oppaan töitä ulkomailla. Finnmatkoillakin on haku nyt päällä. Finnmatkojenkin vanhat oppaat ovat nykyisin töissä matkakohteiden toimistosisa tai kotimaassa. Tosin jos tykkäät liikkua niin hae oppaaksi tai lastenkerhojen vetäjäksi tai aktiviteettivetäjäksi :D.
      Ai niin siitä ruotsinkielestä vielä..mitä olen nyt seurannut avoimia työpaikkoja niin monilla muillakin aloilla vaaditaan ko.osaamista.

    • ...................

      Heippa
      Itse olen ollut nyt matkaoppaana kuusi vuotta ja vielä vaan jatkuu. Kun työt aloitin niin kielitaito oli aika hakusessa. Englantia osasin jonkun verran, mutta ei mennyt kuin pari kuukautta niin johan sitä alkoi puhumaan. Ulkomailla tarvitsee lähinna niin sanottu helppoa englantia, ei mitään hienoja monimutkaisia sanoja. Ei muuten kukaan paikallinen ymmärrä.

      Ruotsin kielessä olin tosi huono koulussa, mutta näköjään koulunpenkillä jotain oppi. Ruotsin opettelin oman käden kautta muutama vuosi sitten, ja nyt sujuu myös norja ja tanska. Uskallusta ja halua vaan peliin niin kyllä sitä minkä tahansa kielen oppii.

      Tervetuloa maailmalle.

    • zeilia

      Nyt on ihan pakko laittaa tänne omia kokemuksiaan ko.alasta! Itse olen nyt opiskelemassa matkailuvirkailijaksi ekaa vuotta,elokuus toinen vuosi starttaa ja käyn samalla lukiota. Oikeastaan olin ihan aluksi peruskoulun jälkeen vuoden lukiossa kunnes vaihdoin tuohon kaksoitutkintoon joka on ihan kätevä. Itse koulutus on ollut ERITTÄIN TYLSÄÄ KOKO AJAN KONEELLA OLEMISTA eli jos et istumisesta tykkää niin huono juttu. Muutenkin koulutus ei oikein ole vastannut odotuksiani -> opetettavat asiat niin helppoja että jos nyt vähäkään on matkaillut tai omaa maalaisjärkeä niin pärjäisi ilman mitään turhaa kolmevuotista koulua. Hyvää koulussa on työssäoppimiset. Silloin paikat kannattaa kyllä valita huolella ajatellen jatkoa. Ulkomaillekkin on mahdollista mennä suorittamaan harjoittelua. Ja noista työtehtävistä mitä matkailuvirkailija voi tehdä niin niitähän on lukuisia! Tuo ammattinimike on erittäin hämäävä. Voi olla töissä hotellin respassa,kylpylässä,baarissa,ohjelmatuotannon puolella,lentoemäntänä,matkaoppaana,tourist entertrainerina,toimistotöissä ja yleisestikin kaikessa asiakaspalvelussa! Kieliä tosin olisi hyvä hallita ainakin se englanti ja ruotsi hyvin. Sun ei pakko ole opiskella matkailualaa esim päästäksesi oppaaksi ,koska sinne firmat järjestää usein itse koulutukset,mutta suurempi todennäköisyys päästä jos on käynyt matkailuvirkailija koulutuksen koska onhan se kestänyt monta vuotta ja työssäoppimisen kautta tullut paljon arvokasta kokemusta matkailualalta ja asiakaspalvelusta noin yleensä. Everything is possible!

    • ijo

      amiksesta löytyy kyllä ykkösistä muunkin ikäisiä kun vaan 16 vuotiaita ja matkailuvirkailija opiskelijoille yleensä suositellaan ensimmäiseksi työharjoittelu paikaksi hotellia jossa ensin tutustutaan kerroshoitoon ja sen jälkeen siirrytään respaan normi hommiin jossa saa kyllä seistä ihan liikaakin.. työpäivän jälkeen on niin väsynyt ettei jaksa tehdä muuta kun kellahtaa sohvalle telkun eteen

      • jossumoi :)

        Heippa. Oon itse menossa syksyllä opiskelemaan matkailualan perustutkintoa Lepaalle.
        Ja ajattelin mennä sen jälkeen matkaoppaaksi, vähän katselemaan maailmaan :) (tiedän että se on raskasta työntekoa ja palkan takia sitä työtä ei tehdä) Mutta, mua kiinnostaa matkustelu maailmalla tosi paljon, ja ihmisten kanssa oleminen ja työnskentely ! Lentoemännäksi olisi tarkoitus loppujen lopuksi päästä :)
        En ole koskaan ollut hirmu lukupää, vaikka osaan Englantia, Ruotsia ja Venäjää :) mutta, kaikki muut aineet eivät suju, niin pelottaa että, pääsenko Lepaalle opiskelemaan. mutta kiva tietää, että jotkut ovat päässseet, matkailualan perustutkinnon avulla työnskentelemään maailmalle :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5484
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2276
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2272
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1024
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      900
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      853
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      773
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      761
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      753
    Aihe