Tankkaus?

HeceR

Mitenkäs tankkaus tapahtuu USAssa? Pitääkö ensin mennä maksamaan jollain tietyllä summalla ja sitten kassa avaa mittarin? Entäs, jos tankkiin ei mahdu niin paljoa?

15

3391

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 3 vuotta Coloradossa

   systeemillä me ainakin tankattiin kuin Suomessakin.. ajetaan mittarille, tankki auki, kortti mittariin ja bensaa autoon.

   • näin oli

    vain erona ettei automaatti kysynyt luottokortin tunnusta lainkaan ja laskut kyllä tuli ihan oikein.


  • 20

   Molemmat systeemit ovat kaytossa. Jos maksaa ensin eika tankkiin mahdu niin paljon kayt hakemassa loput rahat kassalta.
   Totuttele ajatukseen etta taalla mantereella on 48 osavaltiota.

   • Jahnut

    50 osavaltiota


  • Monenlaisia käytäntöjä. Usein luottokortti kelpaa sellaisenaan ilman tunnuslukua. Joskus kysytään koodia, joka ei kuitenkaan ole sama kuin Suomessa eli joudut kävelemään kassalle ja pyytää aukaisemaan mittarin. Sitten normaali tankkaus ja sisälle maksmaan kortilla tai käteisellä. Toisissa paikoissa täytyy maksaa sisällä joku summa ja jos kaikki ei mahdu tankkiin, niin hyvittävät erotuksen rahassa.
   Periaatteessa yksinkertaista ja ystävällisen palvelun saa lähes kaikkialla. Suurkaupungeissa bensa-asemat ovat pieniä putkia vailla muita palveluja, siis esimerkiksi veskiä ei löydy eikä kahviautomaattia, mutta systeemiin tottuu nopeasti. Sikäläisiin autoihin tankataan halvinta lyijytöntä (regular) bensaa ja oktaaniluku alkaa kahdeksalla.

  • Mapi82

   Juuri Kalifornian, Arizonan ja Nevadan kiertoreissulta palanneena voin kertoa, että tapoja on monia aivan, kuten täällä muut ovat jo kirjoittaneetkin.

   Osassa paikoista mittarin voi avata vain kassa maksettuasi ensin arvioivan maksun. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee tietää arvioilta kuinka monta gallonaa aiot tankata ja kassa laskee sanomasi gallonamäärän hinnan, jonka sitten maksat. Tämän jälkeen voit tankata ja noutaa sitten tankkauksen jälkeen mahdollisesti ylijääneet rahat pois.

   Useimmilla pienemmillä paikkakunnilla huoltoasemilla on henkilökuntaa tankeilla, jotka auttavat mielellään ja sillä tavalla selviää ainakin ensimmäisestä tankkauskerrasta, jos on epävarma omasta osaamisestaan.

   Bensa on todella edullista, joten tankkauskertoja ei ainakaan omalla 2500 kilometrin ajomatkalla montaakaan tullut.

   • autoillen

    Parin viikon SF-LA-LasVegas Grand canyon -reissua suunnitellaan maaliskuun loppupuolelle. Kävitkö canyonilla ja missä kohtaa?
    Muita vinkkejä??


   • Anonyymi

    Mitenhän ihmeessä bensan hinta vaikuttaa tankkauskertojen määrään? Ajettiin Losista GC:n kautta Vegasiin ja tuntui että koko ajan sai olla tankkaamassa..halpaa tai ei, ni kasin kone kyllä sitä litkua kanssa syö ja ei ole ilmasta.. Ens kerralla pienempi kone.


   • Anonyymi

    Viimeksi oli pieni kutonen SUV:ssa ja ollaaan ajateltu juuri toisin päin. 😎 Seuraavalla kerralla kasikone. 🇺🇸👍 Pikku kutonen jaksoi kyllä liikennevirrassa, mutta sillä ei ohiteta ja vuoristopätkillä se oli suoraan sanoen laiska.


  • gertry

   "Tankki täyteen" -termi on "fill up". Kaverini käänsi sanasta sanaan "full tank" ja siinä oltiin kysyvän näköisiä molemmin puolin : )

  • HeceR

   Käytiin kolme kertaa tankkaamassa reissussa. Kaksi kertaa USAn puolella ja kerran Kanadassa. Usan puolella mittareissa luki, että pitäisi maksaa ensin, mutta kun menin käymään sisällä, kassatäti vaan sanoi, go ahead...

   Bensa on selkeästi halvempaa USAssa kuin Kanadassa, tosin sielläkään se ei ole kallista. Noin 1 CAD/litra eli noin puolet Suomen hinnoista.

  • Zipkoodi

   Luottokortti lukijaan joka kysyy zip koodia. Tämä ei ole kortin pin-koodi vaan postinumero.

   • Anonyymi

    Siihen voi laittaa esim 99999


   • Anonyymi

    Käytettiin suomalaista postinumeroa ja se toimi.


  • Anonyymi

   Suomalaisen debit/kredit -kortin kun tunkee automaattiin, se kysyy usein "Is this a debit card?" johon oikea vastaus on "No". Ikinä ei takkaus onnistunut, jos vastasin "Yes". Ilmeisesti automaatti ei osaa tehdä saldovarausta suomalaiseen debit-korttiin, mutta creditin puolelle se onnistuu ja bensahanat aukeaa..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   111
   2423
  2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   258
   1107
  3. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   86
   1064
  4. Taas kuoli kuortaneella

   Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
   Kuortane
   7
   995
  5. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   79
   991
  6. Kalateltta fiasko

   Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
   Kuhmo
   11
   904
  7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   63
   873
  8. Rakastan sinua

   Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
   Ikävä
   28
   861
  9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

   Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
   Sanaristikot
   39
   776
  10. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   32
   759
  Aihe