Tankkaus?

HeceR

Mitenkäs tankkaus tapahtuu USAssa? Pitääkö ensin mennä maksamaan jollain tietyllä summalla ja sitten kassa avaa mittarin? Entäs, jos tankkiin ei mahdu niin paljoa?

15

1179

Vastaukset

 • systeemillä me ainakin tankattiin kuin Suomessakin.. ajetaan mittarille, tankki auki, kortti mittariin ja bensaa autoon.

  • vain erona ettei automaatti kysynyt luottokortin tunnusta lainkaan ja laskut kyllä tuli ihan oikein.


 • Molemmat systeemit ovat kaytossa. Jos maksaa ensin eika tankkiin mahdu niin paljon kayt hakemassa loput rahat kassalta.
  Totuttele ajatukseen etta taalla mantereella on 48 osavaltiota.

  • 50 osavaltiota


 • Monenlaisia käytäntöjä. Usein luottokortti kelpaa sellaisenaan ilman tunnuslukua. Joskus kysytään koodia, joka ei kuitenkaan ole sama kuin Suomessa eli joudut kävelemään kassalle ja pyytää aukaisemaan mittarin. Sitten normaali tankkaus ja sisälle maksmaan kortilla tai käteisellä. Toisissa paikoissa täytyy maksaa sisällä joku summa ja jos kaikki ei mahdu tankkiin, niin hyvittävät erotuksen rahassa.
  Periaatteessa yksinkertaista ja ystävällisen palvelun saa lähes kaikkialla. Suurkaupungeissa bensa-asemat ovat pieniä putkia vailla muita palveluja, siis esimerkiksi veskiä ei löydy eikä kahviautomaattia, mutta systeemiin tottuu nopeasti. Sikäläisiin autoihin tankataan halvinta lyijytöntä (regular) bensaa ja oktaaniluku alkaa kahdeksalla.

 • Juuri Kalifornian, Arizonan ja Nevadan kiertoreissulta palanneena voin kertoa, että tapoja on monia aivan, kuten täällä muut ovat jo kirjoittaneetkin.

  Osassa paikoista mittarin voi avata vain kassa maksettuasi ensin arvioivan maksun. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee tietää arvioilta kuinka monta gallonaa aiot tankata ja kassa laskee sanomasi gallonamäärän hinnan, jonka sitten maksat. Tämän jälkeen voit tankata ja noutaa sitten tankkauksen jälkeen mahdollisesti ylijääneet rahat pois.

  Useimmilla pienemmillä paikkakunnilla huoltoasemilla on henkilökuntaa tankeilla, jotka auttavat mielellään ja sillä tavalla selviää ainakin ensimmäisestä tankkauskerrasta, jos on epävarma omasta osaamisestaan.

  Bensa on todella edullista, joten tankkauskertoja ei ainakaan omalla 2500 kilometrin ajomatkalla montaakaan tullut.

  • Parin viikon SF-LA-LasVegas Grand canyon -reissua suunnitellaan maaliskuun loppupuolelle. Kävitkö canyonilla ja missä kohtaa?
   Muita vinkkejä??


  • Mitenhän ihmeessä bensan hinta vaikuttaa tankkauskertojen määrään? Ajettiin Losista GC:n kautta Vegasiin ja tuntui että koko ajan sai olla tankkaamassa..halpaa tai ei, ni kasin kone kyllä sitä litkua kanssa syö ja ei ole ilmasta.. Ens kerralla pienempi kone.


  • Viimeksi oli pieni kutonen SUV:ssa ja ollaaan ajateltu juuri toisin päin. 😎 Seuraavalla kerralla kasikone. 🇺🇸👍 Pikku kutonen jaksoi kyllä liikennevirrassa, mutta sillä ei ohiteta ja vuoristopätkillä se oli suoraan sanoen laiska.


 • "Tankki täyteen" -termi on "fill up". Kaverini käänsi sanasta sanaan "full tank" ja siinä oltiin kysyvän näköisiä molemmin puolin : )

 • Käytiin kolme kertaa tankkaamassa reissussa. Kaksi kertaa USAn puolella ja kerran Kanadassa. Usan puolella mittareissa luki, että pitäisi maksaa ensin, mutta kun menin käymään sisällä, kassatäti vaan sanoi, go ahead...

  Bensa on selkeästi halvempaa USAssa kuin Kanadassa, tosin sielläkään se ei ole kallista. Noin 1 CAD/litra eli noin puolet Suomen hinnoista.

 • Luottokortti lukijaan joka kysyy zip koodia. Tämä ei ole kortin pin-koodi vaan postinumero.

  • Siihen voi laittaa esim 99999


  • Käytettiin suomalaista postinumeroa ja se toimi.


 • Suomalaisen debit/kredit -kortin kun tunkee automaattiin, se kysyy usein "Is this a debit card?" johon oikea vastaus on "No". Ikinä ei takkaus onnistunut, jos vastasin "Yes". Ilmeisesti automaatti ei osaa tehdä saldovarausta suomalaiseen debit-korttiin, mutta creditin puolelle se onnistuu ja bensahanat aukeaa..

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  143
  4119
 2. Hieman säälittää suomalaisen duunarin sinisilmäisyys

  Ennen vanhaan ei käynyt pienessä mielessäkään, että tehtäisiin töitä ilman liittoon kuulumista. Se oli itsestäänselvyys. Suomen taloudella meni todell
  Maailman menoa
  153
  4118
 3. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  106
  3895
 4. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  100
  2847
 5. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1179