Kenelle hellettä hehkutetaan

Inhoan hellettä

raivostuttaa tuo "helle hellii" paasaaminen mediassa. Varsinkin kun tiskaa astioita käsin iltamyöhällä ja hiki tippuu silmälaseistakin. Helle on iljettävän kuuma ja kuiva sää, jolloinka kaikki kuivuu. Nurmikot ja kasvimaat ja kukkapenkit, pikkulapset ja maanviljelijöiden pellot. Puhumattakaan vaihdevuosissa kamppailevista naisista. Säälle ei voi mitään, mutta voisivat pitää suuren suunsa kiinni.

117

4025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      Minusta tuntuu että vaihdevuosissa oleva nainen ei kylläkään kuivu kuin sieltä yhdestä paikasta, muualta kyllä valuu vesi yötä päivää, ja varsinkin yöllä.

    • GGGFFF

      ihmettelen. Hiki lentää ihan vain paikallaan ollessa ja on jatkuvasti vaatteet kiinni ihossa. Nyt on isot tuulettimet yötäpäivää pörräämässä kämpässä. Joka helvetin kesä helteitä hehkutetaan ja sitten viikon päästä aloitetaan paasaaminen kuinka haitallista järjetön kuumuus on vanhuksille -sairaille ym. Sama kirottu loru joka kesä. Kuumuutta ei pääse pakoon, mutta kylmyyttä voi hallita vaatteilla.

      • hikiHilma

        minäkään pidä helteestä. Ei helle helli minua vaan aiheuttaa kärsimystä. Onneksi on Suomen kesässä näitä todellisia hellepäiviä melko vähän loppujen lopuksi.
        Kun hikoilee muutenkin ja on rytmihäiriöitä, on parasta olla hissukseen. Vielä nuo vaihtarit vaivaa, vaikka ikää on jo 59 vuotta.
        Aikansa kutakin...


      • rajansa kaikella
        hikiHilma kirjoitti:

        minäkään pidä helteestä. Ei helle helli minua vaan aiheuttaa kärsimystä. Onneksi on Suomen kesässä näitä todellisia hellepäiviä melko vähän loppujen lopuksi.
        Kun hikoilee muutenkin ja on rytmihäiriöitä, on parasta olla hissukseen. Vielä nuo vaihtarit vaivaa, vaikka ikää on jo 59 vuotta.
        Aikansa kutakin...

        ihmettelin joskus nuorena vanhempia naisia,kun kasvot oli hiessä ja huokailivat.Nyt vaille 60:senä huomaan,että itsellä sama tilanne.
        Minun mielestä säätiedottaja ei sais sanoa mitään omia mielipiteitä säästä,se todella ahdistaa kun kuulee:nyt on sitä ihanaa hellettä taas tulossa.
        Sekin ärsyttää kun säätiedottaja alkaa valittavalla äänellä harmitella sateen tuloa?,voi,voi, voi sävyyn jopa narisemalla?

        En todellakaan halua,että pitkään on hellettä ja varsinkin jos hoitaa vaikka pieniä lapsia,sitä ei meinaa vaan jaksaa kun on ikää.


    • N45v.

      Hei,

      Mun mnesut kun on monta viikkoa myöhässä niin ei tarvitse hikoilla niin paljon, kun yleensä mensujen aikana hikoilen aika paljon myös öisin.

      • minun kokemus

        Royal gelee vei oireet. Kuitenkaan ei kannata syödä jatkuvasti, vaan 1-2 kk kuureina. Kyseessä on tuote joka vaikuttaa estrogeenisesti, joten gynekologilta voi pyytää progesteronikuurin ettei tule limakalvon liikakasvua. Siitepölylle ja mehiläisten pistoille allergisten ei kannata käyttää, voi mennä vaikka kurkku tukkoon.


    • Inhoan hellettä

      myötätunnosta. Sitä tarvitaan näinä aikoina. Hirveimpiä hommia helteellä on autolla ajaminen, siis vanhalla autolla, kun määränpäähän tullessa ovat hiukset liiskaantuneet päähän ja meikit valuneet poskille ja emäntä itse on juuttunut auton penkkiin. Vaatteiden vaihtaminenkin on hankalaa kun ei tule hikoilussa yhtään taukoa ja iho on tahmea ja nihkeä heti suihkun jälkeen.
      En ole pitänyt kuumista ilmoista koskaan, en nuorenakaan, kun sain silloin helposti migreenin. Olen puutarhaihminen ja minuakin raivostuttaa kun sääennustajan mukaan sade on jotenkin kielteinen asia. Ilman sadetta ei kasvimaa pärjää, vasta kunnon sade saa vihannekset kukoistamaan. Tulisipa viileä ukkoskuuro, menisin ulos sateeseen.

      • N45v.

        Tiistai -illaksi luvattu ukkosta n. klo 21 ja jatkuu tonne ke. klo 03. Sateen mahdollisuus 5 % - ei lohduttavaa.


      • Ei hellettä
        N45v. kirjoitti:

        Tiistai -illaksi luvattu ukkosta n. klo 21 ja jatkuu tonne ke. klo 03. Sateen mahdollisuus 5 % - ei lohduttavaa.

        Liityn helteen inhoajiin. Lisäksi aurinko aiheuttaa minulle paukamaihottuman, joka on todella tuskallinen. -Tämä vaiva pamahti viime kesänä. Oisko samaa vaihtarivyyhteä? Menkkoja ei ole kuulunut pitkään aikaan, oisko loppuneet kokonaan?


      • hikikesä
        Ei hellettä kirjoitti:

        Liityn helteen inhoajiin. Lisäksi aurinko aiheuttaa minulle paukamaihottuman, joka on todella tuskallinen. -Tämä vaiva pamahti viime kesänä. Oisko samaa vaihtarivyyhteä? Menkkoja ei ole kuulunut pitkään aikaan, oisko loppuneet kokonaan?

        äkillisesti ilmaantuvaa, kuin allergista punoitusta ja paukamia iholla, useimmiten reisissä.
        Minulle tämä kesä on ollut kauhein - tähän mennessä! Viimeiset menkat oli joskus kevättalvella, näin pitkää väliä ei ole ollut ennen. Ehkä loppuivat vihdoin!
        Mutta hikoilen melkein koko ajan, ei kivaa näillä helteillä. Yöllä olisi vähän viileämpää, mutta hiki pukkaa silloinkin.
        Täytyy vaan yrittää kestää. Onneksi ei tarvi käydä töissä ja saan muutenkinviettää aika vapaata elämää. Ihanaa olla yksin!


      • N45v.
        N45v. kirjoitti:

        Tiistai -illaksi luvattu ukkosta n. klo 21 ja jatkuu tonne ke. klo 03. Sateen mahdollisuus 5 % - ei lohduttavaa.

        Näköjään sadetta ennustettu keskiviikolle.

        On se vaan kumma juttu toi ennustus.


      • 50++++

        "Hirveimpiä hommia helteellä on autolla ajaminen, siis vanhalla autolla, kun määränpäähän tullessa ovat hiukset liiskaantuneet päähän ja meikit valuneet poskille ja emäntä itse on juuttunut auton penkkiin."

        Hyvin kuvasit, alkoi naurattamaan, tuo niin totta:)

        Olen huomannut kummallisen asian, mitä enemmän juon puhdasta vettä, sitä vähemmän hikoilen!
        Aloin iltaisinkin tarkoituksella juoda vettä yöhikoilujen vuoksi, ja ainakin toistaiseksi se on auttanut. Ja nyt varsinkin sen tehon on huomannut, kun on ollut öisinkin niin lämmin ettei ole ulkoilmalla saanut huoneita viilennettyä. Se vain tuntuu omituiselta, koska kuvittelisi ylimääräisen veden nimenomaan lisäävän sitä hikoamista mutta käykin päinvastoin.

        Kokeilkaas toisetki ja jos hyviä kokemuksia niin kertokaa tällä palstalla.


    • Krissunen-62

      ärsyttää tosi paljon uutistenlukijoiden, lehtien ja meteorologien käyttämät sanonnat, kuten "helle hellii" ja "päästään hellelukemiin" tms. Olisivat neutraaleja. Meitä on vaikka kuinka paljon, jotka emme voi sietää hellettä!!!! Siinä ei ole mitään hyvää. Asunto on kuin pätsi, ilma seisoo, ulkoilla ei jaksa, tekee veltoksi ja väsyneeksi, mihinkään ei voi mennä, auto kuin sauna, tukala olo koko ajan. Pakko pitää tuuletinta pyörimässä ja sitten on niskat ja selkälihakset aivan jumissa vedon takia. Toivottavasti tätä ei kestä enää kauan. Nyt hehkuttavat "superhellettä", eli yli 30 astetta tulevaksi. 10 päivän ennusteessa on jopa 34 astetta. Kuka tuollaisesta voi nauttia!!!?? Ei ainakaan sairaat, vanhukset ja me vaihdevuosi-ikäiset. Ja luulen, että ei muistakaan ihmisistä kovin moni. Oikein odotan syksyä ja viileitä ilmoja. Pikkupakkasella sitä on parhaimmillaan, tai tuonne 15 pakkasasteeseen on hyvä keli.
      Kertokaa hyvät kanssasisaret hyviä vinkkejä, miten kestätte näitä helteitä!

      • swettybetty

        Ihanaa, että tässä ketjussa ei (ainakaan vielä) kukaan ole vinkunut, että "Suomessa on vain muutama hellepäivä vuodessa, nautitaan nyt niistä". AAArgh, jos saisikin edes kämppänsä vaikka 22-asteiseksi, niin mikäs siinä. Mutta kun ulkona on 30 niin sisälläkin 28. Kävin äsken kaupassa ja olin pyörtyä fillaroidessa. Niin ahdistavan kostean kuumaa, kaupassa sisällä oli toki ihanaa mutta se vain pahensi olotilaa kun tulin ulos.
        Rahat säästyy, kun ei jaksa ainakaan rättikaupoissa kierrellä!

        Minullakaan ei ole oikein neuvoja, miten kestää tätä. Tuulettimia on 4, välillä suljen kun nekin kai kuumenee. Yöksi en uskalla jättää niitä päälle, ettei syty tulipaloa. Suihkuun usein ja pukee jotkut kevyet vaatteet päälle vielä märkänä. Ehkä kokeilen jäistä hernepussia vielä. Juomaksi jotain kivennäisvettä, koska elimistö kaipaa suoloja. Televisio muuten kuumentaa aika lailla, varsinkin tuo litteä malli.

        Soitin pojalle viime lauantaina, hän kehui valmistavansa karjalanpaistia!
        Huh huh...

        Jos tämä jatkuu ensi viikolla, pelkään että pyörryn töissä. Mitä ne tauot auttaa, jos ei työpaikalla ole viileää tilaa missä jäähtyä. Työtehosta ei voi puhuakaan.


      • Vanha konsti

        Vanha mummoni aikoinaan sanoi että, helteellä pitää kastella päähine ja sukat kylmällä vedellä niin silloin saa paremmin nukuttua. (tekivät saman tempun myös esim. helteisellä heinäpellolla)

        Ostin huutonetistä virkatun puuvillaisen päähineen ja eikun mummon neuvoa kokeilemaan.
        Kastelin tennissukat ja päähineen kylmällä vedellä ja ne ylläni viileisiin lakanoihin, niin eikös vain, sain unenpäästä kiinni ilman tuskaista hikoilemista.

        Kiitos mummo sinne tuonpuoleisiin :)


    • Pakkanen parempi

      Ottaa päähän tosiaan tuo helteen ihannointi jopa säätiedotuksissa...arggh.
      Ei helle ole läheskään kaikille ihmisille ihanaa..mukavaa..

      Itselläni on helteellä jatkuva päänsärky, tokkurainen olo, ajatus ei kulje ja suolentoiminta melkein lamaantunut.
      Onkohan muita joilla helle tosiaan vaikuttaa negatiivisesti jopa suolen toimintaan?

      • 14

        helteellä ihmiset grillaavat natriumglutamaattilihojaan ja ahmivat niitä kuin siat. Päälle hörstetään olutta (pahin pöhöttäjä helteellä) tai imetään makeita limppareita, jotka nykyään imetään keinomakeutettuina.

        Monien ihottuma ja muut oireet voi itse asiassa tulla aspartaamista. Se on oikeasti allergisoiva aine, vaikka idioottimaisessa kevyt-kevyt-vimmassa asia unodetaan.

        Puhdas raikas vesi tai hyvä piimä tai kotikalja olisi paras juoma helteellä. Merisuolalla suolattu liha tai kala tuo tarpeeksi suolaa elimistöön.
        En voi sanoa kärsiväni helteistä millään lailla, ihanaa että on lämmintä! Välillä vain järveen!


      • 55
        14 kirjoitti:

        helteellä ihmiset grillaavat natriumglutamaattilihojaan ja ahmivat niitä kuin siat. Päälle hörstetään olutta (pahin pöhöttäjä helteellä) tai imetään makeita limppareita, jotka nykyään imetään keinomakeutettuina.

        Monien ihottuma ja muut oireet voi itse asiassa tulla aspartaamista. Se on oikeasti allergisoiva aine, vaikka idioottimaisessa kevyt-kevyt-vimmassa asia unodetaan.

        Puhdas raikas vesi tai hyvä piimä tai kotikalja olisi paras juoma helteellä. Merisuolalla suolattu liha tai kala tuo tarpeeksi suolaa elimistöön.
        En voi sanoa kärsiväni helteistä millään lailla, ihanaa että on lämmintä! Välillä vain järveen!

        Samaa mieltä kanssasi. Olen tässä muutamana päivänä käynyt lukemassa näitä helteen kiroilijoiden juttuja ja sama laulu kuten viime vuonnakin, enkä ole viitsinyt kommentoida. Mulla on nytkin sisällä vielä 27,2 astetta lämmintä, eikä yhtään hiki juokse sen enempää, kuin viileämpänäkään aikana. Vaihdevuosihiki tulee silti on ilma kuuma tai kylmä.
        Elikkä ei ole ilmojen syy jos on vv-hiki. Mulla ainakin hikoilu yllättää yöllä ihan kylminä aikoina ihan yhtäläisesti. Tosiaankin edellisen kirjoituksessa on vinha perä noista aromivahventeista. Itse olen pannut merkille, että jos syön vaikka valmiiksi maustettua grillattua lihaa, niin seuraavana päivänä on aivan, kuin krapula, kova päänsärky ja hikoilukohtauksia tulee tiuhaan. Olenkin viisastunut ja maustan esim. grillattavat itse ja makkaroihin en enää ole koskenut.


      • swettybetty
        14 kirjoitti:

        helteellä ihmiset grillaavat natriumglutamaattilihojaan ja ahmivat niitä kuin siat. Päälle hörstetään olutta (pahin pöhöttäjä helteellä) tai imetään makeita limppareita, jotka nykyään imetään keinomakeutettuina.

        Monien ihottuma ja muut oireet voi itse asiassa tulla aspartaamista. Se on oikeasti allergisoiva aine, vaikka idioottimaisessa kevyt-kevyt-vimmassa asia unodetaan.

        Puhdas raikas vesi tai hyvä piimä tai kotikalja olisi paras juoma helteellä. Merisuolalla suolattu liha tai kala tuo tarpeeksi suolaa elimistöön.
        En voi sanoa kärsiväni helteistä millään lailla, ihanaa että on lämmintä! Välillä vain järveen!

        Kaikilla ei ole järviä lähimaillakaan. Todellakin olisin vedessä tai vedenrajassa suurinmman osan aikaa jos voisin. Minä en grillaa kun ei ole grilliä, joten niitä ruokiakaan en nauti.
        Janojuomana on vesi, joskus harvoin vissy, kun tarvii niitä suolojakin saada. Diureetit vielä vähentää niitä.
        Oluttakaan en juo, koska siitähän se hiki vasta tulisi eikä se muutenkaan enää maita.

        Ruokavaliossa ei ole vikaa siis. Enkä tupakoi jos joku keksii sekin vaikuttavan hikoiluun =)))
        Meitä on todella moneksi, en kyllä voi sanoa nauttivani siitä, kun iho on koko ajan hikinen.
        Toki sitä hikeä tulee vaikkei olisi hellekään näissä vaihdevuosissa mutta pumppu on sentään rauhallisempi viileällä. Minulla kun on vielä syöpälääkityskin muiden lääkkeiden lisäksi. Nämä kaikkineen vaikuttavat toki olotilaan, eikä ainakaan kohottavasti. Välillä on niin hiki, että tulee kylmät väreet.

        Mutta nauttikaa te, minä nautin sitten kun on pakkanen! Kun en ikinä palele!


      • hikoiluun
        14 kirjoitti:

        helteellä ihmiset grillaavat natriumglutamaattilihojaan ja ahmivat niitä kuin siat. Päälle hörstetään olutta (pahin pöhöttäjä helteellä) tai imetään makeita limppareita, jotka nykyään imetään keinomakeutettuina.

        Monien ihottuma ja muut oireet voi itse asiassa tulla aspartaamista. Se on oikeasti allergisoiva aine, vaikka idioottimaisessa kevyt-kevyt-vimmassa asia unodetaan.

        Puhdas raikas vesi tai hyvä piimä tai kotikalja olisi paras juoma helteellä. Merisuolalla suolattu liha tai kala tuo tarpeeksi suolaa elimistöön.
        En voi sanoa kärsiväni helteistä millään lailla, ihanaa että on lämmintä! Välillä vain järveen!

        Vuosi sitten oli järkyttäviä hikoilupuuskia ja kuukautisetkin jotenkin sekaisin. Tulipa vain noista jutuista mieleen, että saatat olla enemmän kuin oikeassa ravinnon suhteen. Silloin, en tiedä mistä tiedon löysin, mutta joku suositteli magnesiumia tuohon vaivaan. Söin siis magnesiumia maksimi annostuksella jonkun aikaa ja ensin helpotti yöhikoilu ja sitten se muukin. Viime kesänä tein myös päätöksen, etten osta enää valmiiksi marinoituna mitään. Talvella jatkoin ravinnon terveydyttämiskampanjaa karsimalla natriumglutamaatin kokonaan pois ruokavaliosta ja samalla muutenkin välttelin E-koodein koristeltuja tuotesisältöjä. Mainittakoon, että limsoja, siidereitä ja kaljoja en käyttänyt ennenkään. Kevättalvella karsiutui se vähäinenkin hiivatuotteiden syönti, valkoiset jauhot ja sokeri. Nykyisin en osta mitään, missä on esim. hiivauutetta. Vesijohtovesikin vaihtui lähdeveteen. Enää ei hikoiluta, sattumaako, en usko. Olo on niin hyvä, että tuskin palaan entiseen ravintoon.


      • zihua
        hikoiluun kirjoitti:

        Vuosi sitten oli järkyttäviä hikoilupuuskia ja kuukautisetkin jotenkin sekaisin. Tulipa vain noista jutuista mieleen, että saatat olla enemmän kuin oikeassa ravinnon suhteen. Silloin, en tiedä mistä tiedon löysin, mutta joku suositteli magnesiumia tuohon vaivaan. Söin siis magnesiumia maksimi annostuksella jonkun aikaa ja ensin helpotti yöhikoilu ja sitten se muukin. Viime kesänä tein myös päätöksen, etten osta enää valmiiksi marinoituna mitään. Talvella jatkoin ravinnon terveydyttämiskampanjaa karsimalla natriumglutamaatin kokonaan pois ruokavaliosta ja samalla muutenkin välttelin E-koodein koristeltuja tuotesisältöjä. Mainittakoon, että limsoja, siidereitä ja kaljoja en käyttänyt ennenkään. Kevättalvella karsiutui se vähäinenkin hiivatuotteiden syönti, valkoiset jauhot ja sokeri. Nykyisin en osta mitään, missä on esim. hiivauutetta. Vesijohtovesikin vaihtui lähdeveteen. Enää ei hikoiluta, sattumaako, en usko. Olo on niin hyvä, että tuskin palaan entiseen ravintoon.

        täälläkin. Jätin lihan ja leivän kokonaan pois ja kun laihdutan vielä niin olo on parempi. Syön myös magnesium tabuja ja juon vain kivennäisvesiä niin hikoilu on huomattavasti vähentynyt. Toissa iltana sorruin karkkiin ja voi että mikä hikivyöry siitä pussukasta tuli. Elän ihan koko kesän kyllä aivan kasvisvoittoisella sapuskalla.


      • aina aina
        zihua kirjoitti:

        täälläkin. Jätin lihan ja leivän kokonaan pois ja kun laihdutan vielä niin olo on parempi. Syön myös magnesium tabuja ja juon vain kivennäisvesiä niin hikoilu on huomattavasti vähentynyt. Toissa iltana sorruin karkkiin ja voi että mikä hikivyöry siitä pussukasta tuli. Elän ihan koko kesän kyllä aivan kasvisvoittoisella sapuskalla.

        olen inhonnut helteitä,tykkään lenkkeillä paljon ja kesähelteillä se ei kertakaikkiaan onnistu.
        Vaikka kuinka olisi juomaa mukana, tulee tuskainen ja paha olo.
        Joten kesäisin aina lihon, vaikka syönkin kevyemmin.
        Odotan innolla syksyn raikkautta ja jopa sateita ja myrskyjä,se on sairaan piristävä lenkkisää.
        Jaksamisia kaikille kärsiville.


      • Aurinkoa inhoava
        aina aina kirjoitti:

        olen inhonnut helteitä,tykkään lenkkeillä paljon ja kesähelteillä se ei kertakaikkiaan onnistu.
        Vaikka kuinka olisi juomaa mukana, tulee tuskainen ja paha olo.
        Joten kesäisin aina lihon, vaikka syönkin kevyemmin.
        Odotan innolla syksyn raikkautta ja jopa sateita ja myrskyjä,se on sairaan piristävä lenkkisää.
        Jaksamisia kaikille kärsiville.

        inhoan niin hirveesti helteitä, ja kaikkia kuumia sisätiloja, missä ei ole ilmastointia, ja kaikkia pätsi busseja, joissa on pakko matkustaa työmatkat aamuin illoin, ja kaikkia tv-kuuluttajia, jotka oikein hegemoivat, kuinka helteet jatkuvat, mä kärsin niin hirveesti, enkä tiedä, miten tän kestää, jos tää kauhea kuuma sää vielä kauan jatkuu, mun voimat loppuu, mä odotan koko ajat, että syksy ja syysmyrskyt pian tulisivat


      • jo 55v
        Aurinkoa inhoava kirjoitti:

        inhoan niin hirveesti helteitä, ja kaikkia kuumia sisätiloja, missä ei ole ilmastointia, ja kaikkia pätsi busseja, joissa on pakko matkustaa työmatkat aamuin illoin, ja kaikkia tv-kuuluttajia, jotka oikein hegemoivat, kuinka helteet jatkuvat, mä kärsin niin hirveesti, enkä tiedä, miten tän kestää, jos tää kauhea kuuma sää vielä kauan jatkuu, mun voimat loppuu, mä odotan koko ajat, että syksy ja syysmyrskyt pian tulisivat

        Kunnei tarvi muuta, kuin topin ja mikrosortsit ja kotioloissa vain pikinit:) Nykyään voi myös harkita hormoonihoitoa, jos on vaikeata kestää. Bussimatkat voi myös vaihtaa polkupyörään.


      • 544554
        jo 55v kirjoitti:

        Kunnei tarvi muuta, kuin topin ja mikrosortsit ja kotioloissa vain pikinit:) Nykyään voi myös harkita hormoonihoitoa, jos on vaikeata kestää. Bussimatkat voi myös vaihtaa polkupyörään.

        Kun ne ei auta kaikille ne vitun HORMOONIT,eikö sulle ole tullut selväksi näissä aiemmissa viestiketjuissa.Hevosen kusestahan ne on tehtyjä..


      • sivusta seurannut
        544554 kirjoitti:

        Kun ne ei auta kaikille ne vitun HORMOONIT,eikö sulle ole tullut selväksi näissä aiemmissa viestiketjuissa.Hevosen kusestahan ne on tehtyjä..

        Kylläpä muuten monelle ovat tuoneet helpotuksen, jos vaan merkki ja annostus on kohdallaan. Tiedän parikin ystävärtä, joille vietiin vehkeet veke. Kummallakin tuli muutaman vuoden päästä kaameita hikikohtauksia ja työmaalla ja muut jouduimme palelemaan, kun lämpö otettiin pois. Onneksi he saivat kumpikin oikean lääkityksen ja heillä on enemmän vilu nykyään kuin nuoremmilla ja vieläpä helteellä:)


      • swettybetty
        jo 55v kirjoitti:

        Kunnei tarvi muuta, kuin topin ja mikrosortsit ja kotioloissa vain pikinit:) Nykyään voi myös harkita hormoonihoitoa, jos on vaikeata kestää. Bussimatkat voi myös vaihtaa polkupyörään.

        Niin ja kaikki ei niitä hormoonejakaan saa ettei se pirun rintasyöpä uusiudu.
        Bussilla ei onneksi tarvitsekaan matkustaa, fillaroin joka päivä kesät talvet.
        Nyt en kyllä jaksa lähteä sukulaisillekaan, kun junatkin - varsinkin lähijunat - ovat kyllä vihonviimeisiä paikkoja helteellä. Olen myös 55 v ja kuusi vuotta syövän jälkeen pelkkää hikoilua tuon antiestrogeenin takia. No, lopetan ennen ensi kesää. Katsotaan, muuttuuko elämä vai ei.


      • hormoonit,
        swettybetty kirjoitti:

        Niin ja kaikki ei niitä hormoonejakaan saa ettei se pirun rintasyöpä uusiudu.
        Bussilla ei onneksi tarvitsekaan matkustaa, fillaroin joka päivä kesät talvet.
        Nyt en kyllä jaksa lähteä sukulaisillekaan, kun junatkin - varsinkin lähijunat - ovat kyllä vihonviimeisiä paikkoja helteellä. Olen myös 55 v ja kuusi vuotta syövän jälkeen pelkkää hikoilua tuon antiestrogeenin takia. No, lopetan ennen ensi kesää. Katsotaan, muuttuuko elämä vai ei.

        välttämättä auta hikoiluun, ainakaan näilä helteillä. Käytän hormonikorvaushoitoa ja hikoilen valtavasti kun on kuuma. Polkupyörän selkään ei kannata ajatellakaan, suorastaan uisin hiessä lihastyön takia. Uudet junat (mm. matalalattiaiset lähijunat) jopa lähiliikenteen bussit ja raitiovaunut ovat mukavia helteellä kun niissä on jäähdyttävä ilmastointi. Loppukeväästä tuli oma autokin vaihdettua uuteen jossa on ilmastointi. Nyt täytyy vain huolehtia ettei saa ilmastointiflunssaa kuten jenkeissä on hyvin yleistä ilmastoinnin vuoksi. Kotona on kyllä aivan liian kuuma, joten olen näin kesällä lähes jatkuvasti matkailuvaunullani, siellä edes yöksi lämpötila laskee kohtuullisiin lukemiin ja ulkona tulee oltua enemmän.


    • ihmettelen vaan?

      Entäs sitten, jos sataa koko kesän ja on kylmää, niin siitäpä isompi itku tulee:(

      • näin on

        tuohon kasvisruokaankin kyllästyy,ja sitten mistä saa sellaista ruokaa ,.jossa ei ole lisäaineita.tavallinen maitokaa ei ole enää ihmiselle terveellistä,kun siitä on otettu hyvät aineet pois.Luomua on jonkin verran tarjolla,mut se on paljon kalliimpaa.Köyhällä ei ole varaa LUOMUUN..


      • köyhäkin
        näin on kirjoitti:

        tuohon kasvisruokaankin kyllästyy,ja sitten mistä saa sellaista ruokaa ,.jossa ei ole lisäaineita.tavallinen maitokaa ei ole enää ihmiselle terveellistä,kun siitä on otettu hyvät aineet pois.Luomua on jonkin verran tarjolla,mut se on paljon kalliimpaa.Köyhällä ei ole varaa LUOMUUN..

        Olen myös vähävarainen, mutta silti yritän selkeästi ostaa mahdollisimman lisäaineetonta ruokaa. Se onnistuu kun ei osta mitään eineksiä, ja sipsit, limsat, karkit jättää kauppaan. Minulla on tietty perusruokavalikoima, jota ostan, eli kalaa, leipää (katson pussin kyljestä ettei ole lisäaineita), voita, piimää, erilaisia kotimaisia kasviksia, silloin tällöin lihaa (ei marinoitua, ei einestä). Vehnäjauhoisia tuotteita en käytä käytännössä ollenkaan, enkä ostele makkaroita yms.

        Nimenomaan kotimaisten kasvisten suosiminen on se juttu, joku porkkana tai sipuli on sentään vielä halpaa. Mieluiten ostan ne luomuna,v aikka himpun kalliimpia silloin.

        Tupakoinnin korvikkeeksi ostan toisinaan karkkeja, vaikka en edes pidä niistä. Koitan ostaa sellaisia, jotka on sokerilla makeutettu ja joissa ei ole atsovärejä. Jäätelö on hirmuinen lisäainepesä, siinä voi kymmenittäin lisäaineita. Haluaisin ostaa jäätelökoneen ja alkaa valmistaa itse jäätelöä, olen joskus tehnyt, se on ihan helppoa.


      • Ei jaksa
        köyhäkin kirjoitti:

        Olen myös vähävarainen, mutta silti yritän selkeästi ostaa mahdollisimman lisäaineetonta ruokaa. Se onnistuu kun ei osta mitään eineksiä, ja sipsit, limsat, karkit jättää kauppaan. Minulla on tietty perusruokavalikoima, jota ostan, eli kalaa, leipää (katson pussin kyljestä ettei ole lisäaineita), voita, piimää, erilaisia kotimaisia kasviksia, silloin tällöin lihaa (ei marinoitua, ei einestä). Vehnäjauhoisia tuotteita en käytä käytännössä ollenkaan, enkä ostele makkaroita yms.

        Nimenomaan kotimaisten kasvisten suosiminen on se juttu, joku porkkana tai sipuli on sentään vielä halpaa. Mieluiten ostan ne luomuna,v aikka himpun kalliimpia silloin.

        Tupakoinnin korvikkeeksi ostan toisinaan karkkeja, vaikka en edes pidä niistä. Koitan ostaa sellaisia, jotka on sokerilla makeutettu ja joissa ei ole atsovärejä. Jäätelö on hirmuinen lisäainepesä, siinä voi kymmenittäin lisäaineita. Haluaisin ostaa jäätelökoneen ja alkaa valmistaa itse jäätelöä, olen joskus tehnyt, se on ihan helppoa.

        taida kaupasta saada hiivatonta leipää ja minä en jaksa alkaa nipottamaan et missä on lisäaineita ja
        missä ei.Kai nuokin lisäaineet ovat tutkittuja,ei kai niihin kuole.Monesti ovat luonnosta saatuja.


      • vie terveyden
        Ei jaksa kirjoitti:

        taida kaupasta saada hiivatonta leipää ja minä en jaksa alkaa nipottamaan et missä on lisäaineita ja
        missä ei.Kai nuokin lisäaineet ovat tutkittuja,ei kai niihin kuole.Monesti ovat luonnosta saatuja.

        syöpäluvut ovat nousseet räjähdysmäisesti, samoin osteoporoosi muutamassa vuosikymmenessä!

        On järjetöntä väittää, ettei samanaikainen voimakas ravitsemuksen muutos vaikuta asiaan. Normisuomalainen mättää kauppakassiinsa päivittäin kymmeniä lisäaineita, jotka huoletta popsitaan.

        Samaan aikaan mm. d-vitamiinin saanto on romahtanut, kiitos järjettömän rasvavouhotuksen. Suorastaan rikollista on, että maidosta on riistetty hyvä d-vitamiinipitoinen rasva ja pakkojuotetaan jopa yksivuotiaille lapsille laihaa sinistä kurria, jossa ei ole d-vitamiin pisaraakaan, muista vitaaliaineista puhumattakaan.

        Nämä rasvapropagandistit, Puska etunenässä voisi panna maksamaan turhaan katkottujen luiden ja hiilihydraattiravinnolla villiintyneen sokeritaudin kansalle aiheuttamia suurlaskuja.


      • ex-leijalija
        vie terveyden kirjoitti:

        syöpäluvut ovat nousseet räjähdysmäisesti, samoin osteoporoosi muutamassa vuosikymmenessä!

        On järjetöntä väittää, ettei samanaikainen voimakas ravitsemuksen muutos vaikuta asiaan. Normisuomalainen mättää kauppakassiinsa päivittäin kymmeniä lisäaineita, jotka huoletta popsitaan.

        Samaan aikaan mm. d-vitamiinin saanto on romahtanut, kiitos järjettömän rasvavouhotuksen. Suorastaan rikollista on, että maidosta on riistetty hyvä d-vitamiinipitoinen rasva ja pakkojuotetaan jopa yksivuotiaille lapsille laihaa sinistä kurria, jossa ei ole d-vitamiin pisaraakaan, muista vitaaliaineista puhumattakaan.

        Nämä rasvapropagandistit, Puska etunenässä voisi panna maksamaan turhaan katkottujen luiden ja hiilihydraattiravinnolla villiintyneen sokeritaudin kansalle aiheuttamia suurlaskuja.

        No meille rintasyövän sairastaneille, joiden pitää syödä antiestrogeenia yms. vielä vuosia hoidoista, on määrätty D-vitamiinia annoksella 400 IE/IU per päivä. Ilmeisesti tätä käytetään jo osteoporoosiin sairastuneillekin. Syynä on juurikin estrogeeninpuute, johon emme tietenkään saa hormonilääkitystä.
        Söin näitä monta vuotta, mutta sitten kyllästyin ainaisiin kiusallisiin ilmavaivoihin ja lopetin. Pitää ostaa joku ei-pureskeltava tilalle.


      • Kärryiltä pudonnut
        ex-leijalija kirjoitti:

        No meille rintasyövän sairastaneille, joiden pitää syödä antiestrogeenia yms. vielä vuosia hoidoista, on määrätty D-vitamiinia annoksella 400 IE/IU per päivä. Ilmeisesti tätä käytetään jo osteoporoosiin sairastuneillekin. Syynä on juurikin estrogeeninpuute, johon emme tietenkään saa hormonilääkitystä.
        Söin näitä monta vuotta, mutta sitten kyllästyin ainaisiin kiusallisiin ilmavaivoihin ja lopetin. Pitää ostaa joku ei-pureskeltava tilalle.

        Taas on näköjään unohtunut varsinainen keskustelun ALOITTAJAN aihe.
        Hän halusi keskustella helteestä, sen sietämisestä ja haitoista.

        Voisitteko paasata tietämyksenne ravinnosta, lisä-aineista ym. jossain aiheeseen sopivammassa ketjussa.


      • vakaa vanha nainen
        Kärryiltä pudonnut kirjoitti:

        Taas on näköjään unohtunut varsinainen keskustelun ALOITTAJAN aihe.
        Hän halusi keskustella helteestä, sen sietämisestä ja haitoista.

        Voisitteko paasata tietämyksenne ravinnosta, lisä-aineista ym. jossain aiheeseen sopivammassa ketjussa.

        Minä en kestä enää tätä hellettä. Olen toipilas, eli toivun sairaudesta, jos toivun; tuntuu tämä hilvetinkuumuus hidastavan mitä tahansa elämää saati paranemista. Kotona tuuletin pyörii täysillä, vauhdevuodet myös, hartiaa särkee kun veänäytin sen, niitä toipilasosia myös, happi ei riitä, kuuma on, ei viileä missään, syödäkin pitäisi ja kun syö, tuntuu että oksentaa saman tien kun on niin kuuma. TALVI, MISSÄ OLET?? Kävisikö tähän nyt jokin nykykalevalainen naisloitsu?

        "Tule talvi takamailta, unosilta ansaituilta, tule hiukka aiempana, pikkuisen ennemmin aloita. Hyydä helle sijoillensa, kuuma helteestä hidasta, tatamille taivuttele, nikamansa niksauttele, näytä ken on voittaja!

        Näytä kesälle ketunsilmä, paikka osoita oikea, sano: täs on kuuman raja, täst'en salli poiketa. Muutoin käymme suurten taistoo, jos ei ole voittoa."


      • Akkanen-62
        vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Minä en kestä enää tätä hellettä. Olen toipilas, eli toivun sairaudesta, jos toivun; tuntuu tämä hilvetinkuumuus hidastavan mitä tahansa elämää saati paranemista. Kotona tuuletin pyörii täysillä, vauhdevuodet myös, hartiaa särkee kun veänäytin sen, niitä toipilasosia myös, happi ei riitä, kuuma on, ei viileä missään, syödäkin pitäisi ja kun syö, tuntuu että oksentaa saman tien kun on niin kuuma. TALVI, MISSÄ OLET?? Kävisikö tähän nyt jokin nykykalevalainen naisloitsu?

        "Tule talvi takamailta, unosilta ansaituilta, tule hiukka aiempana, pikkuisen ennemmin aloita. Hyydä helle sijoillensa, kuuma helteestä hidasta, tatamille taivuttele, nikamansa niksauttele, näytä ken on voittaja!

        Näytä kesälle ketunsilmä, paikka osoita oikea, sano: täs on kuuman raja, täst'en salli poiketa. Muutoin käymme suurten taistoo, jos ei ole voittoa."

        Hirveää tämä helle minustakin on. Asunto on niin kuuma, ettei ole totta. Tuulettimet pyörii koko ajan ja sitten on hartialihakset kipeinä. Flunssainen olo koko ajan, pientä lämpöä 37.2. Minä olen kärsinyt 2,5 kk unettomuudesta ja nyt tämä helle tuli vielä kiusaamaan. Makkarissa on viilennyslaite, mutta sitä ei uskalla pitää koko yötä päällä. Kun sen sammuttaa klo 22, niin parissa tunnissa on taas pätsi valmis. Sitä valvoo senkin takia. Olen vähän lisännyt Estrogel-geeliä, mutta paljon ei uskalla kun tulee sitten taas turvotusta ja pahoinvointia. Tästä kesästä tulee hirveä. Forecan 10 päivän ennuste kertoo tänne Kaakkois-Suomeen tuollaista 30-33 asteen lämpöä siis seuraavat 10 päivää ainakin. Nyt kaikki yhdessä loitsuja manaamaan, että loppuis tämä kidutus-sää.


      • rasittaa....
        Akkanen-62 kirjoitti:

        Hirveää tämä helle minustakin on. Asunto on niin kuuma, ettei ole totta. Tuulettimet pyörii koko ajan ja sitten on hartialihakset kipeinä. Flunssainen olo koko ajan, pientä lämpöä 37.2. Minä olen kärsinyt 2,5 kk unettomuudesta ja nyt tämä helle tuli vielä kiusaamaan. Makkarissa on viilennyslaite, mutta sitä ei uskalla pitää koko yötä päällä. Kun sen sammuttaa klo 22, niin parissa tunnissa on taas pätsi valmis. Sitä valvoo senkin takia. Olen vähän lisännyt Estrogel-geeliä, mutta paljon ei uskalla kun tulee sitten taas turvotusta ja pahoinvointia. Tästä kesästä tulee hirveä. Forecan 10 päivän ennuste kertoo tänne Kaakkois-Suomeen tuollaista 30-33 asteen lämpöä siis seuraavat 10 päivää ainakin. Nyt kaikki yhdessä loitsuja manaamaan, että loppuis tämä kidutus-sää.

        minuakin! Muutin sopivasti ennen helteitä maalle asustamaan matkailuvaunuun. Onneksi öisin on lämpö laskenut ja vaunussa sisälämpö laskee sopivaksi. Päivällä ulkona varjossa ja välillä uimaan niin pärjäilee jotenkuten. Vesi ei viilennä (27 astetta) mutta kun jättää uimapuvun märkänä joksikin aikaa päälle, niin viilenee edes hetkeksi. Saunassa käydessä huomasin että minullakin alkoi tulla sydänoireita vaikka mitään vikaa ei ole vielä todettu sydämessä. Ensi yöksi pitää mennä kotiin kaupunkiin ja odotan jo kauhulla millainen yö on edessä.


    • Vakaa vanha nainen

      Olen ihan samaa mieltä. Hyvä että täällä on vertaisia. Laitoin tuonne alemmaksi viestin, olisi pitänyt laittaa tähän.

      • Vakaa vanha nainen

        Siis ylemmäksi. MIten nämä viestit menee.

        Voisiko tuon lämmön karkoitusloitsun lausua vaikka yhteen äänneen. Niin kuin vaikka nyt että: "...


      • 33
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Siis ylemmäksi. MIten nämä viestit menee.

        Voisiko tuon lämmön karkoitusloitsun lausua vaikka yhteen äänneen. Niin kuin vaikka nyt että: "...

        ravinto kuumuuden kokemiseen. Miksikä minä, joka olen 56 v. en kärsi helteestä mitenkään muuten, paitsi että se väsyttää. Olo on ihan notkea, seksikäs ja kiva.
        Mutta jos vetäisin niitä marinadilihoja jatkuvasti mahaani ynnä karseita aspartaamilimsoja, varmasti olisin suorastaan sairas. Itse reagoin heti ja välittömästi mm. makeutusaineilla makeutettuihin karkkeihin.


      • hikieukko
        33 kirjoitti:

        ravinto kuumuuden kokemiseen. Miksikä minä, joka olen 56 v. en kärsi helteestä mitenkään muuten, paitsi että se väsyttää. Olo on ihan notkea, seksikäs ja kiva.
        Mutta jos vetäisin niitä marinadilihoja jatkuvasti mahaani ynnä karseita aspartaamilimsoja, varmasti olisin suorastaan sairas. Itse reagoin heti ja välittömästi mm. makeutusaineilla makeutettuihin karkkeihin.

        Jaa. minä kun en limsoja juo enkä marinadilihoja (saati muitakaan lihoja tällä ilmalla) syö, niin mites sää selität sen että mullon tuskanen hiki?? Karkkiakaan en ole syönyt aikoihin.

        Toi loitsu oli mainio, kopsaan sen töihin ja me jollotetaan sitä sitten kahvitauolla kuten kalevalaiset eukot konsanaa :)))))


      • jo 55..
        hikieukko kirjoitti:

        Jaa. minä kun en limsoja juo enkä marinadilihoja (saati muitakaan lihoja tällä ilmalla) syö, niin mites sää selität sen että mullon tuskanen hiki?? Karkkiakaan en ole syönyt aikoihin.

        Toi loitsu oli mainio, kopsaan sen töihin ja me jollotetaan sitä sitten kahvitauolla kuten kalevalaiset eukot konsanaa :)))))

        Kyllähän tässä nyt jo hiki valuu, kuten muillakin normaaleilla ihmisillä. Ei ole pahentanut mun vv-vaivojani. Löydän tästä helteestä positiivisenkin puolen, että säästyy etelänmatkarahat, kun täälläkin on ihan etelän ilmat. Kylläpä on ihanat lomakelit:) Kävin äsken suihkussa ja nyt söin vanilja/kermajäätelöä uusien mustikoiden kera ja kylläpä virkisti:D

        Ei tässä mitään loitsuja tarvita, sillä kylmyys hiipii jalkopäähän ennen kuin huomaatkaan. Viime talvenakin oli viikkoja yli kakskyt astetta pakkasta, eikä ulkoilusta tullut oikein mitään, kun kasvotkin piti peittää, ettei naama paleltunut. Oli myös niin hirvittävä määrä lunta ja ihmiset valittelivat, että tänä vuonna ei tule kesää ollenkaan..


    • Hellettä rakastava

      Hei en ymmärrä teitä helteen vihaajat! Minusta tämä on parasta mitä voi olla! Nautin siitä kun saa olla vähissä kevyissä vaatteissa paljain varpain ja silti on lämmin. Ja yöt saa nukkua alasti ilman peittoja ikkuna auki eikä palele... Eikä minua haittaa vaikka välillä vähän hikeä pukkaa, kyllä paleleminen on paljon kurjempaa. Viime talvi oli ihan kamala! Vaikka puki kuinka paljon niin ainakin naama jäätyi, eikä ole kiva olla paksuissa vaatteissa.
      Pieni hikoaminenkin tuntuu vain mukavalta kun ajattelee niitä talven kauheita pakkasia.
      Toivottavasti nämä ihanat hellesäät jatkuu vielä pitkään pitkään, että saisi vielä lomallakin siitä nauttia.
      Ja olen sentään jo 53v. (en mikään nuori tyttönen)

      • Ensiapu kovilla

        Sinä et siis ymmärrä, että ihmisillä on eroja lämmönsietokyvyssä, et ymmärrä että moni sairas etenkin sydän- ja verisuonitauteja sairastava kärsii. Itse kestän kylmyyttä paremmin, lue Ylen sivuilta emeritusprofessorin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisen lämmönsietokyky on heikko, meille sopiva lämpö on 14 astetta. Inhoan jatkuvaa hikoilua!
        Niin, ensiapu kuormittuu, mutta siitäkös oman navan ruskettajat välittävät!!!!!!!!!!!!!


      • Suomalaisista
        Ensiapu kovilla kirjoitti:

        Sinä et siis ymmärrä, että ihmisillä on eroja lämmönsietokyvyssä, et ymmärrä että moni sairas etenkin sydän- ja verisuonitauteja sairastava kärsii. Itse kestän kylmyyttä paremmin, lue Ylen sivuilta emeritusprofessorin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisen lämmönsietokyky on heikko, meille sopiva lämpö on 14 astetta. Inhoan jatkuvaa hikoilua!
        Niin, ensiapu kuormittuu, mutta siitäkös oman navan ruskettajat välittävät!!!!!!!!!!!!!

        Suomalaisten helteensietokyky on heikko. Lämpötilojen vaikutusta tutkineen Oulun yliopiston emeritusprofessori Simo Näyhän mukaan suomalaiset ovat sopeutuneet kylmään erittäin hyvin, mutta helle on sen sijaan merkittävä terveysriski.

        Tutkimuksen mukaan suomalaisille ihanteellinen keskilämpötila on 14 astetta. Välimeren maissa ihanteellinen lämpötila on 20 asteen kohdalla ja trooppisen ilmaston maissa jo 30 asteen tienoilla.

        - Suomessa jo tällaiset yli 15 asteen keskilämpötilat ovat jo vaarallisia, mikä voi olla vaikeata kuvitella.

        Keskilämpötilan noustessa myös helteiden aiheuttamien kuolemantapausten määrä nousee jyrkästi.

        - Määrältään merkittävä kasvu on jo silloin, kun lämpötila on yli 20 astetta. Aivan lyhyissä helleaalloissa vaikutusta ei ole havaittu, mutta kun lämpö kestää viikon tai kaksi niin riski on olemassa.

        Tämän hetken helteiden aiheuttamaa riskiä Näyhä pitää merkittävänä.

        Helteiden aiheuttamia kuolemia sattuu vuosittain muutamista kymmenistä joihinkin satoihin. Riskiryhmään kuuluvat vanhukset sekä sairaat.

        Myös riskiryhmään kuulumattomille helle saattaa aiheuttaa tepposet, mutta tällöin asiaan liittyy yleensä alkoholi.

        Hellekuolemien valoissa eräs synkimmistä kesistä koettiin vuonna 1972, jolloin helteisiin kuoli ainakin 800 ihmistä.
        www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa


      • tuulinen kämppä

        Onko sinulla siis kotona ja töissä noin 30 astetta koko ajan? Jos on, niin onnittelen, olet todellakin helteen rakastaja. Meiltä lähti jo yksi työkaveri kesksn päivän (minua nuorempi, olen sinua hiukan vanhempi taas),
        hänelle tuli huono olo tuossa 30-31 lämpötilassa, kun ei kotonakaan saanut nukuttua, samoissa luvuissa sielläkin kuumuus. Samoin on minullakin, mutta pidän monta tuulettajaa yhtä aikaa hurraamassa. Minä olen ostanut ne jo aikaisemmin, kun niitä vielä sai=). Töissä on pidettävä jonkun verran vaatettakin päällä, bikinit ei oikein sovi. Minulle ilman peittoa ja ikkuna auki nukkuminen on tuttua jo syksyisin ja keväisin, kun taas pidän viileästä. Talvellakin patterit kiinni, eikä sisälämpötila nouse yli 21 koskaan, siitä pidän huolen.
        Tänään tullessani töistä menin suoraan lepäämään, todellakin heikko olo. En jaksa juoda tarpeeksi ja pahimmillaan huomaan jopa saavani vilunväreitä, silloin pakko mennä hetkeksi pitkäkseen.
        Töissä kastelin huivin ja pidin sitä joko pääni päällä tai kaulassa, vaatteet toki kastuivat mutta hätä ei lue lakia. Pitää vaan varoa ettei työpaperit kastu.

        Meitä on moneen junaan, mutta minä en ole koskaan ollut helteen rakastaja, paitsi jos saisi uiskennella vedessä vähän väliä. Kylmyydeltä voi suojautua pukemalla vaatetta, mutta ei ainakaan töissä suvaita alastomia työntekijöitä (meillä, en tiedä muualla?) :))).

        Onnea teille, joiden aineenvaihdunta ei kärsi tästä kuumuudesta vaan päinvastoin koette sen hyvänä.
        Minun työtehoni on melkein nolla, huomaan puhuvanikin sekavia, en muista eri tavaroiden tai asioiden nimiä yms.
        Vilvoitusta kaipaava


      • :):):(:(
        Ensiapu kovilla kirjoitti:

        Sinä et siis ymmärrä, että ihmisillä on eroja lämmönsietokyvyssä, et ymmärrä että moni sairas etenkin sydän- ja verisuonitauteja sairastava kärsii. Itse kestän kylmyyttä paremmin, lue Ylen sivuilta emeritusprofessorin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisen lämmönsietokyky on heikko, meille sopiva lämpö on 14 astetta. Inhoan jatkuvaa hikoilua!
        Niin, ensiapu kuormittuu, mutta siitäkös oman navan ruskettajat välittävät!!!!!!!!!!!!!

        Niin, että pysykää suomalaiset pois saunasta, siellä on enemmän lämpöä, kuin se suositeltu 14astetta. Mulle tuo 14 on liian vähän ja silloin alkaa niveliä kolottamaan. Saunassa en ole ollut sitten joulusaunan jälkeen, kun aina sain päänsärkyä saunasta. Helteestä kyllä pidän. Montakos saunan tappamaa ihmistä tiedetään, kun elimistö ei kestä niin kovaa lämmön vaihtelua yhtäkkiä? Eipä taida olla tutkittu..tai ei ainakaan kerrota tuloksia


      • swettybetty
        :):):(:( kirjoitti:

        Niin, että pysykää suomalaiset pois saunasta, siellä on enemmän lämpöä, kuin se suositeltu 14astetta. Mulle tuo 14 on liian vähän ja silloin alkaa niveliä kolottamaan. Saunassa en ole ollut sitten joulusaunan jälkeen, kun aina sain päänsärkyä saunasta. Helteestä kyllä pidän. Montakos saunan tappamaa ihmistä tiedetään, kun elimistö ei kestä niin kovaa lämmön vaihtelua yhtäkkiä? Eipä taida olla tutkittu..tai ei ainakaan kerrota tuloksia

        Saunassa ei yleensä olla päiviä:) en kyllä pidäkään liian kuumasta saunasta, 80 astetta on hyvä.
        Ja saunassa saa olla alasti eikä kai yleensä tehdä mitään hommia, tai no kai jotkut jotain touhuaakin =)
        Ei kyllä minuakaan kiinnostanut viime saunavuorolla kauaa olla löylyssä, kunhan käväisin ja suihkuun äkkiä.
        Sairaana ei saunaan todellakaan pidäkään mennä.

        Nyt ei taas saa unta...oli otettava nukahtamispilleri, että jaksaisi töissä.


      • 11
        tuulinen kämppä kirjoitti:

        Onko sinulla siis kotona ja töissä noin 30 astetta koko ajan? Jos on, niin onnittelen, olet todellakin helteen rakastaja. Meiltä lähti jo yksi työkaveri kesksn päivän (minua nuorempi, olen sinua hiukan vanhempi taas),
        hänelle tuli huono olo tuossa 30-31 lämpötilassa, kun ei kotonakaan saanut nukuttua, samoissa luvuissa sielläkin kuumuus. Samoin on minullakin, mutta pidän monta tuulettajaa yhtä aikaa hurraamassa. Minä olen ostanut ne jo aikaisemmin, kun niitä vielä sai=). Töissä on pidettävä jonkun verran vaatettakin päällä, bikinit ei oikein sovi. Minulle ilman peittoa ja ikkuna auki nukkuminen on tuttua jo syksyisin ja keväisin, kun taas pidän viileästä. Talvellakin patterit kiinni, eikä sisälämpötila nouse yli 21 koskaan, siitä pidän huolen.
        Tänään tullessani töistä menin suoraan lepäämään, todellakin heikko olo. En jaksa juoda tarpeeksi ja pahimmillaan huomaan jopa saavani vilunväreitä, silloin pakko mennä hetkeksi pitkäkseen.
        Töissä kastelin huivin ja pidin sitä joko pääni päällä tai kaulassa, vaatteet toki kastuivat mutta hätä ei lue lakia. Pitää vaan varoa ettei työpaperit kastu.

        Meitä on moneen junaan, mutta minä en ole koskaan ollut helteen rakastaja, paitsi jos saisi uiskennella vedessä vähän väliä. Kylmyydeltä voi suojautua pukemalla vaatetta, mutta ei ainakaan töissä suvaita alastomia työntekijöitä (meillä, en tiedä muualla?) :))).

        Onnea teille, joiden aineenvaihdunta ei kärsi tästä kuumuudesta vaan päinvastoin koette sen hyvänä.
        Minun työtehoni on melkein nolla, huomaan puhuvanikin sekavia, en muista eri tavaroiden tai asioiden nimiä yms.
        Vilvoitusta kaipaava

        Kyllä on kauheeta tuskaa tää kauhea kesä, taitaa joutua hautaan tän takia, kun voi niin huonosti tässä paahteessa


      • täällä,.-
        11 kirjoitti:

        Kyllä on kauheeta tuskaa tää kauhea kesä, taitaa joutua hautaan tän takia, kun voi niin huonosti tässä paahteessa

        ilma ei kulje enään kuin takapään kautta, kuumuus ahdistaa, hengästyttää, voi hel####i sentään. Jossain pitkässä sääennusteessa oli, että tätä kuumuutta kestäisi elokuulle saakka. Toivottavasti ei pidä paikkaansa..


      • swettybetty
        täällä,.- kirjoitti:

        ilma ei kulje enään kuin takapään kautta, kuumuus ahdistaa, hengästyttää, voi hel####i sentään. Jossain pitkässä sääennusteessa oli, että tätä kuumuutta kestäisi elokuulle saakka. Toivottavasti ei pidä paikkaansa..

        No sitten tulee kyllä noutaja minullekin, päivä päivältä olo huonompi, töissä lämpö senkuin nousee, tänään yli 32 astetta. Välillä pelkään, että taju menee kun on jotenkin niin hämärä olotila. Kylmää vettä vaan rättiin ja rätti päähän, taas jaksaa ainakin olla työpaikalla, työtehosta ei voi puhua.Kaikki ihmiset liikkuvat kuin hidastetussa filmissa - no meidän nuoret pojat kyllä ovat reippaita vieläkin =)
        Mitäs jos kesät muuttuukin tällaisiksi Suomessa?

        Ei kai kukaan meistä helteestä kärsivistä toki ihan koko aikaa sadettakaan toívo, mutta kyllä tämän luulisi olevan jo useimmille liikaa. Pitää muuttaa jonnekin kylmään paikkaan varmaan eläkepäiviksi.
        Kauhistuttaa ajatus vanhuksista, jotka ei jaksa lähteä yhtään liikkelle, yksin kuumassa asunnossa!


      • pääkin humisee
        swettybetty kirjoitti:

        No sitten tulee kyllä noutaja minullekin, päivä päivältä olo huonompi, töissä lämpö senkuin nousee, tänään yli 32 astetta. Välillä pelkään, että taju menee kun on jotenkin niin hämärä olotila. Kylmää vettä vaan rättiin ja rätti päähän, taas jaksaa ainakin olla työpaikalla, työtehosta ei voi puhua.Kaikki ihmiset liikkuvat kuin hidastetussa filmissa - no meidän nuoret pojat kyllä ovat reippaita vieläkin =)
        Mitäs jos kesät muuttuukin tällaisiksi Suomessa?

        Ei kai kukaan meistä helteestä kärsivistä toki ihan koko aikaa sadettakaan toívo, mutta kyllä tämän luulisi olevan jo useimmille liikaa. Pitää muuttaa jonnekin kylmään paikkaan varmaan eläkepäiviksi.
        Kauhistuttaa ajatus vanhuksista, jotka ei jaksa lähteä yhtään liikkelle, yksin kuumassa asunnossa!

        pari kylmällä vedellä täytettyä vesipulloa mukaan sänkyyn auttaa mukavasti, toinen kainaloon ja toinen selän taakse. No, aamulla ne tosin voivat olla missä sattuu, mutta auttaa uneen pääsemiseen. Minulla säryt ja jumit vasemmalla puolella kroppaa tosi pahana helteellä. Eilen jo pelästyin että ovatko sydänoireita, oli niin pahasti huimaustakin. Ukkosen jälkeen olen ollut vähän paremmassa kunnossa.


      • vähän
        pääkin humisee kirjoitti:

        pari kylmällä vedellä täytettyä vesipulloa mukaan sänkyyn auttaa mukavasti, toinen kainaloon ja toinen selän taakse. No, aamulla ne tosin voivat olla missä sattuu, mutta auttaa uneen pääsemiseen. Minulla säryt ja jumit vasemmalla puolella kroppaa tosi pahana helteellä. Eilen jo pelästyin että ovatko sydänoireita, oli niin pahasti huimaustakin. Ukkosen jälkeen olen ollut vähän paremmassa kunnossa.

        Otan pakkasesta 2-3 kylmäkallea, kietasen pieneen froteepyyhkeeseen, ja ne kainaloon, tyynyn alle, kaulalle, helpotta vähäksi aikaa. Yöllä kun herään käyn vaihtamassa taas uudet kallet, välillä itkettää välillä naurattaa, näiden jääkönttien kanssa puljaaminen, mutta pakko, olo on niin tuskainen.


      • swettybetty
        vähän kirjoitti:

        Otan pakkasesta 2-3 kylmäkallea, kietasen pieneen froteepyyhkeeseen, ja ne kainaloon, tyynyn alle, kaulalle, helpotta vähäksi aikaa. Yöllä kun herään käyn vaihtamassa taas uudet kallet, välillä itkettää välillä naurattaa, näiden jääkönttien kanssa puljaaminen, mutta pakko, olo on niin tuskainen.

        Illalla otan minäkin kallet viereen...harkitsin tyynyn ahtamista pakastekaappiin, mutta ei se mahdu niihin laatikoihin.. =(

        Ulkona oli täälläkin jo ehkä asteen pari "viileämpää", mutta sisällä se ei tunnu. Yhtä kuumaa eli 31-32 täällä töissä. Mutta samassa veneessä ollaan nuoret ja vanhat, hoikat ja vähemmän hoikat; kaikilla yhtä huono olo.

        Nyt pitää taas käydä kastelemassa tuo liina ja asettaa se päälaelle vähän kuin afrikkalaiseen tapaan.


      • Hellettä rakastava
        swettybetty kirjoitti:

        Illalla otan minäkin kallet viereen...harkitsin tyynyn ahtamista pakastekaappiin, mutta ei se mahdu niihin laatikoihin.. =(

        Ulkona oli täälläkin jo ehkä asteen pari "viileämpää", mutta sisällä se ei tunnu. Yhtä kuumaa eli 31-32 täällä töissä. Mutta samassa veneessä ollaan nuoret ja vanhat, hoikat ja vähemmän hoikat; kaikilla yhtä huono olo.

        Nyt pitää taas käydä kastelemassa tuo liina ja asettaa se päälaelle vähän kuin afrikkalaiseen tapaan.

        Ei pidä paikkaansa että kaikilla yhtä huono olo! Ei minulla ainakaan, rakastan tätä säätä! Ihana helle jatkukoon vielä pitkään pitkään!
        Työmatkapyöräilyt reilut 30 km päivittäin on nautinnollisia tällä säällä!


      • Hallie.loves.life
        Hellettä rakastava kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa että kaikilla yhtä huono olo! Ei minulla ainakaan, rakastan tätä säätä! Ihana helle jatkukoon vielä pitkään pitkään!
        Työmatkapyöräilyt reilut 30 km päivittäin on nautinnollisia tällä säällä!

        Mulla alkaa oleen kans jo hermot aika kireällä tän kuumuuden kanssa. En muutenkaan tykkää kuumasta ilmasta, olen syksy/kevät ihminen, tykkään kun päivät on kohtuullisen lämpimiä, sellaista 20 tai vähemmän ja yöt sitten viileitä. Mulla ei ole mitään perussairauksia, en vain yksinkertaisesti nauti kuumuudesta. En tykkää maata rantsussa ympärivuorokauden mikä ei olisi mahdollistakaan kun töissä käyvä ihminen olen. Tuulettimesta ei ole mitään iloa koska se pyörittää vaan asunnon lämmintä ilmaa ympäriinsä.

        Foreca kertoo korkeiden lämpötilojen pysyvän vielä ainakin seuraavat 10 päivää. Ja toisekseen en ymmärrä, että mikä siinä on että aina on joku sanomassa, että elkää valittako kun on kerrankin lämmin. No, ihan selvennökseksi kaikki eivät nauti kuumasta ilmasta. Piste.

        Eniten mua kauhistuttaa töissä ne vanhukset jotka oikeasti kärsii näin korkeasta lämpötilasta (työskentelen vanhainkodissa), töissä on ahdistavan kuuma kun meilläkin sisämittari näyttää suihkuhuoneessa 35. Siinäpä sitten koittaa hoitajat nauttia töistä, tai elämästä ne vanhukset. Meillä ei ole ilmastoinnista tietoakaan töissä, ilmeisesti Tampereen kaupunki ajattelee että avoimet ulko-ovet ajavat ilmastoinnin asian, että jes.

        Mutta ehkä jo kahden kuukauden päästä saa nukkua yönsä kunnolla ja kesäiset univelat pois. Jos en ennen sitä muuta antarktikselle hoidettavieni kanssa.


      • swerttybetty
        Hellettä rakastava kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa että kaikilla yhtä huono olo! Ei minulla ainakaan, rakastan tätä säätä! Ihana helle jatkukoon vielä pitkään pitkään!
        Työmatkapyöräilyt reilut 30 km päivittäin on nautinnollisia tällä säällä!

        No kuules ihana helle, tarkoitinkin meidän työpaikan väkeä anteeksi vaan.
        Kärsivät kuten minäkin, oli ikää vähän tai paljon. Nuorin joutui lähtemään migreenin takia, ilma työpaikalla seisoo, ihan kuin ei olisi happea ja se kuumuus aina yli 30 astetta.Sinä saat minun puolestani hehkuttaa hellettäsi. Tosin luulen sinua provoksi =) Olet ottanut ihan elämäntehtäväksesi lähes uskonnollisessa hurmoksessa kimittää helteen upeutta.

        Nyt oli parvekkeella jo aavistus viileydestä, hiukan satoi Uudellamaallakin.
        Tosin ei riittävästi, ruoho ihan palanutta :(


      • lämmintä
        swerttybetty kirjoitti:

        No kuules ihana helle, tarkoitinkin meidän työpaikan väkeä anteeksi vaan.
        Kärsivät kuten minäkin, oli ikää vähän tai paljon. Nuorin joutui lähtemään migreenin takia, ilma työpaikalla seisoo, ihan kuin ei olisi happea ja se kuumuus aina yli 30 astetta.Sinä saat minun puolestani hehkuttaa hellettäsi. Tosin luulen sinua provoksi =) Olet ottanut ihan elämäntehtäväksesi lähes uskonnollisessa hurmoksessa kimittää helteen upeutta.

        Nyt oli parvekkeella jo aavistus viileydestä, hiukan satoi Uudellamaallakin.
        Tosin ei riittävästi, ruoho ihan palanutta :(

        Tuskin "ihana helle"on provo, enkä ole minäkään, vaikka pidänkin enempi lämpimästä, kuin kylmästä. 85v. isänikään ei ole valittanut helteestä, vaikka hänen taloonsa tulee sisälle jo normaalina kesän lämpötilalla kuuma. On nääs isot ikkunat, eikä mitään tuuletuksia, että siellä vasta kuuma onkin. Niveliä ei nyt kuulema lämpimällä särje juurikaan.

        Kyllä te kylmän ihanoitsijat pian saatte nauttia ja älkääkös sitten laittako liikaa vaatetta päälle, että olo pysyy raikkaana ja kylmä pääsee liki..


      • Kestän hyvin kylmää
        lämmintä kirjoitti:

        Tuskin "ihana helle"on provo, enkä ole minäkään, vaikka pidänkin enempi lämpimästä, kuin kylmästä. 85v. isänikään ei ole valittanut helteestä, vaikka hänen taloonsa tulee sisälle jo normaalina kesän lämpötilalla kuuma. On nääs isot ikkunat, eikä mitään tuuletuksia, että siellä vasta kuuma onkin. Niveliä ei nyt kuulema lämpimällä särje juurikaan.

        Kyllä te kylmän ihanoitsijat pian saatte nauttia ja älkääkös sitten laittako liikaa vaatetta päälle, että olo pysyy raikkaana ja kylmä pääsee liki..

        Itse olen tyytyväinen, että kestän kylmää ja pakkasta, viime talvi oli ihana. Odotan jo kylmää, ja katson kun osa hellettä hehkuttavista palelee hampaat kalisten. Onneksi on jo pian syksy.


      • erilaista!
        lämmintä kirjoitti:

        Tuskin "ihana helle"on provo, enkä ole minäkään, vaikka pidänkin enempi lämpimästä, kuin kylmästä. 85v. isänikään ei ole valittanut helteestä, vaikka hänen taloonsa tulee sisälle jo normaalina kesän lämpötilalla kuuma. On nääs isot ikkunat, eikä mitään tuuletuksia, että siellä vasta kuuma onkin. Niveliä ei nyt kuulema lämpimällä särje juurikaan.

        Kyllä te kylmän ihanoitsijat pian saatte nauttia ja älkääkös sitten laittako liikaa vaatetta päälle, että olo pysyy raikkaana ja kylmä pääsee liki..

        Jotkut ihmiset todellakin pärjää hienosti näillä helteillä. Katselen kateellisina naisia jotka istuvat kanssani kuumassa bussissa niin freesin näköisinä ja hieno kampaus päässä ja meikit naamassa. Itselläni hiukset roikkuvat suorana vettä valuen ja hikinorot tissien välissä ja selässä. Meikata ei kannata koska ne ovat hetkessä poskilla. Sama tilanne on ollut talvellakin tansseissa käydessä. Itse koitan liikkua rauhallisesti kun jotkut naiset riehuu tanssilattialla hikipisarankaan näkymättä otsalla. Näillä keleillä jo rauhallinen kävely nostaa hien pintaan ja varsinkin kävelyn jälkeen. Pyöräilyä ei voi ajatellakaan, uisin hiessä. Mikä sitten lienee, onko se että olen jo pikkuisen yli 60 eikä fyysinen kuntokaan ole enää kaksinen. Oikein odotan vanhusikää kun sanotaan että vanhukset palelee aina ja näen monen vanhuksen tälläkin ilmalla pukeutuvan lämpimästi.


      • odottelen,.-
        lämmintä kirjoitti:

        Tuskin "ihana helle"on provo, enkä ole minäkään, vaikka pidänkin enempi lämpimästä, kuin kylmästä. 85v. isänikään ei ole valittanut helteestä, vaikka hänen taloonsa tulee sisälle jo normaalina kesän lämpötilalla kuuma. On nääs isot ikkunat, eikä mitään tuuletuksia, että siellä vasta kuuma onkin. Niveliä ei nyt kuulema lämpimällä särje juurikaan.

        Kyllä te kylmän ihanoitsijat pian saatte nauttia ja älkääkös sitten laittako liikaa vaatetta päälle, että olo pysyy raikkaana ja kylmä pääsee liki..

        Mikään ei vedä vertoja ihanan raikkaille "kahiseville" syysaamuille. Energiaa ja virtaa riittää, syksyllä. Nauttikoot he nyt, jotka ihannoivat hellettä. Minä "paukuttelen" henkseleitäni syksyllä. Ei taida aineenvaihdunta olla kunnossa heillä, jotka kehuvat "en hikoile helteellä".


      • Hellettä rakastava
        lämmintä kirjoitti:

        Tuskin "ihana helle"on provo, enkä ole minäkään, vaikka pidänkin enempi lämpimästä, kuin kylmästä. 85v. isänikään ei ole valittanut helteestä, vaikka hänen taloonsa tulee sisälle jo normaalina kesän lämpötilalla kuuma. On nääs isot ikkunat, eikä mitään tuuletuksia, että siellä vasta kuuma onkin. Niveliä ei nyt kuulema lämpimällä särje juurikaan.

        Kyllä te kylmän ihanoitsijat pian saatte nauttia ja älkääkös sitten laittako liikaa vaatetta päälle, että olo pysyy raikkaana ja kylmä pääsee liki..

        Joo ei ole 'ihana helle' mikään provo vaan ihan oikea ihminen :)


      • Hellettä rakastava
        erilaista! kirjoitti:

        Jotkut ihmiset todellakin pärjää hienosti näillä helteillä. Katselen kateellisina naisia jotka istuvat kanssani kuumassa bussissa niin freesin näköisinä ja hieno kampaus päässä ja meikit naamassa. Itselläni hiukset roikkuvat suorana vettä valuen ja hikinorot tissien välissä ja selässä. Meikata ei kannata koska ne ovat hetkessä poskilla. Sama tilanne on ollut talvellakin tansseissa käydessä. Itse koitan liikkua rauhallisesti kun jotkut naiset riehuu tanssilattialla hikipisarankaan näkymättä otsalla. Näillä keleillä jo rauhallinen kävely nostaa hien pintaan ja varsinkin kävelyn jälkeen. Pyöräilyä ei voi ajatellakaan, uisin hiessä. Mikä sitten lienee, onko se että olen jo pikkuisen yli 60 eikä fyysinen kuntokaan ole enää kaksinen. Oikein odotan vanhusikää kun sanotaan että vanhukset palelee aina ja näen monen vanhuksen tälläkin ilmalla pukeutuvan lämpimästi.

        Pyöräily näillä helteillä on aivan ihanaa, siinähän käy jatkuva ilmavirtaus joka tuntuu varsin mukavalta. Nautin suunnattomasti kymmenien kilometrien työmatkapyöräilyistäni tällä säällä!

        En väitä etten minäkin välillä hikoilisi (pyöräillessä paljonkin!), mutta ei se ole minusta mitenkään epämukavaa, nautin siitäkin kun vertaan niihin talven kauheisiin pakkasiin.. Paleleminen on minusta paljon kurjempaa kuin pieni hiki!


      • Hellettä rakastava
        Hellettä rakastava kirjoitti:

        Pyöräily näillä helteillä on aivan ihanaa, siinähän käy jatkuva ilmavirtaus joka tuntuu varsin mukavalta. Nautin suunnattomasti kymmenien kilometrien työmatkapyöräilyistäni tällä säällä!

        En väitä etten minäkin välillä hikoilisi (pyöräillessä paljonkin!), mutta ei se ole minusta mitenkään epämukavaa, nautin siitäkin kun vertaan niihin talven kauheisiin pakkasiin.. Paleleminen on minusta paljon kurjempaa kuin pieni hiki!

        Niin ja ikää mullakin jo reilusti päälle 50!


      • swettybetty
        lämmintä kirjoitti:

        Tuskin "ihana helle"on provo, enkä ole minäkään, vaikka pidänkin enempi lämpimästä, kuin kylmästä. 85v. isänikään ei ole valittanut helteestä, vaikka hänen taloonsa tulee sisälle jo normaalina kesän lämpötilalla kuuma. On nääs isot ikkunat, eikä mitään tuuletuksia, että siellä vasta kuuma onkin. Niveliä ei nyt kuulema lämpimällä särje juurikaan.

        Kyllä te kylmän ihanoitsijat pian saatte nauttia ja älkääkös sitten laittako liikaa vaatetta päälle, että olo pysyy raikkaana ja kylmä pääsee liki..

        juu juu mutta kun tämä ihana helle vastasi minun kirjoitukseeni, jossa kerroin että kaikki MEIDÄN TYÖPAIKALLA kärsivät yhtä lailla kuin minä eli ei ole kyse vaihdevuosista, ei iästä ei koosta; siihen hän vastaamaan "ei pidä paikkaansa että kaikilla on huono olo". että sitä luetun YMMÄRTÄMISTÄ siinä hurmoksessa voisi kohentaa :))))

        Minunkin isäni viihtyi hautovassa kuumuudessa; hänellä oli nivelreuma. yhtään ikkunaa ei saanut aukaista.

        Vaatteita ei täällä enää voi vähentää. Bikinit ei ole asiakaspalvelussa sopiva vaihtoehto.


      • olisikin...
        Hellettä rakastava kirjoitti:

        Pyöräily näillä helteillä on aivan ihanaa, siinähän käy jatkuva ilmavirtaus joka tuntuu varsin mukavalta. Nautin suunnattomasti kymmenien kilometrien työmatkapyöräilyistäni tällä säällä!

        En väitä etten minäkin välillä hikoilisi (pyöräillessä paljonkin!), mutta ei se ole minusta mitenkään epämukavaa, nautin siitäkin kun vertaan niihin talven kauheisiin pakkasiin.. Paleleminen on minusta paljon kurjempaa kuin pieni hiki!

        vain pieni hiki! Sen kyllä sietäisi, mutta kun aina tulee ISO hiki. Hikivesi valuu aivan noroina, eniten haittaa kun tippuu isoina pisaroina silmälaseille ja niitä pitää kuivailla vähän väliä. Vaatteitakin pitää vaihtaa monta kertaa päivässä kun kastuvat läpimäräksi. Hiuksia on pidettävä ponnarilla tai nutturalla koska se ei näytä märkänä niin pahalta kuin vapaasti roikkuva märkä pitkä tukka. Miestyyppisestä lyhyestä hiusmallista en pidä, siinä ei märkyys näkyisi vaikka hiukset menisikin pitkin päätä.


      • rajansa kaikella
        olisikin... kirjoitti:

        vain pieni hiki! Sen kyllä sietäisi, mutta kun aina tulee ISO hiki. Hikivesi valuu aivan noroina, eniten haittaa kun tippuu isoina pisaroina silmälaseille ja niitä pitää kuivailla vähän väliä. Vaatteitakin pitää vaihtaa monta kertaa päivässä kun kastuvat läpimäräksi. Hiuksia on pidettävä ponnarilla tai nutturalla koska se ei näytä märkänä niin pahalta kuin vapaasti roikkuva märkä pitkä tukka. Miestyyppisestä lyhyestä hiusmallista en pidä, siinä ei märkyys näkyisi vaikka hiukset menisikin pitkin päätä.

        hiki valuu suorastaan, vaikka jo kuusi vuotta ovat vaihtarit olleet. Hiukset ovat kuin nuollut ja mitään ei näe märkien silmälasin linssien takaa. Olo on voipunut ja saamarin väsynyt.


    • viestiketjusta

      huomaa kuinka erilaisia me ihmiset olemme. Toiset ihannoi hellettä ja nauttivat sydämensä kyllyydestä, toisille helle on kamala koettelemus. Ei meidän hellettä "vihaavien" kannata kuin porskutella vaan eteenpäin, syksy jo kohta kurkistaa nurkan takaa, ja tulee viileämmät säät ja olokin paranee taas. Voimiahan tämä kysyy.

      • swettybetty

        Minäkin otan kyllä jopa aurinkoa kun sää on sellainen "normilämmin". Mutta tällä helteellä ei pää kestäisi sitä. En ole kesän vihaaja, en vihaa mitään muutakaan vuodenaikaa. Syksyä olen aina rakastanut, lokakuussa syntynytkin. Mulloin vaan voin OMAA oloani parantaa lisäämällä vaatetta. Sekin auttaisi, jos työpaikalla olisi edes vain 25. Tai sitten kotona, nyt tuntuu ettei saa happea, kosteushan on ollut täällä yöllä 93 %, joten sekin lisää sitä tukaluutta.

        Talvella kaikki muut täällä kyllä palelee, minä olen silloinkin lyhythihaisessa paidassa. Kotona pidän patterit lähes kiinni. Ihana kun saa nukkua alle 20 asteessa! Minä fillaroin koko viime talvenkin niissä pakkasissa. Pyörä vaan oli hiukan jäässä...


      • aamu!
        swettybetty kirjoitti:

        Minäkin otan kyllä jopa aurinkoa kun sää on sellainen "normilämmin". Mutta tällä helteellä ei pää kestäisi sitä. En ole kesän vihaaja, en vihaa mitään muutakaan vuodenaikaa. Syksyä olen aina rakastanut, lokakuussa syntynytkin. Mulloin vaan voin OMAA oloani parantaa lisäämällä vaatetta. Sekin auttaisi, jos työpaikalla olisi edes vain 25. Tai sitten kotona, nyt tuntuu ettei saa happea, kosteushan on ollut täällä yöllä 93 %, joten sekin lisää sitä tukaluutta.

        Talvella kaikki muut täällä kyllä palelee, minä olen silloinkin lyhythihaisessa paidassa. Kotona pidän patterit lähes kiinni. Ihana kun saa nukkua alle 20 asteessa! Minä fillaroin koko viime talvenkin niissä pakkasissa. Pyörä vaan oli hiukan jäässä...

        Tänä aamuna oli ihana herätä. Ulkona 16 astetta lämmintä ja sisällä matkailuvaunussa 21 astetta. Uni maittoi paljon paremmin. Kotona en pysty nukkumaan kun huonelämpötila on 30 vaiheilla eikä sitä saa laskettua tuulettamalla kun päivälämpötila on samaa luokkaa. Kerrostalossa seinätkin on jo läpikotaisin kuumat, joten puskevat lämpöä sisään yölläkin.


      • swettybetty
        aamu! kirjoitti:

        Tänä aamuna oli ihana herätä. Ulkona 16 astetta lämmintä ja sisällä matkailuvaunussa 21 astetta. Uni maittoi paljon paremmin. Kotona en pysty nukkumaan kun huonelämpötila on 30 vaiheilla eikä sitä saa laskettua tuulettamalla kun päivälämpötila on samaa luokkaa. Kerrostalossa seinätkin on jo läpikotaisin kuumat, joten puskevat lämpöä sisään yölläkin.

        Oijoi, olen kade sinulle! Tosin nyt munkin kämpässä oli viime yö ihan siedettävä, nukuin hyvin. Asteet oli jotain 27. Heti se tuntuu, kun päästään pois 30:stä. Tuulikin tuntuu hiukan raikkaammalta kuin viime päivinä. Nyt pitää tehdä kotihommia, kun ei taas tiedä ensi viikosta. Ulkona partsilla näyttää edelleen 30 astetta, vaikka on varjossa. Yöllä onkin tuon kaupungin mittarin mukaan ollut alle 16 astetta, se on raikastanut ilmaa. Voi hengittää!!


      • Vakaa vanha nainen
        swettybetty kirjoitti:

        Oijoi, olen kade sinulle! Tosin nyt munkin kämpässä oli viime yö ihan siedettävä, nukuin hyvin. Asteet oli jotain 27. Heti se tuntuu, kun päästään pois 30:stä. Tuulikin tuntuu hiukan raikkaammalta kuin viime päivinä. Nyt pitää tehdä kotihommia, kun ei taas tiedä ensi viikosta. Ulkona partsilla näyttää edelleen 30 astetta, vaikka on varjossa. Yöllä onkin tuon kaupungin mittarin mukaan ollut alle 16 astetta, se on raikastanut ilmaa. Voi hengittää!!

        Minä en ole ikinä kestänyt hellettä, pakkasta sen sijaan kyllä. Pakkasella voi lisätä vaatetta, helteellä kun on oma nahka enää paljaana niin mitä siitä pois otat. Läähätät vain, ähkynä ja tuskissasi.

        Vaikka söisi pelkkää parsakaalia eikä mitään muuta, on olo ähky. Vuosiin en ole aspartaameja syönyt saati lihoja grillaillut, olen kasvissyöjä.

        Sen sijaan kun on vastikään leikattu ja muutenkin tämä kuumuudensieto huono, iho ei kestä aurinkoa, on sydämentykytystä ja muuta vaivaa helteestä, turvotuksia leikkausalueella ja kuumuudesta jos jonkinlaista hengenahdistusta, niin kyllä nyt jo tässä vaiheessa näitä helteitä totisesti ja vakavana toivon, että helteet loppuisivat nyt kuin seinään. Alkaisi viileä.

        Kaikki ei ole kesänlapsiksi tehtyjä. Viime talvena en valittanut yhtään kun pakkaset hellivät meitä kylmänihmisiä. Päinvastoin, ihastelin. Kyllä oli kaunista, kyllä oli puhdasta ja kyllä oli myös raikasta hengittää ja nukkua vällyjen alla; ikkuna raollaan!


      • -muuta-
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Minä en ole ikinä kestänyt hellettä, pakkasta sen sijaan kyllä. Pakkasella voi lisätä vaatetta, helteellä kun on oma nahka enää paljaana niin mitä siitä pois otat. Läähätät vain, ähkynä ja tuskissasi.

        Vaikka söisi pelkkää parsakaalia eikä mitään muuta, on olo ähky. Vuosiin en ole aspartaameja syönyt saati lihoja grillaillut, olen kasvissyöjä.

        Sen sijaan kun on vastikään leikattu ja muutenkin tämä kuumuudensieto huono, iho ei kestä aurinkoa, on sydämentykytystä ja muuta vaivaa helteestä, turvotuksia leikkausalueella ja kuumuudesta jos jonkinlaista hengenahdistusta, niin kyllä nyt jo tässä vaiheessa näitä helteitä totisesti ja vakavana toivon, että helteet loppuisivat nyt kuin seinään. Alkaisi viileä.

        Kaikki ei ole kesänlapsiksi tehtyjä. Viime talvena en valittanut yhtään kun pakkaset hellivät meitä kylmänihmisiä. Päinvastoin, ihastelin. Kyllä oli kaunista, kyllä oli puhdasta ja kyllä oli myös raikasta hengittää ja nukkua vällyjen alla; ikkuna raollaan!

        sano, olen samaa mieltä. Mikään ei ole ihanampaa kuin mennä illalla nukkumaan viileään huoneeseen. Ulkona paukkuu pakkanen, on raikasta. Tunkkasesta ja tukkoisesta olosta ei ole tietoakaan. Tule jo syksy ja talvi, meitä on monta jotka odottavat teitä.


      • Vakaa vanha nainen
        -muuta- kirjoitti:

        sano, olen samaa mieltä. Mikään ei ole ihanampaa kuin mennä illalla nukkumaan viileään huoneeseen. Ulkona paukkuu pakkanen, on raikasta. Tunkkasesta ja tukkoisesta olosta ei ole tietoakaan. Tule jo syksy ja talvi, meitä on monta jotka odottavat teitä.

        Ilolla tervehdin sinua ja kommenttiasi,'Älä -muuta - sano'. Aletaan porukalla toivomaan viileitä ilmoja, jospa toive toteutuisi piankin.


      • Ihana kesä jatkukoon
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Minä en ole ikinä kestänyt hellettä, pakkasta sen sijaan kyllä. Pakkasella voi lisätä vaatetta, helteellä kun on oma nahka enää paljaana niin mitä siitä pois otat. Läähätät vain, ähkynä ja tuskissasi.

        Vaikka söisi pelkkää parsakaalia eikä mitään muuta, on olo ähky. Vuosiin en ole aspartaameja syönyt saati lihoja grillaillut, olen kasvissyöjä.

        Sen sijaan kun on vastikään leikattu ja muutenkin tämä kuumuudensieto huono, iho ei kestä aurinkoa, on sydämentykytystä ja muuta vaivaa helteestä, turvotuksia leikkausalueella ja kuumuudesta jos jonkinlaista hengenahdistusta, niin kyllä nyt jo tässä vaiheessa näitä helteitä totisesti ja vakavana toivon, että helteet loppuisivat nyt kuin seinään. Alkaisi viileä.

        Kaikki ei ole kesänlapsiksi tehtyjä. Viime talvena en valittanut yhtään kun pakkaset hellivät meitä kylmänihmisiä. Päinvastoin, ihastelin. Kyllä oli kaunista, kyllä oli puhdasta ja kyllä oli myös raikasta hengittää ja nukkua vällyjen alla; ikkuna raollaan!

        Viime talvi oli kamalista kamalin! Ei auttanut vaikka puki kuinka, naama oli jäässä ja pyörä jäätyi työmatkoilla, samoin pyöräilylasit niin ettei läpi nahnyt. Yhtä tuskaa oli työmatkat, aikaa kului yli 2 tuntia enemmän kuin kesäkelillä. Viime aikoina sen sijaan työmatkat olleet suuri nautinto, kevyt ja ihana polkea pelkissä sortseissa ja helletopissa, paljaat varpaat sandaaleissa :)


      • Helle hellitti
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Ilolla tervehdin sinua ja kommenttiasi,'Älä -muuta - sano'. Aletaan porukalla toivomaan viileitä ilmoja, jospa toive toteutuisi piankin.

        Toiveemme on kuultu ja pahimmat helteet ovat takana. Auttoi tuo loitsu. Tulkoon siis pian ihana viileys, syksyn raikkaus ja talven puhtaus.


      • Helle hellitti
        Ihana kesä jatkukoon kirjoitti:

        Viime talvi oli kamalista kamalin! Ei auttanut vaikka puki kuinka, naama oli jäässä ja pyörä jäätyi työmatkoilla, samoin pyöräilylasit niin ettei läpi nahnyt. Yhtä tuskaa oli työmatkat, aikaa kului yli 2 tuntia enemmän kuin kesäkelillä. Viime aikoina sen sijaan työmatkat olleet suuri nautinto, kevyt ja ihana polkea pelkissä sortseissa ja helletopissa, paljaat varpaat sandaaleissa :)

        Kovimmat helteet takana, sadetta ropisee ajoittain
        39 kommenttia
        18.07.2010 18:50
        mtv3.fi


      • 29
        Helle hellitti kirjoitti:

        Kovimmat helteet takana, sadetta ropisee ajoittain
        39 kommenttia
        18.07.2010 18:50
        mtv3.fi

        tässä ketjussa on jo 77 kommenttia, mutta se ei ole yltänyt suosituimpiin ketjuihin kuten monet paljon lyhyemmät ketjut.


      • Vakaa vanha nainen
        29 kirjoitti:

        tässä ketjussa on jo 77 kommenttia, mutta se ei ole yltänyt suosituimpiin ketjuihin kuten monet paljon lyhyemmät ketjut.

        Säätä ja tilannetta tulee Jäämereltä tänne, mutta millaista. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Helle jää lähipäivinä huippulukemista/1135258693348?ref=rss

        Laittanenpa nyt vielä viileän kelin varmistuksesi vielä vielä jokanaisen jatkoloitsun jotta saataisiin pysyvästi nämä helteet nyt pois:

        "Loppuun saata lomakelit, Suomen suveen varsin väärät, sijaan vuole kylmänlastut, kylmänrouheat rovauttele, raikas ilma jo rakenna. Laske lämpöä mittarista, reilusti asteita alenna, ettei yllä kahteenkahteen, ettei yllä lähellekään, kymmenen korville tipauta. Kuule impeä elänyttä, viihdevuosiaan ähkäväistä, kuuman lamaavaa avittele, keskeen hyllyvän läskistön, hikeä pukkaavaa armoita. ”


      • Vakaa vanha nainen
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Säätä ja tilannetta tulee Jäämereltä tänne, mutta millaista. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Helle jää lähipäivinä huippulukemista/1135258693348?ref=rss

        Laittanenpa nyt vielä viileän kelin varmistuksesi vielä vielä jokanaisen jatkoloitsun jotta saataisiin pysyvästi nämä helteet nyt pois:

        "Loppuun saata lomakelit, Suomen suveen varsin väärät, sijaan vuole kylmänlastut, kylmänrouheat rovauttele, raikas ilma jo rakenna. Laske lämpöä mittarista, reilusti asteita alenna, ettei yllä kahteenkahteen, ettei yllä lähellekään, kymmenen korville tipauta. Kuule impeä elänyttä, viihdevuosiaan ähkäväistä, kuuman lamaavaa avittele, keskeen hyllyvän läskistön, hikeä pukkaavaa armoita. ”

        Huomenna viileää, lauantaina 16 astetta. Ensi viikkoa varten pitää loitsia vielä vähän lisää...


      • Inhoan hellettä
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Huomenna viileää, lauantaina 16 astetta. Ensi viikkoa varten pitää loitsia vielä vähän lisää...

        loitsusi. Saariselällä on enää 1.7 astetta lämmintä, hetki sitten katsoin kelikamerasta.
        Täälläkin oli otsa melkein jäässä aamulla on nukuin ikkuna auki. Eipä hikoiluta enää. Loitse nyt tavalliset kesäsäät, älä liian kylmää loitse, koska paleltuu tomaatit ja kesäkurpitsat.


      • swettybetty
        Inhoan hellettä kirjoitti:

        loitsusi. Saariselällä on enää 1.7 astetta lämmintä, hetki sitten katsoin kelikamerasta.
        Täälläkin oli otsa melkein jäässä aamulla on nukuin ikkuna auki. Eipä hikoiluta enää. Loitse nyt tavalliset kesäsäät, älä liian kylmää loitse, koska paleltuu tomaatit ja kesäkurpitsat.

        Täällä Uudenmaan sisäosissa nyt siedettävää, ulkona 27 ja TUULEE, sisällä vain 25.
        Saa nukuttua! Tosin eilen oli painostava ilma juuri kyl lähdin töistä ennen klo 17.
        Luulin, että lyyhistyn tuohon ylämäkeen. Asteet oli lähes 30. Täällä ei ole ukkostanut, satanutkin vain yhtenä iltana viime viikolla.

        Sunnuntaina taas pistävää hellettä luvassa. Pitää tuulettaa nyt asunto, jos se auttaisi edes hetken. Työpaikan lehmänhenkäysilmaan tehoaa vasta syyskelit.
        Turha puhua mistään työolojen kehittämisestä jos niinkään alkeellista asiaa kuin hyvä ilmastointi ei saada työpaikalla kuntoon. Työnantaja varmaan odottaa kieli pitkällä, että "vanhukset" kuukahtaa työpöydille. Saadaan sitten niitä nuoria tilalle.


      • Vakaa vanha nainen
        Inhoan hellettä kirjoitti:

        loitsusi. Saariselällä on enää 1.7 astetta lämmintä, hetki sitten katsoin kelikamerasta.
        Täälläkin oli otsa melkein jäässä aamulla on nukuin ikkuna auki. Eipä hikoiluta enää. Loitse nyt tavalliset kesäsäät, älä liian kylmää loitse, koska paleltuu tomaatit ja kesäkurpitsat.

        Laitetaan sopivaa loitsintaa tomaateille ja muille yrteille. Sunnuntaihin suuntaa nyt tämän loitsinnan vilvoitusosan kärki, silloin on taas ihmistä kovempaa keliä luvassa, 31 plusastetta...(huokausten huokaus). Se nyt voisi muuttua vähän inhimillisemmäksi, vai mitä?

        "Anna ilma raikkaanlämmin, iholla viileän mukava; häädä halla hedelmästä, palellus viljasta karkota.

        Valo vankka päivään laita, auringon kalvakka henkäisy, yölle laita pakkasraja, plussaksi miinus jo yhdisty!

        Eloa poimivaa ilahuta, kasvata korskeat kasvikset, joillon varsi kuin orhin aisa, koko kuin emolla utaret.

        Käännä ilma jo vilpoon silti, lopeta jääräpää kuumotus, jot on päivisin pätsin verran, öisin kuin uunilla olemus.

        Salli kesän jo luovutella, anna pysyvä vilvotus, kunhan kasvit on maasta ensin, kunhan yrtit on poimitut."


      • Woimaloitsu!
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Laitetaan sopivaa loitsintaa tomaateille ja muille yrteille. Sunnuntaihin suuntaa nyt tämän loitsinnan vilvoitusosan kärki, silloin on taas ihmistä kovempaa keliä luvassa, 31 plusastetta...(huokausten huokaus). Se nyt voisi muuttua vähän inhimillisemmäksi, vai mitä?

        "Anna ilma raikkaanlämmin, iholla viileän mukava; häädä halla hedelmästä, palellus viljasta karkota.

        Valo vankka päivään laita, auringon kalvakka henkäisy, yölle laita pakkasraja, plussaksi miinus jo yhdisty!

        Eloa poimivaa ilahuta, kasvata korskeat kasvikset, joillon varsi kuin orhin aisa, koko kuin emolla utaret.

        Käännä ilma jo vilpoon silti, lopeta jääräpää kuumotus, jot on päivisin pätsin verran, öisin kuin uunilla olemus.

        Salli kesän jo luovutella, anna pysyvä vilvotus, kunhan kasvit on maasta ensin, kunhan yrtit on poimitut."

        paista päivä, aurinkoinen ihanainen!
        Laula lintu, kuki maa, täynnä
        mettä ja hunajaa!


      • Inhoan hellettä
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Laitetaan sopivaa loitsintaa tomaateille ja muille yrteille. Sunnuntaihin suuntaa nyt tämän loitsinnan vilvoitusosan kärki, silloin on taas ihmistä kovempaa keliä luvassa, 31 plusastetta...(huokausten huokaus). Se nyt voisi muuttua vähän inhimillisemmäksi, vai mitä?

        "Anna ilma raikkaanlämmin, iholla viileän mukava; häädä halla hedelmästä, palellus viljasta karkota.

        Valo vankka päivään laita, auringon kalvakka henkäisy, yölle laita pakkasraja, plussaksi miinus jo yhdisty!

        Eloa poimivaa ilahuta, kasvata korskeat kasvikset, joillon varsi kuin orhin aisa, koko kuin emolla utaret.

        Käännä ilma jo vilpoon silti, lopeta jääräpää kuumotus, jot on päivisin pätsin verran, öisin kuin uunilla olemus.

        Salli kesän jo luovutella, anna pysyvä vilvotus, kunhan kasvit on maasta ensin, kunhan yrtit on poimitut."

        Loitsusi ovat ihania kerrassaan!
        Kävin hullu hillasuolla. Meinasin sinne jäädä. Suossa tarpomista neliökilometri ja litra hilloja. Kuoleman kielissä vieläkin, naama punaisena istuä ähötän.


      • Vakaa vanha nainen
        Inhoan hellettä kirjoitti:

        Loitsusi ovat ihania kerrassaan!
        Kävin hullu hillasuolla. Meinasin sinne jäädä. Suossa tarpomista neliökilometri ja litra hilloja. Kuoleman kielissä vieläkin, naama punaisena istuä ähötän.

        Vuosiin en ole lakassa käynyt, en jaksa suolla ja eksyn helposti. Minä olisin sinne varmaan jäänyt. - Ne on nyt kipaisemasi marjat arvossaan. Laita monessa pikkurasiassa pakkaseen ja jokaisen päälle lappu, että NÄIHIN EI SITTEN KOSKETA! =D

        On ollut tänään ihanan viileä keli. Viime yönäkin nukutti niin mukavasti, ikkunat auki, huonessa raikkaus ja peittoakin sai kerrankin pitää päällä. Täytyy nyt illalla jupista huomiselta hellettä pois.


      • ahdistunut helteestä
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Vuosiin en ole lakassa käynyt, en jaksa suolla ja eksyn helposti. Minä olisin sinne varmaan jäänyt. - Ne on nyt kipaisemasi marjat arvossaan. Laita monessa pikkurasiassa pakkaseen ja jokaisen päälle lappu, että NÄIHIN EI SITTEN KOSKETA! =D

        On ollut tänään ihanan viileä keli. Viime yönäkin nukutti niin mukavasti, ikkunat auki, huonessa raikkaus ja peittoakin sai kerrankin pitää päällä. Täytyy nyt illalla jupista huomiselta hellettä pois.

        enää tänä kesänä, riittää jo, voimat kestämiseen on jo vähissä, ei enää millään jaksa hellettä, kun sai tänään olla ihanassa raikkaassa säässä, ei enää sitä kauheaa tappoilmaa


      • Vakaa vanha nainen
        ahdistunut helteestä kirjoitti:

        enää tänä kesänä, riittää jo, voimat kestämiseen on jo vähissä, ei enää millään jaksa hellettä, kun sai tänään olla ihanassa raikkaassa säässä, ei enää sitä kauheaa tappoilmaa

        Juuri uutisissa mainittiin kuumuutta huomiseksi. Mutta ei se meitä pelota. Yhtenä naisena nyt jupisemaan niitä vastaan siis.

        Säänkäännösloitsu

        Kuule impyiden tuskan ähky,
        kuule maamojen ahdinko,
        kuule anoovain arka aatos,
        kuule kehojen pyydäntö.

        Jotta jo hikien kuumat lähteet
        vaimeta voisi ja lakata;
        että tää nahkamme ryppyinenkin
        olla voi muuta kuin nahkea.

        Puhalla huominen kaakon ilma
        takaisin kaakkoon ja kauemma,
        anna sijalle pohjoinen puhku,
        ropina sateenkin mukava.

        Norjasta puhalla jäistä ilmaa,
        verran sen että on ihana
        istua ulkona ääressä pöydän,
        vilttikin samalla harteilla.

        Enteet jo käännä, Foreca väännä, näyttämään muuta kuin ennustus,
        nopea muutos, kuumuuden puutos vahva olis nyt toivomus.


      • Talven tyttö
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Juuri uutisissa mainittiin kuumuutta huomiseksi. Mutta ei se meitä pelota. Yhtenä naisena nyt jupisemaan niitä vastaan siis.

        Säänkäännösloitsu

        Kuule impyiden tuskan ähky,
        kuule maamojen ahdinko,
        kuule anoovain arka aatos,
        kuule kehojen pyydäntö.

        Jotta jo hikien kuumat lähteet
        vaimeta voisi ja lakata;
        että tää nahkamme ryppyinenkin
        olla voi muuta kuin nahkea.

        Puhalla huominen kaakon ilma
        takaisin kaakkoon ja kauemma,
        anna sijalle pohjoinen puhku,
        ropina sateenkin mukava.

        Norjasta puhalla jäistä ilmaa,
        verran sen että on ihana
        istua ulkona ääressä pöydän,
        vilttikin samalla harteilla.

        Enteet jo käännä, Foreca väännä, näyttämään muuta kuin ennustus,
        nopea muutos, kuumuuden puutos vahva olis nyt toivomus.

        ...että sääennusteet eivät pitäisi paikkaansa.
        Alkavalle viikolle taas ennustavat yli kolmenkymmenen asteen helteitä...ääh...puuh. Aivan pelottaa.


      • xxx48
        Talven tyttö kirjoitti:

        ...että sääennusteet eivät pitäisi paikkaansa.
        Alkavalle viikolle taas ennustavat yli kolmenkymmenen asteen helteitä...ääh...puuh. Aivan pelottaa.

        tänne Lappeenrantaan luvattu koko viikoksi reilut 30 astetta, 33:kin. On aivan tajuttoman kamalaa, pelottaa minuakin. Yöllä ei saa nukuttua kunnolla, päivällä väsyttää, tulee hitaaksi ja saamattomaksi, mitään ei jaksa tehdä, ei voi mennä kuntosalille tai lenkille (kuin ihan aamutuimaan aikaisin), on ärtynyt ja tuskastunut olo. Näinköhän vaihdevuodet tosiaan pahentavat, ettei ole tuota kuumansietoa. Minulla lisäksi kilpparin vajaatoiminta ja fibromyalgia, ne ehkä vaikuttavat. Onko tietoa kellään?


      • ........
        xxx48 kirjoitti:

        tänne Lappeenrantaan luvattu koko viikoksi reilut 30 astetta, 33:kin. On aivan tajuttoman kamalaa, pelottaa minuakin. Yöllä ei saa nukuttua kunnolla, päivällä väsyttää, tulee hitaaksi ja saamattomaksi, mitään ei jaksa tehdä, ei voi mennä kuntosalille tai lenkille (kuin ihan aamutuimaan aikaisin), on ärtynyt ja tuskastunut olo. Näinköhän vaihdevuodet tosiaan pahentavat, ettei ole tuota kuumansietoa. Minulla lisäksi kilpparin vajaatoiminta ja fibromyalgia, ne ehkä vaikuttavat. Onko tietoa kellään?

        ei ole työhön menoa näin helteellä.Kotona olen ohut puuvilla kankas-shaali päällä ja vain alaosan peitän,helpottaa kun yläosa paljas,mutta näin vain yksin ollessa :),pieni veto päälle eli ikkunat raolleen.
        Jotenkin huomaan et ylävartalon pitää viileenä,olo helpottuu.


      • swettybetty
        ........ kirjoitti:

        ei ole työhön menoa näin helteellä.Kotona olen ohut puuvilla kankas-shaali päällä ja vain alaosan peitän,helpottaa kun yläosa paljas,mutta näin vain yksin ollessa :),pieni veto päälle eli ikkunat raolleen.
        Jotenkin huomaan et ylävartalon pitää viileenä,olo helpottuu.

        Kolmas helleviikko töissä alkaa. Täällä on tänään ollut painostava ilma jälleen. Mutta ei ukkosta ei. Onneksi eilen oli se ihanan raikas päivä, tuuletin koko päivän ja parhaimmillaan sain sisälämpötilan laskemaan 21 asteeseen. Vieraat ihmetteli, miten viileää mulla on, tosin oli se jo 25 asteeseen noussut. He tulivat juuri Lappeenrannasta.

        Olisi jo toivonut työnteonkin takia siedettävämpää ilmaa. Kun on veltto olo, ajatus ei kulje ja jopa nouseminen tuoliltakin kysyy voimia.


      • 'Vakaa vanha nainen
        swettybetty kirjoitti:

        Kolmas helleviikko töissä alkaa. Täällä on tänään ollut painostava ilma jälleen. Mutta ei ukkosta ei. Onneksi eilen oli se ihanan raikas päivä, tuuletin koko päivän ja parhaimmillaan sain sisälämpötilan laskemaan 21 asteeseen. Vieraat ihmetteli, miten viileää mulla on, tosin oli se jo 25 asteeseen noussut. He tulivat juuri Lappeenrannasta.

        Olisi jo toivonut työnteonkin takia siedettävämpää ilmaa. Kun on veltto olo, ajatus ei kulje ja jopa nouseminen tuoliltakin kysyy voimia.

        Eri vahvuisia loitsuja tässä. Jos nämä sanoo vaikka peräkkäin ja vaihtelevassa järjestyksessä, samalla taivalle katsellen, ja nyt on vielä täysikuukin (vaikuttaisiko se jotenkin johonkin?) niin hyvät on mahdollisuudet että ilmavirtauksiin vaikuttavat, sen verran varmasi purkautuu tunnetta yhteensä naisten suista.

        En kestä minäkään niitä hirviökelejä, mitä ennusteltu. Mikä keli se Suomessa oikein on joku 30-33? Eihän sellainen tänne kuulu. Eksynyt reitiltään koko keli. Menisi päiväntasaajalle.

        Mutta tästä nämä loitsut nyt alkaa. Tai jatkuu. Miten vain.

        "Ota lempo, tuulen poika,
        ota tuulia nurkista,
        käännä suunnat, väännä pyörteet,
        ota todesta hikoilijat!

        Kylmää, sadetta, rakeitakin
        anna; viimoja pohjolan,
        peitä taivas täyteen pilveen,
        ja mittariin pienennät lukeman!"

        Tai entäs....:

        "Kylmän puhuri, talven tuisku,
        palelu, väreily, pakkashuisku;
        tule, kiirehdi meille,
        ettemme hukan teille
        joudu jos sulamme tänne;
        oi kylmä, olet sä ystävämme!"

        Tai mitenkäs...:

        "Ankara huuto naisista nousee,
        hiestä märkien seitojen;
        jotka on lapsia synnyttäneet
        tuskalla kaaresta lanteiden.

        Lapsetonkin nyrkkinsä nostaa,
        sanoo:”Nyt kylmyyttä anna jo!”
        Vaihdelystiä muutenkin riittää,
        keli on tarpeeton tuomio.

        Uima-allas on sänkynsä öisin,
        hukkuisi ilman renkaita,
        joita uumastaan pursuileepi,
        kellukkeina ne oivia.

        Kylmää, kylmää nyt meille anna,
        varjele helteiden hohkalta,
        talveen voit säästellä muutaman päivän,
        jos pakko on lämpöä tuhlailla."


      • äääääh
        'Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Eri vahvuisia loitsuja tässä. Jos nämä sanoo vaikka peräkkäin ja vaihtelevassa järjestyksessä, samalla taivalle katsellen, ja nyt on vielä täysikuukin (vaikuttaisiko se jotenkin johonkin?) niin hyvät on mahdollisuudet että ilmavirtauksiin vaikuttavat, sen verran varmasi purkautuu tunnetta yhteensä naisten suista.

        En kestä minäkään niitä hirviökelejä, mitä ennusteltu. Mikä keli se Suomessa oikein on joku 30-33? Eihän sellainen tänne kuulu. Eksynyt reitiltään koko keli. Menisi päiväntasaajalle.

        Mutta tästä nämä loitsut nyt alkaa. Tai jatkuu. Miten vain.

        "Ota lempo, tuulen poika,
        ota tuulia nurkista,
        käännä suunnat, väännä pyörteet,
        ota todesta hikoilijat!

        Kylmää, sadetta, rakeitakin
        anna; viimoja pohjolan,
        peitä taivas täyteen pilveen,
        ja mittariin pienennät lukeman!"

        Tai entäs....:

        "Kylmän puhuri, talven tuisku,
        palelu, väreily, pakkashuisku;
        tule, kiirehdi meille,
        ettemme hukan teille
        joudu jos sulamme tänne;
        oi kylmä, olet sä ystävämme!"

        Tai mitenkäs...:

        "Ankara huuto naisista nousee,
        hiestä märkien seitojen;
        jotka on lapsia synnyttäneet
        tuskalla kaaresta lanteiden.

        Lapsetonkin nyrkkinsä nostaa,
        sanoo:”Nyt kylmyyttä anna jo!”
        Vaihdelystiä muutenkin riittää,
        keli on tarpeeton tuomio.

        Uima-allas on sänkynsä öisin,
        hukkuisi ilman renkaita,
        joita uumastaan pursuileepi,
        kellukkeina ne oivia.

        Kylmää, kylmää nyt meille anna,
        varjele helteiden hohkalta,
        talveen voit säästellä muutaman päivän,
        jos pakko on lämpöä tuhlailla."

        Eikö tämä kauhea kesä millonkaan lopu, halutaan varmaan harventaa suomen kansaa tällä kauhealla ilmalla, ei tätä monikaan kestä kauaa, miksi just tänne suomeen tämä kauhea epäonni tuli, eli aivan väärin ennustettiinkin, kun koko skandinaviaan piti tulla kylmä kesä


      • Hellettä rakastava
        äääääh kirjoitti:

        Eikö tämä kauhea kesä millonkaan lopu, halutaan varmaan harventaa suomen kansaa tällä kauhealla ilmalla, ei tätä monikaan kestä kauaa, miksi just tänne suomeen tämä kauhea epäonni tuli, eli aivan väärin ennustettiinkin, kun koko skandinaviaan piti tulla kylmä kesä

        Kerrankin on saanut Suomessakin nauttia ihanasta kunnon kesästä! Ei tämän ihanampaa voi olla!
        Voi tulkaa ihanat helteet vielä takaisin!


    • Krissunen-62

      Voi itku, helle-piina vain jatkuu ja jatkuu. Tänään tänne tulossa 34 astetta taas kerran ja nyt on vielä kaakosta tullut Venäjän metsäpaloista hirveä savu ja ilmanlaatu muuttunut huonoksi. Yritin klo 8 mennä kävelylle, mutta tuli niin paha hengenahditus, että piti tulla sisälle ja laittaa kaikki ikkunat kiinni. Eikä minulla ole tietääkseni astmaa tms. Helle ja savu ovat kammottava yhdistelmä, pitävät ihmisen vankina sisällä. Olen 48-vuotias mutta tunnen oloni satavuotiaaksi. Masentaa ja väsyttää, ei jaksa yhtään mitään. Nyt piti tulla viileämpää vähäksi aikaa, mutta ennuste näyttää silti 25 astetta tänne ja alkuviikosta taas 29 asteen hellettä. Eikö tämä mene ikinä ohitse. Viileässä ilmassa on oma itsensä ja jaksaa tehdä ja lenkkeillä. Lämmönsietokyky on yksilöllinen ja minulla sitä ei tunnu olevan ollenkaan. Ahdistaa!!!!!!

      • Oulusta ollaan

        olo on kyllä,lämmintä ulkona 33astetta.Tuulee, mutta ei vilvoita yhtää.Toivottavasti ei kestä kovin kauan
        nämä helteet.Eläimetkään eivät jaksa muuta kuin läähättää.ONNEKSI SYKSY SAAPUU,IHANAA
        Huh, että on KUUMA.


    • Inhoan hellettä

      sitten oli netissä ( ihan luotettava, vaan en nyt jaksa sitä linkkiä etsiä) artikkeli helteen vaikutuksesta ihmiseen ja siinä väitettiin sen vaikuttavan samalla tavoin kuin vaihdevuodet, siis ihan sanatarkasti sanottiin noin. Eli voimakasta hikoilua, sydämen tykytyksiä, uupumusta ja paniikin omaista oloa kaikkiaan. Voi vain kuvitella millaista on kun on helle ja nuo vaihdevuosioireet yhtä aikaa.
      Mitenkähän kaikki me yleensä enää kestämme tämän? Ja entäs jos nämä kesät tulevat olemaan jatkossa tällaisia?

      • yksmumummo

        Meikällä muuten kävi juuri noin, että lopetin hormonikorvaushoidon kun kesäloma alkoi ja sitten painoivat päälle yhtä aikaa helle ja kamalat vaihdevuodet. Että silleen sitten on menty tämä heinäkuu ja loppua ei näy :(


      • Hellettä rakastava

        Mulla kai pitäis (?) olla vaihdevuodet (ikää 54v.) mutta nautin kyllä helteistä täysillä, mun puolesta sais jatkua koko kesän, en tiedä mitään ihanampaa...


      • tumppuc
        Hellettä rakastava kirjoitti:

        Mulla kai pitäis (?) olla vaihdevuodet (ikää 54v.) mutta nautin kyllä helteistä täysillä, mun puolesta sais jatkua koko kesän, en tiedä mitään ihanampaa...

        Et mene 100 asteiseen saunaan viikoksi istumaan,kun muka RAKASTAT HELLETTÄ.IHANAAAAAAA....
        Taidat olla yksin eläjä ja työtön,ei tarvi ketään passata eikä töissä huhkia.......niinkuin eräät..
        MITKÄ NE VAIHDEVUODET OVAT,KERROPPA.OLISIN HALUKAS TIETÄMÄÄN.


      • syöpis2004
        Hellettä rakastava kirjoitti:

        Mulla kai pitäis (?) olla vaihdevuodet (ikää 54v.) mutta nautin kyllä helteistä täysillä, mun puolesta sais jatkua koko kesän, en tiedä mitään ihanampaa...

        Ihmiset ovat YKSILÖITÄ, ei kaikille tulekaan vaihdevuosioireita. Kuten kaikille ei tule kuukautiskipujakaan. Minulla ei niitä ollut, valuin vaan kuin raanasta mutta en kärsinyt kivuista. En silti koe olleeni/olevani parempi tai huonompi nainen, yksilöllistä vaihtelua esiintyy kun on kyse yksilöistä. Olet onnekas, kun olet säästynyt vv-vaivoilta.

        Syöpähoidoistakin toiset selviävät vähemmillä oireilla kuin toiset. Siihen ei vaikuta ikä, kunto, koko...tai koko saattaa vaikuttaa siten, että tarvitsee suuremman annostuksen.Syövät, ihmisten elimistöt ja lääkitykset ne ovat erilaisia! Hassua, joskus tästäkin tulee riitaa syöpäpotilaidenkin kesken...

        Meidän nääntyneiden töissä hikoilleiden onneksi ilmat muuttuvat jolleivät syksyisiksi niin ainakin normaaleiksi Suomen kesäsäiksi. Tuo ihanan RAIKAS tuuli jo riittää elvyttämään, ihan kuin happi olisi helteillä kadonnut työpaikalta, kotoa ja ulkoakin.

        Ennenkaikkea pystyy nukkumaan öisin! Väsyneet nuutuneet puolitajuttomat ihmiset työpaikoilla - mikähän on työn tuottavuus? Me emme Suomessa ole tottuneet näihin lämpötiloihin ja todellakin toivoisin, ettei joka kesä tulisikaan näitä helleputkia.


      • lämminpareve
        Hellettä rakastava kirjoitti:

        Mulla kai pitäis (?) olla vaihdevuodet (ikää 54v.) mutta nautin kyllä helteistä täysillä, mun puolesta sais jatkua koko kesän, en tiedä mitään ihanampaa...

        Olen 55 ja v-vuosissa ollut kolmisen vuotta. Helteet eivät vaivojani pahenna, mutta kylmä pistää nivelet särkemään. Nautin siis helteistä myös täysillä. Eilinen päivä oli esimakua tulevasta kylmästä ajasta, kun oltiin DBTL:ssä ja paleltiin miehen kanssa muiden mukana. Oli tosi kova tuuli ja satoi välillä ja lämpö reilusti alle parinkympin. Oli huppari ja polvipit. farkut, mutta olis pitänyt olla vielä vahvemmin puettu, kun oltiin kaheksan tuntia ulkona aurajoen rannan tuntumassa. Kädetkin jopa paleli, että silleen..


      • niinkai
        lämminpareve kirjoitti:

        Olen 55 ja v-vuosissa ollut kolmisen vuotta. Helteet eivät vaivojani pahenna, mutta kylmä pistää nivelet särkemään. Nautin siis helteistä myös täysillä. Eilinen päivä oli esimakua tulevasta kylmästä ajasta, kun oltiin DBTL:ssä ja paleltiin miehen kanssa muiden mukana. Oli tosi kova tuuli ja satoi välillä ja lämpö reilusti alle parinkympin. Oli huppari ja polvipit. farkut, mutta olis pitänyt olla vielä vahvemmin puettu, kun oltiin kaheksan tuntia ulkona aurajoen rannan tuntumassa. Kädetkin jopa paleli, että silleen..

        kuulemma tulevat UUDESTAAN.


      • Hellettä rakastava
        tumppuc kirjoitti:

        Et mene 100 asteiseen saunaan viikoksi istumaan,kun muka RAKASTAT HELLETTÄ.IHANAAAAAAA....
        Taidat olla yksin eläjä ja työtön,ei tarvi ketään passata eikä töissä huhkia.......niinkuin eräät..
        MITKÄ NE VAIHDEVUODET OVAT,KERROPPA.OLISIN HALUKAS TIETÄMÄÄN.

        Kuule, ei se sauna ole ollenkaan sama asia kuin helle: auringon ihanien säteiden hyväily paljaalla iholla ja kevyt lämmin kesätuuli...
        Ja EN ole työtön yksineläjä, vaan ihan kokopäivätyössä käyvä kolmen lapsen äiti.
        Jaa mitä on vaihdevuodet, enpä taida oikein tietää kun ei mulla sellaisia vaivoja ole vielä ollut...


      • Aistillinenloikoja
        niinkai kirjoitti:

        kuulemma tulevat UUDESTAAN.

        jos tulevat uudestaan, nyt voisi paremmin ehtiä nauttimaankin niistä.
        Silliä, piimää, metvurstia ja kivennäisvettä vain naamaan, sekaan vähän salaattia ja muutama magnesiumtabletti silloin tällöin. Kyllä helteiden kanssa pärjää.
        Virhe on juoda aspartaamilitkuja, jotka ovat suorastaan myrkkyä elimistölle. Miten kävikään jenkkisolttujen, joiden cocacolat kuumuivat auringossa? Sairastuivat oudosti. Aspartaami pitäisi kieltää suomessakin sen sijaan että sitä tyrkytetään raskaana oleville ja lapsillekin!!!


      • luovuttanut ja vapaa
        Aistillinenloikoja kirjoitti:

        jos tulevat uudestaan, nyt voisi paremmin ehtiä nauttimaankin niistä.
        Silliä, piimää, metvurstia ja kivennäisvettä vain naamaan, sekaan vähän salaattia ja muutama magnesiumtabletti silloin tällöin. Kyllä helteiden kanssa pärjää.
        Virhe on juoda aspartaamilitkuja, jotka ovat suorastaan myrkkyä elimistölle. Miten kävikään jenkkisolttujen, joiden cocacolat kuumuivat auringossa? Sairastuivat oudosti. Aspartaami pitäisi kieltää suomessakin sen sijaan että sitä tyrkytetään raskaana oleville ja lapsillekin!!!

        vaikka tuleekin,ei haittaa kun yöt pysyy viileinä.Tärkeää on saada nukkua hyvin,muuten on olo todella kurja.
        Onneksi ei ole enää töhuolia,sillä ei edes työssä kuunnella tämän ikästä kun minä.Ei pidetä enää uskottavana?


      • Hellettä rakastava
        Aistillinenloikoja kirjoitti:

        jos tulevat uudestaan, nyt voisi paremmin ehtiä nauttimaankin niistä.
        Silliä, piimää, metvurstia ja kivennäisvettä vain naamaan, sekaan vähän salaattia ja muutama magnesiumtabletti silloin tällöin. Kyllä helteiden kanssa pärjää.
        Virhe on juoda aspartaamilitkuja, jotka ovat suorastaan myrkkyä elimistölle. Miten kävikään jenkkisolttujen, joiden cocacolat kuumuivat auringossa? Sairastuivat oudosti. Aspartaami pitäisi kieltää suomessakin sen sijaan että sitä tyrkytetään raskaana oleville ja lapsillekin!!!

        Täyttä asiaa, aistillinenloikoja!
        Ihan samaa mieltä sun kanssa!


      • eikolotlämmi
        luovuttanut ja vapaa kirjoitti:

        vaikka tuleekin,ei haittaa kun yöt pysyy viileinä.Tärkeää on saada nukkua hyvin,muuten on olo todella kurja.
        Onneksi ei ole enää töhuolia,sillä ei edes työssä kuunnella tämän ikästä kun minä.Ei pidetä enää uskottavana?

        On hyvä, että Suomeen tuli helteet, että saavat nyt kaikki hikoilla, muutkin kuin vv-läiset. Kirjoitit, ettei tämän ikäisiä enää uskota ja voisin lisätä siihen vielä, että nomaali ilmoina ollaan heti huutamassa meille, jos vähän hihoja kivertää, et onkos vaihdevuodet iskeneet. Toukokuussa, kun oli ekat lämpimät ja meikämanni laittoi töihin hihattoman t-paidan ja lämpöä oli sisällä 23, niin heti sain kuulla, "onks mummutauti iskenyt" On pirun hyvä, että ovat saaneet maistaa omaa lääkettään helteen muodossa:)


      • Ylös ojan pohjalta
        eikolotlämmi kirjoitti:

        On hyvä, että Suomeen tuli helteet, että saavat nyt kaikki hikoilla, muutkin kuin vv-läiset. Kirjoitit, ettei tämän ikäisiä enää uskota ja voisin lisätä siihen vielä, että nomaali ilmoina ollaan heti huutamassa meille, jos vähän hihoja kivertää, et onkos vaihdevuodet iskeneet. Toukokuussa, kun oli ekat lämpimät ja meikämanni laittoi töihin hihattoman t-paidan ja lämpöä oli sisällä 23, niin heti sain kuulla, "onks mummutauti iskenyt" On pirun hyvä, että ovat saaneet maistaa omaa lääkettään helteen muodossa:)

        maailma. Ei voi muuta kuin ihmetellä. Naisen arvoko on suoraan verrannollinen estrogeenin määrään ja potentiaaliseen lisääntymiskykyyn? Niin voisi päätellä mummutauti - huutelijoista. Tavallinen tallaaja on kait vielä apinan tasolla. Ovatko maailman tärkeimmillä paikoilla istuvat naiset seksistisiä nuoria pissiksiä, pyllyn pyörittäjiä, joilla ei muuta mahdu päähän kuin itse kenenkin estrogeenit tai vaihdevuodet? Viisaimmat, tärkeimmistä ja merkittävimmistä asioista päättävät ja niitä tutkivat naiset ovat todellakin vaihdevuosi-ikäisiä tai sitä vanhempia.
        Tämä tulkoon mainittua itse helle asian vierestä kun en malttanut olla sanomatta.
        Eläköön viisaus vihdoinkin, vaikka hikoilevia akkoja ollaankin! Eivät vietit enää vie minnekään tyhmyyksiin.


    • sumuinen

      ...helteet helpotti, muttatämä kosteus on vähintäänkin yhtä rasittavaa.
      Minulla ainakin hillitön päänsärky ja niskasärky silloin kun ilmankosteus on korkea.
      Onko kellään samaa ilmiötä?

      • How nice

        on todellakin pysynyt yli 70% lukemissa jo viikkokausia. Oli kuuma kosteus ja nyt on viileä kosteus. Pyykki on kuivunut ulkona viimeksi noin runsas viikko sitten. Olo on jonkin verran helpottanut kun öisin on viileämpää. Kuumat aallot tulevat vieläkin tiheään päivisinkin ja iho on jo aivan rikki; kaiken maailman pattia, näppyä, rakkulaa ja kutiavia luomia on noussut kuin sieniä sateella. Päänahka kutiaa niskasta ja on täynnä äkkiä ilmestyneitä rasvaluomia. Nivelet, mukaan lukien selkäranka ovat kankeat ja jäykät ja aratkin. Kuivuus on kuin korppupussissa. Alkaa rutikuivasta suusta, kurkusta, suolistosta (joka on jumissa) päätyen lähes paperiseen alapäähän. Kylläpäs on mukavaa.


      • Vakaa vanha nainen
        How nice kirjoitti:

        on todellakin pysynyt yli 70% lukemissa jo viikkokausia. Oli kuuma kosteus ja nyt on viileä kosteus. Pyykki on kuivunut ulkona viimeksi noin runsas viikko sitten. Olo on jonkin verran helpottanut kun öisin on viileämpää. Kuumat aallot tulevat vieläkin tiheään päivisinkin ja iho on jo aivan rikki; kaiken maailman pattia, näppyä, rakkulaa ja kutiavia luomia on noussut kuin sieniä sateella. Päänahka kutiaa niskasta ja on täynnä äkkiä ilmestyneitä rasvaluomia. Nivelet, mukaan lukien selkäranka ovat kankeat ja jäykät ja aratkin. Kuivuus on kuin korppupussissa. Alkaa rutikuivasta suusta, kurkusta, suolistosta (joka on jumissa) päätyen lähes paperiseen alapäähän. Kylläpäs on mukavaa.

        Ja olen täysin samoilla linjoilla. Paitsi että itse olen vetinen ja hikinen, enempi toimii maha kuin on toimimatta. Olen kaikin puolein uupunut, naatti, nääntynyt ja poikki tähän helteilyyn.

        Nyt vihdoin taitaa olla kylmää yötä tulossa, hallaakin jo jonnekin lupailtiin, hurraa! Tämä kesä on ollut kamalin vuosiin tai ikinä, en tällaisia helteitä halua jatkossa enkä koskaan näin pitkiksi aikaa kerrallaan, en Suomeen enkä kotiini. Olen koko kesän läähättänyt uupumuksen rajoilla, naama kohti tuuletinta, joka on pörrännyt täysillä. Siihen päälle vaihdevuodet, jotka on pahentuneet näiden helteiden takia. On ollut tykytystä sydämessä, suonenvetoa, no sitä hikoilua tietenkin ja vaikka mitä.

        Tule tule hyvä talvi, lopu lopu paha kesä.

        Heille jotka helteestä tykkäävät olen lämpöisen mielessäni toki suonut, mutta rajansa kaikella. Pitäisi sitä kesä olla kaikilla eikä vain ohkaisilla vähän hikoilevilla aurinkoa kestävillä ihmisillä. Pitäisi olla kansalaisoikeus odottaa sellaista kesää, joka täällä yleensä on ja saada se kanssa. Ei tällaista tappokuumuutta.


      • 9+§10
        How nice kirjoitti:

        on todellakin pysynyt yli 70% lukemissa jo viikkokausia. Oli kuuma kosteus ja nyt on viileä kosteus. Pyykki on kuivunut ulkona viimeksi noin runsas viikko sitten. Olo on jonkin verran helpottanut kun öisin on viileämpää. Kuumat aallot tulevat vieläkin tiheään päivisinkin ja iho on jo aivan rikki; kaiken maailman pattia, näppyä, rakkulaa ja kutiavia luomia on noussut kuin sieniä sateella. Päänahka kutiaa niskasta ja on täynnä äkkiä ilmestyneitä rasvaluomia. Nivelet, mukaan lukien selkäranka ovat kankeat ja jäykät ja aratkin. Kuivuus on kuin korppupussissa. Alkaa rutikuivasta suusta, kurkusta, suolistosta (joka on jumissa) päätyen lähes paperiseen alapäähän. Kylläpäs on mukavaa.

        Joka päivä ruokalusikallinen oliiviöljyä, kalanmaksaöljyä, myös vehnänalkioöljyä e-vitamiinipitoisena auttaa moniin muihinkin oireisiin. Light-tuotteet hittoon, silmiä viottavat aspartaamit ynnä muu. Aitoa kermaa, voita, rasvaista kalaa, kasviksia. Muutama viikko niin oireesi on muisto vain.

        Suuri osa vv-vaivoista on virheellisen ravinnon aikaansaamia.


      • Hiki seis
        Vakaa vanha nainen kirjoitti:

        Ja olen täysin samoilla linjoilla. Paitsi että itse olen vetinen ja hikinen, enempi toimii maha kuin on toimimatta. Olen kaikin puolein uupunut, naatti, nääntynyt ja poikki tähän helteilyyn.

        Nyt vihdoin taitaa olla kylmää yötä tulossa, hallaakin jo jonnekin lupailtiin, hurraa! Tämä kesä on ollut kamalin vuosiin tai ikinä, en tällaisia helteitä halua jatkossa enkä koskaan näin pitkiksi aikaa kerrallaan, en Suomeen enkä kotiini. Olen koko kesän läähättänyt uupumuksen rajoilla, naama kohti tuuletinta, joka on pörrännyt täysillä. Siihen päälle vaihdevuodet, jotka on pahentuneet näiden helteiden takia. On ollut tykytystä sydämessä, suonenvetoa, no sitä hikoilua tietenkin ja vaikka mitä.

        Tule tule hyvä talvi, lopu lopu paha kesä.

        Heille jotka helteestä tykkäävät olen lämpöisen mielessäni toki suonut, mutta rajansa kaikella. Pitäisi sitä kesä olla kaikilla eikä vain ohkaisilla vähän hikoilevilla aurinkoa kestävillä ihmisillä. Pitäisi olla kansalaisoikeus odottaa sellaista kesää, joka täällä yleensä on ja saada se kanssa. Ei tällaista tappokuumuutta.

        viiden aikoihin! Vetinen olotila huipentui kännykän oikosulkuun (kastui hiestä korvalla) ja kamalaan vesiripuliin. Kyllä on naatti olo ja töihin pitää lähteä.
        Ihanan vilpoisaa nyt. Koko kesä meni parempia säitä odotellessa ja huusholli on huonossa kunnossa kun mitään ei ole jaksanut tehdä viikkokausiin. Huh, mikä kamala kesä.


    • Anonyymi

      Minä myös vihaan hellettä, olen aina vihannut. En ymmärrä, miksi suomalaiset matkustavat vapaaehtoisesti Välimeren maihin tai muualle Etelä-Eurooppaan pariloitaviksi. Vakavan sydänsairauteni vuoksi odotan ensimmäisiä pakkasaamuja ja värikkäitä syyspäiviä. Eläköön syksy!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe