apua ja äkkiä !

iinappi:)

Mikä on vialla ! meillä on kotona 3kk vanha normaalikokoinen pk mäyräkoira uros. 4kk vanha ois 2viikon päästä. Poika painaa tällä hetkellä 6.1kg :o Syö kohtuullisesti eikä liian rasvasta ruokaa. Syö yhen kunnon ruuan päivässä ja sit 2-3 päivässä nappuloita piimää seassa tai veittä tai ilman mitään lisuketta. Ulkona käydään 10-15 kertaa päivässä sama sopiva lenkki valillä lähdetään pitemmällekkin kävelemään, että liikuntaa ihan kohtuudessa. Mutta silti koira tuntuu olevan ylipainoinen painaa siis 6.1kg, eikö se ole jo liikaa? Mitä pitäisi tehdä että painoa saa 1kg verran alas päin tai 2kg olisi jo hyvä. Kylkiluut tuntuu sillee että vähän joutuu etsimään mutta kyllä ne siltä tuntuu kun seisoo. Neuvoja ihan painaa mieltä että nyt jo noin paljon painaa.
Kiitos jo etu käteen vastauksista :)

6

1772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on...

      Koirastasi tulee raameiltaan juuri sen kokoinen kuin sen perimä sanelee. Siihen et voi vaikuttaa. Ellet sitten pidä sitä niin järjettömän aliravittuna, että mennään vakavan kehityshäiriön puolelle, mutta silloin ollaan myös jo eläinrääkkäyksen alueella.

      Jotkut mäyräkoirat yksinkertaisesti kasvavat isoiksi / ylisuuriksi. Aikuisen normaalikokoisen mäyräkoiran paino vaihtelee suurinpiirtein välillä 7 - 15 kg, joskin ääripäät ovat harvinaisempia. Keskipaino uroksilla lienee jossain kymmenen kilon korvilla (vaikka sen pitäisi olla alle 9 kg).

      Jos koirasi on lihava eli sillä on ylenmäärin rasvaa, niin vähennä hieman ruoka-annoksia. Muista kuitenkin, että kyseessä on vasta pentu, joka tarvitsee kehittyäkseen oikean ruokavalion.

      • Rhanna

        Älä ole huolissasi vielä tuossa vaiheessa. Kuten edellä kirjoitettiin, perimä sanelee koirasi koon. Itselläni on kohta 4v karkkariuros (normaalikokoinen), joka painaa sellaiset 11-12kg ja on isokokoinen, oli jo pentuna pentueen isoin. Koirani ei kuitenkaan ole lihava, vaan saanut isäkoiralta niin vahvat geenit että pikkupallerosta kasvoi kunnon ukkeli! Kannattaa kysellä kasvattajaltakin neuvoja tuon ruokinnan suhteen, esimerkiksi meillä piti vaihtaa penturuuasta aikuisten ruokaan aiemmin kuin kasvattaja alkujaan ohjeisti ja ihan kasvattajan neuvosta, jotta ei kasvaisi/lihoisi liikaa.


      • ruokaa vaihtamassa
        Rhanna kirjoitti:

        Älä ole huolissasi vielä tuossa vaiheessa. Kuten edellä kirjoitettiin, perimä sanelee koirasi koon. Itselläni on kohta 4v karkkariuros (normaalikokoinen), joka painaa sellaiset 11-12kg ja on isokokoinen, oli jo pentuna pentueen isoin. Koirani ei kuitenkaan ole lihava, vaan saanut isäkoiralta niin vahvat geenit että pikkupallerosta kasvoi kunnon ukkeli! Kannattaa kysellä kasvattajaltakin neuvoja tuon ruokinnan suhteen, esimerkiksi meillä piti vaihtaa penturuuasta aikuisten ruokaan aiemmin kuin kasvattaja alkujaan ohjeisti ja ihan kasvattajan neuvosta, jotta ei kasvaisi/lihoisi liikaa.

        Olimme yhteydessä kasvattajaan, laitoimme muutaman kuvan mukaan, ja hän neuvoi, että voipi vaihtaa joko isojen koirien penturuokaan tai sitten alkaa jo sekoittelemaan aikuisten raksuja sekaan. Voipihan olla, että kasvupiikki on nyt, mutta kuitenkin, vaihdamme ruokintaa ihan siksi, että koira on kuitenkin suht kookas, siis isompi kuin mäyris, mutta paljon pienempi kuin esim pk. collie aikuisena. Luista emme halua tinkiä, eli kunnon luita on aina kaluttavana. ja toisen koiran takia emme halua niiden antamista sen kummemmin rajoitta, kun ei se niitä ylenmäärin rouskikaan.

        Meidän pentumme siis nyt 4,5 kuukautta.


    • Nou hätä!

      Ei syytä huoleen. Meidän normikarkkariuros painoi 5kk:n ikäisenä yli kahdeksan kiloa. Ei ollut kuitenkaan lihava, eikä muutenkaan perso ruualle. Saattoi mennä päiväkin syömatttä, jos ei maistunut. Kaikki päivittelivät sen valtavaa kokoa. Nyt kahden vuoden iässä paino vaihtelee 9 1/2 -10kg:n välillä ja on hyvässä lihaskunnossa. Pennut vaan kasvavat eri tahtiin. Kavein normikarkkari painoi 4kk:n iässä jo kahdeksan kiloa ja nyt 5kk:n ikäisenä suurinpiirtein saman verran. Sen vanhemmat ovat kuitenkin suht pieniä eli senkin odotetaan pysyvän sallituissa mitoissa. Oletko nähnyt oman koirasi vanhempia? Niiden koonhan pitäisi näyttää jotain osviittaa minkä kokoiseksi aikuiseksi pentusi kasvaa.

    • iinappi:)

      Kiitos kaikille lohdutuksesta. Olen nähnyt pennun molemmat vanhemmat useempaa kertaa. Pennun äiti on aika iso, mutta isä taas pienempi, mutta ei näytä lihavilta. Ruoka määrä on edelleen sama ja nykyään ollaan aloitettu lenkkeilemään hieman pitempää lenkkiä kun poika on vaatinut pidemmälle lähtöä ja pitää lenkilystä. Villä olisi kiva kuulla muidenkin pentujen painoja :)

      • Aurinkoista kesää!

        Meillä on ihan samanikäinen pentu (3,5 kk vanha) lk mäyrisnarttu. Painaa tällä hetkellä n. 5,7 kg. Oli isokokoisin koko pentueesta (luovutusikäisenä), sisaruksilla oli lähes sama syntymäpaino ja jopa suurempi, mutta 8 viikkoisena tämä oli jo uroksiakin suurempi :)

        Tyttö omaa vahvan "pomo" -luonteen, joten on imenyt emänsä parasta tissiä (vahvimmat luonteet saavat parhaat nisät, heikommat joutuvat tyytymään huonompiin..) ja on kasvanut vahvaksi ja isoksi.

        Pentu on kova syömään, mutta on tietenkin pysytelty kasvattajan antamissa määrissä. Paino on mielestämme kehittynyt ihan hyvin, alussa tuli n. puoli kiloa viikossa lisää massaa, nyt ehkä tahti on vähän pienentynyt. Ei olla yhtään huolissaan painosta, ei ole yhtään lihava, pikemminkin lihaksikas.

        Teilläkin varmaan pieni pyöreys karisee sen myötä, kun lenkkien pituutta ja kestoa pääsee pikku hiljaa koiran kasvaessa lisäämään. En lähtisi pentua laihduttamaan, osa nyt vain on toisia isokokoisempia, eikä siinä ole mitään vikaa.

        Kaikkea hyvää sinulle ja pennullesi - makoisia sapuskoja ja nautinnollisia lenkkejä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27730
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17662
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      352
      9260
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6348
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4143
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3771
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      24
      1747
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1467
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1215
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1154
    Aihe