Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä rotu olisi sopiva?

eiolenimea

Hei!

Olemme avomieheni kanssa ajatelleet jo monta vuotta koiraa. Koira tulisi vasta sitten kun olemme saaneet lapsia ja olemme ajatelleet muuttaa maalle asumaan. Sanoin vain että koiraa pitää harkita ajoissa, niin siksi kyselen jo nyt :D
En vain ole varma, mikä rotu olisi sopivin meille.

Olemme harkinneet jo alaskanmalamuuttia, mutta se tarvitsee liikaa ajanvietettä ja urheilua mielestäni.
Akita on yksi suosikkini, ja koulutus ei olisi ongelma, koska hankalista uroksista on jo kokemusta ennenkin. Mutta olen miettinyt että miten akitat tulevat toimeen lasten kanssa ja mieheni on miettinyt metsästystä, niin sopiiko akita edelleen tuohon hommaan? Pillikoulutus olisi ajatuksena, kun metsässä kuuluu kauemmaksi kuin huudot.
Entäs sitten erilaiset paimenkoirat, kuten pyreneitten? Se olisi myös koulutettava hyvin.


Olemme harkinneet myös karjalankarhukoiraa. Se pärjäisi ainakin metsässä ja ulkona pakkasta. Koirasta tulisi siis ulkokoira, pihavahti maalle ja mahdollisesti metsästyskoira. Iso sen pitäisi olla (emme pidä pienistä syli"koirista") ja mieluiten pystykorva. Mitä mieltä olette rotuvalinnoista? :)

6

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      Bernhardilainen, pitkäkarvainen sellainen. Hyvin lapsi ystävällinen rotu ja helposti koulutettavissa.

      • eiolenimea

        Mutta meidän perheessä on ollut jo sen rotuinen uros ja lapsena tuli hoidettua naapurin koiraa päivittäin. Tahtoisin kokemusta muistakin roduista ja etenkin pystykorvista :)


    • muori vm. 1958

      SOPII POHJANPYSTYKORVA HYVIN :)

    • akkitta"

      Historiansa aikana sitä ollaan käytetty paljon metsästykseen, mutta nykyaikana lähinna perhekoirana lapsiystävällisyytensä vuoksi. Ja sopii ulko- ja vahtikoiraksi, mutta vaatii myös paljon liikuntaa. Pennusta asti se kumminkin tulee totuttaa samaakin sukupuolta oleviin koiriin, myös omalla reviirillään. Huolellinen ja järkevä jalostus on vuosi vuodelta parantanut akitan luonnetta rotuna, kuten tehnyt siitä sosiaalisemman ja yhteiskuntakelpoisemman.

      Mutta jos liikuntaa ja aktivointia viitsitte koiralle paljon tarjota (toisin kuin mainitsitte), niin vaihtoehtoina olisi myös grönlanninkoira, alaskanmalamuutti, samojedinkoira ja siperianhusky.

    • 33

      Älkää ottako akitaa pihanperänkoiraksi! I
      tselläni kyseisen rodun edustaja ja niin ovat ihmisrakkaita/-läheisiä itsenäisyydestään huolimatta ettei olisi sydäntä jättää ulos yksinään. Kaikista akitoista ei myöskään ole vahtikoiriksi, valtaosa ei hauku ollenkaan. Itse tiedän kaksi vieraita haukkuvaa akitaa ja toinen on omani, arkalainen.

      Ainakin yksi norjalainen akitakasvattaja käy metsällä koiriensa kanssa. En tiedä tarkemmin jalostaako nimenomaan metsästyskäyttöön. Kyllähän tuo omanikin kovasti linnuista ym. kiinnostuu tuolla pihalla, että saisi kouluttamalla varmasti metsälle.

      Ja vaikka se akita on rauhallisen luonteinen, kyllä se tarttee isona koirana päivittäin paljon lenkkiä eikä vain tarhassa makoilua ja sillon tällöin metsälle. Niin kuin kaikki koirat!

      Mutit, huskyt ja samojedi taas ovat rekikoiria ennemminkin. Ja tuo virikkeistäminen ja urheilu tulee kyllä paljon vastaan.

      Harkitkaa nyt vielä muita rotuja ja varsinkin tuota, että pihalla aiottaa koiran asuttaa..
      Akita on kyllä ihana rotu, ottaa yhden niin kohta on saatava toinen..

    • Sybille

      Chow chow voisi olla teille sopiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe