Sanokaa..

tietämätön kokki

voiko ns.aladoopia ,eli lihaa hyytelössä pakastaa ,veisin sitä tuliaiseksi ja säilyis paremmin,Kärsiikö koostumut ja voiko ylipäätään pakastaa? Kiitos ja hyvää kesää kaikille

9

3795

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laita pakkaseen vaan!

      • beessi

        sitä säilyvyyttä paranna kuitenkaan? Siis sulaneen tuotteen säilyvyyttä. Itse lähtisin tuliaisia katselemaan mieluummin vaikka laadukkaista lihasäilykkeistä, jos kerran tuliaisen lihaa pitää olla.

        Olen itse monesti kokenut saamani tuoretuliaiset tavallaan "rasittaviksi" ja joskus on kyllä hirvittänytkin niiden käyttäminen, varsinkin tyhjiöpakattujen, ja käyttämättäkin olen jättänyt.
        Aika kamalaa oli kerran saada tuliaiseksi iso perkaamaton kirjolohenlotko, kun tulijat olivat ajomatkansa varrella viihdyttäneet itseään jollain kirjolohien ongintapaikalla.

        Mikäli itse vien tuoreita elintarvikkeita johonkin - kuten kyllä usein teenkin - niin pakkaan ne hyvään kylmälaukkuun. Sitten riittävästi kylmävaraajia, sekaan myös sopivia pakasteita useimmiten ennalta sopien ja isäntäväen suunnitelmia kuunnellen. Aina mittari (oikeastaan kaksi, yksi päällimmäisenä ja yksi "suuririskisimmän" pakkauksen tuntumassa) joista näemme perillä, että tuotteita uskaltaa käyttää.


      • kk.-nainen
        beessi kirjoitti:

        sitä säilyvyyttä paranna kuitenkaan? Siis sulaneen tuotteen säilyvyyttä. Itse lähtisin tuliaisia katselemaan mieluummin vaikka laadukkaista lihasäilykkeistä, jos kerran tuliaisen lihaa pitää olla.

        Olen itse monesti kokenut saamani tuoretuliaiset tavallaan "rasittaviksi" ja joskus on kyllä hirvittänytkin niiden käyttäminen, varsinkin tyhjiöpakattujen, ja käyttämättäkin olen jättänyt.
        Aika kamalaa oli kerran saada tuliaiseksi iso perkaamaton kirjolohenlotko, kun tulijat olivat ajomatkansa varrella viihdyttäneet itseään jollain kirjolohien ongintapaikalla.

        Mikäli itse vien tuoreita elintarvikkeita johonkin - kuten kyllä usein teenkin - niin pakkaan ne hyvään kylmälaukkuun. Sitten riittävästi kylmävaraajia, sekaan myös sopivia pakasteita useimmiten ennalta sopien ja isäntäväen suunnitelmia kuunnellen. Aina mittari (oikeastaan kaksi, yksi päällimmäisenä ja yksi "suuririskisimmän" pakkauksen tuntumassa) joista näemme perillä, että tuotteita uskaltaa käyttää.

        Otan vastaan,mutta heitän roskikseen. Ainakin kalat ja kanat. On muutaman minuutin juttu,kun pilaantuvat,sanoi kurssin käynyt lihamies.


    • ,,,,
    • Pirre*

      mutta saattaa vetistyä siellä, tai sulatettaessa, - ainakin aikoinaan kun tein hirven- ja sianpäistä paljon sylttyjä eli näitä aladoopeja, ja jouduin pakastamaankin niitä, niin kyllä ne enempi oli lihakeittoaineksia sulamisen jälkeen..niitä ei kyllä tarvinnut hyydyttää liivakolla..kaupan sylttyjä en ole pakastanut.

      • beessi

        rasvan pois liian tarkkaan? Punsaa olen joskus pakastanut, kyllä se oli ihan kuosissaan sulaneenakin. Tosin silloinen mieheni väitti sen olleen kaikista parasta kun tusinan jallupommakin jälkeen yöllä kotiin tultua sitä äidin tekemää, verannalla jäähtymässä olevaa punsaa puolijäisenä hohmi naamaansa.


      • Pirre*
        beessi kirjoitti:

        rasvan pois liian tarkkaan? Punsaa olen joskus pakastanut, kyllä se oli ihan kuosissaan sulaneenakin. Tosin silloinen mieheni väitti sen olleen kaikista parasta kun tusinan jallupommakin jälkeen yöllä kotiin tultua sitä äidin tekemää, verannalla jäähtymässä olevaa punsaa puolijäisenä hohmi naamaansa.

        jospa se siitä syystä luirusikin.., tuota..sekö syltty on punsaa teillä? :)


      • beessi
        Pirre* kirjoitti:

        jospa se siitä syystä luirusikin.., tuota..sekö syltty on punsaa teillä? :)

        nykyään varsinkin. Sen harvan kerran kun sylttyä yleensä teen, eli joskus uusien perunoiden aikaan kylmäksi lihavaihtoehdoksi ja joskus joulun aikaan. En likikään joka vuosi.
        Enkä koskaan enää sianpäätä käytä, aikoinaan kun hankimme vuosittain sianpuolikkaan (joskus kokonaisenkin) niin piti ottaa pää myös. Eikä silloin vielä niin tiedetty, kuinka vaarallista sianrasva on :).
        Muistaakseni silloinkin kyllä poistin rasvaa niin paljon kuin suinkin tohdin, kun en itse ollut tottunut.
        Nykyään otan aika tarkkaan pois, (vähän toki on jätettävä maun takia) mutta mahdollisimman pienellä vesimäärällä onnistuu edelleen, en likikään aina viitsi liivatteen kanssa tuhrata, painoa saatan käyttää.

        Ei se meillä päin punsaa ole, lapsuudenkodissani puhuttiin aladoopista. Hyytelö-sanaa taas käytettiin jos oli tehty kalasta.
        Silloinen mieheni oli Kymenlaaksosta, häneltä opin sanan. Se kai tarkoittaa pelkästä possunpäästä tehtyä hyytelöä alunperin, mutta tykkään sanasta enemmän kuin esim. syltty sanasta ja käytän siksi joskus väärin.


    • kokeillut

      kerran kokeilin pakastaa ,en suosittele ja varsinkaan kenellekkään viemään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      113
      5233
    2. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      67
      5034
    3. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      90
      4104
    4. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      75
      3600
    5. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      60
      3188
    6. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2781
    7. Kerro kolme huonoa ja

      kolme hyvää asiaa kaivatustasi? Än yy tee nyt
      Ikävä
      15
      2287
    8. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      52
      1904
    9. Rakastatko mua

      Vielä?
      Ikävä
      39
      1764
    10. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      37
      1628
    Aihe