Mitä ötököitä ovat?

Ötököitä?

Nyt kun katselee lattian rajaa n. 30-sentin päästä, niin pieniä ötököitä vilistää seinien vierillä. Eritoten makuuhuoneessa, mutta olohuoneessakin muutamia. Ötökät ovat millin parin pituisia ja kapeita. Pienimmiät sellaisia että juuri silmällä havaitsee sen liikkuessä. Vilistävät aika kovaa kokoisikseen. Pyrkivät pakoon lattialistojen alle. Talo on rakennettu 2005. Laitoin raidia listojen juureen ja parinpäivän päästä näin heti pari liikkuvaa ötökkää. Oisko kyseessä mikä ötökkä? Ei kai pölypunkit näy paljaalla silmällä? Sokeritoukkia olen nähnyt toisissa taloissa, mutta ne erottaa jo kaukaa ja ovat heti puolensentin pituisia. Nämä ötökkäni liikkuvat myös valoisalla. Ötökät myös liiskautuvat helposti sormenpäällä hipastessa. Voisko olla sokeritoukkien poikasia??

Siivoan vain kerran kuussa, mikä on liian harvoin. Siksi seinien vieressä on aina pölyä.

Millä näistä pääsee eroon?

Ajatuksena on että työnnän pillillä raid superia listojen rakoihin ja kittaan kirkkaalla silikonilla olemattomat listojen raot umpeen. Samalla teen parinpäivän suursiivouksen ja pesen lattiat. Luuletteko että auttaa asiaan?

70

41111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Häröä hommaa

      Siivoa vähintään joka toinen viikko!

      Pölypunkkeja ei tosiaan paljain silmin erota ja sokeritoukat ovat huomattavasti isompia ja viihtyvät lähinnä kosteissa tiloissa ja näiden läheisyydessä, joten alivuokralaisenne ovat jotain aivan muuta.

      Vaikuttaisivat kovasti olevan jonkin sortin häröjä. Operaatiossa tunnista ja tuhoa on ensimmäisenä melkoisen tärkeää päästä jotenkin selville lajikkeesta, mutta koska kyseessä on pieniä monilukuisia, kenties mustia(?), otuksia niin ensimmäinen askel on tarkistaa kaikki kaapit jossa säilytätte kuivamuonia. Jauhot, sokerit, korput, riisit ja muut vastaavat josko otuksilla on pesäke jossakin kaapissa. Jos otuksia löytyy elintarvikkeista niin surutta vain kaikki kuivamuona pihalle. Uudet tuotteet heti kaupasta tuotua ilmatiiviisiin säilytysastioihin ja pitämällä asunto siistinä pitäisi otusten mukamas kadota jossain vaiheessa purtavan puutteessa. Imuroituasi listat ja muut kolot huolellisesti saattaa olla perusteltua poistaa pölypussi imurista, sulkea se asiaankuuluvalla tarrasulkimella ja kuljettaa pihalle.

      Toimintasuunnitelmanne ei vaikuta yhtään hassummalta, myrkyttämisen saattaa kuitenkin joutua toistamaan useasti. Kannattaa tutustua tuotteeseen nimeltä Bio Kill, väitetään vaikuttavan muutaman viikon ajan myrkytyksen jälkeen.

    • rxsancx

      Voisivat olla jäytiäisiä. Ne ovat harmittomia, mutta ilmentävät (hieman) koholla olevaa kosteutta. Jäytiäisiä on yleisesti uusissa taloissa muutamia vuosia kunnes rakenteet ovat kuivaneet.

    • Ötököitä?

      Huomasin että samoja ötököitä vilisee ikkunan aluspelleillä. Ja ikkunoita kun tulee pidettyä auki, niin ovat vasmasti päässeet sisälle sieltä. Pellit oli kovassa siitepölyssä. Näin samoja ötököitä myös muiden talojen ikkunanaluspelleillä. Nyt pesin pellit ja myrkytin ne.

      Siivosin kovasti ja nyt ötököitä ei näkynyt kuin muutama. Pakko alkaa imuroimaan kerran viikossa. Listojen raot pitää vielä kitata umpeen.

      Missään ruokatarvikkeissa ei näy olentoja ollenkaan. Keittiö lattioineen vaikuttaa hiljaiselta.

      Jäytiäisistä ei löydy oikein informaatiota? Ovatko n.millin pituisia pienimmillään ja nopeastiliikkuvia?
      Suurimmat ovat noin 3, alle 4-milliä pitkiä.

      • ötökät

        Meilläkin taitaa olla nuita jäytiäisiä. Ovat tosi pieniä ja niitä ei kyllä huomaa, jos ei katsomalla katso. Meillä on vain lattian rajassa. Jostain luin että uudessa omakotitalossa jäytiäisiä voi näkyä noin 0-4 vuoden ajan rakenteiden kuivuessa. Uusia jäytiäisiä voi toki tulla huonekalujen ja erityisesti homeisten polttopuiden mukana sisätiloihin. Kuivattaminen, lämmittäminen ja tuulettaminen ovat edelleen parhaat torjuntakeinot. Täältä löytyy tuo sama teksti http://www.meidantalo.fi/kysymys/jaytiaiset-riesana

        Asun vuokralla ja talo on viime vuonna rakennettu. Joten aika uusi on. Pitäisikö näin kesällä olla enemmän ovet auki niin tuulettuis paremmin? Mitenkö hän tuo lämmittäminen ja kuivattaminen toimii?


    • Kyllästynytko

      Hyppyhäntäisiä ovat ainakin meillä jalkalistoissa. Tulevat lienee ulkoa koska siellä niitä maassa vilisee miljoonittain. Olen koittanut torjua raidilla mutta ei tunnu tehoavan mitenkään. Ulos olen laittanut muurahaismyrkkyä mutta eivät ole moksiskaan. Imurointi listoissa auttaa hetkeksi. Olisiko kellään mitään konstia näiden sisä vieraiden poistamiseen . Talo on tehty 2003.

    • Minä_

      Meillä on myös samanlainen hyppyhäntäisongelma. Etenkin makuuhuoneessa inhottaa.. Lattialistoilla, lattialla ja välillä seinilläkin niitä löytyy aina jokunen. Tiedän, että ovat vaarattomia, mutta en vaan yhtään tykkää siitä, että sellaisia vilistää sisällä. Kylpyhuoneen lattia on toinen missä niitä aina välillä vilistää. Myrkytyksellä ei ole mitään virkaa.

      Meidän talo on rakennettu 2008. Alkuun oli jäytiäisiä, jotka ovat hyvin samantyyppisiä kun nämä hyppikset, mutta vaaleampia. Niitä näkyi lattialistojen lisäksi lehtipinoissa ja keittiön tasolla (yök!!). Ne hävisivät myrkyttämällä, mutta sitten tulivat nämä seuraavat vieraat..

    • kauhuhyppy

      sama ongelma täällä! ensin huomasin kylppärin lattialla muutamia hyppyhäntäisiä (tämä lajinimi selvisi minulle vasta tänään) silloin tällöin samoin olkkarin yhdessä nurkassa jalkalistojen liepeillä olen siivotessa kiinnittänyt huomiota pikkuruisiin öttiäisiin...oletin, että ulkoa/ikkunanraoista tulleet sisälle, asumme suht metässä ja sisällä näkee usein hämähäkkejäkin...no sitte googlettelin hieman ja selvisi, että hyppyhäntäiset on homeensyöjiä ja niiden ilmaantuminen saattaa viitata kosteusvaurioon tms. :O ja nyt kun aloin miettimään, niin kylppärissä kuleksii sellaisia koko ajan pari kolme...en tarkkaan muista milloin kiinnitin niihin huomiota, mutta on tästä kuukausia ainakin. eilen tein taskulampun kanssa "pikaratsian" ja kaikista kolmesta makkarista osui 1-2 mulkeroa heti ensimmäiseen valokeilaan...samoin pikkuvessasta bongasin...ja nythän tietty alkoi pelottaa, että onko esim. alapohjassa jotain kosteushäikkää sitten, kun olohuonekin aika "kaukana" vesiputkista/pisteistä...:/ pitääkö tässä ruveta tilailemaan mittausmiehiä paikalle vai mitä tehdä..kallista lystiä. meillä on siis ok talo , rak. -95...itse muutettiin n. vuosi sitten...

    • Minä_

      Kylpyhuoneessahan on aina vähän kosteaa siellä lattianrajassa. Kävin kosteusmittarin kanssa mittailemassa, ja lukemat oli ihan niinkuin pitikin. Tehokas pesu auttaa aina hetken, mutta sitten niitä alkaa taas näkymään. Saunan alimmalla jakkaralla välillä menee pari myös.

      Ulkoseinien listojen alta tuntuvat makkareissa tulevan sisään, ja esim. terassilla tai etuoven ympäristössä niitä näkyy tosi paljon, aina muutamia. Luonnossahan niitä on mullassa ihan miljoonia (komposteissa ovat tärkeimpiä hajoittajia), joten siihen nähden nuo sisään tulevat ovat ihan minimaalinen murto-osa. Mutta siltikin todella inhottaa nukkua makkarissa, missä niitä menee pitkin lattioita ja seiniä :(. Mitään keinoa en kyllä ole keksinyt millä pysyisivät pois. Välillä olen niin hullu, että kyttään paperinpalan kanssa listimässä niitä (ihan kun sillä olisi mitään vaikutusta!).

      Olen kuullut, että halkopinoissa nämä elelevät mielellään. Meillä ei kuitenkaan sellaista ole. Huonekasveissa ovat myös yleinen ongelma, ylikastelun seurauksena. Meillä ei kuitenkaan kasveissa ole ollut kuin kerran, pari vuotta sitten, ja kasvista hävisivät kokonaan myrkyttämällä.

      Lohduttavaa silti kuulla, että muillakin on samaa ongelmaa, tuntuu jotenkin normaalimmalta ilmiöltä silloin. Kertokaa kokemuksianne ja jos jollain on jotain hävityskonsteja tiedossa, niin olisi kiva kuulla!

    • lituttaa

      Myrkyt ei tunnu tehoavan hyppyhäntäisiin yhtään ovat immuuneja raidille. Meillä niitä jalkalistoissa vilistää ja menevät piiloon kun yrittää tappaa. Talo tehty 2003 ja ei kosteus vaurioita on tutkittu. Pitää vaan kuulemma sopeutua niihin ulkona niitä on monta miljoonaa varmaan sokkelin vieressä. Talvella on hiljaista.

    • kauhuhyppy

      Joo, itsekin kävin tsekkaa talon ulkopuolelta ja ainakin ikkunan laudoilla niitä näky olevan, et voihan se olla, että ihan ulkoa vaan ovat tulleet...Jos vetäis silikonilla tai jollain lattianrajat "umpeen" ja päälle listat..?:D inhottaa. saakelin hyppyhäntäset!

    • Minä_

      Talvella niitä näkyy meillä ihan satunnaisesti joskus jokunen. Nää pirulaiset on vielä sellaisia joita ei talvi(kaan) tapa! Tänä kesänä on ollut aika paljon. Eihän niistä tosiaan mitään vaaraa ole, mutta kyllä se vähän iljettää esim. mennä nukkumaan, kun siinä seinällä menee ötskyjä. Mä aina katsonkin paperinpala kädessä lähiseinät ennen nukkumaan menoa, ja tapan jos näkyy. Hullua, tiedän!

    • Voimatonko

      Ei niistä kannata välittää.
      Itsekin alussa vouhotin. Niitä vaan on ja sillä siisti.

    • ötökkäkammoinen

      Meilläkin hyppyhäntäisiä kodinhoitohuoneessa ja kylppärissä etenkin kylpyammeen alla. Näyttäisi että seinän ja lattian rajalta rikkoutuneen silikonin alta tulevat. Toivottavasti ei mihinkään kosteuteen viittaa. Talo vuodelta 2007.

      • Tätsy

        Meillä hypppyhäntäisten sisäänmarssi alkoi nyt toukokuussa. Talo rakennettu -99 ja nyt taas mitattiin ötökkäongelman jälkeen kosteudet, mitä talosta ei löydy. Hyppyhäntäiset on nyt tunnistettu oikeasti hyppyhäntäisiksi kaupungin terveystarkastajalla. Heti kesäkuun alussa kodin jalkalistat, kaappien alaosat ja ulkoa talon kivijalka myrkytettiin hyönteismyrkyttäjän toimesta. Myrkytyksellä ei valitettavasti ollut mitään merkitystä!

        Kaikki edellisissä viesteissä kuvattu kuulostaa tutulta eli ötököitä löytyy lattialistoilta ja niiden ympäriltä tapettiseiniltä ja lattialta. Ötökät ovat noin 2mm, mustia, karjalan piirakan mallisia ja tuntosarvet (muoto ja tuntosarvet näkyvät vain, jos katsoo suurennuslasilla). Ötökät tosiaan hyppäävät paetakseen muutaman sentin ja ne liiskaantuvat helposti esim. wc-paperilla kerätessä. Ötököitä meillä ei juuri löydy kosteiden tilojen laatoilta, mutta erityisesti niitä löytyy makkarin ulkoseinän puolelta sisälistoista ja olohuoneen ulkoseinän puolelta sisälistoista.

        Ällöttää ja stressaa koko asia. Itse kyttäilen niitä wc-paperi kädessä päivittäin, mutta aina niitä vaan tulee - myrkytyksestä huolimatta. Ulkona laattapihalla ja laattarapuilla niitä vilistää älyttömästi auringon paisteella.

        Meillä siivotaan - etenkin imuroidaan säännöllisesti, kosteudet on mitattu ja myrkytetty. Mikähän näihin pirulaisiin auttaisi? Näiden ötököiden ei pitäisi selvitä kuivissa tiloissa, mutta juuri kuivissa ja puhtaissa tiloissa niitä meillä on! Keittiöstä ja ruuista näitä ei löydy onneksi ollenkaan.

        Onko muilla ollut tätä ongelmaa tänä kesänä? Onko tiedossa toimivia apukeinoja?


      • hypyt vex
        Tätsy kirjoitti:

        Meillä hypppyhäntäisten sisäänmarssi alkoi nyt toukokuussa. Talo rakennettu -99 ja nyt taas mitattiin ötökkäongelman jälkeen kosteudet, mitä talosta ei löydy. Hyppyhäntäiset on nyt tunnistettu oikeasti hyppyhäntäisiksi kaupungin terveystarkastajalla. Heti kesäkuun alussa kodin jalkalistat, kaappien alaosat ja ulkoa talon kivijalka myrkytettiin hyönteismyrkyttäjän toimesta. Myrkytyksellä ei valitettavasti ollut mitään merkitystä!

        Kaikki edellisissä viesteissä kuvattu kuulostaa tutulta eli ötököitä löytyy lattialistoilta ja niiden ympäriltä tapettiseiniltä ja lattialta. Ötökät ovat noin 2mm, mustia, karjalan piirakan mallisia ja tuntosarvet (muoto ja tuntosarvet näkyvät vain, jos katsoo suurennuslasilla). Ötökät tosiaan hyppäävät paetakseen muutaman sentin ja ne liiskaantuvat helposti esim. wc-paperilla kerätessä. Ötököitä meillä ei juuri löydy kosteiden tilojen laatoilta, mutta erityisesti niitä löytyy makkarin ulkoseinän puolelta sisälistoista ja olohuoneen ulkoseinän puolelta sisälistoista.

        Ällöttää ja stressaa koko asia. Itse kyttäilen niitä wc-paperi kädessä päivittäin, mutta aina niitä vaan tulee - myrkytyksestä huolimatta. Ulkona laattapihalla ja laattarapuilla niitä vilistää älyttömästi auringon paisteella.

        Meillä siivotaan - etenkin imuroidaan säännöllisesti, kosteudet on mitattu ja myrkytetty. Mikähän näihin pirulaisiin auttaisi? Näiden ötököiden ei pitäisi selvitä kuivissa tiloissa, mutta juuri kuivissa ja puhtaissa tiloissa niitä meillä on! Keittiöstä ja ruuista näitä ei löydy onneksi ollenkaan.

        Onko muilla ollut tätä ongelmaa tänä kesänä? Onko tiedossa toimivia apukeinoja?

        Me ollaan nyt tästä toukokuusta taisteltu juurikin hyppyhäntäisten kanssa. Itse olen ongelman saanut sillä kohtuu kuriin että myrkyttäjä kävi 4 kertaa. 2x sisällä, 2x ulkona. Sokkelin reunuksia kiertää paksu muurahaismyrkkyjauhe kerros ja sisäpuolella kaikki ulkoseinien listojen ja pistorasioiden rakoset on tilkitty. Silyi heitä saapuu jokunen joka päivä, mutta myrkkysuohkaus tepsii heihin. Ärsyttäviä ovat.


      • Tätsy
        hypyt vex kirjoitti:

        Me ollaan nyt tästä toukokuusta taisteltu juurikin hyppyhäntäisten kanssa. Itse olen ongelman saanut sillä kohtuu kuriin että myrkyttäjä kävi 4 kertaa. 2x sisällä, 2x ulkona. Sokkelin reunuksia kiertää paksu muurahaismyrkkyjauhe kerros ja sisäpuolella kaikki ulkoseinien listojen ja pistorasioiden rakoset on tilkitty. Silyi heitä saapuu jokunen joka päivä, mutta myrkkysuohkaus tepsii heihin. Ärsyttäviä ovat.

        Onko teillä ollut hyppyhäntäisiä aiemmin? Meillä ei, mutta tänä kesänä niitä ollut koko ajan sisällä ja ulkona kaikki laatat ja esim. ikkunanlaudat täynnä iltaisin kun ei aurinko suoraan paista. Meillä käy huomenna myrkyttäjä uudestaan ulkona ja vedettiin silikonilla makkarin lattiarako listan alta umpeen. Pattereiden läpivientejä olen teippaillut, mutta silti niitä tulee sähköpatterin läpiviennistä ja pistorasioista. Kovasti kiinnostaisi hävisikö ötökkäongelma jollakin talvella vai tunkivatko kaikki sisään kun pakkaset alkoivat...


      • Anonyymi

        Yleensä kaikki oudot elukat tulee matkaluissa espanjan matkalla.

        Fuehirolaan


    • hypyt vex

      Toivottavasti niitä ei tunge ainakaan enempää sisään talven tullessa, kuin heitä jo nyt tulee. Lattialistat meillä on vedetty silarilla yltäpäältä. Mutta näitä tulee etenkin ulko-oven ja terassin oven tienoilta. mutta myös ulko seinien kulmauksista etenkin jos kulmaukset ovat yhtään "eläneet" auki. Myös ulkoseinien jotkut pistorasiat ovat heille ovi. joko itse pistokjeiden reiät tai sitten pistorasoiden läpiviennit. joitan tulee ikkunoiden listoista. Ihan hulluksi tässä tulee. Vaikkakin tiedän että ne ovat ihmiselle vaarattomia ja kuolevat sisällä...

      • Tätsy

        Olimme muutaman päivän reissussa ja näköjään tämä ötökkämarssi meillä vaan jatkuu myrkytyksistä ja rakojen tilkitsemisestä huolimatta. Eli ei ainakaan myrkytykset ole ötököitä vähentäneet. Hyppyhäntäisiä kuljeksii listojen lähettyvillä ja onpa noita kauempana lattioillakin. Kyllä on ärsyttävää kun useampi kerta päivässä listin niitä wc-paperilla tai imuroin pölyt pois. Ja tosiaan hulluksi näistä tulee, kun mikään ei tunnu tepsivän.


      • hypyt vex
        Tätsy kirjoitti:

        Olimme muutaman päivän reissussa ja näköjään tämä ötökkämarssi meillä vaan jatkuu myrkytyksistä ja rakojen tilkitsemisestä huolimatta. Eli ei ainakaan myrkytykset ole ötököitä vähentäneet. Hyppyhäntäisiä kuljeksii listojen lähettyvillä ja onpa noita kauempana lattioillakin. Kyllä on ärsyttävää kun useampi kerta päivässä listin niitä wc-paperilla tai imuroin pölyt pois. Ja tosiaan hulluksi näistä tulee, kun mikään ei tunnu tepsivän.

        Täällä sama. Kyllä niitä edelleen piisaa. Odotan pakkasia kuin kuuta nousevaa. Inhottaa jo kohta oma kotikin.


      • Tätsy
        hypyt vex kirjoitti:

        Täällä sama. Kyllä niitä edelleen piisaa. Odotan pakkasia kuin kuuta nousevaa. Inhottaa jo kohta oma kotikin.

        Vaikka nyt on ollut tosi kuivaa, niin hyppyhäntäiset vain lisääntyvät. Ihan järkkyä, jos ne eivät kuolekaan sisällä... Saa nähdä, mitä tapahtuu, kun kohta taas sateisia päiviä ja vielä kosteampaa. Ihmeesti ulkonakin kuhisevat kuivilla rapuilla, ikkunalaudoilla ja laatotuksilla. Ja niiden ei pitäisi selvitä ilman kosteita olosuhteita...

        Missäpäin Suomea "hypyt vex" asut? Meidän koti Itä-Suomessa ja talo on tiilitalo. Ihmettelen kyllä etteikö näitä ötököitä löydy muillakin kun ulkona iltaisin kuhisee. Ottaa kyllä pattiin tämä ötököiden keräily listoilta ja kyttäily. : (


    • Kötkä

      Ne ovat nihilistejä ja niistä pääsee eroon päivittäisellä tehoimuroinnilla.

    • hypyt vex

      Kötkällä on nihilistit sanonko missä... Me asutaan puutalossa keskisessä suomessa. Metsän keskellä, rehevällä kasvupaikalla. Kyl tää on niin outoa. Naapureillakaan heitä ei kuulema ole. Mutta kyllä mä kyttäilenkin tarkemmin. Tai on tietysti mutta pienenpiä määriä. Myrkyttäjäkin vaan pyöritteli päätään. Sanon vaan argh.

      • Tätsy

        En oikein jaksa minäkään uskoa, että tässä tehoimurointi auttaa, sillä sitähän tässä kyttäilyssä on mekin paljon tehty... Vai oliko Kötkä saanut vastaavan ongelman kuriin imuroinnilla. En tiedä olisiko seuraava konsti napalmi vai mikä...


      • Tätsy

        En jaksa minäkään uskoa, että tämä ongelma ratkeaisi tehoimuroinnilla. Sitäkin on täällä tänä kesänä kiitettävästi harrastettu. Vai oliko Kötkä vastaavanlaisen ongelman näin saanut ratkaistua? Ulkona kuhisee ja ulkona ei voi imuroida... En tiedä olisiko seuraava yritys napalmihyökkäys vai mikä...


      • hypyt vex
        Tätsy kirjoitti:

        En jaksa minäkään uskoa, että tämä ongelma ratkeaisi tehoimuroinnilla. Sitäkin on täällä tänä kesänä kiitettävästi harrastettu. Vai oliko Kötkä vastaavanlaisen ongelman näin saanut ratkaistua? Ulkona kuhisee ja ulkona ei voi imuroida... En tiedä olisiko seuraava yritys napalmihyökkäys vai mikä...

        Kilotolkulla merisuolaa sokkelinjuureen. Sokkeli ei tykkää, mutta ei tykkään häntäheikitkään.


      • Tätsy
        hypyt vex kirjoitti:

        Kilotolkulla merisuolaa sokkelinjuureen. Sokkeli ei tykkää, mutta ei tykkään häntäheikitkään.

        Ootko tosissasi että auttaa? Ostitko suolan siis ihan ruokakaupasta? Pippurit ja kanelit on käynyt mielessä, mutta ei suola. Toisaalta en ole enää mitään "syötäväksi kelpaavaa" halunnut heille kylvää.


    • Nurkkamake

      Meidänki talossa on jonkinsortin ötököitä en ole varma mitä on mutta makuuhuoneiden nurkissa kököttävät eikä myrkyttäminen auta kun on ikkuna auki kun on niin kuuma joten sieltä varmaa tulevat olisiko kenelläkään tietoa miten päästä eroon

    • Minä_

      Kirjoitin tähän ketjuun näköjään 2011. Sen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että eipä auta muu kuin koittaa unohtaa ja olla stressaamatta noista. Luulen, että niitä vain on tietyntyyppisessä maaperässä niin runsaasti, että pukkaavat sisään.

      Tuntuu, että olisin nyt huomannut niitä vähemmän, mutta johtuu ehkä siitä, että en enää kyttää. Kylppärissä nuo vähän harmittaa edelleen, kun osuu saunan jakkaralla tai lattiasaumoissa silmään.

      Kosteutta ei mittauksien mukaan pitäisi olla, joten mitään varsinaista syytä en ole keksinyt, mikä niitä houkuttelisi.

      • Tätsy

        Ei kuulosta "Minän" kirjoittama viesti kovin lupaavalta... eli kun on nyt elätelty toiveita että hyppikset häviäisivät talveen. En ole itse niitä enää myrkyttänyt kun ei ole meillä mihinkään tehonnut kuten ei listojen silikointikaan. Nyt imuroitu imurin putkella listoja päivittäin jopa kaksi kertaa ja ehkä se on pahinta hillinnyt, mutta työlästä.
        Auttoiko "Hypyt vex" se suolaus?
        Ulkona meillä edelleen ikkunalaudoilla, kaiteilla ja patiolla kalusteineen niitä kuljeksii paljon. Sisälläkin, kun lähtee katselemaan, niin aina listojen läheltä tai seiniltä löytyy useita.


    • hyppyhäntiksiä

      Meillä lähes joka huoneessa jalkalistoissa ja makkarin tapetissa kulkee 3-5 hyppyhäntäistä. Ei auta raidi. Meillä kävi myrkyttäjä joskus josta ei apua, ei auta muutahaismyrkky. Asumme ns metsän vieressä ja paljon lehtiä putoaa puista sykysisin. Olen luopunut toivosta. En kuitenkaan tykkää et tapetilla menee yhtäkään pääni lähellä. Siksi joka ilta teen tarkistuksen ja liiskaan ne paskiaiset. Nyt kesällä näkynyt enemmän.

      • Tätsy

        Hyppiksiäkö oli teillä sisällä myös talvella? Meillä tämä on eka kesä kun näihin sisällä törmään ja kokoajan elättelen toiveita että ötökät häviäisivät pakkasten tultua... Nyt on toukokuusta näitä jahdattu, liiskattu ja imuroitu ja jo kauan sitten on hermot näihin ötököihin menny.


    • eroon

      Meillä on makuuhuoneessa vanhassa vaatekaapissa ollut ihan pieniä, alle millin mittaisia ötököitä. Ne ei pure eikä muuta, mutta minua kutittaa ne vaatteissa. Muut perheessä ei edes huomaa niitä. Voiko ne olla myös niitä jäytiäisiä? Ne on niin pieniä, etten nää niiden päätä eikä häntää. Sellaisia vähän ruskehtavan harmaita. Se vaatekaappi on "antiikkia", anoppilasta saatu, ja sitä on säilytetty vintinpäällä enne meille tuloa.

      Miten niistä pääsee eroon?

      • öttis

        "Mukavaa" lukea, että muillakin juoksentelee ylimääräisiä asukkeja nurkissa. Tämä on eka kesä&syksy kun olen inhottaviin öttiäisiin törmännyt meillä. Asustetaan metsän vieressä, -07 valmistuneessa talossa Ikkunalaudoilla ja terassilla niitä patsastellut tsiljoona, sisällä ihan
        riittämiin. Naapureilla ei kuulemma ole. Hulluksi tulee. Kesällä helleaikaan pidettiin iltaisin koko asunnossa ristivetoa, että kämppä viilentyisi. Ei ihme että pääsivät sankoin joukoin sisälle. Mutta tulee niitä jostain muutenkin. Ollaan ihan perussiistiä väkeä, voisi sitä tietysti ahkeramminkin nurkkia imuroida. Tänään tein suurimuroinnin makuuhuoneeseen ja sain melkein hermoromahduksen. Tekisi mieli hävittää kaikki imurointia häiritsevät huonekalut/tavarat. Lattialla ollut kukkaruukku ei tule kyllä takaisin, sen alla niitä tuntui viihtyvän. Lastenhuoneetkin pursuaa tavaraa, ole siellä sitten joka päivä siivoilemassa :( Kyttään kanssa vessapaperi kädessä lattialistoja. Tai ei varsinaisesti tarvitse kuin kumartua lattian tasolle niin aina niihin törmää. Mies luottaa että häviävät kun talvi tulee ja ilmankosteus pienenee. Itseä hirvittää että nää ei hävii meiltä ikinä!


    • Tätsy

      Kuulostaa kovin tutulta! Nyt kun ulkona on viilentynyt ovat sisähyppikset vähentyneet, mutta olohuoneesta terassin oven ympäriltä niitä aina löytyy kun katselee. Eikä se imurointi niitä hävitä - on viikkokausia imuroitu putkenpäällä pahimmat listat päivittäi... Toivotaan, että pakkanen auttaa. Jotenkin kyllä uskon, että ensi kesänä on sitten sama tilanne...

      • öttis

        Oon miettinyt että miksi niitä änkee meille just tänä suvena? Onko olosuhteet ollut niin suotuisat pihalla vai lahoaako terassi tai koko talo... :( Vai onko ollut aiemminkin, mutta en ole vaan huomannut. Mutta aika varma oon, että olisin huomannut jos olisi näin sankoin joukoin vilissyt jotain nurkissa. No tuleepa ainakin siivottua useammin. On ainakin kämppä muuten siistimpi vaikkei niistä ötököistä sitten eroon pääsiskään... Ja pimeämmät päivät estää niiden huomaamisen. Huoh. Välillä koitan suhtautua niihin kuin banaanikärpäsiin tms mut ne kärpäsetkin hävii jossain kohdassa kun omppukausi on ohi. Toivotaan parasta!


      • viiksivallu

        Tutulta kuulostaa! Hermot meinasi mennä, kun ei alkuun tietänyt mitä ne ovat. Minä nimitin niitä Viiksi Valluiksi. Sähkölampun ja vessapaperin kanssa kyttäsin ja saalistin, suurennuslasi oli myös apuna, kun oli niin pieniäkin, että ei paljon paljaalla silmällä huomannut. Nyt ovat hävinneet, toivottavasti eivät tule jatkossa, kun mikään myrkky ei niihin tehoa.


    • Kiusallista

      Huh huh ! Onpa lohdullista luettavaa, ehkä siksi että, on näitä millinkäisiä toisillakin, joksi minä niitä kutsun. Taloni olen rakentanut -92 vuonna. Alkuun ei ollut mitään eikä ketään ylimääräisiä asukkeja. Sitten ilmestyi keittiön ikkunan edessä olevalle työpöydälle, lähelle ikkunaa, sormin niitä pyyhkeilin pois. Oletin ilman muuta että tulevat seinävilloista (valmiselementtitalo) , enkä moisesta ollut moksiskaan, niitä oli vain silloin tällöin. Mutta koskaan ennen en ole aiemmissa kodeissa moisia tavannut. No nyt niitä vilistää makkarin parketilla, pyyhkäsen varpailla ja sanon hyvää yötä. Siloin tällöin siellä täällä, uskon että ulkoo tulevat, kylmällä kuistilla jakkaran päällä. Tänään pyyhkäsin lattiat etikkavedellä, parketti ei tosin usein siitä tykkää. Seuraavaksi aion ostaa setripuuöljyä ja sivellä sillä kaikki lattialista vierukset, vie kuulemma hämähäkitkin pihalle. Katsotaan mitä tapahtuu....

    • Tätsy

      Eilen tarkisteltiin eri huoneiden listat ja eka kertaa toukokuun jälkeen ei löytynyt yhtään hyppistä! Jee! Toivotaan, että näin menee koko talvi. Viime yönä oli -10C pakkasta eli jospa tämä ötökkäralli rauhoittuu talveksi!

      • öttis

        Tossa tosiaan tuntui rauhottuvan tilanne kun oli tovi pakkasta. Sain jo hetkeksi hermolepoa, kun näkyi siellä täällä vain muutamia esim. tv-tason takana kaiken pölyn joukossa joka sinne jostain syystä kerääntyy ;) Mutta nyt oli pakko palata tähän ketjuun, kun törmäsin yhteen oikeen paksuun kaveriin keittiön tasolla, missä majaillut läjä papereita yms sälää aikas pitkään. Sit sumeni hetkeksi päästä ja olin ihan että en ala! Onneksi olitte kirjoitelleet tänne :) Tuo setripuuöljy vois olla hyvä. Mitään oikeita myrkkyjä en halua koittaa. Setripuupalikoita oon jo aiemmin viljellytkin vaatehuoneeseen. Oikein kunnon talvea odotellen, tsemppiä teille kaikille!


    • ötökät jäi

      Kovalla pakkasella ovet ja ikkunat auki pariksi päiväksi, meillä lähti, vaimo.

    • Lutteita

      Voi olla pahimmassa tapauksessa lutteita

    • johtokeskus

      Meillä Joensuussa jatkunut hyppyhäntäis ongelma usean vuoden kaikki myrkyt on kokeiltu ovat immuuneja. Imuri on paras lääke niille. Ulkona niitä on sokkelin vieressä miljoonia tulevat sieltä sisään. Ovat kyllä ilkeitä ............ minkäs teet talo tuleen niin lähtevät..........

    • Tättsy

      Tämä on nyt kolmas kesä kun hyppyhäntäisiä on sisällä seinustoilla/lattialistoilla/lattialla tai sitten niitä ei vaan aiemmin huomattu. Nyt niihin on jo niin tottunut, että en enää joka päivä niistä hysterisoi. Talveksi häviävät ja palaavat keväällä. Tänä ja viime kesänä ei ehkä sisällä niin paljon kuin ekana kesänä kun huomattiin ötökät. Myrkyttää ei kannata, sillä myrkky ei pure niihin vaan tapaa lähinnä niitä tuhoavat muut hyönteiset. Ulkona juuri kivijalan ympärillä oleva kivetys kuhisee niitä. Paljon niitä on myös ikkunalaudoilla ja jonkin verran tiiliseinässä. Sisällä listin niitä sormella tai imuroin. Joensuussa asutaan mekin!

      • Hyppisongelma

        Tätä keskustelua olen nyt itsekin ensimmäistä kertaa seurannut, kun törmäsin samaan ongelmaan. Muutin viime kesänä vasta valmistuneeseen kerrostaloon ja nyt viikko sitten rupesin ihmettelemään kyseistä ötökkäongelmaa. Ensin iski paniikki että kyseessä ovat sokeritoukat, mutta tarkemmin nettiä selailtuani huomasin tämän keskustelun ja kyseessä ovat tosiaan täälläkin nuo hyppyhäntäiset. Eikä noihin tunnu auttavan mikään vaan jostain ne oven ja ikkunoiden välistä sisään kömpivät, eniten viihtyvät makuuhuoneessa. Onko mitään toivoa, että nuo jossain vaiheessa lakkaisivat pyrkimästä sisään?


    • Lahoako

      Onko kukaan tarkistanut rakenteita näiden ötököiden takia? Eikö ne viihy kostean puun lähellä?

    • Tättsy

      Meillä aloitettiin ötökkäjahti kosteustarkastuksella, silloin 2 vuotta sitten, sillä luin että hyppikset pystyvät elämää vain kosteassa ja viihtyvät kosteissa tiloissa (viemäreiden, suihkutilojen läheisyys). Ei pitäisi olla mitään kosteusongelmaa ja mittauksia mm. listojen alta otettiin juuri sieltä, missä ötököitä eniten. Ja meillä ei hyppiksiä edes ole eniten kosteissa tiloissa vaan juuri päinvastoin eli makkarin ulkoseinän listat ja olohuoneen terassinoven vieressä. Ja ötökkä on käytetty teveystarkastajalla tunnitettavana eli ovat oikeasti hyppyhäntäisiä. Ulkoa selvästi kesällä tulevat mm. lattialistojen alta sekä pistorasioista ja pattereiden sähköjohtojen läpivienneistä. Meillä ei ole sisäkasveja, joissa multaa - tästä aina ekaksi kysytään, sillä kyseessä on mullassa asuva hajottaja. Myrkyt ei tepsi ja talven pakkasten tultua katoavat. Tosiaan eka kesänä olin ihan hysteerinen ötököistä, mutta nyt lähes siedättynyt...

      • Hyppisongelma

        Saman olen huomannut itsekin, että eniten noita näkyy juuri makuuhuoneen ulkoseinän listojen vieressä sekä parvekeoven läheisyydessä. Nyt kun olin muutaman päivän poissa kotoa nii löytyi paljon noita kuolleena makuuhuoneen lattialta eli eivät ilmeisesti elä sisätiloissa. Mutta tosiaan myrkky ei noihin näytä tepsivän.


    • Ötökkökammoinennainen

      Mulla on ollu näitä sisällä eteisessä ehkä 3 kpl. Aikaisemmin näin kaks muutamia viikkoja sitten ja tapoin ne. Vihaan ötököitä mutta en ajatellut sen enempää. Tänä aamuna lähdin töihin ja huomasin eteisen lattialaatalla yhden ja sain hysteerisen kohtauksen. Luulin eka sokeritoukaksi tai sen poikaseksi. Töistä tullessa tyhjensin muutamat kaupat etikoista ja raideista. Siivousoperaatio. Koko talon imuroin yms. Myrkytin. Kämppä on aina ollut puhdas. Sitten menin ulos portaille ja huomasin, että sielä niitä samoja paskapäitä vilisti enemmänkin. Ikkunalaudoilla ja laattaterassilla. Niihin ku tyyräs pullon tai kaks raidia niin huomasin, että hyppelevät kummallisesti. Googlettelin lisää ja päädyin näihin hyppyheikkeihin. Ei sokeritoukat tuollain ulkona asustele. Mitähän tälle tekis. Ällöttää niin, että silmät tippuu päästä. Varmaan kenkien mukana tulleet ne muutamat kolme sisään. En nähny niitä missään muualla sisällä kun syynäsin tarkasti joka kolon.

    • Tättsy

      Jos ovat hyppyhäntäisiä, niin turhaan myrkyttelet! Ulkona tosiaan talon kivijalan ympäristössä ja ikkunalaudoilla, jos niitä on, niin tulevat helposti sisään ikkunoiden, patterien, pistorasioiden läpivienneistä... Itse menetin hermoni ja imuroin ötökät pari kesää sitten aamuin illoin listojen päältä ja niiden lähettyviltä. Nyt kolmas kesä kun ötököitä on (tai huomaan) ja enpä jaksa enää vauhkota. Nyt niitä ollut onneksi vähemmän ja häviävät talven tullen kun huoneita lämmitetään ja kosteusprosentti sisällä laskee ja ulkona kylmenee!

    • Apuaötököihin

      Auttakaa nyt joku.. listojen vierellä makkarissa ja muuallakin parketilla vilistää 1mm mittaisia ihonvärisiä elukoita, mitä nämä voisi olla? Kuolee helposti vaan liiskaamalla, on nopeita ja menee takasin listojen alle.. Ahdistavaa.

      • Tättsy

        Pomppaavatko jos kynnellä tökkäät? Jos pomppaavat lienevät hyppyhäntäisiä.


    • jjhggfdddfghjkljhgfdfgh

      upup.
      eivät pomppaa..

    • ASDF4356555554ASdfg
    • Porno-Jalmari

      Lienevät termiittejä, pian on talo syöty.

    • pietuero

      kerron sulle kaiken....

    • munsydänmenijo
      • KansalainenGane

        Luin juuri että ainakin sokeritoukista päääsee eroon kaatamalla vedenkeittimillesen kuumaa vettä suihkun lattiakaivoon joka päivä viikon ajan.
        Ne tulevat lattiakaivosta vesilukosta huolimatta ja myös pesukoneen lattiakaivoon kannattaa sama toimenpide tehdä - toimii ajan myötä kun ei tuu lisää viemäristä.


      • saatannn

        Naapurin vanha akka tänkin on juorunnut vai?


      • sataann
        KansalainenGane kirjoitti:

        Luin juuri että ainakin sokeritoukista päääsee eroon kaatamalla vedenkeittimillesen kuumaa vettä suihkun lattiakaivoon joka päivä viikon ajan.
        Ne tulevat lattiakaivosta vesilukosta huolimatta ja myös pesukoneen lattiakaivoon kannattaa sama toimenpide tehdä - toimii ajan myötä kun ei tuu lisää viemäristä.

        Voi voi niinkuin ei tiedettäs


    • moninniikultturisuus
    • myrkkyä

      Sokeritoukkia.

      Kaupasta löytyy myrkky jossa lukee: Muurahaiset ja sokeritoukat yms.
      Mutta sitä pitää laittaa lattialistojen alle, vaikka jollain pienellä pensselillä. Nämä siimahännät kun menevät sinne piiloon.
      Kylpyhuoneen viemäriin joka on syytä ensin pestä.
      Vessapönttö tulee sulkea, kun etsivät vettä. Katoavat n. 3-6kk päästä kun jaksaa myrkyttää huolellisesti.

    • PasmatSekaisin

      Onko olemassa jotain lemmikkieläintä joka söisi noita, koira, kissa, marsu, kani tai rotta tms.?

    • Porno-Jalmari

      Taitavatkin olla satiaisia, missäs sitä ollaan oltu?

    • poprock99
    • UskallatkoSanoa

      Onnea!! Sulla on luteita! Mikä on osoite ettet vaan myy jollekkin toiselle sitä lude pesää?

    • herrapelastaaköyhät
    • Anonyymi

      Onko kukaan päässyt hyppyhäntäisistä eroon ?

    • Anonyymi

      Rfe

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8564
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe