VINKKEJÄ LAPSIPERHEEN AUTOLOMALLE

perheloma saksassa

Olemme lähdössä reissuun vko 30 kokoonpanolla 2 aikuista ja kolme lasta (14v,3 ja 1,5v).
Laivamatkat varattu Helsinki-Rostock Rostock-Helsinki. Aikaa Saksassa eloon ja oloon viikon verran. Otamme auton mukaan.
Hyviä käyntikohteita lapsiperheille? Edullisia majoituksia?
Valmista reittiehdotelmaa?

Kaikki info otettaan kiitollisena vastaan!

7

1730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fisufisu
      • Vieraanavieraallamaa

        Majoituksissa kannattaa isolla porukalla katsoa vaikka pieniä gasthauseja maaseudulta. Kaupungit ovat joka paikassa samanlaisia ja on pysäköintiongelmaa, saasterajoituksia yms. Mutta maalla on leppoisaa ja gasthausit/bed & breakfast paikat on edullisia, vaikka ottaisitte isommille lapsille oman huoneen.

        http://www.booking.com/


    • peppiini

      mentiin omien lasten kanssa hangosta saksaan... matka laivalla oli ihan järkyttävä. aikaa tuosta on viitisen vuotta. ollaan totuttu noihin tku-tukholma risteilijöihin, ja odoteltiin vähän samaa tosin pienemmässä mittakaavassa. laivalla piti esitteen mukaan olla pelihuone, kauppa, leikkihuone, lautapelejä lainattavaksi ja saunaosasto uima-altaineen.

      totuus laivalla oli karu. kauppa oli pieni kioski, jossa on pari pussia sitä ja tota. okei. pelihuone oli "out of order", lappu luukulla. lautapelejä oli max 5, saksankielisene ohjeineen ja nappulat hukassa. leikkihuoneessa värityskyniä ja paperia, mutta terät kulutettu täysin eikä terotinta laivassa. leikkihuone muuten oli, pieni kyllä. siis todella pieni. sitten kysyttiin sitä saunaosastoa.. vastaus oli että se on vain ammattikuljettajille. esitteessähän sanottiin kuinka kivaa sinne on mennä koko perheen voimin pulahtamaan ja kuvat siitä. no, sinne emme päässeet.

      kaiken huippu oli se, että kaupat olivat auki hetken kerrallaan. siis myös snack-kioski, josta sai ostaa leipää yms. mikäli se aukioleva tunti meni ohi, niin siinä se sitten. ruokaa sai sen lisäksi ravintolasta, joka oli myös auki vain tiettyinä aikoina. siis jos ne ajat meni ohi, niin mitään et saanut.

      se reissu oli jotain aivan järkyttävää... ei mitään tekemistä.

      laiva oli saksan päässä niin paljon myöhässä, että hotellimme vastaanotto oli suljettu ja siellä oli aika pitkä show että pääsimme sisälle.

      takaisin tullessa varmistimme että pääsemme syömään, ihan siis neuvonnasta että mihin aikaan se ruoka on. tullessa kun se oli mennyt ohi. sanottiin aika ja menimme ravintolaan. kas kummaa se olikin menossa kiinni. neuvonnasta oli sanottu väärä aika, ja selityksenä kun työntekijällä on "vähän huono suomi". taas siis jäi syömättä. (juu, toki pauhattiin emmekä siinä olleet ainoita...mutta ei auttanut).

      niih.. sitten laivaan piti päästä rostockissa klo 21. odotimme siellä jo klo 20. siis autolla. kello meni, meni, meni... kello tuli puolen yön... laiva oli siinä vieressä, mutta auton purkaminen kesti. lapsilla väsymys, nälkä ja lopulta pissahätäkin. kello yksi menin , taas, kysymään koska sinne oikein pääsee ja selitin että lasten pitäisi nukkumaankin päästä... minä ja lapset (2 ja 5v), pääsimme sitten terminaalin kautta laivaan, mies jäi pihalle odottamaan että pääsee joskus auton kanssa sisälle. meidänhän oli ollut tarkoitus mennä laivan seisovaan illallispöytään syömään. onneksi jo osasimme varautua siihen, ettei laivalla mikään pelitä niin kassista löytyi banaania ja keksejä.

      se oli varsin näpsäkkä autoloma saksan laivalla. laitoin yhtiöön palautetta joka kohdasta ja saimme puolet rahoista takaisin.

      toivotaan todella että parannusta saksan linjoille on tapahtunut. :)

      mukavaa reissua!

      • saksanmies0101

      • ISO-V
        saksanmies0101 kirjoitti:

        Itekki tuli käytyä tuolla saksassa, kirjoitin siitä lyhyt kirjoitelman jos jotain kiinnostaa
        http://www.bukisa.com/articles/311746_information

        Bukisa kayttaja taas rahaa keraamassa. Itsekin kirjoitin juuri matkustamisesta http://mattiviikate.newsvine.com/
        Mutta mita tuohon hommaan noin muuten tulee, niin kaikki tarpeellinen kannattaa muistaa tuolla porukalla ottaa matkalle mukaan, ettei autosta sitten puutu jotain pienta, mutta sitakin tarkeampaa.


    • Matti Viikate

      Tarkeinta on pitaa riittavan paljon taukoja ja huolehtia nestetasapainosta. Pois autosta aina vahaksi aikaa jaloittelemaan niin lapsetkin pysyvat rauhallisempina. http:///mattiviikate.newsvine.com/

    • allinna

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1425
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      94
      994
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      840
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      750
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe