Aikuinen koira kakkaa sisälle

Namimum

Yritetäämpä vielä epätoivoisesti tännekkin foorumille pistää viestiä.. :/


Juttu on niin, että meidän 4½ papillon tyttö on noin 4 kuukauden ajan tehnyt kakat sisälle matolle, sillä aikaa kun on oltu pois, esim. nukkumassa, töissä, kaupassa... Joskus pari kertaa viikossa, joinain viikoina joka päivä. Tämä tekee etenkin äitini hulluksi. Tuntuu, että kaikkea on kokeiltu. Ell tyhjensi anaalirauhaset 2 kk sitten, ei mitään vaikutusta. Muuta terveydellistä syytä ei huomannut. Pari kertaa koira on kakannut matolle nyt kesän aikana kun on oltu kotona ja ovikin on ollut auki. Tässä ei tosiaankaan ole kyse siitä, että ulkoiluttamisväli olisi liian pitkä, äitini käy toisinaan kesken työpäivänkin käyttämässä koiraa pihalla, ei tosin yleensä koskaan tee tarpeitaan silloin, vaan vasta kun kotoa on lähdetty pois.

En ymmärrä tätä, koira on aina ollut täysin sisäsiisti ja kuuliainen. Kakkakin on rakenteeltaan täysin normaalia, eikä sitä esiinny erityisen tiheään tai liian harvoin. Kakkaaminen ei vaikuttaisi aiheuttavan kipua. Voiko tämä olla koira pään sisäinen ongelma? Muutoksia on tullut sen verran että koiran koirakaveri muutti pois keväällä, mutta ne nyt eivät oikein koskaan ollut edes "kavereita", joten vaikea uskoa että kyse on ikävöinnistä.. Lisäksi asuivat yhdessä vain 4 kuukautta (väliaikaiskoti).

Koira on ennen ollut erittäin sopeutuvainen tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta nykyään kakkaa aina vieraaseen paikkaan heti kun on päästy sisälle. Uskomatonta mutta totta. En enää asu äitini luona, mutta hänellä tuntuu olevan hermot aika lopussa jatkuvan mattopyykin takia. Toruminenkin on jo lopetettu tuloksettomana (silloin kun kakkaa ihmisten läsnäollessa)... Muukin käytös on muuttunut, koira nimittäin seuraa äitiäni herkeämättä koko ajan ja jokapaikkaan ja tuntuu masentuvan yksinolosta täysin, vaikka ennen on tullut loistavasti toimeen itsekseen esim. pihalla touhuten tai päivät yksin kotona.

En tiedä yhtään mitä tehdä :emt: Tuntuu niin uskomattomalta että 4 vuotta täysin sisäsiisti koira on muuttanut käytöstään näin.

59

27078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :) :)

      Ensimmäisen, jos kaikkii vain matoille, poistakaa ne. Kokeeksi. Huolehtikaan muusta liikunnasta. Voipi olla jotain protestikakkojakin, kokeilemalla se selviää. Oliskohan koira "läheisriippuvainen", siihen voi saada apua vaikkapa feromonipannasta. Suomessa on myös koirien käytösongelmiin perehtyneitä eläinlääkäreitä, me saimme sellaiselta avun muussa tilanteessa, ainakin on monta kuukautta mennyt nyt hyvin. Kun muut eläinlääkärit vaan tarjosivat ei oota. Ongelma ei ollut omani käytöksessä tosin, mutta ko. lääkäri tiesi heti, mistä puhun, ja nyt on omani saanut olla rauhassa. Täällä ei kai saa mainostaa, mutta koitappas googletella. Voin myöskin antaa yhteystiedot privaatimmin, jos saan sähköpostiosoitteen, johon laittaa. Ko. lääkäri pitää vastaanottoa vain harvoin, mutta pitkä ajomatka kyllä kannatti ainakin meidän tapauksessamme. Muitakin tietääkseni on Suomessa, mutta häntä minulle kehuttiin parhaaksi :)

    • paskan siivooja

      Meillä on nyt kohta vuoden täyttävä koira alkanut satunnaisesti paskomaan sisälle. Eilenkin olin sen jo käyttänyt muutama tunti aiemmin pihalla ja se teki paskat sinne, mutta silti koira pättää vääntää paskat sisälle. En tajua, eikä edes ollut löysällä vatsa tai mitään. Ja tänä aamuna heräsin paskan hajuun puoli yhdeksän, koira oli edellisenä iltana käynyt pihalla vasta puolen yön jälkeen. Ihan hemmetin ärsyttävää.

      • cottonmix

        joo,täällä sama homma,pienestä asti tehny ulos ei ikinä sisälle ja nyt on alkanu!!!!todella hermoja raastavaa!!!!en tiedä mitä pitäs tehhä,


      • Anonyymi

        no joh jojh


      • Anonyymi

        Pihalle....viekää ehtoolla koirat, jos kerran muuten terveitä ,niin pitkälle lenkille ja aamulla aikaisin myös kunnon lenkki. Jos vähän rauhoittuisi tuo kakka sotku kun koira on veto poissa liikunnasta,sillai terveesti. Itselle ja koiralle tuo tepsi,on vaan lähdettävä kunnon treeni lenkille,ei auta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no joh jojh

        no jooooo aahaa a


    • voisi olla

      Papillon kärsii todennäköisesti eroahdistuksesta. Googleta tällä termillä, niin löydät diagnoosiin sopivia oireita. Hoitona käytetään yleisesti koiran eriasteista huomioimattomuutta.

      Eroahdistus voi tulla koiralle esim. niin että se saa jostain syystä (ohimenevästi tai pysyvästi) ylenpalttisesti huomiota, esim. elämäntilannesyistä. Tyyliin js koira kävelee koko ajan perässä, sitä huomioidaan. Tai jos se vinkuu, sitä huomioidaan jne. Hellitään ja juostaan perässä ja aina rapsutetaan, kun tulee luokse. Olisikohan jotain kotona kuitenkin hoitokoiran lähdettyä tai aikana muuttunut? Koiran paikka laumassa jäänyt epäselväksi tämän jälkeen? Toisilla koirilla riittää se että jostain syystä laumanjohtajuus ei ole selkeää, koira stressaantuu tästä.

      Homma korjaantuu, kun ihminen saadaan hetkellisesti "mielenkiinnottomaksi" koiran silmissä. Ollaan ns. perushuomioimattomia, osoitetaan oma laumanjohtajuus.

      • MINELAN

        Onko olemassa asiaa, kuin se, että sinua ei huomioida, Sinuta ei noteerata lainkaan, juuri silloin kun eniten kaipaat sitä huomiota.´
        Tuolla tyylillä menettää koirasi luottamuksen ja seuraukset voivat olla ikäviä.


      • Anonyymi

        Samaa eroahdistusta epäilen minäkin syyksi.


    • Sisäsiistiksi

      Meillä toimi yökakkimisen apuna se että koira laitettiin kiinni tai laitettiin häkkiin yöksi, eikä ole kakannut sen jälkeen yöllä sisälle :) Toki piti sitten herätä tavallista aikaisemmin viemään koira pihalle, kun ei ollut tottunut olemaan kakkimatta yöllä. Tämä yleensä toimii koska koira ei halua kakkia siinä paikassa missä se syö tai lepää.

      Muista että naru tai häkki ei saa olla liian iso, mutta ei liian pienikään, ja jos päädyitte naruun, pitäkää huolta että koira ei voi hirttäytyä siihen(esim. pitää koiraa liian lyhyessä 20 cm narussa joka on sidottu sängyn päätytolppaan ja koira päättää hypätä sängyltä alas) tai muutenkaan teloa itseään.

      Koska koira sitten on ollut kiinni sillä on energiaa joten reippaalle lenkille tai/ja leikille ennen ja jälkeen kiinnioloajan.
      Muistakaa sitten kohtuus kaikessa ja että oppimista ei tapahdu yhdessä yössä

      • Koirankakka

        Jos koira paskoo sisälle ,sillä on paskahätä.Yksinkertaista mutta totta.


      • Anonyymi
        Koirankakka kirjoitti:

        Jos koira paskoo sisälle ,sillä on paskahätä.Yksinkertaista mutta totta.

        Eli teillä paskotaan siihen paikkaan missä sattuu hätä iskemään, ohhoh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli teillä paskotaan siihen paikkaan missä sattuu hätä iskemään, ohhoh.

        Minä itse ainakin paskon sisälle


    • tuttua!

      Meidän papillonikin kakkii joskus sisälle, mutta pitkään aikaan niin ei ole kyllä päässyt käymään. Meidän tapauksellamme siihen on ollut kaksi syytä. Ensinnäkin, perhoskoirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja jos on ollut laiska illalla, eikä ole jaksanut lähteä kunnon lenkille, on saunassa odottanut ihana yllätys, kun on aamulla mennyt pesulle.
      Toiseksi, niin kuin aiemmin on jo mainittu, perhoskoirat ovat erittäin huomionhakuisia ja joskus on protestina käyty taas saunaan kakkimassa.
      Onneksi sentään meillä on päästänyt saunaan eikä matoille!

    • rtgvre

      Stressiä. Kipuja. Masennusta. Sopimaton ruokavalio. (Ei ihminenkään syö läpi elämänsä samaa ruokaa ja samoja määriä, eineenvaihdunta muuttuu vuosien myötä.) Liikunnan ja aktivoinnin ylimäärä tai puute.



      Ei koira tee mitään protestikakkoja, käyttä'kää nyt vähän päätänne, joku vielä uskoo kaiken lukemansa.

      • ..............

        Koirat muuten tekevät juuri jostakin huomionhaustakin kakkoja sisälle. Oma narttuni teki sitä kantavana ollessaan, ja poikkeuksetta silloin, kun tiesi minun olevan lähdössä kouluun (eli siis, että olisin pois kauemmin). Aina samaan paikkaan, ja samanlaisella ilmeellä. Se siis teki sen nähteni, vaikka kuinka olisi juuri oltu minkälaisella lenkillä. Ihan kuin olisi oikein säästellyt. Paikka oli sellainen, että se oli pakko siivota heti, joskus se heti edellisten siivoamisten jälkeen kävi tekemässä uuden. Ihan vain siksi, että olin lähdössä. Koko kantamisajan koira oli muutoinkin hyvin erilainen kuin ns normaalissa elämässä. Varsinaisia kipuja sillä ei ollut eikä mitään. Yhdistin sen jotenkin jonkinasteiseen stressiin, ehkä eroahdistuksen tapaiseen.

        Siivosin kiltisti, en antanut siitä mitään muuta huomiota. Varsinaisesti en kouluttanut, taikka yritin lähteä reppuselässä muulloinkin ym, mutta jostain koira aina tiesi, että huijaus oli kyseessä. Meillä siis se teki sen minun nähteni, ja ajoitti juuri lähdönhetkeen, elikkäs siihen "viime tippaan". Ja pennutuksen jälkeen se ei enää ikinä moista temppuilua tehnyt. Mieltää n se kyllä osasi osoittaa muulloinkin, mitä erilaisimmin tavoin.


      • Anonyymi

        Aamen!!! Käsittämätöntä, miten ihmiset inhimillistävät eläimiä. Koiralla ei ole kykyä kostonhimoon eikä se tee mitään ilkeyttään. Kaikelle löytyy syy. Sisälle kakkiminen voi johtua terveydellisistä syistä tai olla eroahdistuksen oire ja silloin tulee hakeutua eläinlääkäriin tai kouluttajalle. Tällaisesta ei koskaan saa rangaista (eikä muutenkaan), se pahentaa koiran ahdistusta entisestään! Ratkaisu on koulutus positiivisella vahvistamisella sekä omistajan ja koiran luottamussuhteen parantaminen. Ottakaa hyvät ihmiset koiran ajattelumaailman perusasioista selvää ennenkuin lemmikin hankitte.


    • Turhautunut

      Hei,
      Meillä on 7 kk ikäinen valkoinen paimenkoira narttu. Ongelmana on sisälle pissaaminen ja kakkaaminen. Koiran kanssa ollaan vuorokauden ympäriinsä
      yhdessä. Pitkät ulkoilulenkit. Silti miten sattuu tulee pissat ja kakat vuorotellen sisälle
      vaikka oltaisiin juuri oltu ulkona. Miten ihmettä tuon vekaran saisi tavoille näiltä osin.
      Ollut ilmeisen villinä tarhauksessa ennen uuteen kotiin tuloa.

    • kahvi on 2:nen

      Oi miten kivaa. Minä aina mielelläni aamukuselle lähdettyäni astun kakkaan valokatkaisijaa etsiessäni. Jos aamukahvi herättää niin vakuutan että pökäleen päälle astuminen aamuisin herättää monin verroin tehokkaammin.

    • kakkanaama12

      huomion hakemista, mun seropi teki sitä myös, ei ollu mitää sairautta eikä mitää. ku se teki pissat tai kakat sisää ni toruin sanoin vaan ei! ja tungin sen nenän siihen kakkaan tai pissaan. ja tehos täydellisesti. se oli huomion hakemista ja mielen osoitusta, koska tämä tapahtui ku koira jätettii yksin, voi olla eroahdistunkin... tiä sitä, mutta tunge se naama siihen si kyllä oppii

    • Herkko

      Mistähän se muuten muuten johtuu, että tuo ongelmatapaa olla juuri usein pienten koirien ongelma ja harvemmin isoilla koirilla sellaista ilmenee,vaikka joskus tietysti kyllä niilläkin myös..

      • Lopetetaanko

        Heh, heh, meidän vanhus, 15 vuotias nöffi, ei todellakaan ole pieni koira ja läjät ovat kuin vasikalla. Koiruli aloitti eroahdistustouhut runsas vuosi sitten. Se lienee vanhuuden höperyyttä myös. On uskomattoman stressaavaa siivota kolmetkin isot läjät vuorokaudessa milloin mistäkin. Koira on muuten vielä ikäisekseen suhteellisen hyvässä kunnossa, ruoka maistuu ja lenkkeilläkin jaksaa vielä. Aikaisemmin se ei koskaan ulostanut sisälle, pentunakin oppi nopeasti käymään ulkona. Nyt voi käydä aamulenkillä ja tulee sisälle paskomaan, yleensä kun syömme aamiaista. Joskus tuntuu, että kaveri nauttii kun syöksymme kesken kahvin juonnin pöydästä hakemaan muovipusseja, pesuainetta ja talouspaperia, yökkäilemisestä puhumattakaan.
        Saa nähdä kauanko tätä enää jaksaa.


    • yökkökö

      Meillä 5v uros Mittelspitzi, viime keväänä aloitti matoille pissailun ei nosta jalkaa vaan kyykistyy pissalle. Saattaa tehdä näin suoraan ulkoa tullessa. Nyt olin joululomalla 3vk ja kun lähdin taas töihin niin koira alkoikin kakata yöllä matoille. Olen ollut kolme yötä töissä ja joka aamu on kakat löytynyt matolta/matoilta....koira ei ole yksin kotona, on viety illalla lenkille ja aamulla.
      kakkaa joko yöllä tai sitten niin että mies on käyttänyt ulkona ja lähtee töihin ja minä kun tulen kotiin niin......iloinen ylläri odottaa :(
      Eroahdistustako?? ja millä siitä pääsisi eroon??

    • käytös.kukka

      minulla jos koira alkaisi paskoa sisälle, niin "nappi ottaan" :)

    • Tympääntynyt niin

      Meillä myös rotikka on paskonut sisälle oikeastaan koko elämänsä. Osaa olla tekemättä ja esim. keväällä ja syksyllä olin koulussa ja koira ei tehnyt mitään vaikka aamulla jo 7 käytin ja tulin kotiin 4 aikaan. Leikattiin, kun oli niin paha seksihulluus :D ja elin jo toivossa, että tähänkö se loppuu..Mutta nyt on aloittanut uudelleen. Tekee välillä, vaikka kävisit lenkillä tai et. Jos vaikka olit juuri pissattanut ja kakkattanut ennen lähtöä niin silti saattoi olla.. Yksikään muu mun koira ei ole ollut noin hankala ja koskaan eivät sisälle tehneet kuin pentuaikana, vaikka yksi kärsi jopa eroahdistuksesta.
      En tiedä, johtuuko siitä että pentu tuli meille vasta 15viikkoisena ja oli päivät tarhassa kasvattajillaan eli ns. varsinaista ulos juoksuttamista ei tapahtunut. Välillä kyllä alkaa olla niin rasittavaa, koska ne pissit ja paskat kun ei ole mitään ihan pikkuisia kasoja...

      Ei oikein viiti vieraillekaan sanoa jos itse ollut päivän poissa, että tulkaa vaan heti kun jostain pääsen ja koira ollut yksin kotona..Tätä lemua nytkin täällä tuulettelen ja pesuainepullot käsissä...Arhg!!

      • edellinen

        Ja niin..koiralla ikää reilusti yli 4v...


    • jpejpe

      Koiran sisälle kakkaaminen/pissaaminen sisälle ei johdu mistään kostosta. Koiran aivot eivät pysty noin vaativiin ajatuksiin.

      • touholiini

        Nyt olet väärässä. Kyllä yltävät koiran aivot mitä erilainpiin asioihin. Taidat itse olla sen verran yksinkertainen, kun et kykene lukemaan koiraa ja sen aikeita,koirasi vetää pisteet itselleen,


    • paskaa parvekkeella

      Olen hoitanut tätä asiaa kesällä jättämällä parvekkeen oven auki ja viskaamalla sinne sen maton, johon koirat yleensä kakkaa. Tänään naapuri kyllä ihmetteli hajua. Onko koiranpaskat parvekkeella häädön peruste vai voinko olla huolettomin mielin? Itseäni haju ei paljon haittaa enkä oleskele parvekkeella.

      Voijukra, on tämä semmosta hulinaa näitten koirien kanssa mutta ihanaa silti!

      • sellasta se

        Näppärsänä rakennat puusta kehikon, jonkapohjalle laitat muovin ja siihen muovin päälle hiekkaa, koira voi siinä käydä asioillaan, ja keräilet sieltä sitten. :)


      • touholiini

        Et voi ajatella vaan itseäsi, asuit sitten kerrostalossa, rivitalossa etkä omakotitalossakaan, Tässä yhtiössä missä asun. sinut olisi taloyhtiö heittänyt jo aikoja sitten pihalle,


      • touholiini

        No taatusti on häädön paikka, Meidän taloyhtiössä ei saa ruokkia edes lintuja tai oravia.
        Koposen pappa aina tarkastaa, onko pomon auto parkkipaikalla ja ellei ole niiin pähkinät lentävät pitkin pihaa, ja on niillä oravilla nimetkin Ulla, PULLA jne,


    • saaar

      Minulla myös todella ärsyttävä ongelma! Aikuinen koirani (Kääpiöpinseri) on alkanut paskomaan sisälle kun muutettiin omakotitaloon. Aijemmin asuimme kerrostalossa ja siellä pystyi pidättelemmään vaikka kuinka kauan eikä tehnyt ikinä tarpeitaan sisälle. Mutta nyt.. hohhoijaaa vaikka saa pihalla olla vapaana todella paljon. Tietää kyllä tehneensä väärin.. Mitä ihmettä teen?

    • 17 + 7

      Olen saamassa häädön koirankakan takia, että sillee. Älkää antako koirienne kakata sisälle kerrostalossa älkääkä ainakaan rappuun! Häätö tulee kuun vaihteessa eikä uutta kämppää mistään tiedosa.

      • Anonyymi

        Häätö edessä vai, korjaa ne koiran paskat käytävästä. Vie se ripeälle pitkälle lenkille 2 kertaa päivässä....loppuu tuo pelleily.


    • elukatUlos

      Jos on niin hullu, että ottaa elukan kotiinsa, niin voit syödä ne paskat.

    • pissatmenikatostaläpi

      Kaikki rodut eivät opi koskaan sisäsiisteiksi, se on rotuominaisuus. Paha kyllä tämä ominaisuus koskee yleensä juuri näitä isokokoisia, alkukantaisia rotuja. Läjien koko ja haju on sitä luokkaa, että jo yhdet kakat kerrostalossa kesähelteellä saavat koko talon haisemaan.

      • dilleköOot

        HÖPÖHÖPÖ! Täällä meillä taas hieno mistään tietämätön trolli selittelee. Hanki elämä!


      • meillsujunuaina

        Mulla ollu koiria 80 kiloisesta 5 kiloisiin.Kaikki olleet sisäsiistejä ikänsä, jo pentuajan 4kk iästä saakka.On se omistajistakin kiinni.
        Meillä iso talo, 210neliötä,suuri oma piha ja metsää ja koira kyllä ulos pääsee,Kesäl on ovet auki,ja melkein aina joku kotona ulos viemässä.Kannattaa varata aikaa koiralle, jos sellasen ottaa.En ymmärrä ihmisiä joilla koirat ei siisteiksi opi,en usko et vika koirissakaan.


    • minelan

      Minulla ei ole mitään kelvollista neuvoa tuohon ongelmaasi Saako koirasi tarpeeksi liikuntaa. Jo sinun tapasi kirjotjoittaa
      koirastasi on epäoikeudenmukainen ja ilkeä

    • spanielinhoitaja

      Täällä on cockerspanielin kanssa sama ongelma. Tekee tarpeensa sisälle, kun muut vielä nukkuvat. On tosi iso omakotitalo, joku väitti että johtuisi siitä kenties. Että koira tavallaan tajuaa tehdä tarpeensa vain toiseen huoneeseen. Sekin liikkuu paljon, on ulkona paljon yms. Mutta toi läheisriippuvuus, mitä muutamat mainitsivat voi pitää paikkaansa. Tuota vanhempieni koiraa hyysätään kokoajan. Se on melkein kauppareissuillakin "kainalossa mukana". Sillä on säännölliset ruokinta-ajatkin..

      • Vihapaavi

        Ai oikein SÄÄNNÖLLISET RUOKINTA-AJAT?! Ei meilläpäin moisesta hulluudesta olla kuultukaan. Kaiken näkösiä lellittelykeinoja ne ihmiset keksiikin.


      • Anonyymi
        Vihapaavi kirjoitti:

        Ai oikein SÄÄNNÖLLISET RUOKINTA-AJAT?! Ei meilläpäin moisesta hulluudesta olla kuultukaan. Kaiken näkösiä lellittelykeinoja ne ihmiset keksiikin.

        Hmm...Onhan sinullakin ruoka-ajat.Ja ole tarkkana sillä yleensä koira kakkii viimeistään 1/2 h ruokailustaan.Ja jos sinulla on huonot jalat, niin hankki paskakaukalo ja siihen sanomalehtiä niin koira oppii siihen myös kissankin tavoille,ellet laiskuuttasi jaksa kaikkia paikkoja siivota.Kunhan muistat siivota sen heti tarpeiden siihen ilmaannutua.


    • Selkokielellä

      Sanottuna, koira on vaan ehdollistunut tekemään tarpeensa sisälle. Jos koiraa kielletään ja torutaan kun tekee tarpeensa sisälle ei koira uskalla sen jälkeen tehdä tarpeitaan ulos ihmisen seurassa ja näin on ongelma valmis. Trendikkäästä eroahdistuksesta ei siis ole kyse.

    • Tosikoirafanitar

      Ihme nipottajia ja lyhytpinnaisia hermoilijoita ootte. Ette oo oikeita koiraihmisii. Oikeita koiraihmisii ei Pikku eikä isommatkaan lähät ja hajut haittaa, jos kerta on ottanu koiran nii pitää vaa tottua. Vaan kouranvihaajat jaksaa hermostuu jistai koiran kakoista.

    • Foschiili

      Ketju täynnä höpöpuhetta ja uskomuksia. Koiria inhimillistetään aika rankasti. Moni koiranomistaja ei tajua että koira VIESTII ulosteillaan. Arka/alistuva koira ei sitä tee, sen sijaan itsetietoinen dominoiva yksilö pusaa läjänsä just sinne mihin haluaa. Sisälle tarpeensa tekevä koira joko on dominoiva suhteessa omistajaansa tai sitten epävarma asemastaan . Oli ketjussa joku joka ymmärsi asioita, tällaisen ongelmakoiran käytöksen syynä on usein hemmottelu ja ylenpalttinen huomio. Jos perhe elää koiran ehdoilla, se ilman muuta toimii kuin johtajan tuleekin. Merkkaa reviirinsä eritteillään, tiedoksi vaan ihmispalveluskunnalle. Mulla on elämäni aikana ollut monenrotuisia, eikä yksikään ole sisälle ruvennut tekemään pentuajan jälkeen. Se suorite varataan siis vain laumanjohtajalle, joka olen minä. Käytän sisä-wc:tä ihmisten tapaan.
      Mutta jos haluatte uskoa noihin kukkahattu-hömpötyksiin niin ihan mun puolesta vapaasti saatte kantaa rahanne turhiin tutkimuksiin ja luututa jätöksiä lattioiltanne, se on teidän valintanne.

    • Uskokaaajo

      Koiran sisäsiisteysongelmissa on ongelma 95 % varmuudella omistajassa/ ohjaajassa. Koiran sisäsiistiksi opettaminen ei vaadi mitään muuta kuin lämpimän vuodenajan pennun, muutaman viikon kesäloman ja jatkuvan (puoliunettoman) hyppäämisen pennun mukaan sen ensimmäisinä päivinä/ viikkoina. Parikymmentä koiraa on tullut jo sisäsiisteytettyä ja kaikki kouluttamani ovat älynneet jujun 1-3 viikossa ja 1-2 kuukauden sisään on saatu jotakuinkin sisäsiisti koira. Toki pentujen suhteen niitä ihme vahinkoja tapahtuu aina puolen vuoden ikään asti. Jossain mitassa voi käyttää myös pentuhäkkiä siisteyden opettamiseen (ts. pentukoirakaan ei mielellään pasko omaan pesäänsä).

      Pahimmat virheet sisäsiisteyden suhteen ovat kehumiset ja namihössäämiset. Koiraa kehutaan vain ja ainoastaan palveluksista ja käskystä tehdyistä asioista.... Luonnolliset tekemiset eli syöminen, juominen, paskominen, hengittäminen, jne. pitää jättää hössäämisen ulkopuolelle.

      • maukkaperusjätkä78482

        koira olisi sytä lopettaa


    • minelan

      Onko siitä kauan kun muutit kotoasi eri paikkaan missä koira asustaa.
      Voihan olla, että koira ikävöi sinua ja siksi kakkaa sisälle.

      • huomauttaisinettä

        Rouva on hyvä ja huomioi että aloitus on jo 7v vanha. Joskus voisi ne päivämäärät tarkistaa.


      • minelan
        huomauttaisinettä kirjoitti:

        Rouva on hyvä ja huomioi että aloitus on jo 7v vanha. Joskus voisi ne päivämäärät tarkistaa.

        En minä osaa. Olen katsos merkonomi, minulla on vetyperoksidilla valkaistut hiukset ja äänestän oikeistoa.


      • Joopasjooko
        minelan kirjoitti:

        En minä osaa. Olen katsos merkonomi, minulla on vetyperoksidilla valkaistut hiukset ja äänestän oikeistoa.

        Paremminkin olet ihan vaan paikallinen kylähullu.


    • minelan

      Tåltå palstalta saa usein lukea eri pulmatilanteisiin keinoksi annettu koiriin kohdistettu huomioimattomuus, joka mielestäni on loukkaava ja huono neuvo koiran opetuksessa, Sama pätee ihmisiinkin. Jos koiraa ei huomioida hyvässä ja pahassa, niin varmasti ongelmia syntyy.

    • Anonyymi

      Meillä sekarotunen koira(jackussel,chihu,tiibetinspaniel)
      Täyttää lokakuussa 2v.
      Välillä menee hyvin,tarpeet tulee ulos,useimmiten sisälle vaikka juuri ollut ulkona,paskoo matolle,pöydän alle
      Hermot loppu,meillä perheessä myös kaksi kissaa 18v.ja 2vuotias,voiko olla mielenosoitusta kissoista,saa kyllä huomiota
      Onko jollain antaa vinkkiä millä loppuis,epätoivoinen
      Muualla ei tee jos ainut eläin

    • Anonyymi

      Koira ei osoita mieltä, muuten se näyttäs kieltä, viekää lenkille usein ja älkää ottako koiraa, jos hermot menee. Eikä odoteta et sukulaiset tai naapurit on valmiina hoitamaan. Hoitakaa itse koiranne!

    • Anonyymi

      Tuo on varsin yleinen vaiva koirilla. Nuorenpia koiria ei ole opetettu paskomaan koirapuistoon ja vanhemmille koirille ei ole nuorenpana pentuna opetettu paskomaan koirapuistoon. Paskotann siis sinne tänne, ovelle, sisälle asuntoon jos vielä vuokra-asunto aina parempi, omaan rappuun, jalkakäytäville että vanhukset liukastuvat koiranpaskakasaan ja murtavat lonkkansa. Lisäksi ihan minne sattuu voi koiraa paskattaa. Omistajat muka korjaavat paskan pussiin.Kannattaa olla tarkkana mihin sen elukan paskattaa nykypäivänä.

    • Anonyymi

      Näin pääsiäisen lähellä kannatta kerätä kaikki koiranjätös astioihin.vielä, lähempänä pääsiäistä voi alkaa annostelemaan sontaa tuokkosiin, myy sen netissä koiranmämminä. Kannattaa jaotella se värin mukaan jos oikein ruskeaa haluua voi koiralle syöttää ruskeaa karamelliväriä jolloin mämmistä tulee ehdan näköistä. Sitä voi sitten rairuohoon ripotella. Mikäs sen mukavampaa, asunnossahan haisee koiranpaska muutenkin, tämä tuo pienen ja ketterän lisän hajumaailmaan.

      • Anonyymi

        Vahinki että huomasin vasta nyt tämän viestiketjun. Aloitankin jo nyt valmistautunmisen 2024 pääsiäiseen. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä, suut ruskeaksi, nam


    • Anonyymi

      Koiralla taitaa olla aika paska olo

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe