Märkä antura

jkljlk

Meillä on tuulettuva välipohja ja huomasin, että talon ulkosokkelin antura on kostea ja myös noin 10 cm anturan ulkopuolelle menevä sora on kostetata. Voiko kyseessä olla se, että talon pohjasta tulee kosteutta. Välipohjassa on myös hyvin kylmä. Talon keskellä menevä harkkorivi on kuiva...

4

499

  Vastaukset

  • jos olet kaivanut jo sokkelin anturan esille niin katsoppas on anturan vieressä menevä salaojaputki alenpana kuin anturan alareuna tai sitten kaadot on pielessä jos putkea ei löydy ollenkaan niin ei kannata ihmetellä kosteutta!

  • välipohjassa kuuluukin olla kylmä.anturan päältä lähtevät harkot ovat kuivia.ok.onko lapevedet johdettu oikein.tarkista onko eristeet kuivat.

  • Tottakai se on märkä kun taivaalta sataa vettä ja lunta. Lisäksi kun vielä nykyinen salaoja järjestelmäkin on sellainen, että sokkelin vierusta kaivetaan metrin syvyydeltä auki ja sinne laitetaan se salaojaputki. Ei se pintavesi suoraan mene siihen salooja putkeen vaan kyllä se kastelee sokkelin ympärillä olevan maan ensin perusteellisesti. Parempi kun sokkelin vierustaan tehdään kehykset valamalla betonista ei tästä sepelistä joka nykyään näkyy kiertävän talon ,eli pintamaa pois ja laitetaan metrin leveydeltä tiivis hiekka.kallistuen 5-10 astetta sokkelista poispäin . Sitten levitetään bitumimatto ja suikale myös kääntyen sokkelia vasten vähän ,sitten routalevyt ja raot voi viellä vaahdota umpeen ,sitten teräsverkko ja betoni vähintään 10 sentin vahvuudelle. Nyt pysyy koko sokkelin maanalla oleva osa täysin kuivana. Toki voit laittaa salaojaputken lähelle pintaa keräämään sadeveden siihen mihin tämä betoni reunus päättyy.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1787