wiccalaiset miehet?

plokiuytretyuio

Mihin on kaikki miespuoliset wicat kadonneet?
Toinenkin kysymys teille, eli missä päin suomea harjotetaan wiccaa esim. noitapiireissä?

16

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Galderas

      Täällähän meitä :D

    • wiccan-acolyte

      Ainakin siis kaksi. :)

    • Galderas

      Iloitkaamme :D

    • Hei.. ..

      Heips. Solitary ja hissunkissun. =)

    • wiccan-acolyte

      Tää koko wicca-palsta on kyllä liian hilijaanen. :( Johtuuko siitä kun täällä ramppaa niin paljon asiatonta porukkaa? Eivät sais pelotella meitä pois.

    • Galderas

      Mistä lie - Suomi24:llä nyt on ylipäätäänsäkin se maine, että täällä vain kyselevät tyhmiä aivan liian nuoret - tai liian vanhat - ihmiset, mistä johtuen porukka jakautuu useille 'yksityisemmille' sivustoille.

    • wiccan-acolyte

      Niin... sääli sinänsä. Kun täälläkin voisi olla hyvää keskustelua yms., jos admit tekis työnsä. Eikö ole tarpeeksi? Palkatkaa lisää.

    • Galderas

      ihan hyvä idea, mutta tänne on niin helppoa kirjoittaa, että luultavasti mikään määrä admineita ei riittäisi... Ja varmaan tällaisella ilmaispalvelulla on tietyt budjettirajat, mikä määrittää palkattujen määrän...

      No, tehdään omalla toiminnallamme foorumista asiallinen.

    • suden-piiri

      Aloittaja kyseli miespuolisista wiccoista. Taitaa olla wiccamies harvinainen lintu Suomenmaassa. Englannissa ja USA:ssa heitä on paljonkin, vaan ei täällä. Itse tunnen useita wiccanaisia, mutten ainuttakaan wiccamiestä.

      Suomessa wiccoilla lienee niin feminiininen - jopa feministinen - maine, ettei miehiä hevin saa heidän uskonnostaan kiinnostumaan. Sehän olisi melkein sama kuin vaihtaisi paketin muttei sisältöä - eli kristinuskoa. Vain risti vaihtuisi pentagrammiin. (provosoinko :)

      Miehet suuntautuu enemmän asatruhun ja satanismiin jotka koetaan maskuliinisempina. Jako näyttää jokseenkin pysyvältä ja lopulliselta. Wiccalaisuudessa on paljon hyvää, mutta tilausta olisi miesten "wiccalle" joka ei olisi niin perin juurin vitivalkoinen kuin naisten suosima wicca.

      Olen jostain lukenut, että Gardnerilla olisi ollut paljonkin yhteyksiä satanisteihin ja Crowley´in, mutta seuraajat ovat sittemmin valkopesseet koko opin. Korjatkoon joku jos olen väärässä.

    • Gardnerilla ei ollut yhteyksia satanisteihin (esim Church of Satan perustettiin vasta myöhemmin) ja Crowley ei ollut satanisti vaan thelemiitti (mikä on eri asia vaikka vkp onkin). Crowley ja Gardner elivät samaan aikaan ja mutta eivät kerenneet koskaan tavata toisia. Luultavammin olivat tietoisia toisistaan, koska noituuden vastainen laki poistettiin ja Gardner tuli julkisuuteen noituudesta ja Crowley jo tuottanut tähän mennessä omia kirjoituksiaan ja ollut myös julkisuudessa. Myös Gardnerin alkuperäisen covenin jäsenä on vielä elossa ja harjoitus on edelleen samaa mitä tuolloin opetettiin.

      Wiccaa harjoittavia miehiä on, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kyse ei ole siitä, että etsitään jotain maskuliinisempaa vaan siitä että mihin kokee suuntautuvansa uskonnollisella polulla. Tarkkoja määriä ei voida Suomesta antaa harjoittajista (wiccasta) tai sukupuolijakaumasta, mutta traditionaallisella puolella on miehiä, jo sen takia, että opetus kulkee mieheltä naiselle ja naiselta miehelle. Ilman miehiä tämä olisi aika hankalaa.

      Ja siitä, että jos ajateltaisiin että vaihtoehtona on wicca, asatru ja satanismi, niin uskon, että näissä vaihtoehdot painaa jokun muu kuin se mitä sukupuolta itse on.

      Ja kyllä, wiccalla on feminiininen maine, mutta tämä korostuu vain sen takia, koska meillä on Jumala ja Jumalatar, ja nykyisessä maailmassa se kristinuskon Jahve korostuu niin paljon, että ihmiset kokevat Jumalattaren erikoisena. Pitää muistaa, että wiccassa on kahdenlaista maailmaa, se mitä näette on tätä eklektistä pakanuutta, eklektistä wiccaa, jossa harjoittajat ottavat ja korostavat itselleen tärkeitä asioita. Tämä on myös se mikä näkyy mediassa.
      Sitten on traditionaallinen puoli, joka ei pahemmin näy eikä kuulu mediassa tai muualla.

      Edelleen hyvä ihminen suosittelisin tutustumaan asioihin ja niitten oikeista lähteistä (esim Gerald Gardnerin kirjoista) ennen kuin alat olettelemaan asioita ja rakentamaan teorioita, jos kerran näihin on jo olemassa vastaukset.

      Ja edelleen tuosta sinun fiksaatiosta verrata kristinuskoa ja wiccaa. Onhan se varmaan kivaa ja tuottaa tyydytystä, mutta edelleen suosittelisin lukemaan ja keskustelemaan rakentavammin kuin luomaan oletuksia sen takia, että sinulla on jotain hampaankolossa kristinuskoa kohtaan.

    • Luulisi sinulla olevan ymmärrystä siihen, että kaikki mitä internetissä on, ei ole totta. Kannattaa tutustua uskontotieteiliöiden kirjoituksiin kuin jonkun tahallaan asioita vääristelevän ihmisen kirjoituksiin. Luin sivuston läpi ja se sisälsi paljon virheellistä tietoa ja väittämää.

      Suosittelen esimerkkinä ihan arvostettua Ronald Hutton - The Triumph of the Moon: A History of Modern Pagan Witchcraft. Pitäisi löytyä halpana paperikansi versiona tai jopa isommista kirjastoista ilmaiseksi lainaan.

      Wicca ei ole kristittyjen salaliitto, ei myöskään tekemisissä satanistien kanssa, me ei myöskään olla GD:n sisaryhteisö, eikä meillä ole yhteyksia UFOihin. Me emme ole kannibaaleja ja emme harrasta orgioita. Oliko jotain muuta väittämää jonka nyt unohdin tuosta listasta... Ai niin vampyyrit, ei, me emme ole vampyyreja. Voin luetella vaikka vielä sata absurdia väitettä joihin olen törmännyt ja luulisi herran tietävän tosiaan sen, että internetti on täynnä asioita, joihin ei kannata uskoa. Sitä opetetaan nykyään jo ala-asteellakin.

      • suden-piiri

        Totta kai ymmärrän, ettei kaikki ole totta mitä kerrotaan, mutta sinunkin pitäisi käsittää ettei oma guru ehkä olekaan niin puhtoinen kuin haluaisit uskoa. Totuus on yleensä jossain siellä puolivälissä.

        Se mitä wiccan vastustajat Gardnerista väittää ei ole ihan puppua. Olen kyllä lukenut samansuuntaisia totuuksia muualtakin. Esim. kirjassa Tajunnan Alkemistit on yksityiskohtaisia tapauskertomuksia hänestä.

        Jeesus ei ollut jumalan poika, eikä Gardner ihan se millaiseksi nykywiccat nänet kuvittelee.


    • Kobi

      Hei. Täällä on yksi 33-v wicca-mies. On meitä siis olemassa. Suosittelen lukemaan kirjaa Buckland's complete book of witchcraft. Olisi hauskaa tutustua toisiin wiccoihin ihan ystävyysmielessä. Toisaalta koen wiccan hyvin intiiminä asiana ja harjoitan sitä mielelläni yksin. Wicca on rikas uskonto, jossa koen vapauttavana uskonelämän yksilöllisyyden. En koe wiccaa feminiinisenä uskontona vaan tasa-arvoisena.

    • ze

      Taitaa olla yleinen asia että Wiccaa harjoitetaan mieluiten yksin

    • Kobi

      Toki olisi kiva jos olisi oikea coven, mutta silloin wicca saisi mielestäni rajatun muodon. Porukalla pitäisi päättää miten ja missä sitä harjoitetaan. Minulle sopii paremmin tällainen vapaa ja spontaani tapa. Wiccaan kuuluu minun osaltani vahvasti luonnon kunnioittaminen ja esim kiinnostus luonnonlääkintään yms. Sen osan jaan mielelläni ystävieni kanssa. Harrastan visualisointia ja en omista mitään tarvikkeita. Minulle wiccassa on selkeästi jumaluus, jonka hahmotan feminiinisenä ja maskuliinisena. Mitään pelottavaa tai salamyhkäistä ei uskontooni liity. Ohjenuoranani toimii periaate "minkä teen palaa takaisin kolminkertaisena." Pyrin siis harrastamaan hyvää magiaa, tosi vierastan tuota sanaa. Ehkä ennemmin puhun energiasta ja sen suuntaamisesta positiivisen vaikutuksen aikaansaamiseksi.
      Mikäli joku tuntee kiinnostusta wiccalaisuutta kohtaa, suosittelen lukemaan paljon kirjoja. Tuo kirja jota aikaisemmin suosittelin on tosi hyvä wiccan peruskurssi, mutta englanninkielisenä se saattaa jäädä joiltain lukematta. Suomenkielisiäkin kirjoja on olemassa, mutta itse olen hyötynyt juuri tuosta "harjoituskurssista." Wicca ei ole monimutkaista tai vaikeaa, vaan tavallaan hyvin arkista ja luonnollista. Se vetoaa tunneperäisesti ja kokonaisvaltaisesti harjoittajaansa ja saa aikaan muutoksia. Tsemppiä kaikille wiccan opiskelijoille ja harjoitttajille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe