Lakimiehen moraali

Ellenni kysyy

Perin kolmasosan kesämökistä vunna 1992. Lunastin alaikäiset sisaret ulos, koska heidän äitinsä niin toivoi. Teetimme arviokirjan, josta maksoimme käyvän hinnan paikallisella kiinteistönvälittäjällä.
Miestäni riepoi ajatus, että mökki oli minun nimissäni. Maksoin sisarukset ulos rahalla, jonka olin saanut osakehuoneiston myynnistä, jonka olin hankkinut sinkkuna ja jonka möin, kun solmimme avioliiton. Osan myyntitulosta käytin miehen nimiin ostetun asunnon hankinkintahinnasta (hänellä oli asp) ja osan käytin uuden asunnon remonttiin sekä ostin sinne huonekalut ( 35 000 mk remontti ja 50 000 osakkeen hinnasta maksoin).

Kun vuodet kuluivat, niinmiestäni alkoi ottamaan aivoon, että kesäpaikka oli vain minun nimissäni. Ehdotin hänelle, että pannaan se kolmen lapsemme nimiin ja jätetään itsellemme elinikäinen käyttöoikeus. Se ilahdutti häntä ja hän kehotti minua ryhtymään toimiin asian vuoksi.

Menin paikallisen Esko -nimisen asianajajan puheille ja pyysin häntä tekemään lahjakirjan, jossa annan kesäpaikan lapsille ja jätän elinikäisen käyttöoikeuden itselleni ja miehelleni. Esko otti toimeksiannon vastaan. Hän soitti miehelleni ja neuvoi tätä olemaan suostumatta ottamaan vastaan ko. lahjaa. Hän perusteli miehelleni, että jos joskus eroatte, et saa mitään ko paikasta. Niinpä mieheni kieltäytyi ottamasta lahjaa vastaan alaikäisten lastemme puolesta.

Kun menin Eskon puheille, hän kirjoitti minulle kolmensadaneuron laskun ja sanoi, ettei lahja toteudu, koskei mieheni suostu ottamaan sitä vastaan. Sanoin, että en maksa mitään tekemättömästä työstä. Hän perusteli palkkiotaan sillä, että oli jo ehtinyt kirjoittamaan lahjakirjan ja keskustelemaan kanssani aiheesta. Pyysin saada lahjakirjan silti, vaikkei mieheni ottaisikaan vastaan siinä mainittua omaisuutta lasten puolesta. Kesti hyvän tovin, että sain hätäisesti raapustetun lahjakirjan, jossa jokaisessa kohdassa oli mm mieheni nimi kirjoitettu väärin.

Nyt kun siitä on kulunut 8 v on se Eskon povaama avioero lainvoimainen. Hirmuinen tappelu siitä kesäpaikasta, josta vain kolmanneksen olen perinyt ja kaksi kolmasosaa maksanut rahoilla, jotka minulla oli jo ennen avioliiton solmimista.

Kysynkin, että voiko sen Esko -lakimiehe saattaa jotenkin edesvastuuseen tominnastaan? Esko oli MINUN lakimies. Hän soitti minun miehelleni ja neuvoi tätä. Todella omituinen kuvio. ONko se hyvän lakimiestavan mukaista? Eikö Eskolla ole nyt jokin korvausvelvollisuus edes?

9

1620

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mk

   Avioehdon kaikesta muuta omaisuudesta paitsi yhdessä hankitusta ja maksetusta niin ei olisi mitään ongelmia erotilanteessa. Mikä siinä kesämökissä miestasi risoi kun se oli vain sinun nimissä ja miehelläsi ei ollut osaa eikä arpaa mökiin hankintaa ja niin edelleen: Jos sinulla kapakirjat tallella ja pystyt todistamaan että miehesi ei ole mökkiin pistänyt latiakaan niin voitat jutun jos se menee oikeuteen. Älä missään niemssä suostu jakamaan perimääsi mökkiä erossa. Erossa puolisoiden omaisuus lasketaan ja siitä vähennetään velat ja kummalle jää enemmän varallisuutta maksaa siitä puolet tasinkona köyhemmälle ja niin edelleen. Nämä kaikki asiat ovat paljon selvempia kun on joko avioehto tai aviliitossa ksoka avoliitossa omaisuus on senn kenen nimissä omaisuus on.

   • Tämän mk:n neuvoista älä perusta; se puhuu läpiä päähänsä - tapansa mukaan.

    Ainoa, mikä voisi sinua - ehkä - osituksessa auttaa, on osituksen sovittelu. Siitä säädetään avioliittolain 103 b pykälässä.

    AL 103 b §

    "Ositusta voidaan sovitella, jos ositus muutoin johtaisi kohtuuttomaan lopputulokseen taikka siihen, että toinen puoliso saisi perusteettomasti taloudellista etua. Osituksen sovittelua harkittaessa on otettava erityisesti huomioon avioliiton kestoaika, puolisoiden toiminta yhteisen talouden hyväksi ja omaisuuden kartuttamiseksi ja säilyttämiseksi sekä muut näihin verrattavat puolisoiden taloutta koskevat seikat.

    Ositusta soviteltaessa voidaan määrätä:

    1) että puoliso ei saa avio- oikeuden nojalla toisen puolison omaisuutta taikka että sanottua oikeutta rajoitetaan;

    2) että tietty omaisuus, jonka puoliso on ansainnut tai saanut puolisoiden asuessa erillään tai joka puolisolla on ollut avioliittoon mentäessä taikka jonka puoliso on saanut avioliiton aikana perintönä, lahjana tai testamentin nojalla, on omaisuuden osituksessa kokonaan tai osaksi oleva omaisuutta, johon toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta;

    3) että omaisuus, johon toisella puolisolla ei avioehtosopimuksen nojalla ole avio- oikeutta, on omaisuuden osituksessa kokonaan tai osaksi oleva omaisuutta, johon toisella puolisolla on avio-oikeus.

    Osituksen sovittelua koskeva vaatimus voidaan tehdä joko osituksessa tai osituksen jälkeen. Kun sovitteluvaatimus tehdään osituksen jälkeen, on noudatettava, mitä osituksen moitteesta ja osituksen pätemättömäksi julistamisesta on voimassa."

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234


  • kantapään kautta

   Jos on lakimies niin vähän on vaikea todistaa, todennäköisesti miehesi ei ole riemusta soikeana sinun sanaasi todistamassa. Ja kysymys kuuluu aivan varmasti että miksi odotit yli kohtuullisen ajan ( siis yli muutaman kuukauden max ennen kuin rekalamoit siitä kirjallisesti ) Joten oletan että käännyi hämäräperäisen lakiasiantoimiston puoleen ja näissä on todella paljon niitä vähemmän etiikaan ja jopa lakia osaamattomia, mutta kun en on "halvempia" ( siis todella kalliita loppupelissä) kun se oikea asianaja.

   Parhaimmat hakevat nettimainoksista, puhelinluettelon kelt sivuilta, tai jonkun lehden pikkuilmoituksista.... jossa ne kaiken maailman ketkut liikkuu....

   Siksi kannattaa käyttää asianajajaa ( kuuluu asianajien liittoo, joka tekee "kurinpito toimet" ja saatetaan jopa erottaa liitosta, ja sen on yleensä se iso juttu )

   Ja jos teillä ei ole avioehtoa niin....joudut huomioimaan kaiken omaisuuden, riippumatta mistä ne ovat tulleet ja milloin ( poikkeus on perintönä tullut omaisuus missä perinnönjättäjä on kirjallisesti määrännyt ettei puolisolla ole avio-oikeutta) .... ja jos on niin siinähän se määritellään.

   Tee itselle palvelus ja katso linkistä asiallinen asianaja, muistathan lakiasiantoimisto ei vaadi minkään asteista tukintoa tehdä siellä töitä ( näissä pyöriin näitä vähemmän etiikkaa omaavia henkilöitä)

   http://www.asianajajaliitto.fi/etsi_asianajaja ja saat juuri sinun tapauksessa oikeita neuvoja. Nämä nimet ovat vähintään varatuomareita ja valan tehneitä, hieman kalliipia mutta laatu on takuu, eikä tarvitse pelätä tulevansa huijatuksi. Tämä liitto valvoo omien jäsenien tekemisiä joten varaa virheisiin ei juurikaan ole. Jos on varatuomari mutta nimi ei ole listassa niin on potkittu ulos vakavan virheen vuoksi.... ja näitäkin kannattaa varoa.


   Nimikkeet asianajaja ja asianajotoimisto ovat lailla suojattuja ja niitä voivat käyttää vain Suomen Asianajajaliittoon hyväksytyt jäsenet. Asianajajaliitto valvoo, että sen jäsenistö tarjoaa laadukkaita oikeudellisia palveluja. Asianajotoimintaa Suomessa sääntelee laki asianajajista.

   Lakitoimiston voi sitä vastoin perustaa periaatteessa kuka tahansa - myös Asianajajaliitosta erotettu lakimies - ja lakiasiaintoimiston nimissä voidaan harjoittaa muutakin liiketoimintaa. Asianajajaliitto ei valvo lakiasiantoimistojen toimintaa.

  • juristin uhri

   Asianajajat ovat huijareita. Tuo on pieni summa jonka juristi vei verrattuna omaan juttuuni. Moni on todellut saman monesti että: "kyllä olisi perkele nyrkille töitä.". Tapaus ei ole ainoa. Ne keksi asiakkaiden päänmenoksi yhtä jos toista. Kiertäkään asianajajat kaukaa. Asiat voi hoitaa muutoinkin ja vieläpä ilmaiseksi kun osaa vain hakea.

  • .............

   "Miestäni riepoi ajatus, että mökki oli minun nimissäni. Maksoin sisarukset ulos rahalla, jonka olin saanut osakehuoneiston myynnistä, jonka olin hankkinut sinkkuna ja jonka möin, kun solmimme avioliiton. Osan myyntitulosta käytin miehen nimiin ostetun asunnon hankinkintahinnasta (hänellä oli asp) ja osan käytin uuden asunnon remonttiin sekä ostin sinne huonekalut ( 35 000 mk remontti ja 50 000 osakkeen hinnasta maksoin)."


   Voi taivahan taatto. Ukkoa siis RIEPOI että sinulla oli perimäsi/omilla rahoillasi ostamasi mökki, mutta häntä ei siis kuitenkaan yhtään RIEPONUT se, että asunto oli hänen nimissään ja sinä laitoit siihenkin tuollaisia määriä omia rahojasi? Eikä sinuakaan rieponut?

   Oppikaa nyt hyvät ihmiset että se avioehto kannattaa aina tehdä.

   Mutta sinua ei siis nytkään rievo se, että joudut antamaan erossa omaisuuttasi ex-ukollesi, vaan kitiset yhdestä 300 euron lakimiehenpalkkiosta?

   Kuule se oli halpa hinta hyvästä neuvosta. Mieti nyt, miten kivaa olisi ollut mökkeillä, kun exälläsi olisi mökkiin elinikäinen käyttöoikeus. Sitten kun jommallakummalla on uusi puoliso, niin siinähän sitten olisitte yhtä suurta onnellista perhettä.

   • kaiken se kestää

    Kuule: ukkoni on semmonen sala homo..... se on homo. Se meidän auvoinen uusperhe koostuu siis ex-miehetäni, yhteistä lapsista ja ex'n uudesta miesystävästä.


   • 2+1
    kaiken se kestää kirjoitti:

    Kuule: ukkoni on semmonen sala homo..... se on homo. Se meidän auvoinen uusperhe koostuu siis ex-miehetäni, yhteistä lapsista ja ex'n uudesta miesystävästä.

    Ajattele nyt, jos se lahja olisi toteunut: sinulla ja ex-miehelläsi olisi molemmilla elinikäinen käyttöoikeus mökkiin. Siellä siis lomailisitte sinä, ex-miehesi ja hänen uusi miesystävänsä.

    Kun lahjaa ei tehty, sulla on edes jonkinlainen mahdollisuus saada se mökki osituksessa kokonaan itsellesi.

    Missä siis ongelma?


  • Infoa

   Jos vanhempasi olivat tehneet testamentin, jossa perintäoikeus heidän varoihinsa suljetaan pois aviopuolisoiden osalta, niin miehelläsi ei ole tällaiseen omaisuuteen avio-oikeutta.

  • LawAndOrder

   Blondi lääkärissä: "Oi, tohtori, voiko anaaliseksistä tulla raskaaksi?"

   Lääkäri: "Voi pikkuinen, mistä luulet lakimiesten syntyvän?"

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   196
   4264
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   437
   2130
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   47
   1107
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   76
   1030
  5. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1023
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   262
   913
  7. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   906
  8. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   892
  9. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   302
   891
  10. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   102
   889
  Aihe