Ehkä viimeinen VHS - LG RC 388

Naapurin kissa

Tämä laite on DVD-tallentimen ja hifi-VHS:n yhdistelmä. Kopiointi käy molempiin suuntiin muutamalla napinpainalluksella, suomenkielinen käyttöohje on toimiva ja asiallinen.

Koko laite on toimiva ja asiallinen, VHS:n koneisto vaikuttaa tukevatekoiselta, kuvan- ja äänenlaatu on varsin hyvä, puolinopeustoisto on, seurantaa (trackingia) voi säätää myös käsin, kuvan terävyyssäätö näyttää valitettavasti puuttuvan.

199 euron hintaisena laite ei ole mahdottoman kallis. Suosittelen kaikille jotka haluavat katsella vanhoja VHS-nauhojaan ja/tai kopioida ne ilman työtä ja tuskaa DVD:lle. Omani ostin Hobby Hallista.

19

1652

  Vastaukset

  • Ja jos tuo on liian kallis, Hobby Hall myy myös DVD-soittimen VHS:n hdistelmää LG V-290. Maksaa 119 euroa ja näkyy toimivan kuten pitääkin. Ostin varmuuden vuoksi kaksi jos osoittautuu ettei kahtakymmentä vuotta kestäkään - on niitä nauhoja parisataa tässkin huushollissa ja muutama on sellainen joita ei kuuna päivänä saa DVD:nä.

  • Löytyi myös Citymarketista. Asiallisen tuntuinen laite.

   • Jeh, nauhafanin viimeinen toivo. Luotetaan siihen että se kestää sen aikaa että saan alun toistasataa nauhaa kopioitua DVD:lle (ja sitten niistä täytynee tehdä varmuuskopiot kiintolevylle, mutta se on jo kokonaan toinen juttu kuten kaimani aikoinaan sanoi.)


   • Kipling. kirjoitti:

    Jeh, nauhafanin viimeinen toivo. Luotetaan siihen että se kestää sen aikaa että saan alun toistasataa nauhaa kopioitua DVD:lle (ja sitten niistä täytynee tehdä varmuuskopiot kiintolevylle, mutta se on jo kokonaan toinen juttu kuten kaimani aikoinaan sanoi.)

    Tuskin jää viimeiseksi laitteeksi. Tässä VHS nauhurin ja BLU rayn soittimen yhdistelmä:

    http://ces.cnet.com/8301-19167_1-10136888-100.html   • Kipling. kirjoitti:

    Jeh, nauhafanin viimeinen toivo. Luotetaan siihen että se kestää sen aikaa että saan alun toistasataa nauhaa kopioitua DVD:lle (ja sitten niistä täytynee tehdä varmuuskopiot kiintolevylle, mutta se on jo kokonaan toinen juttu kuten kaimani aikoinaan sanoi.)

    Kyllä optinen tallennus on hyvin luotettava ja vakaa formaatti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä optinen tallennus on hyvin luotettava ja vakaa formaatti.

    Samaa mieltä vaikka jotkut väittävätkin sen olevan vanhentunut formaatti OK. Uusissa läppäreissä ei välttämäti ole DVD-asemaa ja luotetaan pilveen ja tikkuihin tallennusmuotona. Mutta magneettitallennus kiintolevy, tikku on kaikkein epäluotettavin.


  • on tuollainen laite, ostin sen Hobby Hallista minäkin. Se on ns. varalaite, en ottanut vielä käyttöön. Mulla on periaate että vanhemmat laitteet käytetään ensin loppuun ja kun ne alkaa poksahtelemaan, niin sit otan tuon LG:n käyttöön.

   • että mulla on siis juuri tuo LG RC388.


  • Tv-ohjelmien ym. digitoinnissa ei ole väliä, mutta en suosittele kyllä omakuvausten digitointiin tuota. Tärkeintä digitoinnissa on panostaa antavaan nauhuriin ja tämä lg:n hyrräpyöritin ei paranna kuvaa. Digitoinnissa on tärkeintä käyttää kuva aikaviivekorjaimen kautta digitaaliseen muotoon. Tuolla nyt alkuun lisätietoa: http://tinyurl.com/37hcbeh ja lontoon kielellä: http://en.wikipedia.org/wiki/Timebase_correction

   • 388 on kelpo peli, mutt ei VHS puoli ole hääpöinen. Kuva on todella suttuista. Fire fire johtojen kanssa kannattaa olla tarkka millaista käyttää. Itselläni jo info carella ollut 2kertaa takuussa ja on tyyppi vikoja. koska kesti huolto kauan "osat loppu" sitten kasetti nosto mekanismi ei kestä vanhoja raskaita nauhoja. toisinsanoen toteutus on hepponen, käsiteltävä varoen...


   • Samsungin vastaavat niissä on VHS paljon laadukkaampi tosin itse Samsungin tapana on lopettaa toimintansa jossakin vaiheessa


  • Tällä palstalla näkyy olevan monia jolla on lg rc-388 laite.

   Pyytäisin teiltä neuvoa rc-388 käyttäjät.

   Rc-388:sin kaverina on finnsat FSC-499CX kaapeli digipoksi ja tavallinen analoginen putki televisio.

   Onelma on se etten tajua miten scart ja antenni johdot noitten laitteiden väliin kytketään oikein kun on kyseessä nimeenomaan kaapeli digipoksi.

   Vaikka kuinka luen ohjekirjaa niin en tajua mikä on oikea tapa johtojen laittamiseksi oikein,

   Voisiko joku auttaa. Kiitos.

   • Minen tiedä tuosta LG:sä, mutta yleinen periaatehan on seuraavanlainen:

    1) antennikaapeli seinästä digiboxiin
    2) scartilla (tai erillisjohdoilla: äänipiuhat ja y/c eli svhs-piuha) boxista telsuun

    Toki kakkoskohdan voisi tehdä myös antennipiuhalla jos boxissa on sellainen lähtö, mutta laatu on huonompi. Älä myöskään käytä molempia, vaan pelkkää scarttia.


  • Voisiko joku kertoa tallennusohjeet.? Tarkoitus siis tallentaa VHS -tä dvd levylle. Sain nauhurin lainaksi mutta ohjeet hukassa. Kiitos!

   • googlettamalla löysin ohjeet 5 sekunnissa. kokeilepa.
    en laita linkkiä, jotta ihmiset oppisivat itsenäisiksi.


  • Toimiiko jollakin vielä kyseinen laite? Entä onko kaukosäädin tallessa, oma on hukassa, mistä saisi toimivan?

   • Itellä on kyseinen laite, kaukosäätimiä saa varmaan ebay.com sivulta tai tori.fi:stä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itellä on kyseinen laite, kaukosäätimiä saa varmaan ebay.com sivulta tai tori.fi:stä

    Joku rinnakkaismallin säädin koodilla 288----jotain voi toimia jos sellaisia näkyy


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   182
   1997
  2. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   117
   1070
  3. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   66
   974
  4. Maisa ei ollut onnellinen Jari-Matin kanssa

   Mutta Mikon kanssa kaikki sujuu hienosti ja kumpikin rakastaa toisiaan ♥️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   602
  5. Martina Puman tapahtumassa Lontoossa

   Hangossa vietetyn viikonlopun jälkeen Martina lensi tänään Lontooseen, missä hän osallistuu saksalaisen Puma-brändin tapahtumaan. Pumahan on saksalain
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   476