Matkakuulumisia Lontoosta - kiitos palstalaisille!

äiskä ja pojat

Hello ja terveiset Lontoosta! Oli teini-ikäisten poikieni kanssa siellä viimeviikolla viisi päivää. Muutamaa asiaa täällä palstalla kyselin, joten kiitos kaikille vastanneille.

Meillä oli tosi mukava reissu, yövyttiin Paddintonin aseman lähellä Sussex Gardenssilla, joka on täynnä hotelleja. Sijainti oli erinomainen, koska kujalla pääsi lähelle hotelleja ja alueelta on hyvät kulkuyhteydet joko bussilla tai metrolla ympäri kaupunkia. Heathrowsta mentiin Heathrow Connect junalla Paddintoniin, se pysähtelee monella asemalla mennessä mutta on puolet halvempi kuin Heathrow Express, jota käytettiin paluumatkalla. Heti kärkeen ostetiin kaikille myös omat Oyster-cardit, joihin ladattiin 15 puntaa per kortti. Hyvin riitti neljän päivän reissamiseen ja vähän jäikin. Enimmäkseen kuljettiin busseilla, joita tuntuivat käyttävän lähinnä lontoolaiste itse, ei juurikaan turistinnäköisiä näkynyt. Linjakartta saattaa vaikutta vähän vaikealta ensialkuun, mutta esim. bussit 94, 390, 15 ja 7 ovat erittäin käyttökelpoisia linjoja, joissa istumalla saa samalla hyvän käsityksen kaupungista. Nro 7 menee Paddingtonista suoraan Brittish Museumille. Googlaamalla löytyy aikataulut, esim. 'Timetable London bus 7'. Hyvä kartta kannattaa olla myös mukana, pelkällä ilmaiskartalla ei oikein pärjää. Toki tuntui siltä että lontoolaiset on auliita neuvomaan.

Nähtävyyksistä ehdoton oli tietenkin the Brittish Museum, ehkä kuitenkin enemmän aikuiseen makuun. Teinipojat tykkäsi eniten Imperial War Museumista ja Museum of Natural History'stä. Varsinkin jälkimmäistä voi suositella lämpimästi. Museot on suuria paikoja, eniten saa niistäkin reissuista irti, kun miettii etukäteen mitä haluaa siellä nähdä. Ripleys'in Believe it or not oli ihan onneton, lähinnä turistien rahanpyydys. Covent Garden oli myös kiva paikka, siellä kannattaa käydä. Esityksiä ja markkinameininkiä.

Rahaa meni meiltä kolmelta noin 200 puntaa per päivä, sisältäen syömiset, juomiset ja ostokset. Museoiden shopit on varsinaisia rahareikiä : ) Iltaisin käytiin poikien kanssa pubissa syömässä, mikä sujui ihan ongelmitta alaikäistenkin kanssa. Esim. Monkey Puzzle Paddingtonissa oli hyvä paikka, todella hyvät fish and chips. Myös Pizza Huttien lounaat on edullinen vaihtoehto päiväaikaan!

Hyvin turvallisen tuntuista oli Lontoossa, jotenkin kuitenkin tuntui että lähestyvät olympialaiset eivät ole omiaan lieventämään turvatoimia. Jos aikoo mennä sinne olympialaisten aikaan, kannattaa kohta olla liikkellä hotellivarausten merkeissä!

10

936

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pe2101

      Hei.

      Kiitos "isukki" aiemmasta viestiketjustasi, mihin itsekin osallistuin. Hyvä, että teidän matkanne oli onnistunut.

      Tällaisia matkakertomuksia tänne pitäisi juuri saada lisää. Näköjään sisäistit ajatukseni liikkua myös busseilla mukavasti Lontoossa eikä harmaalla Tubella.

      En käynyt koskaan Ripleysilla Lontoossa enkä aiokaan, koska huomasin heti, että se on turistipyydys nuorine tyttöineen kalastemassa turisteja.

      Kävin Kööpenhaminassa Ripleysilla kerran ja siellä oli huvittava peili, mistä peilin läpi näki, kun ihmiset pelleilivät toisella puolella arvaamatta mitään. Se jäi mieleen, olikohan siellä Lontoossa myös samanlainen...

      Jätitkö muuten Oyster-cardit Heathrow'lle, niin sait korttien hinnat takaisin?

      No, nyt tämä taisi mennä liian yksityiskohtaisiin asioihin, mutta kiitos matkakertomuksestasi ja anna palautetta toki edelleen tänne liittyen matkaasi ja kysymyksiini.

      • Mind the gap!

        Moi pe2101! Tuo on kyllä eri henkilö. Minä ole se oikea "isukki" ja todellakin mies heh heh:)) Mutta kerrotaan nyt omastakin matkasta koska mekin kotiuduimme lontoosta viime lauantaina. On vaan ollut niin kiirettä mm valokuvien kanssa etten vielä ole paljon nettiä kerinnyt selailee.

        Joo matka meni hyvin. Tämähän oli tällainen ebookersin omatoimi matka. Heathrowilta menimme taksilla hotellille koska lento oli perillä aika myöhään ja porukka niin väsynyttä ettei enää ollut virtaa alkaa ostaa lippuja mihinkään. Tulipahan oltua aidossa Lontoo taksissa tosin melkein kyyneleet alkoi valua silmistä vilkuillessa taksamittaria. Jalkapallon mm ratkesi juuri samoihin aikoihin kun ajoimme keskustassa ja kova äänisiä juhlijoita oli kadut täynnä vaikka voittaja oli Espanja. Olisi voinnut luulla että Englanti.

        Oyster oli kätevä matkakumppani ja hinta kuten sanoit eli viikolta noin reilu 25£. Nuorisolle piti sitten olla se travel ja olihan se vähän ärsyttävää jonottaa joka aamu Victorialla niitä lippuja kun ei saanut kun päiväksi näille nuoremmille.

        Nähtävyyksistä itse lontoon ohella viihdyimme parhaiten Madamen vahakabinetissa, Hamleysillä, London Eyessä ja naisväen taistelessa rievuista Oxford St:llä kävimme pojan kanssa Imperial War Museumissa joka oli positiivinen yllätys. Koko porukalla kävimme myös Natural History Museumissa joka jostain syystä oli pienoinen pettymys. Melkeinpä enemmän kiinnosti paikan arkkitehtuuri. Mahtava rakennus.

        Sen verran shoppailin itsekin että tuli hankittua se lupaamani Lontoo turisti t-paita. Primark oli naisten shoppailu päivän kohtauspaikamme eli menimme pojan kanssa sinne katselemaan päivän päätteksi mitä naiset oli ostelleet. Ja olihan ne. Tytöllä oli ollut sovituskoppiin menessä "vain" 17 vaatetta mukana (ja kävivät ainakin 10 muussa liikkeessä huhhuh)onneksi olimme sen päivän eri teillä. Ehdin kuitenkin tehdä itsekin löydön sieltä ja tulin ulos hienon vyön kanssa joka maksoi kokonaista 2.50£.

        Ruokapaikoista paras oli Garfunkel ja Pizza Hut. Kamalin kokemus taas Oxford Streetin ruuhkainen mäkkäri, mutta kun oli se isonälkä:D mutta ei koskaan enää..

        Valokuvia tuli räpsittyä riittävästi. Kiellon uhalla myös Harrodsilla, tosin ei kukaan siellä mitään kieltänyt. Ihailtiin Warovskin(tai jotain sinnepäin) kristallikruunua, hintaakin oli vaivaiset 90.000£. Ajattelin vielä harkita....Yllätyin kyllä siitä että aika monessa liikkeessä valokuvaus kiellettiin mm Regent Streetin ferrarilla jossa oli aito F1 aulassa. Jäi kuva ottamatta. Samoin joku tiukkapipo kielsi kuvaamisen myös Selfridgellä vaikka tarkoitus oli ottaa vain pari kuvaa pojasta ja vihreästä mainoslehmästä joka oli valaistu ja siksi kiinnostava kohde kuvata. Kuulemma yksityisyys kärsii..no minä siihen että miten se loukkaa vihreän valolehmän yksityisyyttä? Neiti häipyi äkkiä..no panin kameran pois ettei kohta raahata käsistä kadulle:)

        Seuraavalla kerralla otamme hotellin vieläkin lähempää jotain metroasemaa. Nyt matkaa oli hotellille jotain 700m mutta kun päivän kävelee niin senkin käveleminen on aika tuskaista. Mutta summasummarum mukavata oli ja tämän palstan vinkeistä oli hyötyä. Kiitos.


    • +++ +++ +++

      Olitteko te se perhe, joka yöpyi Rhodes Hotellissa? Mitä piditte?

      • Äiskä ja pojat

        Hei, yövyttiin tosiaankin Rhodes Hotellissa ja sehän oli oikein kiva hotelli (kiitos vinkin antajalle : ). Oikeastaan se oli siis vanha asuintalo joka on muutettu hotelliksi. Meidät majoitettiin aika pieneen huoneeseen pohjakerrokseen (ikäänkuin "taloudenhoitajan" huoneeseen) mutta siinä oli tosi romanttinen sisäpiha ja ikkunan sattoi avata sinne vaikka yöksikin. Myös hotellin tietsikka ja aamiaishuone oli siinä lähellä mikä ei minua haitannut koska pojat valloitti meidän oman kannettavan (hotelli tarjosi ilmaisen wlanin). Huoneet oli uusittu kylppäreistä lähtien, ilmastointi pelasi, eikä hintakaan päätä huimannut (115 puntaa/yö meiltä kolmelta sis aamupala) joten olimme oikein tyytyväisiä. Myös perhe, joka tätä bed&breakfast'iä isännöi, oli oikein ystävällinen! Suosittelen.

        Joku kyseli Oystereistä, niistä saatiin Paddingtonin läheisen metsoaseman tikettipisteessä takaisin sekä pantit että kortille jääneet rahat, olin maksanut ne käteisellä, silläkin on ilmeisesti jotain väliä tässä. Kun menin alunperin ostamaan niitä, niin välttämättä olisivat haluneet pojille tarjota päiväliput, mutta koin hankalaksi sen että olisi joka päivä pitänyt käydä erikseen ostamassa lippu. Enkä usko että olis lopulta tullut halvemmaksikaan. Me nimittäin hinkattiin niillä busseilla tosi ahkerasti, ja Oysterissä on ilmeisestikin jokin rajoitus, että se vie korkeintaan tietyn summan per päivä. Minusta bussilla matkustamisessa oli oma viehätyksensä niinkuin joku mainitsikin. Näkee maisemia (varsinkin toisesta kerroksesta) ja lontoolaisia immeisiä : )


    • ...

      matkakuulumisia.Olimme teini-ikäisen tyttäreni kanssa Lontoossa kolme viikkoa sitten ja matka meni tosi hyvin. Yövyimme Notting Hillin alueella Notting Hill Suites-hotellissa aivan lähellä metroasemaa.
      Metrolla liikuimme päivittäin useaan kertaan, oli oikein kätevä liikkumistapa, vaikka täynnä olivat aina ja kuuma muttei se haitannut.

      Tuloyönä ostimme Victoria-asemaltaTravelCardit mutta toinen niistä ei toiminut metroaseman lukijassa vaan joka kerta piti näyttää se virkailijalle joka sitten päästi portista sisään.

      Yksi pv ajeltiin sightseeing-bussilla ympäriinsä ja käytiin Thames-joella ihailemassa siltoja. British Museum, Harrods, Oxford Street, Hyde Park, Piccadilly Circus ym. tulivat tutuiksi ja yksi matkan kohokohta oli retki Stonehengen kivipaaseille.

      Upeat maalaismaisemat matkan varrella ja kokemus oli nähdä historialliset ja mystiset kivipaadet!
      Ostoksia tehtiin esim. Primarkissa, oli tosi halpaa, ale oli alkanut sielläkin. Ruokailimme pääosin Mäkkärissä ja kahvittelimme ja herkuttelimme Starbucks-kahviloissa.

      Vahdinvaihdot katsoimme molemmissa paikoissa. Paljon näimme ja koimme neljässä päivässä.
      Sää suosi koko matkan ajan, tyttären sydän ainakin jäi Lontooseen:))

    • Mind the gap!

      Olimme näköjään samaan aikaan siellä. Olisimme myös käyttäneet busseja enemmän mutta kun kävi niin että ensimmäisenä päivänä kun ajattelimme lähteä itselle käyttökelpoisinta linjaa Victorialta keskustaan bussilla(olikohan 73) niin pettymys oli suuri kun kaikki bussit tällä linjalla näytti olevan 1 kerroksia ja ehdottomasti olisimme halunneet tietenkin doubledeckeriin josta näkee paremmin maisemia. Tästä syystä sitten ajelimme pääosin metrolla josta ei tietenkään maisemia näe mutta on selkeämpi kuin bussilinjat ainakin näin bussilinjoihin tottumattomalle. Keskustassa kylläkin otimme muutaman kerran doubled. bussin ihan vaan levätäksemme ja maisemia katselllen.
      On kyllä sanottava että nämä meille sattuneet bussikuskit ei olleet parasta mainosta Lontoon bussikuskeista. Lastemme mennessä ensimmäistä kertaa bussiin travelilla he eivät tienneet mihin se kortti tungetaan ja näimme aika oudon pantomiini esityksen mieskuskilta kun hän hermostuksissaan näytti että näyttäkään vaan hänelle sitä korttia. Kun heti seuraava kuski(musta nainen) oli ilmeisen elämäänsä kyllästynyt koska kun lapsemme menivät sisään ja nyt todella näyttivät korttia kuskille häntä ei näyttänyt kiinnostavan koko kortti. Ei edes viitsinyt vilkaista. Antoi odottaa ja lopulta vilkaisemattakaan viittoi hermostuksisaan nuoremme menemään eteenpäin. No joo ei poikkea paljon suomesta tällä saralla tietenkin yleistämättä.

      Mekin meinasimme mennä tuonne Ripleysille mutta onneksi jäi väliin.

      HMW:llä kävimme haalimassa muutamia DVD ja Blu-Ray elokuvia mitä suomesta on vaikea saada. Oli sitä meikäläinenkin väsynyt eräänkin päivän jälkeen kun istuuduin Dorothy Perkinsillä (taas niitä naisiamme odotellen:( :D) tällaisen mainosnuken jalustalle niin nukahdin siihen paikkaan..hauskaa oli - muilla..

      • Mind the gap!

        HMW? En näköjään ole vieläkään palautunut matkasta - His Master´s Woice? No olkoon onhan se wanha liike :}


    • pe2101

      Olen itse ollut jo aktiivinen ja liittynyt ko. sivuston kautta mahdollisiin lipunostajiin:

      http://www.tickets.london2012.com/

      Hotellit tuntuvat olevan vaikeita varata ko. ajaksi. En ole onnistunut varaamaan vai onkohan kellään parempaa tietoa?

    • Hauska muisto

      "...Monkey Puzzle Paddingtonissa..."

      Ai tuo on vielä olemassa. Kävin siellä vuosia sitten ja totesin ääneen isälleni, jonka kanssa oltiin reissussa tuolloin, että ainoa hyvännäköinen pimu paikassa on vaaleaverikkö tarjoilija. Toista kierrosta tilatessani sama hyvän näköinen tarjoilijatar vastasi suomeksi. :D :D :D

    • up

      up

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe