Jätettä, jätettä!

Ru

Välillä on niin älyttömiä kommentteja kestovaippojen käytöstä, että mietin, kuinkahan "aikuisia" jotkut kommentoijat ovat. Ja kun ei ole järkevää sanottavaa, niin sitten väkisinkin täytyy kirjoittaa asiasta tietämättömänä mitä sattuu.

Voisinpa veikata, että tällaiset kestovaippojen tyrmääjätkin alkaisivat tosissaan miettimään kestovaippojen käyttöä, jos kaikki jätteet pitäisi itse toimittaa kaatopaikalle. Mukavahan se olisi itse kuskailla niitä haisevia jätteitä useamman kilometrin päähän, ja ehkäpä vielä useamman kerran viikossa ;)

3

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • energian tuotantoon

      No sehän olisi täysi kaaos, jos kaikki ihmiset ajaelisivat itse omalla autollaan jopa monta kertaa päivässä kaatopaikalle viemään roskiaan !!! Onneksi meillä on organisoidut jätekuljetukset taloyhtiöiden roskiksista !

      Kaatopaikkajätteitähän poltetaan jätevoimalaitoksissa. En ole paremmin perehtynyt jätteiden polttoon ja kaatopaikkoihin, mutta varmasti olisi vielä parannettavaa ja kehitettävää, miten kaatopaikkajätteitä käytetään hyödyksi energian tuottamiseen.

      Muuten millaista jätettä ovatkaan kestovaipat, kun ne viimein heivataan kaatopaikalle ?!

      • kestopylly

        Tekstiilit on kaatisjätettä. ja energiajätettä poltetaan, kaatiskamaa ei.


    • Ru

      Tuli vain mieleeni, että moniko ajattelee kuinka paljon sitä jätettä elämänsä aikana tuottaa. Ei ihan pieni määrä, ja siksi olisikin ihan "silmiä avaava" kokemus vaikka viikon ajan säilyttää ne jätteet omissa nurkissa. Pientä ajatusleikkiä. Voisi siinä vaiheessa tulla ajatelleeksi, että miten sitä jätemäärää voisi pienentää. Ja suurin yksittäinen jätehän on juurikin nuo kertakäyttövaipat (pelkästään pk-seudulla vaippajätettä syntyy 12kg asukasta kohden vuodessa). Mutta mikä on pois silmistä, on pois mielestä. Kun roskapussi on kiikutettu sinne jäteastiaan, niin eihän sitä tarvitse enää sen jälkeen ajatella!

      Ja paras jäte on se syntymätön jäte. Siksi pitäisi itse kunkin miettiä keinoja jätteiden vähentämiseksi, ts. kertakäyttökulttuuria niin vähän kuin mahdollista. Jos vaikka kaikki vaipat lopulta päätyisivätkin kaatopaikalle (myös ne kestovaipat), niin on siinä jätemäärässä kuitenkin huima ero: yhden lapsen kertakäyttöiset n. 5000 kpl/kestovaippoja 30kpl (jos käytössä yhdenkoon vaippa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe