Millä dieseli pois?

WPWPWPWPWP

Millä saan loput dieselistä (lähinnä hajut enää jäljellä) pois pilssistä. Tankki kun pääsi vuotamaan n. 10 litraa pilssiin ja vesi-astianpesuaine seoksella en saanut hajuja pois. Onko etikka kova sana vai löytyykö ns omat aineet tähän. Siis aineita jotka ei nyt sit jatkossa haise siellä pilssissä, ainakaan yhtä pahalle kuin dieseli

35

14787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 432

      oksonointi on hajuihin hyvä. Mutta jos sitä ainetta siellä on vielä jäljellä ei ilo ole pitkäikäinen.

      • tiisseli...

        itse sain kerran päälleni pari litraa polttoöljyä traktorin tankin puhdistuksen yhteydessä ja vaatteet tuoksui löpölle pesunkin jälkeen.Vaikka pesin vaatteet koneessa 70c lämmössä niissä oli voimakas dieselin tuoksu...ja koko pyykinpesukonekkin haisi samalle vielä sen jälkeenkiin. Saattaapi olla että normi pesuaineet ei hajua poista..vaatii teolliset pesuaineet,rasvanpoistajat jne...


    • ipö_

      Osta 4-6 tuoretta sitruunaa. Purista mehu fairyn kanssa litraan vettä. Ruiskuttele ainetta hiljakseen pinnoille ja anna olla ½ päivää. Ei se poista vaan peittää ainakin miellyttävämmin dieselin hajun.

    • elämä on kallista

      Acetonilla.

      • Anonyymi

        Entäpä GinTonic


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäpä GinTonic

        Kyllä. Sitä tarpeeksi, niin ei löpön hajut vituta.


    • löpönhajuun

      ruokasoodaa ja etikkaa

    • MS

      Kokeile seuraavaa:
      - suihkuta vahvasti emäksistä pesuainetta (Ph13) pilssiin
      - aja painepesurilla vettä tai höyrypesurilla höyryä perään
      - ime märkä/kuivaimurilla pesuvedet talteen

    • KemiaaLukenut

      Voitko lämmittää veneestäsi kyseiset dieselpolttoaineella likaantuneet kohdat vaikka n. 40 asteen lämpötilaan ja saman aikaisesti erittäin hyvä koneellinen tuuletus sinne pilssiin ja ilma pitää poistaa ulos.

      Tämä lämmöllä ja tuuletuksella hoidettava ongelma on varmin ja paras keino koska dieselpolttoaine on aika helposti haihtuvaa ja lämpö tehostaa sitä.

      Nuo muut pesusaine, etikka, sitruunapesut lienee suunnilleen silkkaa humpuukia ja ajan tuhlausta koska ei dieselpolttoaine liukene noihin mihinkään koska se on maaöljytisle ja liukenee vain bensiiniin ja petrooleihin, asetoni taas vioittaa maali ja muovipintoja ja on hyvin tulenarkaa.

    • dsl haju

      moi, itsellä samanlainen ongelma - mitenkä saada diesel haju pois. Pilssiin vuosi useita litroja dieseliä joka kerkesi muhia vuoden yli (edellinen omistaja).

      Eniten miettinyt tuota höyrypesuimuria jonka voi vuokrata. Mikä pesuaine siihen sopisi, on vielä avoinna. Varmaan tuo lämpökin sitten sen jälkeen voisi olla lisäapuna.

      Mutta kertokaas mitenkä itse ootte tehneet?

      • 34

        Tee niinkuin se edellinenkin omistaja, myy pois...


      • ...)...

        kokeile tuoretta kahvia eli laita avonaiseen astiaan avattu kahvipaketti ja sujauta se pilssiin. Anna olla vaikkapa yön yli ja ota pois. Konsti on vanha merikontin hajunpoistokeino, jota käytetään kalakontin hajun poistamiseen. Saattaa auttaa myös naftan hajuun.


      • putsaa normaalisti ja kaada etikkaa perään.Itse kaatelen pitkin talvea lorauksen silloin tällöin ja pysyy "huone" raikkaana.


    • siivooja-88

      Voit myös koittaa kaataa kassillisen wunderbaum-hajustekuusia pilssiin. Annat wunderbaumien olla viikon ja lopuksi imuroit pois. Näin ainakin meillä lähti ummehtunut haju pilssistä.

    • dsl haju2

      Hauskoja (=typeriä) ehdotuksia yllättävän paljon. Odotin asiallista keskustelua.

      Kaikesta huolimatta kokeilin hinkata paidan rievuilla Wurthin Pineline pesuaineella (raakana) pintoja. Mielestäni onnistuin lopputuloksessa. Ainut tosi ongelma on se että, dieseltankin alla on n. 2 cm rako johon ei ulotu. Lisäksi pesuaineet/neste valuu taakse päin tankin syövereihin. Mitenkä tankin ja rungon välistä dieselin poistaisi? Olisiko tämän keskustelun jossakin vinkissä jotakin järkeä - kuka tietää.

      • Anonyymi

        Lorauta fairia reilusti pilssiin ja vettä perään. Jos mahtuu harjamaan, niin kannattaa harjata. Pumppaat vedet pois ja huuhdot pari kertaa.


    • Samaongelma

      Kahvin poroja ämpärillinen niin lähtee hajut. Vanha konsti

      • Dslhaju2

        Kiitos, odotinkin tätä vinkkiä kuusi vuotta. Onkohan haju pinttynyt?


      • Tunnettua

        Avonaista kahvipussia käyttävät lentoemotkin poistamaan hajun lentokoneen vessasta.


    • lihamylly2

      Ettekö huomaa että tämä juttu on pantu alulle vuonna 2010 !!! Siis 7 vuotta sitten ja tässä ihan pokkana laitetaan kahvipaketteja ...

    • Löpötipöö

      Parahin Lihamylly ! ei kai aiheen ajankohtaisuus ole mihinkään kadonnut, Dieseliä kun käytetään polttoaineena edellenkin ! Miten muuten itse ongelman poistaisit, vai ajeleko bensaveneellä ?

      • Moikka
        Bensavehkeellä mennään ja mitä kauheinta V-8 .No, anteeksi, en halua pahoittaa kenenkään mieltä, meidän veneessä palaa vain bensa ja petrooli.Hyvää kesän jatkoa jos tätä nyt kesäksi voi sanoa.


      • Niin, se petrooli on täysin hajutonta että sitä voi lirautella pilssiin ihan vapaasti.Nyt saa huulenheitto osaltani loppua !


    • Raikastaa

      Kuumaa vettä, etikkaa ja sitruunavimiä!

    • etikkaa.ruokasoodaakin

      Onkohan siitä mitään haittaa veneen sisäpohjan pintamateriaaleille jos kaataa silloin tällöin pilssiin etikkaa?

      "Eikö hien haju lähde lenkkipaidasta? Liota vaatetta miedossa etikkaliuoksessa (½ dl etikkaa 5 litrassa viileää vettä) puolen tunnin ajan ennen normaalia konepesua."

      "Väkiviinaetikka puhdistaa yhtä lailla tekstiilejä, astioita kuin kodinkoneitakin. Happamuutensa vuoksi se ei kuitenkaan sovi polyakrylaatille, alumiinille, marmorille, kalkkikivelle eikä vanhoille emalialtaille."

    • pellöpelötön

      Luulisin, että ongelma on ratkennut seitsemän vuoden aikana.

      Haju on dieseliä, joka haihtuu. Niin kauan kun sitä on, se haisee ja kun se loppuu, loppuu hajukin.
      Ratkaisun pitää perustua joko siihen, että haihtumista nopeutetaan tai siihen, että dieselistä tehdään yhdisteitä jotka eivät haise tai jotka on pestävissä pois tai jotka haihtuvat nopeasti.

      Dieselin kiehumispiste on 180-200 C. Venettä voi olla hankala lämmittää niin paljon. Jos painetta pienennetään puoleen, pitäisi edelleen lämmittää yli 100C, joten se keino ei toimi.

      Suurin ongelma on siinä, että lujitemuovin ja diesel sisältävät molemmat hiilivetyjä ja on vaikea vaikuttaa vain toiseen. Esimerkiksi vahva happo tai emäs voi pilkkoa dieseliä, mutta se tekee samaa myös lujitemuoville.

      Jotkut enstsyymit tai bakteerit voivat toimia dieselin poistamisessa, mutta pitää varmistaa ettei ne vaikuta muihin muoveihin,

      Dieselin poistaminen pinnalta on varsin helppoa ja täällä onkin esitetty useita mitä mielenkiintoisimpia keinoja sen tekemiseksi. Tosiasiassa astianpesuainekin riittää. Diesel on kuitenkin tunkeutunut rakenteisiin eikä pesulla saa kuin pinnan puhtaaksi. Hetken kuluttua sisältä on tullut fýsiikan lakien mukaisesti uutta dieseliä pintaan. Toki diesel poistuu sillä tavalla hiljakseen, mutta ei paljon nopeammin kuin ilman puhdistusta.

    • Hoppaska

      Ei haittaa että vanhoihin vastataan, Googlailin itselle uutta ongelmaa ja sain ideoita kokeiltavaksi:)

    • Heleppoa_

      Pilssinpesuaine starbriteltä

    • Varma_konsti

      Olen laittanut Wunderbaumin pilssiin ja toisen polttoaineletkuun keikkumaan. Hajut on tiessään koko kesän.

      • Saalar

        Älkää uskoko Näitä tuoksukuusien kauppiaita, niillä on oma lehmä ojassa ja aikas pahasti.

        Aika moni joi vinkkasi etikan, ja sen vielä kerron että omassa veneessä vuotaa jostakin Aina vähän diiseliä pilssiin, mutta kun keväällä etikalla ja tärpätillä pesen moottorin ulos puhaltamat nokipiimät niin ei diisel enää haise ennen kuin vähän ajna päästä kun se taas vuotaa.

        Luulen että piimän ja pakokaasujen seos sisältää entsyymejä jotka pilkkovat dieselin hajun pois. Siksi aloin ottaa pakokaasuletkun irto koneesta kun talvihuollan.

        terv. Saalar


      • Anonyymi
        Saalar kirjoitti:

        Älkää uskoko Näitä tuoksukuusien kauppiaita, niillä on oma lehmä ojassa ja aikas pahasti.

        Aika moni joi vinkkasi etikan, ja sen vielä kerron että omassa veneessä vuotaa jostakin Aina vähän diiseliä pilssiin, mutta kun keväällä etikalla ja tärpätillä pesen moottorin ulos puhaltamat nokipiimät niin ei diisel enää haise ennen kuin vähän ajna päästä kun se taas vuotaa.

        Luulen että piimän ja pakokaasujen seos sisältää entsyymejä jotka pilkkovat dieselin hajun pois. Siksi aloin ottaa pakokaasuletkun irto koneesta kun talvihuollan.

        terv. Saalar

        Täällä voi lukea mitä ihmeellisimpiä tarinoita hajujen poistosta. Tosiasiassa hajun aiheuttaja on pestävä/haihdutettava pois. Ei sitä kahvinporot tai etikat poista. Eli siinä vain toisella voimakkaammalla hajulla peitetään alkuperäinen haju ja hajukoktail on valmis. Otsonointi eliminoi myös tehokkaasti hajumolekyylejä mutta ei sekään kykene poistamaan hajua jos sitä dieseliä lilluu jossakin nurkassa. Ei muuta kuin antoisia pesuhetkia ahtaissa pilssisokkeloissa.


    • Koitahan Saalar vanha snorkkelipederasti bensiinillä. Pari litraa pahimmin dieselin saastuttamiin kohtiin ja tikku perään. Annan takuun että hajut haihtuu.

    • AinaPiimää

      Mikähän piimä-fetissi Saalaria vaivaa? Alkaa olla aika väsynyttä juttua, huoh..

      • Tom_of_Pildge

        "Piimät" paukautetaaan "pakoputkeen" vaan.


    • Anonyymi

      Purkillinen pilssinpesuainetta ja vettä pilssi täyteen. Sitten ajellaan pari tuntia vene heiluen ja kallistellen. Saadaan turkinlevyjen ja kaappien alapinnat puhtaaksi.

      Vesi pois ja pilssi on hajuton.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe