Gerbiili ei totu

;((

Minulla on ollut gerbiilit jo viikon mutta ne eivät ole tottunut olemaan kädessä. Olen laittanut välillä käden terraan ja ne ovat käyneet haistamassa mutta sitten säntäävät karkuun. Olen kyllä ottanut ne käteen pari kertaa ja arvelen että ne eivät silleen totu käsittelyyn jos ne ottaa väkisin mutta kaverit (jolla ei ole mitään kokemusta gerbiilistä) sanovat että niin se tottuu. Arvelen että jos ottaisin gerbiilin käteen ja vaikka antaisin jonkun namupalan aina ja pistäisin käden terraan antaessa namu palan niin ehkä ne tottuu mutta ongelma on se että gerbiilini ei syö niin paljo että ne ei ota vastaan ruokaa jos laitan käden terraan niin gerbut haistavat namupalaa ja säntäävät karkuun ja sitten syövät kun olen ottanut käden pois. Miten voi totuttaa tällaiset gerbiilit jotka ei syö minun kädestä tms?? Gerbiilini ei pure minua vaikka olisi kuinka uhattu mutta en ole koskaan liikaa ahdistellut koska pelkään ettei ne silleen koskaan totu minuun vaan alkaa pelätä. Olen vain yrittänyt ottaa käteen ja nostanut vain pari senttiä ja laittanut sitten namun nenän eteen.

9

595

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jiihoh

   Gerbiilin ehdoilla kannattaa totutella se käsittelyyn eli ei siis mitenkään väkisin syliin ottamista yms. Voisit yrittää kokeilla vaikka silitellä niitä ja ainakin ensin antaa haistella useasti päivässä. Voisit hieroa käsiäsi puruihi, jotta niiden haju tarttuisi käsiisi ja ne eivät ehkä pelkäisi niin paljon. Kun ne tulevat kädellesi suht luottavaisesti, voit yrittää nostaa niitä aina vähän kerrallaan ylemmäs, jotta ne sitten tottuisivat siellä yläilmoissa oloonkin.
   Sinun pitäisi jollain tapaa saada osoitettua, että kättä ei tarvitse pelätä. Herkun kanssa se onnistuisi parhaiten, koska jossain vaiheessa gerbiili tajua, että: "Haa, tämähän on hauskaa. Saan aina herkun, kun tuo käsi tulee tänne", eli siis gerbiili huomaa, että käsi onkin kiva juttu, koska silloin saa aina jotain hyvää ja kun käsi antaa jotain hyvää, ei sitä silloin kannata pelätä. Mitä herkkuja olet kokeillut antaa? Tykkäsivätköhän ne jostakin tomaatin tai porkkanan palasta? Voikukanlehdestä? Auringonkukansiemenistä? Kaupan jogurttinapeista tai muista herkuista? Meillä kuivatut porkkanan palaset menevät kuin kuumille kiville. Gerbiilisi eivät välttämättä vielä uskalla syödä mitään nähtesi, mutta tähän minulla ei ole ratkaisua...
   Ei minusta välttämättä ole paljoakaan apua, mutta idea on siinä, että gerbiili saadaan uskomaan, että kättä ei tarvitse pelätä ja sen saavuttamiseksi gerbiilille pitäisi aina tehdä/antaa jotain kivaa, kun käsi on terrassa.

   • aloittaja5

    annoin tomaattia ja kurkkua mutta ei ne koskenut kertaakaan niihin mutta ne syövät enemmäkseen hapankorppua ja jyväsekoitusta. muuta eivät minun nähden ole syönyt.


   • äääääääääääääää
    aloittaja5 kirjoitti:

    annoin tomaattia ja kurkkua mutta ei ne koskenut kertaakaan niihin mutta ne syövät enemmäkseen hapankorppua ja jyväsekoitusta. muuta eivät minun nähden ole syönyt.

    Meidän pojat hakivat kädeltä vain hene- maissi -paprika pakaste sekoituksen vihanneksia jotka olin sulattanut kiehuvassa vedessä. Mikään muu ei kädestä kiinnostanut


   • gerbu hullu

    Tuntui siltä että tiedät gerbeistä jotain!! No saanko kysyä pari kysymystä...Voiko gerbiileille tehä kotia pahvita ja laittaa ne kiinni klemmarilla?Tiedän että se mökki kuluu tosi nopesti mutta eihän se minua haittaa!!!Siis haittaako se klemmari???
    Vielä yksi kysymys...Saako niille antaa väripahvia eli sellasta pahvia jossa on värejä?????


   • Ger-bii-li
    gerbu hullu kirjoitti:

    Tuntui siltä että tiedät gerbeistä jotain!! No saanko kysyä pari kysymystä...Voiko gerbiileille tehä kotia pahvita ja laittaa ne kiinni klemmarilla?Tiedän että se mökki kuluu tosi nopesti mutta eihän se minua haittaa!!!Siis haittaako se klemmari???
    Vielä yksi kysymys...Saako niille antaa väripahvia eli sellasta pahvia jossa on värejä?????

    Ei niistä klemmareista mitään haittaa varmaan ois, mut joutusit sit tekeen sen mökin uudestaan varmaan joka päivä. Yksinkertasempaa antaa pahvilaatikoita ja ostaa tai tehä kestävä puumökki.

    Niin ja värillisessä pahvissa ei oo mitään ongelmaa, mut pitää vaan kattoo et se on silleen siistii, et ei nyt kukaan antais mitään rasvasta pizzalaatikkoo.


  • Gerba^^

   Gerbiili tarvitsee aikaa tottuakseen käteen. Viikko on ihan liian lyhyt aika siihen!! Laita kämmenelle auringonkukansiemen ja anna gerbiilin tulla rauhassa ottamaan se. Ensin gerban pitää olla tarpeeksi luottavainen ennen kuin sen voi ottaa käteen tuosta vaan. Ekaksi gerban pitää tulla ruokakesyksi, eli sen pitää uskaltaa hakea ruokaa kädestä. Näin se oppii että "Hei, tästä saa ruokaa, ei sitä tarvitse pelätä." Sitten kun se on tämän oppinut, voi alkaa pitää terraariossa kättä ja antaa gerbiilien kiivetä sitä pitkin. Sitten alat vähitellen totuttamaan niitä kädessä oloon, vaikka 10 sekuntia päivässä pidät niitä kädessä. Gerbat tarvitsee aikaa, eihän ne viikossa käteen tule älä luulekkaan!

   • Jaanajaanaajaa

    Minulla on ollut gerbiilit jo puolitoista vuotta. Kovalla yrityksellä oltaan saatu toinen melkein kesyksi, toinen hakee vaan siemeniä kädestä. Ja ihan hyvin menee.


   • Tikun emäntä
    Jaanajaanaajaa kirjoitti:

    Minulla on ollut gerbiilit jo puolitoista vuotta. Kovalla yrityksellä oltaan saatu toinen melkein kesyksi, toinen hakee vaan siemeniä kädestä. Ja ihan hyvin menee.

    Me ostettiin gerpsut semmosesta kaupasta, jossa kertoivat, että totuttavat poikaset jo vauvana ihmisen käteen ottamalla niitä käteen. No, kyllähän ne aluksi pakeni vierasta kättä, kun ostettiin ne, mutta nopeasti kesyyntyvät ihan kelpo lemmikeiksi. Otettiin niitä rauhallisesti puhellen usein syliin ja sylissä sai sitten auringonkukan siemenen tai pinjansiemenen. Viihtyvät mielellään olkapäällä ja kun päästetään sohvalle juoksemaan, on ihminen aina mukana siinä löhöömässä. Hyppelevät ihmisen päällä ihan mennen tullen. Nyt Tiku on 3-vuotias ja tulee yleensä häkin ovelle vastaan heti kun se avataan. Ja ruokakutsuntaan reagoi, että jahas, mitäs siellä nyt on tarjolla... Menestystä vaan omien pikkukavereiden kanssa!


  • Anonyymi

   Hei hei. Itellä meni 8kk saada toinen gerbiilini käsikesyksi. Mutta sekin kannatti, nykyään syleilevä ja ihmisläheinen pikku tyttö❤️

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   19
   4019
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   313
   2647
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1595
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   124
   1593
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   62
   1521
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   262
   1100
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   103
   743
  8. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   79
   717
  9. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   88
   685
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   66
   634
  Aihe