Vinkkejä matkaa suunnitteleville

Jummi75

Hei,
meitä olisi neljä hlöä ( 2 x 35v ja 2x 60v.) lähdössä Australiaan sekä Uusi-Seelatiin ja ottaisin nyt suunnittelu vaiheessa hyviä ehdotuksia vastaan. Ideana olisi lähteä ensi kesäkuun alussa ja olla matkalla kolme viikkoa. Australiassa tarkoituksena lentää välimatkoja paikasta toiseen.

MIllaisia lentolippuja kannattaisi harkita? Multi-stop? Mistä kannattaisi hankkia? Onko halvempaa itse etsiä liput netistä vai pyytää matkatoimistoa hoitamaan homma?

Mitä kohteita suosittelisitte? Entä majoituksen laita?

Kiitollisena jo etukäteen vinkeistä!

3

1459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäv

      Olen itse 22-vuotias ja olin australiassa 4kk, itärannikolla ja tasmaniassa. Tulin siihen tulokseen että auto on paras liikkumaväline australiassa ainakin jos haluaa nähdä vähän jotain muuta kuin turistirysät, välimatkat kyllä ovat valtavia. Ellette sitten halua kierrellä vain suuria kaupunkeja.

      Itä-rannikko on turistipaikka. Mutta siellä on koralliriutta ja kuumat ilmat. Melbourne on shoppailupaikka, sydney on aika jenkki. Kesäkuu on myös paras aika mennä keski-australiaan, Ulurulle. Jos yhtään kiinnostaa abot ja heidän historia, niin sinne. Tasmaniassa on aika kylmä varmaan kesäkuussa, sanoivat että tulee välillä luntakin. Ja huonot eristykset taloissa, niin mäkin nukuin pipo päässä aina, vaikka olin siellä tammikuussa (eli aussien kesä!). Tasmaniaan, jos kiinnostaa luonto ja hienot rannat ja nähtävyydet. Me ajeltiin Tasmanian itärannikkoa, ja se oli hienon näköistä. Tasmanian kaupungit vähän tylsiä.

      Me nukuttiin hostelleissa, halpaa ja oli yhteinen keittiö kääytössä, ei tarvinnu aina mennä ulos syömään. Kattokaa vaan ettei oo baarin yläkerrassa se hostelli, se ei oo kivaa...

      Omat lempparit oli monikultttuurinen melbourne ja tasmaniassa autolla ajelu. Siellä välimatkat ei oo niin pitkiä kun mantereella, ja hienoja maisemia riittää.

    • aussietar

      Virgin Blue on halpalentoyhtiö jolla yleensä on edullisimmat lennot. Ei ole mitään järkeä pyytää matkatoimistoa varaamaan niitä kun ne saa kätevästi itsekin. Kannattaa myös tsekata Qantasin tarjoukset, joskus päihittää jopa Virgin Bluen hinnat mutta harvemmin.
      Sydney on mun suosikkipaikkani mutta pidän myös Adelaidesta ja Brisbanesta. Tasmania on aivan ihana mutta kesäkuussa voi olla tosi kylmä.

    • Perdone

      kuvitella ajelevansa 3 viikon aikana tuolla juuri pitkien aikaa vievien välimatkojen vuoksi. Autoiluun tosiaan tarvitaan useamman kuukauden reissu. Siksipä kysyjän ajatus lennoista on oikein hyvä. Ja saitkin jo perusvastauksen. Kannattaa hakea ne muutkin lentoyhtiöt netistä, koska kaikilla on joskus ihan pilkkahintaisia lippuja tarjolla ympäri Australiaa oleviin pienempiin ja suurempiin kohteisiin. Kyllähän turismista huolimatta kannattaa turistin mennä vaikka Cairnsiin ja sieltä riutoilla poiketa, tai jopa johonkin vielä pohjoisempaan pikkupaikkaan oikein kunnon lämpöiseen niiden suurten kaupunkien vastapainoksi. Sydney on tietenkin ihan katsottava paikka. Jos tahtoo nähdä suuria kenguruja luonnossa, on Canberran seutu laajalti helppo siihen. Bussikyydillä tai lentäen Sydneystä. Tai sen voi vaikka vuokra-autolla vilkaista ja siinä sivussa Blue Mountainsin. Pääsee siellä myös kaakkoisen vuorilla laskettelemaan jos tahtoo. Tasmania on jättipuiden ja erikoisten otusten maata. Tuskin ehtii kolmessa viikossa kovin monta kohdetta oikeasti nähdä, on ne niin kaukana laajan mantereen eri puolilla. Saattaa se Ulurun yö olla tosi kylmä (-15 pahimmillaan)kesäkuussa! Huoneita ei ehkä niin helposti hotelleista saa edullisesti tuolloin, koska aussit lomailee silloin. Mutta hostellit ovat ihan hyviä, kun etukäteen katsoo, vaikkapa Hostelworldilta. Tai kytkettynä lentoyhtiön tarjoukseen. Ne eivät kyllä ole aina ne edullisimmat, lieneekö tarpeenkaan olla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      442
      2144
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      219
      1898
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1542
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1511
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1273
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1231
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1227
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      37
      1072
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    10. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1026
    Aihe