Kaveriporukalla Maltalle?

maltanihmettelijä

Tere,

Olemme kaveriporukalla lähdössä Maltalle, joskus. Ikää on porukalla 16 (kaikilla), ja haluaisin tietää miten onnistuuko tuonne meneminen miten tuon ikäisinä? Maltalla lomaillut kertoi, että ihan hyvin sinne pääsee, ilman mitään selkkauksia, sillä maahan on shengen-maa. Muutenkin kyselisin mielenkiinnosta, miten esim. lento- ja hotelliverkkokaupat hyväksyvät alaikäisiä matkalle lähtiöitä ilman aikuista, tai holhoojaa? Matkustaesa kuitenkin pitää olla huoltajan suostumus matkaan, entä jotain muuta? Ilmeisesti kuitenkin ko. maahan on helppo matkustaa ja muutenkin mukava paikka?

Pitää tähän loppuun vielä kysyä, miten ne ikärajat Maltalla menivät? Tarkoitan nimenomaan alkoholi- ja tupakkatuotteidenikärajoja =)

1

653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • malta 4 ever

      En tiiä auttaako mun vastaus enää mitää ku yli kuukaus kumminki kulunu tost sun alkuperäsest viestist, mut kirjottelenpahan kumminki :)
      Eli olin siis maltal viime kesän kielikurssil itsenäisesti 2vk, eli en liikkunu minkää ryhmän/liidereiden mukana.
      Matkustin ite Suomesta maltalle ja takas eikä ollu mitää ongelmii (ikäni on siis 16). Noista hotelleista en sit tiiä mite ottaa vastaa ala-ikäsii, ku ite asustin isäntäperhees. Mut pari tyyppii (alaikäsii kans) joita tapasin maltalla asusti hotelleis, mut neki oli toisaalt kielikurssilaisii.
      Ja sitte noihi alkoholi- ja tupakkaikärajoihin. eli maltahan on yöelämän mekka :D varsinki st. julians on iha mieletön bile mesta eikä semmosii klubei ja baarei löydy suomesta. Alkoholi raja taitaa olla virallisesti 17 ja tupakkatuotteiden ikäraja 18, mut ei ne sitä hirveesti valvo. Tupakka-automaatteja on pilvin pimein ympäri maata ja niinä muutamana kertana kun kävin kaupasta ostaa nii ei kysyny kyllä papereita. Alkoholi rajan kaa oltiinki sit hieman tiukempii mut ei kyl paljoo :D. eli kaupasta ku käytii ostaa nii ei kertaakaa kysytty papereit. Sit taas baareissa riippuu tosi paljo baarist ja siit mihi kello aikaa meet. Joissaki baareis oli siin vilkkaimpaa bile aikaa eli jostai 10-03 portsarit baarin edes ja ne kysy joskus papereit, mut niiski selvis useimmiten ku vaa sano et on 17. ei tainnu mulla olla ku 2 tai 3 kertaa ku ei päästäny sisää, mut sit menin vaa viereisee paikkaa. Sit paikat jois ei oo portsareit ollenkaa tai jotka on vähä sivummalt siit iha ydin keskustast ei kysy papereit käytännös koskaa. Eli jos kaipaatte päivisin aurinkoa, lämpöä ja rantoja ja iltaisin biletystä nii malta on just se oikee paikka teille :D.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe