Zurich

irkku5

Olisiko kenellä kokenusta Sveitsin kivoista kohteista lähellä Zurichiä?
Ajatuksen viipyä muutama päivä siellä ja joku päivän trippi kaupungin ulkopuolelle kiinnostaisi.
Mahtaako ko. kaupungin matkatoimistoilla olla tarjontaa noista lähialueen retksitä?
Entäpä muita vinkkejä Zurichiin matkaavalle, kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan.

5

1748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuulin kerran kaverilta että Zürich on netissä äänestetty yksi tylsimmiksi kaupungeiksi. Olen kyllä ihan samaa mieltä kuin äänestäjät, en välitä siitä yhtään.
      Bern, pääkaupunki, on paljon mukavampi ja rentoa meininkiä löytyy. Siellä ei ole mitään erikoista nähtävää. Kaupunki on vain käynnin arvoinen. Myös Interlaken, siellä näkyy komeat vuoret!
      Baselissa kannattaa käydä jos tykkää museoista ja taiteesta.

      Itse asun Solothurnissa, Sveitsin kaunein barokkikaupunki. Pieni mutta pippurinen :-)

      Tervetuloa

      • Anninga

        No, se on todella makuasia millaisesta kukin tykkää, mutta lomaa on kvia viettää siisteissä puitteissa ja vanhan kaupungin kujat ovat aivan ihanat pikkuisine putiikkeineen ja kahviloineen. En todellakaan pidä kaupunkia tylsänä, niin voi vain sanoa parin tunnin turisti, joka piipahtanut asemalta Bahnhofstrasselle - jos sen sivukujilta löytyy vaikka mitä kivaa. Ylhäällä kukkuloilla kannattaa myös käydä, etenkin Uetlibergiltä upeat maisemat järven ja kaupungin yli, junalla helposti perille - siellä myös loistava ravintola. Fillarin saa vuokralle vaikka rannan tuntumasta ja pyörällä on helppo liikkua pitkin hoidettuja viihtyisiä järven rantamia vaikka minne saakka. Laivalla voi joko ihan käydä illastamassa tai liikkua sujuvasti järven muihin kyliin, joista kaunein on Rapperswil. Kyllä Zürichissä saa hyvin kulumaan pitkän viikonlopun ellei parikin. Loppukesästä etenkin on paljon kyläjuhlia eli eri kaupunginosilla on omia kadut täyttäviä pippaloita, silloin on todella tunnelmaa!

        Jos haluaa tehdä päiväretkiä, Luzernin kaupunki lähivuorineen kannattaa ainakin kollata sekä toiseen suuntaan Reiniputouksille kannattaa ehdottomasti piipahtaa, on se jyly sen verran upeaa. molmpiin suuntiin hyvät junayhtyedet.


    • Niuhous

      Olen itse menossa Zürichiin parin viikon päästä muutamaksi päiväksi.
      Kokemuksia siitä ei vielä ole, mutta toiselle vastaajalle mietintään: "kauneus on katsojan silmissä". Jos Zürich ei jollekulle ole kiinnostava, toiselle voi olla, kuulemma.

      Wikipediasta löysin mm. tällaista:
      Get out

      Short excursions from Zurich:

      * Winterthur — Since in winter there is little to do outdoors, people flock to this city, the city of museums. It can be reached by taking S-Bahn S7 (33 min), S8 (28 min), S12 (20 min, fastest route) or S16 (30 min), to Winterthur Hbf.
      * The Rheinfall, a large-volume waterfall. Take the S-Bahn S7, S8, S12 or S16 to Winterthur or S16 to Andelfingen and change there for S33 to the station called Schloss Laufen am Rheinfall. This station, however, is only open during summer. If you're going to the Rheinfall during winter (which you probably won't), you should get off at Dachsen, the station before Schloss Laufen am Rheinfall on the S33, and take the 634 bus to the stop Schloss Laufen, Rheinfall.
      * Schaffhausen — Pretty town located very near the Rheinfall, accessible by S-Bahn S16 or S22 or S33, though S22 and S33 are rural local lines, so if you're coming from Zürich Hbf and, let's suppose, have an all-zone ZVV travelcard, you should buy a ticket between Andelfingen and Schaffhausen and use the S16. Dachsen (Schloss Laufen am Rheinfall during summer) is actually the last stop in the ZVV area, but Andelfingen is the only stop S16 makes between Winterthur and Neuhausen am Rheinfall outside the ZVV area; therefore you can save even more if you buy the ticket from Dachsen (Schloss Laufen am Rheinfall during summer), and change to S33 at Winterthur or Andelfingen.
      * Stein am Rhein — A pretty town, accessible by S-Bahn S29 Winterthur - Stein am Rhein, which is connected to other S-Bahn lines at Winterthur (S7, S8, S12, S16), Oberwinterthur (S8, S12), Wallrüti (S12), Reutlingen (S12) or Seuzach (S12). If you have an all-zone ZVV travelcard, you should buy a single ticket from Stammheim.
      * Baden. A cosy town just outside Zurich. Accesible by S-Bahn S6 (37 min) or S12 (30 min). If you have an all-zone ZVV ticket you should by a single ticket from Otelfingen (for S6) or Dietikon (for S12)
      * Rapperswil — Pretty town on the other end of the Zurichsee, accessible by S-Bahn S5 (36 min), S7 (39 min) or S15 (36 min), or boat, famous for its rose gardens.
      * Lucerne (Luzern) — Pretty city, home of the transport museum, and further excursions possible. It can be reached by the IR train routes Zürich Airport - Oerlikon - Zürich Hbf - Thalwil - Zug - Lucerne (45 min) or Zürich Hbf - Thalwil - Baar - Zug - Rotkreuz - Lucerne (50 min).
      * Arth-Goldau — Your gateway to the Rigi railway, also less than one hour away.

      • Niuhous

        Nyt on Zürichin matka takana. En osannut etukäteen odottaa oikein mitään, mutta yllätyin positiivisesti. Matkakohteeksi se tuli sen takia, että työmatka suuntautui sinne.
        Hotellimme oli Alexander, jota voi suositella mm. sijaintinsa takia. Se on vanhan kaupungin kävelykatualueella. Kesäaikaan saattaa huoneisiin kantautua melua, mutta näin syksyllä siellä ei enää pörrätty öisin. Kaduilla on vieri vieressä persoonallisia putiikkeja.

        Ravintoloita on pikkukaduilla joka lähtöön, mutta erityisesti yhtä voin suositella:
        www.wirtschaft-neumarkt.ch . Se ei ole halvimmasta päästä (eikä kalleimmasta), mutta hinta-laatusuhde on erinomainen. Siellä tehdään sveitsiläistä ruokaa modernisti ja raaka-aineiden lähteen näkee jo ruokalistasta. Siellä kerrotaan, mistä ovat rautut tai saksanhirvet peräisin. Palvelussa ei siellä ollut moittimista, jossain muissa paikoissa kyllä.

        Zürich on tosi vihreä kaupunki, mikä oli yksi yllätyksistä. Kasvillisuus vyöryy joka puolelta. Zürich Hornin puistosta on hienot näkymät lumihuippuisille vuorille. Puiston laidalla on kahvimuseo, joka oli, ikävä kyllä, suljettuna vuoden loppuun asti. Kiinalaisen Kunmingin kaupungin lahjoittama kiinalainen puisto on paikka, jonne kannattaa pysähtyä toviksi.

        Kannattaa kokeilla reittejä vuorille sekä eläintarhan suuntaan että Uetlibergille. Molemmissa suunnissa voisi patikoita tuntikausia merkityillä reiteillä.

        Ostimme Zürich Cardin, jonka kanssa voi ajella ympäriinsä laajalla alueella, myös vesibusseilla, ja esim. taidemuseoon pääsee ilmaiseksi.

        Kävimme vesiputouksilla yllä olevien ohjeiden avulla (Rheinfall). Siellä käynti on lähes kokopäiväretki ja komea kokemus. Sen väitettiin olevan Euroopan suurin putous: leveys 150 m ja pudotuskorkeus 23 m. Junanvaihdon yhteydessä tutustuimme lyhyesti myös Winterthuriin, jossa voisi esim. ruokailla. Vesiputouksen äärellä olevat ravintolat olivat täpötäynnä ja baaritasoa, joten siellä ei kannata syödä kuin korkeintaan välipalaa. Kävelimme muutaman kilometrin matkan jokivartta edelliselle juna-asemalle, josta lähdimme paluumatkalle.

        Zürichissä on väkilukuun nähden eniten yökerhoja, joten tylsyyden saa pidettyä loitolla yötä päivää. Kaupungissa sattui samaan aikaan olemaan elokuvafestivaalit ja porukkaa oli liikkeellä paljon.

        Hintataso on vähintään Suomen tasoa. Jos halpamatkoja etsii, tämä ei ole oikea kohde, muille suosittelen lämpimästi.


    • fanitan

      Käy ihmeessä Luzernissa, tunnin junamatkan päässä viehättävä vanha kaupunki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2742
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      241
      2668
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2366
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      201
      1857
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe