siviilivihkiminen

oh no

haluaisin kuulla kokemuksia maistraatissa naimisiin menneiltä. olin siis luullut, että maistraatissa niin halutessaan selviää vain allekirjoittamalla tarvittavat paperit, mutta eilen järytyksekseni luin netistä tuon vihkikaavan. onko tuosta joustamisen varaa vai onko siis pakko todellakin kuunnella vihkijän löpinöitä siitä, kuinka avioliitto on perheen perustamista varten ja solmitaan yhteiskunnan jatkuvuuden takia. oksettavaa.

menen naimisiin, koska rakastan miestäni. en halua lapsia. en edes pidä lapsista. auttaako tässä muu kuin antaa löpinöitten mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos? aika irvokasta tuo yhteiskunnan jatkuvuus (tällähän viitataan ilmiselvästi lisääntymiseen) esim. parien kohdalla, jotka eivät voi saada lapsia tai vaikka jos naimisiin on menossa eläkeläispariskunta.

parisuhteen rekisteröinnissä riittää allekirjotukset, mutta avioliiton solmimisessa ilmeisesti ei. en muutenkaan halua kuunnella minkään vieraan ihmisen jauhantaa siitä, kuinka nyt ollanaan tasavertaisia ja kuinka kuuluu rakastaa jne. totta kai näin on, mutta ei se asia kuullu muille kuin meille.

tähänki varmana satelee kommentteja tyylin "jos on noin vaikeeta ni älä mene naimisiin". mutta kyllä s etosiaan on ällöttävää kuunnella puhetta, jossa automaattisesti oletuksena on lisääntyminen parisuhteessa. inhottaa tän yhteiskunnan heteronormatiivisuus (= kaikki on heteroita ja heterot tekee lapsia).

5

828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kahdesti kokenut

      Vihkikaava on se mikä se on, sen yhteyteen voi lisätä esim. puheen, runonlausuntaa, musiikkiesityksen tms. oman mielensä mukaan, siviilivihkiminen on on erittäin joustava verrattuna kirkolliseen vihkimiseen. Minut on vihitty jo kahdesti siviilimenoin ja kummastakin tilaisuudesta jäi hyvät muistot.

      Mutta jos siviilikaavakin, joka kestää siis vajaan minuutin, on sinulle liikaa, niin minusta sinun kannattaa jättää avioitumatta ihan periaatteen vuoksi. Voisit vaikka lähteä ajamaan vihkikaavan muutosta lapsettomille sopivammaksi. Varmasti on muitakin, joita kyseinen lisääntymiseen liittyvä sananmuoto ärsyttää (tosin ei ehkä niin paljon kuin sinua :o)

      • oh no

        en kysynyt mielipiedettä siitä mennäkö naimisiin (kuten sanoin, jos kaava on mikä on ni ei auta muu ku antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos - vähän niinku suurin osa tapakristityistä antaa kirkossa jeesus-löpinöitten mennä). kysyin onko tuo kaava pakko pitää tollasena. mutta eihän tällä palstalla koskaan saa asiallista vastausta mihikään.

        mielestäni vana kun on SIVIILIvihkimisestä kyse ni kyllä sais riittää allekirjotukset paperiin.


    • lyhyt, mutta

      Googlasin, mitä tuossa kaavassa sanotaan.
      Nyt tullaan sitten sanoihin. Mikä on perhe? Joidenkin mielestä jo pariskunta on perhe. Omasta mielestäni se ei ole.

      Jos perheellä tarkoitetaan miestä ja naista, niin silloinhan tuo perhe sopii teille ja kaikille eläkeläisillekin. Toisaalta kaava kuulostaa hullunkuriselta silloinkin, kun kaksi vanhaa (ei hedelmällisessä iässä olevaa) on asunut vuosikaudet yhdessä ja menee vihille taloudellisten seikkojen takia.

      kaavan voisi uusia

      Ilmeisesti on paras, että annat parin sanan mennä ohi korvien ja otat yhteyttä kansanedustajaasi, jotta hän laittaisi vihkikaavan uusimisen vireille.

      • oh no

        juurikin näin! kiitos asiallisesta kommentista :)


      • jo vihitty
        oh no kirjoitti:

        juurikin näin! kiitos asiallisesta kommentista :)

        Vastauksen taisit jo saadakin, mutta tietääkseni kaavasta ei voi poiketa. Tosin se on tosiaan niin lyhyt, että ei tuota ollenkaan tuskaa antaa mennä toisesta korvasta... Oleellista on, että kysymykset tulee kysyttyä ja vastattaua. ;-)

        Kyllä se kaava kaikkine perheenperustamisineen oli itsellekin aikanaan yllätys. Mutta kun asiaan suhtautui oikein, niin sen voi ottaa ihan pelkkänä nimenkirjoitustilaisuutena, jossa jonkun vaan on virkansa puolesta löpistävä muutama pakollinen rivi. Joten suunnittele tärkeä päiväsi teidän näköiseksenne ja ottakaa virallinen osuus vaan rituaalina, joka nyt on mentävä läpi.

        Sattuneesta syystä muuten parisuhteen rekisteröinnissä ei samaa kaavaa tietenkään voi käyttää (jos ajatellaan perhe nimenomaan lapsiperheenä ja perinteisessä merkityksessä lisääntymisen kannalta), joten mielikuvituksen puutteessa lienee tyydytty pelkkiin nimmareihin. ;-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe