siviilivihkiminen

oh no

haluaisin kuulla kokemuksia maistraatissa naimisiin menneiltä. olin siis luullut, että maistraatissa niin halutessaan selviää vain allekirjoittamalla tarvittavat paperit, mutta eilen järytyksekseni luin netistä tuon vihkikaavan. onko tuosta joustamisen varaa vai onko siis pakko todellakin kuunnella vihkijän löpinöitä siitä, kuinka avioliitto on perheen perustamista varten ja solmitaan yhteiskunnan jatkuvuuden takia. oksettavaa.

menen naimisiin, koska rakastan miestäni. en halua lapsia. en edes pidä lapsista. auttaako tässä muu kuin antaa löpinöitten mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos? aika irvokasta tuo yhteiskunnan jatkuvuus (tällähän viitataan ilmiselvästi lisääntymiseen) esim. parien kohdalla, jotka eivät voi saada lapsia tai vaikka jos naimisiin on menossa eläkeläispariskunta.

parisuhteen rekisteröinnissä riittää allekirjotukset, mutta avioliiton solmimisessa ilmeisesti ei. en muutenkaan halua kuunnella minkään vieraan ihmisen jauhantaa siitä, kuinka nyt ollanaan tasavertaisia ja kuinka kuuluu rakastaa jne. totta kai näin on, mutta ei se asia kuullu muille kuin meille.

tähänki varmana satelee kommentteja tyylin "jos on noin vaikeeta ni älä mene naimisiin". mutta kyllä s etosiaan on ällöttävää kuunnella puhetta, jossa automaattisesti oletuksena on lisääntyminen parisuhteessa. inhottaa tän yhteiskunnan heteronormatiivisuus (= kaikki on heteroita ja heterot tekee lapsia).

5

808

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kahdesti kokenut

   Vihkikaava on se mikä se on, sen yhteyteen voi lisätä esim. puheen, runonlausuntaa, musiikkiesityksen tms. oman mielensä mukaan, siviilivihkiminen on on erittäin joustava verrattuna kirkolliseen vihkimiseen. Minut on vihitty jo kahdesti siviilimenoin ja kummastakin tilaisuudesta jäi hyvät muistot.

   Mutta jos siviilikaavakin, joka kestää siis vajaan minuutin, on sinulle liikaa, niin minusta sinun kannattaa jättää avioitumatta ihan periaatteen vuoksi. Voisit vaikka lähteä ajamaan vihkikaavan muutosta lapsettomille sopivammaksi. Varmasti on muitakin, joita kyseinen lisääntymiseen liittyvä sananmuoto ärsyttää (tosin ei ehkä niin paljon kuin sinua :o)

   • oh no

    en kysynyt mielipiedettä siitä mennäkö naimisiin (kuten sanoin, jos kaava on mikä on ni ei auta muu ku antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos - vähän niinku suurin osa tapakristityistä antaa kirkossa jeesus-löpinöitten mennä). kysyin onko tuo kaava pakko pitää tollasena. mutta eihän tällä palstalla koskaan saa asiallista vastausta mihikään.

    mielestäni vana kun on SIVIILIvihkimisestä kyse ni kyllä sais riittää allekirjotukset paperiin.


  • lyhyt, mutta

   Googlasin, mitä tuossa kaavassa sanotaan.
   Nyt tullaan sitten sanoihin. Mikä on perhe? Joidenkin mielestä jo pariskunta on perhe. Omasta mielestäni se ei ole.

   Jos perheellä tarkoitetaan miestä ja naista, niin silloinhan tuo perhe sopii teille ja kaikille eläkeläisillekin. Toisaalta kaava kuulostaa hullunkuriselta silloinkin, kun kaksi vanhaa (ei hedelmällisessä iässä olevaa) on asunut vuosikaudet yhdessä ja menee vihille taloudellisten seikkojen takia.

   kaavan voisi uusia

   Ilmeisesti on paras, että annat parin sanan mennä ohi korvien ja otat yhteyttä kansanedustajaasi, jotta hän laittaisi vihkikaavan uusimisen vireille.

   • oh no

    juurikin näin! kiitos asiallisesta kommentista :)


   • jo vihitty
    oh no kirjoitti:

    juurikin näin! kiitos asiallisesta kommentista :)

    Vastauksen taisit jo saadakin, mutta tietääkseni kaavasta ei voi poiketa. Tosin se on tosiaan niin lyhyt, että ei tuota ollenkaan tuskaa antaa mennä toisesta korvasta... Oleellista on, että kysymykset tulee kysyttyä ja vastattaua. ;-)

    Kyllä se kaava kaikkine perheenperustamisineen oli itsellekin aikanaan yllätys. Mutta kun asiaan suhtautui oikein, niin sen voi ottaa ihan pelkkänä nimenkirjoitustilaisuutena, jossa jonkun vaan on virkansa puolesta löpistävä muutama pakollinen rivi. Joten suunnittele tärkeä päiväsi teidän näköiseksenne ja ottakaa virallinen osuus vaan rituaalina, joka nyt on mentävä läpi.

    Sattuneesta syystä muuten parisuhteen rekisteröinnissä ei samaa kaavaa tietenkään voi käyttää (jos ajatellaan perhe nimenomaan lapsiperheenä ja perinteisessä merkityksessä lisääntymisen kannalta), joten mielikuvituksen puutteessa lienee tyydytty pelkkiin nimmareihin. ;-)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   138
   1749
  2. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   96
   1580
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1288
  4. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1272
  5. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   57
   1256
  6. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1142
  7. Parasta mitä hän ....

   Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
   Ikävä
   38
   906
  8. Sofian dj-deitti

   No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   883
  9. Tuleeko mielipiteestä rikos?

   Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
   Maailman menoa
   462
   875
  10. Hauskaa iltaa

   mun hehkulampulle :) Jos et ois antan anteeks mulle, ni oisit saanu postissa sellasen nallekarhun, minkä paidassa lukee I'm sorry :) Kohta saunaan
   Ikävä
   149
   861
  Aihe