VAARA !!!!

viivilia

HUOMIO KAIKKI IÄKKÄÄN COLLIEN OMISTAJAT !!!!!

Eläinlääkäri kävi tänään lopettamassa meidän koiran. Ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa olemassa.
Ja se,miksi se koira jouduttiin lopettamaan,on se VAARA ;eli RAATOKÄRPÄSET tai pikemminkin niiden TOUKAT!
Ja tämä on eläinlääkärin mukaan yleistä nykyään.
Eli :kun jo vanha ja kankea koira on syystä tai toisesta esim.ripulilla,niin sen peräaukkoon ja/tai karvoihin
jää kosteutta tai selvää kakkaa,joka ärsyttää peräaukon ympärystä ja saa ihon tulehtumaan.Raatokärpäset
haistavat tämän ja tulevat salamana munimaan rikki menneelle iholle.Munista kehittyy toukkia,jotka pääsevät kiinni rikkoutuneeseen kudokseen ,ja suoraan peräaukosta sisään.Siellä ne alkavat tuhota suolta ja kudoksia sisältäpäin:eli SYÖVÄT KIRJAIMELLISESTI KOIRAN ELÄVÄLTÄ,koska vanha koira ei pysty niitä poiskaan hätistämään.TOUKKIA ON PIAN KOIRAN TURKISSA SATOJA ,JA OSA PÄÄSEE PERÄAUKOSTA SISÄÄN ,TAI SYÖ ITSENSÄ IHON LÄPI NAHAN ALLE.MITÄÄN EI OLE TEHTÄVISSÄ TÄMÄN JÄLKEEN,VAAN KOIRA ON YLEENSÄ PAKKO LOPETTAA.
Näin kävi meidän koiralle,jonka siis eläinlääkäri päästi tuskistaan tänään 02.08.2010 klo 20.
Uskomatonta ,mutta ikävä kyllä totta.

11

1481

Vastaukset

 • Tätä samaa tapahtuu myös kaneille kesäisin, en ollut muuten ennen kuullutkaan että voisi myös koirille käyvä, kiitos varoituksesta, ja osanotot koiran puolesta =/ ikävää että noin pääsi käymään.

  • koiriemme peput ja vaikka pesisimmekin ihan pesuaineella säännöllisesti. Sinne hapsukarvoihin helposti jää kakkaa, jos vähänkin pehmeämpää se kakkamassa.

   Osanotto koirasi vuoksi.


  • collii x 2 kirjoitti:

   koiriemme peput ja vaikka pesisimmekin ihan pesuaineella säännöllisesti. Sinne hapsukarvoihin helposti jää kakkaa, jos vähänkin pehmeämpää se kakkamassa.

   Osanotto koirasi vuoksi.

   Kauheeta:( en ole koskaan edes kuullut tuollaisesta mahdollisuudesta!
   Kiitos varoituksesta.

   Lämmin osanottoni koirasi kuolemasta:(


  • collii x 2 kirjoitti:

   koiriemme peput ja vaikka pesisimmekin ihan pesuaineella säännöllisesti. Sinne hapsukarvoihin helposti jää kakkaa, jos vähänkin pehmeämpää se kakkamassa.

   Osanotto koirasi vuoksi.

   Kun koira vanheni ja alkoi tulla kakkavaivaa, niin ihan vaan ajettiin koneella se peräsuolen ympärys, koska se helpotti muutoinkin seurantaa. Meillä siis tuli ummetus, joka johtui suolen tyrästä, joten koko ajan tarkkailtiin kakkaa ja sen koostumusta. Ja karvat kun oli ajettu, oli puhtaanapitokin tosi helppoa. Koira tosin oli loppuun asti aktiivinen liikkuja, eikä se ollut ulkona aina, kärpäsriskikin on pienempi, kun asumme taajama-alueella. Mutta pidimme huolta erityisesti juuri tuosta takapään terveydestä, ja sen mahdollisestamiseksi niitä karvoja siistittiin. Hiukan tietysti esteettisyys kärsi, mutta ei niitä kauemmas huomannut, että oli siistitty.

   Näinhän voi käydä mille vaan eläimelle, että ihan sikäli aiheellinen varoitus. Mutta meillä ei, vaikka tosiaan välillä oli kakka löysempääkin, jopa valuvaa (koska oli pakko käyttää laksatiivia, joskus myöskin parafiiniöljyä, että ulostemassa pysyi sopivan pehmeänä.


  • collii x 2 kirjoitti:

   koiriemme peput ja vaikka pesisimmekin ihan pesuaineella säännöllisesti. Sinne hapsukarvoihin helposti jää kakkaa, jos vähänkin pehmeämpää se kakkamassa.

   Osanotto koirasi vuoksi.

   eipä auta pesut enää ,ikävä kyllä,sen jälkeen kun muutamakin toukka on tiensä "perille" löytänyt.
   Eikä sen koiran tarvitse koko aikaa ulkonakaan olla,pakko siellä on jossain vaiheessa käydä ,ja kärpänen hoitaa hommansa tosi nopeasti.Ktsymys onkin siitä,että kun koira on jo vanha ja kankea (tai sairas);
   ei sepysty hätistämään sitä kärpästä pois,niin kuin nuori ja terve koira tekee.


 • Koska ihmisillähän käytetään noita toukkia ihan lääketieteessäkin puhdistamassa haavaa, eli ne syövät pois vain kuolleen kudoksen. Eivät elävää, väitetään. Kärpäsentoukka pakkauskia ihan tilataan isolla hinnalla, ja yksinkertaisesti vaan kaadetaan ne haavaan, ja jätetään syömään se kuolio pois. Että mihinhän se ero sitten perustuu? Onko yhtä vaarallista, että koira nauttii suunkautta noita munia, tosin kyllähän toi vatsa on aika happamaa seutua niille selvitä, mutta kuitenkin.

 • terve kiitos varoituksesta jonka löysin kun aloin hakemaan mitä ihme matoja meidän piikkille viemastä ukosta tippuu... hyi hitto. 13v tricolor . ja mä ajattelin et se on hyvä asia vanhalle ukolle et pääsee ok talon pihalle nukkumaan parvekkeen sijasta

 • Olipa tosi hyvä lukea muidenkin kokemuksista... Meillä oli 14 vuotias collie narttu, jolle tuli toukkia löysän vatsan seurauksena. Sain toukat häädettyä pois, ihorikot parannettua ja karvat ajettua. Hyvästi uljas collien ulkonäkö... Mutta koira eli vielä reilun vuoden tuon kokemuksen jälkeen ja nukkui rauhallisesti pois luonnollisesti omassa kodissa viisitoista ja puoli vuotiaana... :( Osanottoni koiranne menettäneelle!!

  • Miten sait toukat pois t.tani


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  56
  930
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  481