Visby

Heinäkuussa

Hei! Kertokaa jotka olette käyneet
Millainen paikka oli, oliko niin vehreää ja kaunista kuin kuvittelen,
Entä Se Peppi Pitkätossun puuhamaa ? Minulla on 8v tytär ei oikein tiennyt haluaako sinne, kannattaako mennä?
Selailin kaiken mahdollisen netistä.
Mutta olisi ihan mukava kuulla mitä siellä on ehdottomasti nähtävä.
Majoitus yms asiat on kunnossa jo.

8

5827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MLK

      Peppi-juttu on aika vaatimaton, lähinnä se on vesipuisto. Jos teillä on paljon aikaa ja kuuma päivä, sen voi ottaa uintiretken kannalta, mutta muuten ei kannata mennä. Visby itsessään on ihastuttava keskiaikainen kaupunki, kapeita kujia, vanhoja taloja, linnoitusmuureja jne. Siellä kuljeskellessa päivä kuluu ihan rattoiosasti. Jos on useampi päivä aikaa, kannattaa yrittää nähdä saarta enemmänkin. Eli jos on auto käytössä, päivässäkin jo kiertää pitkän matkan ja näkee maaseutua. Lummelundan tippukiviluolat on mielenkiintoinen paikka.

      • Irkku

        myös noita tippukiviluolia, oli tosi metka paikka. Luonnosta jos olet kiinnostunut niin kannattaa tosiaan kiertää vähän Visbyn ulkopuolellakin, luonto on kertakaikkisen ihana mm. erilaisia kukkia kuin täällä. Unikkopeltoihin ihastuin ikihyviksi. Rannoilla jos kävelet niin kaapaise rantakivikkoa kepillä, löydänt fossiileja, oli tosi mielenkiintoista hommaa kun pääsi jujusta kiinni, eli erotti fossiilit tavallisista kivistä.


    • maiju

      Itse kävin visbyssä n. 10 vanhana tyttönä ja pidin silloin todella siitä Huvikummusta :) Sisällä oli erilaisia hassuja huoneita ja se oli vähän kuin seikkailureitti. Ja pienenä kaikki Peppi-elokuvat katsoneena olin innoissani päästessäni näkemään paikan jossa ne on kuvattu. Lapsi ehkä näkee tuon erilailla kuin aikuinen, minulle se oli elämys samoin kuin vesipuistopuoli. Ehdottomasti reissun parasta antia. Kävin tuolla joskus ysikytluvun alussa, en tiedä onko muuttunut.

    • Menemme siis

      puuhamaahan, tyttäreni ei olisi halunnut sinne koska ajatteli,että äiti haluaa nähdä sillä aikaa jotain muuta, mutta luulempa lapseni nauttivan myös, lapset ei jaksa innostua niin paljon luonnosta. Joten on mukava mennä sellaiseen paikkaan jossa saa leikkiä.
      Menemme sen jälkeen sinne Tippukiviluoliin.

    • Juuso

      Se oikea Peppimaa eli Astrid Lindgren maa on "Astrid Lindgren Värld" ja sjaitsee mantereella Jönköpingistä vähän (ehkä 100 km) itään ja siellä on muutakin kuin Peppi.

      • peppitaz

        onko nettilinkkiä ko. kohteeseen?


    • Memmi

      ..Olin siellä 2 vuotta sitten. Visbyssä on monta ( muistaakseni 7 ) museota, mitkä kannattaa ehdottomasti käydä! Edullisimman ja kätevimmän lipun niihin saat, kun ostatte kortin, millä pääsee kaikkiin. Hinta oli jotain 150 sek luokkaa. Rauniot on upeita nähtäviä ja koettavia. Silloin ainakin pääsi St.Katarina kirkon seinän sisällä olevaan käytävään. Jos on ahtaanpaikan kammo, niin en suosittele mennä siälle! Vanhan kaupungin kujat ja "tillbehör"-putiikit on aivan ihania! Näistä saa sellaisia löytöjä, että kannattee varata rahaa jo pelkästään näihin! Monessa paikassa käy eurot, setelit, mutta suosittelen kuitenkin vaihtamaan kruunut jo ennen sinne menoa. Kneibby, paikka jossa se vesipuisto ja Pepin talo sijaitsee, kannattaa kyllä käydä katsomassa. Molemmat on hyvin vaatimattomia paikkoja, mutta kyllä vesipuiston muutama mäki ja allas saa lapsen viihtymään. Nämä kaikkihan on siellä ulkona, että säävarauksella sinne. Meillä tuli ukonilma kesken kaiken ja ihan oli kirkas taivas juuri ennen sitä! :) Pepin talo oli todella mahtava, huoneet oli ihania ja yläkerrassa istuva vahanukke Astrid kertomassa tarinaa Pepistä, hieno! Jonkun verran on puuhaa ja leikkimistä lapsille, tuon ikäiselle varmasti enemmän kuin sitte vanhemmille. Jos tykkäätte minigolfista, niin sieltä löytyy myös aivan ihana minigolfrata! Kiertoajelua on puolen tunnin välein vanhan kaupungin puolella, kannattaa käydä. Lähtö oli sataman kohdalta, ellen ihan väärin muista...Myöskin tuolla sataman lähellä on jäätelöpaikka, mikä sekin oli kokemisen arvoinen! Miinusta tuossa paikassa oli se, että jonottaa sai yli puoli tuntia! Ainakin silloin keskiajan viikon aikaan, kun kaupunki on todella täynnä turisteja. Itselläni loppui aika kesken siellä käydessäni, en kerinnyt siis muiden kanssa pohjoiselle osalle Gotlantia, mutta jos teillä on auto siellä käytössä, niin ehdottomasti tippukiviluolille ja pohjoisessa sijaitsevalle valkohiekkaiselle uimarannalle! Jos olette illalla liikkeellä ulkona, kannattaa varata lämmintä vaatetta, koska meri-ilmasto viilentää paikan nopeasti auringon laskettua.
      Menette ilmeisesti Nynäshamnista lauttaan? Jos teillä vain on aikaa Nynäshamnissa ollessa, niin käykää katsomassa ja kiertämässä puisto joka on satamasta katsottuna vasempaan. Tosi ihana puisto jossa voi myös nähdä joutsenia..
      Millä sivulla olet netissä käynyt?

    • Masa

      Peppimaa on ihan ok, mutta sen vesipuiston laitteista kaikki eivät toimi vielä kesäkuun alkupuolella. Meidän 8-vuotias ja 3-vuotias viihtyivät ihan hyvin. Gotlannissa kannattaa käydä hiekkarannoilla.
      Kannattaa muuten mennä sille puolelle saarta, jossa ranta on päivällä tuulen suojassa, eli ei tuule mereltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      243
      2233
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe