Avioehtoni pätevä?

Jos tulee, niin..

Olemme tehneet avioehdon, jonka ovat tositaneet minun vanhempani. Onko ko. ehdolla mitään lainvoimaa, onko se pätevä? Ja - onko minulla mitään keinoa tällä hetkellä turvata ansioni vaimoltani, jos ero tulee ja avioehto ei päde? Teen aika paljon ylitöitä ja haluaisin toki pitää omalla työlläni ansaitut rahat itselläni. Sen mitä lapsiltani ja muilta pakollisilta menoilta jää. Meillä on kaksi alaikäistä lasta. Erota en haluaisi, mutta kysyn etukäteen, jos se tulee. Rakastan vaimoani, mutta hänen rakkaudestaan minuun en ole varma. Koskeeko hänen rakkautensa vain minun pankkitiliäni ja rahojani! Toivon, että näin ei ole ja kaikki tämä on turhaa. Se olisi kaikkien kannalta parasta, totta kai.

7

633

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • AE-Annikki

   Avioehdon todistajaksi ei saa ottaa omia vanhempia. Joten teepä uusi ja pyydä vaikka naapureita tai työkavereita todistamaan ko paperi sen jälkeen kun olet ensin ottanut vaimoltasi siihen allekirjoituksen.

   • 11

    Selvyyden vuoksi tarkennus, että tietenkin vaimon oltava paikalla allekirjoittamassa tai tunnustamassa allekirjoittaneensa avioehdon vapaaehtoisesti todistajien allekirjoittaessa ja sitten vielä se maistraattiin rekisteröiminen pitää hoitaa.


   • Oma työ
    11 kirjoitti:

    Selvyyden vuoksi tarkennus, että tietenkin vaimon oltava paikalla allekirjoittamassa tai tunnustamassa allekirjoittaneensa avioehdon vapaaehtoisesti todistajien allekirjoittaessa ja sitten vielä se maistraattiin rekisteröiminen pitää hoitaa.

    Ymmärettävistä syistä, tuskin on kovinkaan halukas moiseen! Eikö siis rehellisellä, työtä tekevällä ihmisellä ole tässä tilanteessa mitään keinoa pitää ansaitsemansa ylimääräiset tulonsa itsellään? Mikäli on käynyt ilmi, että avioliiton perimmäinen tarkoitus ei ehkä olekaan rakkaus ihmiseen, vaan rahaan, elintasoon? En varmaan ole ennakkotapaus tässä maailmassa.


  • >>Teen aika paljon ylitöitä ja haluaisin toki pitää omalla työlläni ansaitut rahat itselläni // Meillä on kaksi alaikäistä lasta.>onko minulla mitään keinoa tällä hetkellä turvata ansioni vaimoltani, jos ero tulee ja avioehto ei päde?

   • 18+18

    Ukkoni juopotteli vuosikaudet. Sen rahasumman minkä hän pisti kuukausittain juomiseen ja juhlimiseen, minä laitoin säästöön. Niillä rahoilla ostin itselleni sijoitusyksiön, joka suojattiin avioehdolla.

    Sanooko joku, että tämä ei ole oikein?


  • hopi hopi

   Avioehto on pätevä ja se on kirjattu asuinpaikan oikeuteen.

   Eli vaikka todistamassa olisi kuka tai ketkä niin avioehto pitää rekistöröidä jotta siitä tulee laillinen.

   Ainut millä turvaat on toimittaa se avioehto vahvistettavaksi ja jos toinen ei moiti sitä määräajassa niin silloin se pitää

   Avioehto on aina tehtävä kirjallisena. Tekstin tulee olla mahdollisimman selkeä ja yksiselitteinen. Molempien puolisoiden tai avioliittoon aikovien on hyväksyttävä ja allekirjoitettava sopimus. Kahden ulkopuolisen henkilön on lisäksi vahvistettava puolisoiden allekirjoitukset oikeiksi.
   Avioehtosopimus on rekisteröitävä, jotta se tulisi voimaan ja sitoisi myös ulkopuolisia, esim. velkojia. Rekisteröinti tehdään jättämällä alkuperäinen avioehtosopimus jommankumman puolison kotipaikan käräjäoikeuden kansliaan. Rekisteröity avioehtosopimus voidaan kumota tai sitä voidaan muuttaa.”

   Joten olet vain luullut että teillä on avioehto.... sillä jos teillä olisi tietäisit että sen on oikeus vahvistannut.

   joten jos joku pikkuinen osa-alue ei ole lainmukaan hoidettu oikein niin ei kun hoitamaan

   • el idiot

    Teimme aviopuolisoni kanssa avioehdon, jossa vaimollani ei ole avio-oikeutta kesämökkiini. AE on rekisteröity asianmukaisesti....mutta, mutta...nyt myöhemmin olen tajunnut tehneeni mokan eli kun vaimoni kanssa AE:n kirjoitimme, todistajat eivät olleet juuri silloin paikalla vaan hain naapurista nimet. Perhana, täytyykö homma tehdä uudelleen, että todistajat näkevät meidän allekirjoittavan paperin???


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   6572
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   37
   1941
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   123
   1857
  4. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   117
   1716
  5. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1468
  6. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1152
  7. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   60
   1137
  8. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   58
   1106
  9. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   129
   992
  10. Professori ministeri Rantasen turvapaikkakirjeestä: Tyrmistyttävä

   Nyt persut haluaa koko Euroopan hylkäävän laillisuuden ja kansainväliset sopimukset. Kansainvälisen oikeuden emerituspr
   Maailman menoa
   226
   937
  Aihe