Avioehtoni pätevä?

Jos tulee, niin..

Olemme tehneet avioehdon, jonka ovat tositaneet minun vanhempani. Onko ko. ehdolla mitään lainvoimaa, onko se pätevä? Ja - onko minulla mitään keinoa tällä hetkellä turvata ansioni vaimoltani, jos ero tulee ja avioehto ei päde? Teen aika paljon ylitöitä ja haluaisin toki pitää omalla työlläni ansaitut rahat itselläni. Sen mitä lapsiltani ja muilta pakollisilta menoilta jää. Meillä on kaksi alaikäistä lasta. Erota en haluaisi, mutta kysyn etukäteen, jos se tulee. Rakastan vaimoani, mutta hänen rakkaudestaan minuun en ole varma. Koskeeko hänen rakkautensa vain minun pankkitiliäni ja rahojani! Toivon, että näin ei ole ja kaikki tämä on turhaa. Se olisi kaikkien kannalta parasta, totta kai.

7

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AE-Annikki

      Avioehdon todistajaksi ei saa ottaa omia vanhempia. Joten teepä uusi ja pyydä vaikka naapureita tai työkavereita todistamaan ko paperi sen jälkeen kun olet ensin ottanut vaimoltasi siihen allekirjoituksen.

      • 11

        Selvyyden vuoksi tarkennus, että tietenkin vaimon oltava paikalla allekirjoittamassa tai tunnustamassa allekirjoittaneensa avioehdon vapaaehtoisesti todistajien allekirjoittaessa ja sitten vielä se maistraattiin rekisteröiminen pitää hoitaa.


      • Oma työ
        11 kirjoitti:

        Selvyyden vuoksi tarkennus, että tietenkin vaimon oltava paikalla allekirjoittamassa tai tunnustamassa allekirjoittaneensa avioehdon vapaaehtoisesti todistajien allekirjoittaessa ja sitten vielä se maistraattiin rekisteröiminen pitää hoitaa.

        Ymmärettävistä syistä, tuskin on kovinkaan halukas moiseen! Eikö siis rehellisellä, työtä tekevällä ihmisellä ole tässä tilanteessa mitään keinoa pitää ansaitsemansa ylimääräiset tulonsa itsellään? Mikäli on käynyt ilmi, että avioliiton perimmäinen tarkoitus ei ehkä olekaan rakkaus ihmiseen, vaan rahaan, elintasoon? En varmaan ole ennakkotapaus tässä maailmassa.


    • >>Teen aika paljon ylitöitä ja haluaisin toki pitää omalla työlläni ansaitut rahat itselläni // Meillä on kaksi alaikäistä lasta.>onko minulla mitään keinoa tällä hetkellä turvata ansioni vaimoltani, jos ero tulee ja avioehto ei päde?

      • 18+18

        Ukkoni juopotteli vuosikaudet. Sen rahasumman minkä hän pisti kuukausittain juomiseen ja juhlimiseen, minä laitoin säästöön. Niillä rahoilla ostin itselleni sijoitusyksiön, joka suojattiin avioehdolla.

        Sanooko joku, että tämä ei ole oikein?


    • hopi hopi

      Avioehto on pätevä ja se on kirjattu asuinpaikan oikeuteen.

      Eli vaikka todistamassa olisi kuka tai ketkä niin avioehto pitää rekistöröidä jotta siitä tulee laillinen.

      Ainut millä turvaat on toimittaa se avioehto vahvistettavaksi ja jos toinen ei moiti sitä määräajassa niin silloin se pitää

      Avioehto on aina tehtävä kirjallisena. Tekstin tulee olla mahdollisimman selkeä ja yksiselitteinen. Molempien puolisoiden tai avioliittoon aikovien on hyväksyttävä ja allekirjoitettava sopimus. Kahden ulkopuolisen henkilön on lisäksi vahvistettava puolisoiden allekirjoitukset oikeiksi.
      Avioehtosopimus on rekisteröitävä, jotta se tulisi voimaan ja sitoisi myös ulkopuolisia, esim. velkojia. Rekisteröinti tehdään jättämällä alkuperäinen avioehtosopimus jommankumman puolison kotipaikan käräjäoikeuden kansliaan. Rekisteröity avioehtosopimus voidaan kumota tai sitä voidaan muuttaa.”

      Joten olet vain luullut että teillä on avioehto.... sillä jos teillä olisi tietäisit että sen on oikeus vahvistannut.

      joten jos joku pikkuinen osa-alue ei ole lainmukaan hoidettu oikein niin ei kun hoitamaan

      • el idiot

        Teimme aviopuolisoni kanssa avioehdon, jossa vaimollani ei ole avio-oikeutta kesämökkiini. AE on rekisteröity asianmukaisesti....mutta, mutta...nyt myöhemmin olen tajunnut tehneeni mokan eli kun vaimoni kanssa AE:n kirjoitimme, todistajat eivät olleet juuri silloin paikalla vaan hain naapurista nimet. Perhana, täytyykö homma tehdä uudelleen, että todistajat näkevät meidän allekirjoittavan paperin???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe