siirrettävä ilmastointilaite

hapeton

älkää hyvät ihmiset ostako siirrettäviä ilmastointilaitteita , niillä ei tee mitään . kyllähän ne jäähdytttää huoneen hyvin , mutta korvaavaa ilmaa ei saa tilalle ihan vähäisin konstein . joten happea ei ole yhtään huoneessa ja ovet ja ikkunat auki hapen puutteen takia , ja heti on yhtä kuuma kuin ulkona .

74

41710

  Vastaukset

  • Joskun laittaa kaksiputkisen koneen tai lisää sen toisen putken (pahvilaatikko, teippiä ja 15min askartelu) niin ei tarvitse järjestellä korvausilmaa. Toistaputkea pitkin imetään ulkoa ilmaa ja toisesta kuumennettuna ulos. Jos koneen melu haittaa niin siihen tuo ei kylläkään auta.

   Minulla teho ylitti kyllä odotukset kun 200m2 talo pysyy viileänä. Olin kyllä jo etukäteen arvaillut ettei tässä kovin suurta jäähdytystehoa tarvitse. Sijoitin vekottimen vielä sellaisees paikkaan mistä melu ei kuulu. Tuolla lisää http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9225916/45230025

   • Oikein hyvä laite on 279 maksoi ja olen nukkunut kaikki yöt. Ilman tuota olisin jo menettänyt työpaikankin. tarvitsen kuitenkin lepoa.


  • Kyllä korvausilmaa tulee mistä luonnollisestikin tulee asuntoon ilmaa. Ovien, ikkunoiden, tuuletuskanavien kautta.
   Ei se ilma sieltä lopu!! Oon talkkarina ollut sen verran pitkään ja itselläkin on kerrostalossa

   [url=http://www.allergiakauppa.fi/tuote/ilmastointilaite-olimpia-issimo-12-he-siirrettävä-ilmastointilaite/000749/url]

   Ja ilma on viileetä sekä nukuttu on hyvin. Härveli on sen verran hiljainen, eikä kompressori pauku kuten edellisessä gigantin halpisvehkeessä. Tämä on aito italialainen ja ne tietävät miten tehdään tehokas ilmanviilennin.

   Vaimo käyttää syksylläkin vielä, että saa pyykit kuivaks kun talo on tosi kostee syksyisin.

   • Gigantissa on myynnissä Matsui melko sopivaan hintaan. Tarkoititko Gigantin halpis-merkillä juuri tuota ? Onko kellään kokemusta Matsuista.


   • Ilmastointilaitteen ilmankuivaus on todellista energiakulutusta, se on tarkoitettu vain vähäisiin kosteudenpoistoihin. Jos vaimosi haluaa nopeuttaa pyykin kuivausta, kannattaa satsata oikeaan ilmankuivaimeen. Huomaat kyllä eron sitten sähkölaskussa.


   • Meiläkin oli halpis ilmastointilaite, joka ei paljon viilentänyt, mutta ääntä se kyllä piti niin ettei sen kanssa voinut elää. Issimon kanssa sen sijaan voi ja se viilentääkin oikeasti. Onhan sillä hintaa enemmän, mutta on se sitten parempikin. Helsingissä laitetta myy ainakin Allergia-apu niminen liike Sturenkadulla. http://www.allergia-apu.fi/store/ilman-jaahdytys-ja-lammitys/ilmastointilaitteet/


   • Hei, tiedätkö, voiko poistoputken asentaa tuuletusikkunaan, jossa on hyttyssuoja ja peltinen ulkokuori, raot tietenkin. Poistuuko ilma, ettei tarvitsisi leikata reikää? Styroksia voisi käyttää kotelona! Vai voisiko sisäoveen tehdä reijän poistoputkelle?


   • Ronttu63 kirjoitti:

    Gigantissa on myynnissä Matsui melko sopivaan hintaan. Tarkoititko Gigantin halpis-merkillä juuri tuota ? Onko kellään kokemusta Matsuista.

    Viidettä kesää tuollainen ja hyvin toimii edelleen. :)
    Enää ei löytyne kuin käytettynä.


   • sähkööö kirjoitti:

    Ilmastointilaitteen ilmankuivaus on todellista energiakulutusta, se on tarkoitettu vain vähäisiin kosteudenpoistoihin. Jos vaimosi haluaa nopeuttaa pyykin kuivausta, kannattaa satsata oikeaan ilmankuivaimeen. Huomaat kyllä eron sitten sähkölaskussa.

    Jäähdytys ja kuivaus ei lisää sähkölaskun summaa kuin n.20€ koko kesältä vaikka olisi ilmalämpöpumppu lämmitys on kallista ei jäähdytys


   • Midea on sellanen melukone etten ottais vaikka ilman saisi.


  • Voisko sen poistoputken asentaa ihan vaan tuuletusikkunan rakoon ilman pleksiä/vaneria?Olen nähnyt viime kesänä sellaisen ja ihmettelin,kun siinä sitten ilma tulee takaisin sisälle raollaan olevasta tuuletusikkunasta.Henkilö,jolla putki rötkötti ikkunaosain ja karmin välissä kehui,että kyllä huone/huoneet (pieniä) viilenee.Laittaisinko näin itsellenikin,osaako kukaan vastata?

  • Saksasta voi myös tilata edullisesti siirrettäviä ilmastointilaitteita, joissa on myös tiivistetty poistoletku, eli ikkunasta kuuma ilma ulos, ilman että tulee kuumaa ilmaa ja ötököitä sisälle.

  • Surullinen fakta on, että vaikka ilma viilenee näilläkin, niin käyttömukavuus on epäinhimillistä. Laitteet pitävät aivan helvetinmoista tohinaa, siis aivan tolkutonta. Huoneen saa viileäksi, mutta yöksi se on pakko sammuttaa ja kas, 1t kuluttua huoneessa on taas sietämättömän kuuma. Kokemusta on viime kesältä.

   • Tukehtuako kuumuuteen vai tottuako hurinaan, kas siinäpä pulma. Näistä vaihtoehdoista totuin jälkimmäiseen. Telkkaria joutuu pitää kovemmalla. Nukkuminen sujuu ongelmitta kun tasaiseen taustahurinaan tottuu.


   • Ei tarvitse sammuttaa kyllä siihen kohinaan tottuu hyvin olen nukkunut


  • Eikös sitä korvusilmaa tai tuloilmaa tule ihan siltä mistä ilman tätä vekotintakin sitä tulisi. Vai teippaako tämä siirettävä ilmastointi laite yöaikaan asukkaan nukkuessa umpeen nämä röörit.

   Kaikkea sitä kuulekin :D

  • Halpis ILP hoitaa saman homman mutta äänettömämmin kun kompressori on talon ulkopuolella.

   • ...hinta on nyt "alkaen" 899 eur. Siirrettävän saa "Mögäntistä" 299 eur


  • Ostin pari vuotta sitten ja myin heti pois.Nyt on iso laadukas hiljainen 60cm tuuletin ja olen paljon tyytyväisempi

   -Aivan liian kovaääninen koska kompressori ja ja tuuletin ahdettu pieneen koteloon,kaikki Suomessa myytävät erimerkkiset laitteet on pitävät liian kovaa ääntä!

   -Huoneesta menee kaikki ilma pihalle = alipaine ei hyvä juttu.=Osta sellainen laite joka ottaa korvausilman putkella ulkoa,jos saatavissa.

   -Osta kaksiosainen laite,jossa toinen yksikkö ulkona jos mahdollista pitää.

  • Hei, lueskelin kokemuksia näistä. Puntaroin kahden laitteen välillä joissa molemmissa tulisi olla optio laittaa laite esimerkiksi terassille jolloin työntää sisälle viilennetyn ilman ja ottaa korvausilman ulkoa. Semmoinen on ainakin tämä:

   http://www.b2c.fi/tuotteet/kotitalous/ilmastointi/ilmastointikoneet/10140100/

   Toinen vaihtoehto

   http://www.verkkokauppa.com/fi/product/53218/ddqqq/Domesto-18000-BTU-40-50-m2-ilmastointilaite-invertterikompre

   Mutta tästä en saanut selville toimiiko samoin tavoin. Ilmalämpöpummpujakin olen katsonut mutta asentaja sanoi että on vaikea asentaa asuntoomme, on sen verran sokkeloinen.

   • Jo on laite kun ylipaineistetaan asunto. Ei niin saa tehdä.

    Ei tuollaisilla yhden putken koneilla tee yhtään mitään.


  • Siirettävällä ilmastointilaitteella ei tee mitään. Täysin epäkäytännöllinen monestakin syystä.
   O
   stin ja möin seuraavalla viikolla pois.

   Tehoton ja erittäin kovaääninen.
   kompressori ja tuuletin on samassa kotelossa.

   Sekoittaa huoneen paineen.

   Paras on kun tekee ilmalämpöpumpusta kaksiosaisen ilmastointilaitteen.

   Amerikassa on muuten iilmastointilaitteita jotka laitetaan ikkunaan kesäksi.
   Hiljaisia ja tehokkaita. T

   • Toivoisin että noita USAn ikkuna-ilmastointilaitteita saisi täälläkin. Tosin Suomen ikkunat eivät sitä helposti salli? 45 v itse laitoin laitteen ikkunaan joka kevät ja syksyllä otin pois (olen eläkeläisnainen) joten heppo homma kun minäkin sen sain aikaan. Toimi mainiosti. Ei mitään ilmanpoistoletkuja eikä -ongelmia. Eikä olleet kalliitakaan.


   • Turkulainen kirjoitti:

    Toivoisin että noita USAn ikkuna-ilmastointilaitteita saisi täälläkin. Tosin Suomen ikkunat eivät sitä helposti salli? 45 v itse laitoin laitteen ikkunaan joka kevät ja syksyllä otin pois (olen eläkeläisnainen) joten heppo homma kun minäkin sen sain aikaan. Toimi mainiosti. Ei mitään ilmanpoistoletkuja eikä -ongelmia. Eikä olleet kalliitakaan.

    Ihanaa, kun kommentoidaan yli 5 vuotta vanhaa keskustelua <3

    Mutta kyllä! Ikkunakone olisi pop!


   • Stadilainen kirjoitti:

    Ihanaa, kun kommentoidaan yli 5 vuotta vanhaa keskustelua <3

    Mutta kyllä! Ikkunakone olisi pop!

    On hyvä. <3 Ei väliä, vaikka aloitus olisi vuosien takainen, jos ketjusta löytyy tuoretta tietoa ja saa apua. Viime kesä oli hirveä ja viilentimet kaupoista loppu. Nyt tutkin kokemuksia, jos osaisin hankkia laitteen ennen hirmuhelteitä.


  • Kyl meillä ainakin toimi ihan kohtuullisen hyvin. Jäähdytti 29 asteesta 24-25 asteeseen n. 25 neliön huoneen.Tehoja pitäisi riittää 45 neliölle, mitä en kyllä ihan usko,mut ainakin ton yhden huoneen kyl jäähdytti, ja ois varmaan jäähdyttänyt vielä paremmin, jos ois eristänyt huoneen kunnolla muusta kämpästä

  • Ihanasti ilmastointi pitää keskusta-asunnon 22 asteisena, vaikka ulkoma betoniviidakko on hehkuvan kuuma myöhään yöhön.

   Sähköä kuluu muutamia satoja kilovattitunteja kesässä, ei siis mitään, ehkä 30% vuosittaisesta sähköstä kerrostalossa.

   Ilmastointi on päällä 24/7 kesäkuukaudet, sammutan pois kun ei enää jäähdyttele.

   • Mikä laite?????


   • iooooioiooo kirjoitti:

    Mikä laite?????

    Onko kennelläkään kokemuksia K-raudan Prof MDA 7000 siirettävästä ilmastointi/viilennyslaitteesta? Toimiiko, meteli ja noin neliöt/kuutiot mitkä pitäisi pitää kylmänä??? Hinta varsin siedettävä (299€)???!


  • Kukaan keksiny siirrettävän ilmastointilaitteen poistoputken "tee se itse" eristystä? Poistoputki käy niin kuumana, että se lämmittää liikaa huoneistoa. Itse putki on toki vedetty räppänästä pihalle ja tiivistetty niin, että tippaakaa lämmintä ilmaa ei tule sisälle.

   Kohta kiedon pari villapaitaa putken ympärille ja foliota päälle :D

   • Niin ja itse laite on kuin kiuas, se kai se on näiden keksintöjen ongelma kun
    tuottavat lämpöä niin paljon että koneen jäähdytystehosta taitaa mennä
    aika iso osa ihan sen oman koneen lämmön jäähdyttämiseen.


   • > Kohta kiedon pari villapaitaa putken ympärille ja foliota päälle :D

    Tuohan on just, mitä pitää tehdä!

    Omat testini parin vuoden takaa:

    Jäähdytyskoneen lauhdutusilman lämpötila reilut 50 astetta ja "pakoputken" pintalämpötila 40-45 °C. Arvioin "pakoputken" lämpöhäviöksi n. 200 W, joten 10 % laitteen jäähdytystehosta hukkui tähän.

    Siispä toimeen; pakoputki irti ja oikosekseen lattialle. Kietaisin sen päälle ison froteepyyhkeen, joka riitti vain n. 1½ kierroksen matkalle. Kiinnitys tukevilla kuminauhoilla. Tämän paketin päälle kiedoin alumiinifoliota (normaalia paksumpaa ja tukevampaa mallia, mitä kuitenkin löyty ihan lähi(ö)kaupasta). Kiinnitys teipilla. Sitten putki takaisin paikoilleen ja vielä ilmavuotojen tiivistelyt teipillä kaikista liitoksista.

    Yli 40 asteinen kohde luovuttaa yli puolet lämmöstään säteilynä, mitä vastaan kiiltävä metallipinta = folio on paras mahdollinen ase. Folioon paketoidusta "pakoputkesta" ei enää infrapunamittarilla saanutkaan mitään tolkullisia lämpötilalukemia - mittari näytti jotain 30 astetta ts mittasi pääasiassa heijastuvaa säteilyä, vaikka kädellä kokeiltuna pintalämpö oli edelleen 40 asteen luokkaa. Eihän 1-2 kertainen kerros froteepyyhettä kummoinen eriste ole. Kuitenkin säteilyn totaalisen blokkaamisen parin asteen pintalämpötilan pudotuksen ansiosta arvioin, että lämmönhukka tipahti puoleen.


   • On siinä ässä, kun foliota mittaa infrapunamittarilla. Laita ens kerralla pätkä mustaa eristysteippiä kiiltävän mitattavan kohten päälle.


   • Vähänkö kiinnosti teipata folio mustaksi, kun tavoitteena nimenomaan oli ehkäistä lämpösäteily. Siinä hommassa folio toimi hyvin, koska infrapunamittari oli muutoksen jälkeen täysin kuutamolla ts. mittasi vain foliosta näkyvää peilikuvaa.

    Pintalämpötilahan pitää mitata pintalämpömittarilla, jos oikein tiedettä ruvetaan tekemään. Vaan onhan sitä sankareita, jotka kalibroi lämpökameraakin infrapunamittarin avulla ;-D


  • Miten pitkään näitä siirrettäviä ilmastointilaitteita saa pitää päällä kerrallaan? Saako laitetta pitää päällä huoletta yhtäjaksoisesti koko ajan useita tunteja? Meinaan esim. vaikka koko yön ajan.

   • Kyllä voi pitää päällä yönkin. Useimmissa on ylikuumenemissuoja, joka sammuttaa laitteen, jos liikaa kuumenee,


  • Iitse pidän päällä helteillä joskus 24 tuntia vuorokaudessakin, jos olen koko päivän kotona. Meteli on kyllä kova, joten jos on päällä nukkuessa, täytyy pitää korvatulppia. Olimpia Issimon mallit ovat hiljaisia, mutta maksavat reilusti enemmän n. 800 eurosta ylöpäin. Nyt taitaa halvin tarjous olla 750€ (Allergia-Apu Oy). Itse sain Eurom Multiclima 90:n tarjoiksesta hintaan 249€ (norm. 499). Saksasta saa hintaan 299€. Niin, ja Euromissa tosiaan on laitteen ylikuumenemissuoja, jos vaikka vahingossa peittää laitetta vaatekappaleella tai jostain muusta syystä laite kuumenee liika.

  • aloituksesta jo 6v ja suunnillein yhtä kauan on meillä ollut siirrettävä ilmastointilaite. Aivan ihana. Satsatkaa laitteeseen. Yhdellä laitteella viileenee viereinenkin huone jo aivan riittävästi.

   . Sähkön kulutus ei ole kovin kummoinen, käyttöaikamme noin maaliskuusta lokakuulleLaitamme päälle aina kun vähänkin siltä tuntuu.Vaihevuodet kun iskivät, pidin päällä talvellakin. Kuumina päivinä nytkin yötä päivää, joskus vaan ilman raikastamiseksi, ei siis aina poisteta kosteutta eikä putkea tarvi.Asuntomme on etelä ja länsisuuntaan eli kuumimpaan mahdolliseen. Tuulettimiakin on, muttei ole liiemmin käytetty enää. Tämä on Optim 11, A luokan. Uskon, että monta hyvää merkkiä löytyy.

  • Olisiko kenelläkään kokemusta hiljaisesta ilmanviilentimestä? Eli nyt puhun tällaisesta siirrettävästä mallista, mikä ei vaadi poistoputkea.

   • Siis haihdutuskostutin. On kokemusta - lähimmässä parturiliikkeessä on moinen. Laitteen lähellä oli kyllä selvästi viileämpää eli kyllä se ilman lämpötilaa laskee selvästi. Vaan haittapuolena oli sitten jokseenkin trooppiset olosuhteet koko liikkeessä. Eli ilman suhteellinen kosteus nousee ja sehän kanssa tekee oloa tukalaksi.


   • Älä osta!!!


   • Sellaista laitetta ei olekaan joka viilentäisi asuntoa ilman poistoputkea, rikkoisi nääs fysiikan peruslakeja. Lämpöenergiaa ei voi poistaa, sitä voi vaan siirtää muualle. Ilman poistoputkea lämpö siirtyy korkeintaan toiseen huoneeseen. Tietysti sekin auttaa jos onnistuu viilentämään vaikka makuuhuonetta yöksi, mutta aika pian se lämpö tasaantuu ja olo on entistä tukalampi kun päälle tulee vielä laitteen itse tuottama lämpö.


  • Ostin Veikon Koneesta Wilfa 8 merkkisen ilmanviilentimen joka vaati poistoilman läpiviennin.
   Kyllä sillä laitteella ilma viilenee 20 neliön alueella mutta puhaltimen melu on karsea.
   Laitteen suunnittelija kyllä pitäisi sitoa viikoksi melutoosaan niin ehkä osaisi suunnitella hiljaisemman puhaltimen.
   Todella huono ostos oli tuo laite ja 499 euroa aivan liikaa.
   Tosin jos olisin tiennyt laitteen meluisuuden niin ostos olisi jäänyt tekemättä.

   • Kyllähän niitä laitteen teknisiä tietoja saa tutkia ennen ostopäätöstä. Niistä olisit tuon melutason voinut lukea...


  • Sain lainaksi Matsui MPA 12 KH merkkisen siirrettävän ilmastointilaitteen ja askartelin poistoputken makuuhuoneen korvausilmaventtiiliin, josta lämmin ilma kulkeutuu ulos eikä palaa sisälle.

   Ihan ok siinä kohdin kun illalla on ulkona jo viileämpää kuin sisällä ja toiselta puolelta huoneistoa tuleva korvausilmakin viilentää asuntoa sen läpi kulkiessaan.
   Tällä hetkellä kun konetta pitää päällä klo 20-22 saa viilennettyä 40m2 asunnon 29-->26 parissa tunnissa.
   6 tunnilla ei viilene kuin asteen enemmän eli ihan turhaa, sähköä vie kuitenkin 1,4kWh eli reilut 20 senttiä tunnille.

   Meteliä laite pitää sen verran (~60db), kuten suurin osa näistä aparaateista että ei sitä voi kuvitella pitävänsä päällä makuuhuoneessa nukkuessa ilman korvatulppia.

   Yöksi kun jättää ikkunan auki ja koneellisen poiston vähän suuremmalle, niin saa pidettyä viilennetyn lämpötilan ja jopa aavistuksen sitä laskettua.
   Kuitenkin rakenteisiin varastoitunut lämpö saa sen aikaan että kun jo klo 9 ollaan hellelukemissa, niin nousee sisälämpötila nopeasti vaikka sulkee kaikki ikkunat ja poiston asettaa pienimmälle.
   Parissa tunnissa lämpötila nousee 2-3 astetta.

   Aiempi vaihtoehto eli tuuletin sijoitettuna hyttysverkolla varustetun tuuletusikkunan eteen ja koneellinen poisto suuremmalle ei ole huono sekään. Siinä haittapuolena juurikin makuuhuoneen puolella tupakoivat naapurit ja käry kulkeutuu sisään.

   Pidän nämä helteet vielä ilmastointikonetta koekäytössä, mutta tuskin tulen itselleni tälläistä ostamaan.
   Hinnat vähänkin kelvollisille laitteille kun tuntuvat alkavan sieltä 500euron yläpuolelta ja hiljaisimmat sitten tuhannen euron luokkaan.

   • Niin ja se vielä että koneen päälle josta viileä ilma tulee, niin kannattaa askarrella pahvista sellainen 50cm lippa. Heittää ilman pidemmälle usean metrin, eikä vain suoraan ylöspäin kuten ilman mitään viritelmiä, jolloin ei viilene kunnolla kuin koneen ympäristö.


  • Kaikissa siirrettävissä il laitteissa on aika kova ääni,happea kyllä riittää ja jäähdytttää hyvin,ajjaa asian hyvin pääasia että viilentää,on hyvä kone.

   • Siirrettävä laite ei tuo happea.
    Hapen saanti järjestettävä muulla tavoin oli siirrettävää jäähdytyskojetta tai ei.


   • Hapen saantia ei tarvitse mitenkään erikseen järjestää, happea on ilmassa aina ihan riittävästi.


  • Meilläkin hyvät kokemukset vanhasta 250€ ilmastointilaitteesta (ottoteho muistaakseni 200W...400W).
   Kolmessa ilmanvaihdottomassa (koneellinen ilmanvaihtumattomuus + painovoimaton ilmanvaihtumattomuus x2) talossa olen tuota käyttänyt.

   Auttaa paljon saamaan sisäilmaa kuivemmaksi ja viileämmäksi, kunhan poisto viedään tuuletusluukkuun siten ettei sitä kierrä takaisin sisään.
   (Korvausilma/ilmanvaihto hoidettu saman aikaan varjon puolelta taloa.)

   Yhdessä huoneessa riittää tiputtamaan lämmön 27 asteesta 23:n ja isommassakin tilassa parantaa elossaselviytymisen mahdollisuuksia (vanhempani ei kuolleet lämpöhalvaukseen kotonaan).
   (vanhuksia ei edes melu haitannut ... nuorisolle suosittelen vastamelukuulokkeita "samaan pakettiin")

   -raksaaja(sh)

  • Itselläni on käytössä Wilfa cool 12 ilmastointilaite. Laite on paras hankintani ikuisuuksiin. Ostin sen 450 eurollla, joten hintakaan ei ole paha, onhan tuossa 12 000 btu/h jäädytysteho mikä sopii vallanmainiosti 25 neliöiseen yksiööni. Laitteessa on myös ilmankuivaus, led näyttö ja kaukosäädin. poistoputki on 1.5 metriä joka on optimaalinen sillä liian pitkä se ei saa ollaa. Ennen jouduin aina hikoilemaan ja olemaan tuskissani. Nyt muistelen vain hymyssä suin kuinka jouduin kärvistelemään tuolloin ja kunka fiilis oli kuin olisi ollu "aivot paahtimessa". Suosittelen kaikille ilmastointilaitetta. onhan ne joidenkin kukkaroille kalliita ja joidenkin mielestä meluisia mutta kyllä se terveys ja hyvinvointi on elintärkeitä asioita joten ne voittaa mennen tullen. ääniin tottuu ja kun on tarpeeksi iso laite niin voi pienemmilläki nopeuksilla ja tehokkuuksilla saada saman vaikutuksen kuin pienillä täysillä pyörittäessä.

  • Kun ostaa siirrettävää ilmastointilaitetta, kannattaa katsoa, mitä kylmäainetta laite käyttää. EU:n uusi kaasuasetus on nimittäin armoton tietyille kylmäaineille ja niiden valmistukselle. Esimerkiksi R410A-kylmäaineen hinta on taivaissa jo nyt, koska se poistuu käytöstä eikä valmistusta jatketa. Kannattaa siis suosia laitteita, jotka käyttävät ilmastoystävällistä kylmäainetta, esimerkiksi R290.

   Lisätietoa viime vuodelta:

   https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=2ahUKEwjNz8zu4cDiAhXGxIsKHacbCFsQFjAFegQIABAC&url=http://www.skll.fi/www/att.php?type=2&id=322&usg=AOvVaw16rUqxPeg89VUJR4hu2zGS

  • Mites jos tuollaisen siirettävän laitteen laittaisikin parvekkeelle ja teippaisi viileän ilman puhallusritilään pahvilaatikon, josta letku sisälle. Vielä erottelisi toisella laatikolla höyrystimelle menevän imuilman, ja sen toisella letkulla huoneesta imeväksi. Jäisi koneen melu ja kuuma ilma huoneiston ulkopuolelle.

   • hommaa suoraan ilmanlämpöpumppu, joka toimii noin. Siirettävät ilmastointilaitteet kylmentää sisä-ilmaa eli ne pitää olla sisällä asunnossa ja kaikki ikkunat ja ovet kiinni. Laite imee lämpimän sisäilman ja puhaltaa kylmää ilmaa sisälle asuntoon. Poistoputki poistaa lämpimän ilman ulos ikkunasta, ovesta tms. jos parvekkeella on ilmastointi laite ei se toimi sisälle, koska lämmin ympäristö esimerkiksi ulkoilma ja asunnon ilma pitää saada eristettyä (ikkunoiden ja ovien sulku riittää) toisistaan niin että toista voi "hallita". Tällöin Ilmaa/happea tulee kyllä normaalisti asunnoissa pienistäki paikoista tarpeeksi. Parveke myös lämpenee tosi voimakkaasti joten sisälle siitä ei ole hyötyä ja vettä saa olla aina poistamassa ilmankosteuden takia. Lasitetusta parvekkeestä kylmävuoto on liian suuri ja jo pelkästään sen takia siirettävät laitteet ei riitä asunnon viilentämiseen. ne eivät ole huvikseen siirettäviä ilmastointilaitteita. eikä ne nii paljoo ääntele. ääneen tottuu todella nopeasti.


  • Hei!
   Onko kelään kokemusta tästä laitteesta,
   vidaXL Ilmanjäähdytin 120 W 15 L 648 m³/t, asun vanhemmassa kerrostalossa nyt tuntuu että aivotkaan ei toimi, on niin kuuma. Kuitenkin, aurinkoista kesää kaikille!

   • Valitettavasti tämäkin on vaan tuuletin/ilmankostutin, ei siitä oikein ole jäähdyttimeksi kun se vaan kostuttaa ilmaa joka tekee helteellä ilman vielä tukalammaksi.
    Fysiikan lakien mukaan se lämpö ei millään laitteella vaan katoa, vaan se vaatii edelleenkin sen poistoletkun, jota pitkin se lämpö poistetaan sieltä asunnosta, jos laitteessa ei ole ppistoletkua, vaan laitteeseen lisätään jäitä/vettä, se laite on tuuletin joka haihduttaa vettä/sulattaa jäätä=kostuttaa sisäilmaa.

    Kyseisen laitteen myyntitiedoissakin sanotaan että se on tuuletin.

    "Tämä 3-in-1 siirrettävä ilmanjäähdytin on tehokas kannettava tuuletin, joka tuo sinulle viileää ilmaan. Sitä voidaan käyttää myös kosteuttajana säätämään kosteuden ulostuloa talven kuivuudessa. Viilennys saavutetaan veden haihtumisesta 15:n litran vesitankista ympäristöystävällisesti (ei freonia).".

    Jos oikea jäähdytyslaite on poissuljettu vaihtoehto, isokokoinen tuuletin puhaltamaan viileämpää ulkoilmaa iltaisin sisälle, on parempi kun ilmankostutin.


  • Hyvin toimii vaikka korvausilma tulee ulkoilmasta , mistäpä muualta se tulisi!

   Kunhan ei kisko sitä juuri ulospuhallettua takaisin niin asia toimii.
   Korvausilma tulee useasta paikasta eli tukkii sen joka on auringon puolella ns. kuumaseinä...

   • > Hyvin toimii vaikka korvausilma tulee ulkoilmasta , mistäpä muualta se tulisi!

    +50 asteiseksi paahtuneelta parvekkeelta?

    Nykyään yksiöt & pienet kaksiot sijoitetaan usein koko kämpän levyisen, lasitetun, parvekkeen taakse. Ja ao. parveke suunnataan mielellään etelään tai länteen (vielä huonompi).


  • Vielä Puuilon koneesta: askartelen tuuletusikkunaan pleksistä tai eristelevystä virityksen, jonka laitan ikkunaan ja reikä siihen poistoletkua varten. Kirkas pleksi ehkä kätevämpi, koska sade ei haittaa. Reikä on saatava umpeenkin.

  • Kaksiosainen jäähdytin Argo Ulisse on tehokas, mutta valitettavan hinnakas. Itse sain sen käytettynä edukkaasti hintaan 550 euroa. Uusi taitaa maksaa noin 1600 euroa. Laitteessa sisä ja ulkoyksikön välillä on n. 3 metrin pituinen "letku" jonka olen vetänyt tuuletusikkunasta parvekkeelle. Letku on ranteen vahvuutta hiukan ohuempi. Laite viilentää 55 neliön kaksion todella hyvin, tosin asunto ei ole etelän suuntaan, eikä ihan pahimmassa paahteessa. Hurinaa tulee jonkin verran , mutta olen pitänyt laitteen päällä joskus koko yön ja silti nukkunut hyvin. Mittarilla olen mitannut sisään tulevan ilman olevan noin 2,5 astetta. Kondenssiveden laite haihduttaa ulkoyksikön kautta ilmaan. Laite on melko kookas ja painava, mutta sitten tehokas.

   • Olisi kelpo laite, jos kompressori olisi siellä ulkoyksikössä, sisällä vain kylmäpuhallin.


   • Vain oikea ilmastointi laite on ok, ja siinä asennuksessa nousee asunnon arvokin.
    meillä 8 vuosi meneillään ja hyvä on.
    mökillä 2. vuosi


   • Sivuilla lukee;
    "Äänitaso, max. (dB) Maksimiäänitaso desibeleinä (dB). 65"

    eli mahdoton ääni, juuri äänen takia laitteisto on ei suositeltava.

    Kyllä siirrettävissä on tehoja, jos askartelee niin että yksikkö on ulkona 10-20 metrin päässä ja yksiköstä sisään äänieristetty 200 mm halkaisijainen putki joka painaa kylmää ilmaa sisällle.
    mutta ostaen, tuo putkikin on kallis.

    En todella suosittele muuta kuin oikeaa kiinteitä, nehän nostaa asunnon arvoakin ja ovat huomaamattomia, laajalla säätöalueella.

    Jopa vuokralainenkin voisi sopia että saa vaikkapa 300 e vuodessa alennusta vuokrastaan, 5 v ajan kun asentaa 1500 e ilmalämpöpumpun.

    Jos ostat siirrettävän, myydessä tulee helpolal tappiota ja ne ei mielestäni sovellu edes yksinasujan asuinhuoneeseen.
    Totuushan on että vaikka se laite puhaltaa 10 tuntia kylmää, kun asukas on pois, kun sen sammuttaa, on jälleen kuumaa 1-2 tunnin kuluttua.

    kosteuttavat on sitten vielä hassumpia, kylmän veden tai kylmäkallen jäähdytys lämmittää asuntoa paljon enemmän kuin sen laitteen 1 asteen jäähdytys. Ja kosteassa ilmassa on raskasta elää.


  • "En todella suosittele muuta kuin oikeaa kiinteitä, nehän nostaa asunnon arvoakin ja ovat huomaamattomia, laajalla säätöalueella."

   Jos ei ole parveketta kerrostalohuoneistossa, vaikea asentaa mitään kiinteintä virityksiä julkisivuun. Kun talokin yli 100-vuotias. Ainoan lohdun tuo tällaisessa tapauksessa siirrettävä laite, joka äänekäs.

  • Kielteisiä mielipiteitä taitaa olla niillä, joiden asunto on viileä kesällä. Sellainen ihminen ei ymmärrä mitä on asua 30-32 asteisessa asunnossa, joka ei viilene edes yöksi. Hyvät ja edulliset asunnot eivät kasva puissa, joten joidenkin on vain asuttava kuumassa ja pienessä yksiössä. Ja kun ikkunat on kaikki samaan suuntaan, on turha ehdottaa läpivetoa. Verhojen kiinni pitäminen ei auta loputtomasti, kun talon rakenteet kuumenee, eikä seinissä ole kunnon eristeitä.

   Joskus siirrettävä ilmastointilaite on ainoa vaihtoehto pysyä järjissään, terveenä tai hengissä. Suomen kesä on lyhyt, mutta se kestää kuitenkin neljä kuukautta. Siitä vaan asumaan tuo aika kuumaan asuntoon. Voi olla, että mielipide muuttuu jossain vaiheessa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   12019
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   4502
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   87
   2566
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1740
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1433