Tuleeko toimeen muiden koirien kans?

Mussutin

Kertoisiko joku kokemuksista, miten on oma bokseri tullut toimeen muiden koirien kans aikuisena?
Itsellä on nyt vuoden ikäinen bokseri-uros, ja ollaan paljon yritetty sosiaalistaa. Ravattu koirapuistoissa ja kaikki naapurin koirat tunnetaan. Vielä on kaikki suht hyvin. Koirapuistossa tarkkailen poikaa silmä tarkkana. Vielä se ainakin leikkii useiden koirien kans, niin naaraiden kuin urostenkin. Ei yritä dominoida muita uroksia, mutta mikäli joku uros alkaa sille isotteleen, hyppii päälle tai käy kiinni niin poika ottaa haasteen vastaan. Itse se ei riitaa pyri aiheuttamaan. Lähtee mielummin pois rähisijän luota, ja jopa väistämättömän tappelun jälkeen tottelee käskyäni ja ei enää lähesty koiraa eikä yritä hyökätä, tottakai siinä vaiheessa kuitenkin lähdetään pois puistosta, sillä usein toinen koira hyökkää heti päälle jos omistaja päästää irti (näin meidän puistossa :/). Eli siis onko vielä toivoa Boksun suhteen? Vai onko tämä rotu välipitämätön/agressiivinen muita koiria kohtaa aikuisena?

4

642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä_

      Vuoden ikäinen koira on vieläkin aika lailla pentu ja kypsyy vielä. Vaikka bokserit ovat kovin leikkisiä,eivät ne välttämättä tule enää aikuisena toimeen muiden koirien kanssa (esim vieraiden koirien kanssa. Pentuaikana jos on paljon ollut muutaman tietyn koiran kanssa paljon tekemisissä side pysyy yleensä myös aikuisiällä). Uroksilla on taipumusta pullisteluun,eivätkä tosiaan yleensä kaihda tappelua.

      Meidän entinen uros bokserimme oli ns."roturasisti",tietyn "merkkiset" koirat olisi halunnut tappaa,mutta yleisesti tuli hyvin toimeen muiden koirien kanssa,niin urosten kuin narttujen. Varsinkin pienet koirat ja pennut oli mieleen. Muutama pieni koira meidän uroksen kimppuun hyökkäsikin ja sai purtua vekit naamaan,ei meidän poitsu ollut millänsäkään,olisi vain halunnut käydä leikkimään. Itsensä kokoisten/isompien urosten kanssa taasen tuli tappelu jos toinen alkoi pullistella.

      Nykyinen boksu narttumme (kohta 1w), taasen on tällä hetkellä tullut toimeen kaikkien koirien kanssa osoittamatta agressiivisuutaa. Jos kovasti ärsytetään saattaa varoittavasti ärähtää.

      Aina tulee kuitenkin ottaa huomioon,että jokainen koira on yksilö ja luonteissa on eroja. Tottakai myös sosiaalistaminen nuoressa iässä merkitsee paljon koiran sosiaaliselle kehityksellä,samoin kuin tutustuttaminen erilaisiin ympäristöihin ja ihmisiin -> luodaan koiralle itsevarmuutta selvitä yllättävissä tilanteissa. Jos omistaa kovin dominoivan tai epävarman/aran koiran, ongelmia voi tulla helpommin.

      Tosin omasta mielestäni niin ihmis kuin koira maailmassakaan ei kaikkien tarvitse tulla toimeen kaikkien kanssa,mutta omistajan pitää pystyä hallitsemaan koira tilanteessa kuin tilanteessa.

    • sikkiiis.

      on kohta kaksi vuotias bokseri narttu, ja todella sosiaalinen! Ei ole koskaan tapellut kenenkään kanssa. Tosin jos joku yrittää alistaa voi neiti rähähtää varoituksen merkiksi. Mutta mielestäni se on oikein. Erityisesti pennut ovat meidän neidin mieleen :)

    • **

      Taitaa olla kaikenrotuisille uroskoirille tyypillistä että jossain vaiheessa eivät enää tule juttuun toisten urosten kanssa.. Meillä ainakin molemmille uroksille on tullut 1-2 vuoden iässä se, että enää ei vaan leikitäkään urosten, vaan aletaan rähisemään.. Kai se on sitä valtataistelua.. Nyt meillä on alle ½v. bokserinarttu, vielä tulee juttuun kaikkien kanssa, tai lähinnä alistuu vieraille..

      • p-karjala23

        Meillä 6 vee uros ei tule toimeen toisten urosten kanssa. Agression takana on trauma. Toinen koira hyökkäsi kimppuun tämän ollessa noin 1 vuotias. Sakemanneja ei voi sietää. Ei silti aloita rähinää miltei koskaan, vaan aina tarvitaan toisen koiran murahtelu yms eka. Boksu ei edes rähise toiselle rähinän alottaneelle, vaan käy kimppuun äänettä. Nuorempi boksu on 10 kk ja hyvin epävarma itsestään. Ollaankin yritetty liikkua paljon kaupungilla ihmisvilinässä ja su ois tarkotus mennä isoon koira tapahtumaan katselemaan muita koiria... :) Juniorilla on muutama koira kaveri kenen kanssa tulee hyvin toimeen. Sosiaalistaminen jäi hiukan puoli tiehen.. Pentu koulussakin oli ohjeena, että koiria ei ikina saa tutustuttaa toisiinsa hihnassa. En tiiä miten muualla koirakouluissa..??? Ymmärrän ettei aikuista koiraa kannata viedä toisen koiran luo hihnassa tappelu vaaran takia... Mutta ettei pentua saisi viedä nuuhkimaan toista hihnassa. Hoh..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe