Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kesällä Samuille

MP

Olisi tarkotus lähteä kesäkuun alussa samuille, onko kellään kokemuksia, minkalaista (snorklaus,tuulet,turistit,palvelut) siellä mahtaa siihen vuodenaikaan olla?
Miten ootte (omatoimi) matkanne järjestäneet, vai viekö aurinkomatkat&kumppanit siihen aikaan sinne suuntaan?
Kiitollisuudella vastaan otetaan myös vinkkejä rannan läheisyydessä olevista hotelleista/bungaloweista joissa on kohtuu kokoinen uima-allas, koska mukaan lähtee pari kloppia (8 ja 13vee).
Vielä yksi kysymys, mahdetaankohan sielä vuokrata mönkijöitä?

35

2302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chaba

      Olin viime kesäkuun samuilla ja rakastuin paikkaan!!! Lämmintä riitti ja low seasonin aikaan majoitukset ovat todella halpoja. Tiskiltä kun menee kyselemään huonetta, niin halvemmalla sai entä mitä oli esitteissä ilmoitettu. Ei kannate matkustaa aurinkomatkojen sun muitten paketeilla ja maksaa itseänsä kipeäksi. Otat vain lennot bangkokiin ja jatkolennon suoraan samuille bangkok airilla. Valkkaat muutamia hotelleja etukäteen missä sitten käyt tsekkaamassa huoneen onko sopiva. Muutaman päivän jälkeen pääset samuin rytmiin ja löydät matkatoimistot mistä ostat liput esim. snorklausreissuille, elefanttiajelulle, mönkijäsafarille............ naapuri saarille yms yms.

      • MP

        Kiitos, kuulostaa hyvälle!
        Tuli mieleen, et voishan sielä Bangkokissa viettää muutaman päivän ja singahtaa sieltä sitten Samuille!
        Oisko kellään suositella hotellia läheltä lentokenttää?


      • katso hotelli..
        MP kirjoitti:

        Kiitos, kuulostaa hyvälle!
        Tuli mieleen, et voishan sielä Bangkokissa viettää muutaman päivän ja singahtaa sieltä sitten Samuille!
        Oisko kellään suositella hotellia läheltä lentokenttää?

        http://asiarooms.com/


    • Pianpian

      Hei!

      Meidän neljän hengen perhe oli viime kesäkuussa Samuilla, Phanganilla ja Taolla. Uusi reissu samalle suunnalle on suunnitteilla jälleen tulevana kesänä.

      Olimme reissussa yhteensä 2,5 viikkoa, josta isoin osa ajasta Taolla, vaikka Phangan oli mielestämme jopa upeampi kohde . Säät olivat loistavat, kuumaa oli ja muutama pikkusadekin yllätti, mutta se lähinnä virkisti. :)

      Jos tahdotte sukeltaa/snorklata niin suosittelen että vietätte osan lomastanne Taolla tai vähintäänkin pistäydytte saarella retkellä. Sieltä me ainakin löysimme useita hienoja snorklauspaikkoja ihan rannan tuntumasta. Esim. Koh NanYuan -kolmoissaari oli upea snorklauskohde.

      Matkamme oli omatoimimatka ja voin todella suositella unohtamaan matkatoimistojen valmismatkat. Lennot varasimme netistä tammikuussa ja kevään aikana buukkasimme muutaman resortin lomamme alkupäähän. Tätäkään ei olisi tarvinnut etukäteen tehdä, koska majoitteita oli vapaana pilvin pimein. Turistien määrä siis oli verraten vähäinen . Me halusimme kuitenkin rauhoittaa loman alkupään turhalta majoitteen etsimiseltä, jotta pääsimme heti rentoutumaan ilman stressiä.

      Suosittelen katselemaan majoituksia esim. Tripadvisorilta, jossa on asiakkaiden arvioita ja kuvia resorteista.

      Me olemme yöpyneet Bangkokissa aikaisemmalla reissullamme Koh Lantan suunnalle, mutta hotellit eivät ole olleet kovin lähellä lentokenttää, vaikka toinen olikin "lentokenttähotelli". Matkaa lentokentältä hotelliin tuli taksilla n. 45 min. ;)

      Mukavaa reissun suunnittelua teille! Mekin katselemme parhaillaan lentotarjouksia...

      • MP

        Hei!

        Olipa kiva kun kirjoittelit matkastanne.
        Voisinko vielä hieman "vaivata" ? Siitä Taosta kysyisin, minkälaiset ostosmahdollisuudet sielä oli ? Meidän pojat kun tykkäävät kierrellä niitä "krääsä" kauppoja ym. ostospaikkoja:) Missä hotelleissa majoittauduitte Samuilla ja Taolla ?


      • Pianpian
        MP kirjoitti:

        Hei!

        Olipa kiva kun kirjoittelit matkastanne.
        Voisinko vielä hieman "vaivata" ? Siitä Taosta kysyisin, minkälaiset ostosmahdollisuudet sielä oli ? Meidän pojat kun tykkäävät kierrellä niitä "krääsä" kauppoja ym. ostospaikkoja:) Missä hotelleissa majoittauduitte Samuilla ja Taolla ?

        Toki saa vaivata ja kysy vaan lisää, jos tulee mieleen. Itseäni vaivaa jo jonkinmoinen matkakuume, joten on vaan hauskaa muistella edellistä reissua ja suunnitella samalla tulevaa!

        Ei se Tao mikään "ostosparatiisi" ole, mutta krääsäkauppoja sieltä löytyy kovasti. Suurimmat kojukeskittymät ovat Sairee-beachin läheisyydessä olevassa Sairee Villagessa ja Mae Haad Townissa. Myös Chalok Baan Kao-beachille johtava tie on molemmin puolin pullollaan kojuja. Eli T-paidat, lippikset ynnä muut turistituotteet löytyvät. :) Me ostimme mm. kaksi tosi hyvää riippumattoa ja snorklaus- (sukullus-) tossut koko perheelle. (Korallit olivat teräviä...) Ostimme myös Koh Tao t-paidat ja pari kangaslaukkua... Pari valokuva-albumiakin hankimme, tosin toisen Samuilta. Lapset ostivat lisäksi muita matkamuistoja ja tuliaisia kavereille.

        Samuilla olimme yhteensä vain kolme yötä. Mennessä yksi ja tullessa kaksi. Molemmissa oli kriteereinä lähinnä vain se että uima-allas löytyy ja resortti mieluiten Maenam beachiltä. Olimme varanneet etukäteen yhden yön The Florist resortista. Oikein siisti pieni resortti ja halpa hinta. Uima-allas oli suoraan uloskäynnin yhteydessä, tosin allas oli aika pieni. Yhdeksi päiväksi se kuitenkin riitti miedän lapsille ( silloin 6 ja 9v.) mainiosti. Sijainti oli loistava, aamiainen välttävä. Palvelu oli mielestämme mainiota, mitä nyt voi yhdestä päivästä sanoa.

        Takaisin tullessamme halusimme tehdä ostoksia ja käydä Samuin nähtävyyksillä. Varasimme huoneemme paikan päältä satamasta tultuamme Koh Taolta. Satamassa oli pieni turist office, jonka kautta teimme varauksen. Kriteereinä tällä kertaa bungalow-majoitus, uima-allas ja kattava buffet-aamiainen. Resortin nimi oli Peace-resort. Bungalow oli ok. Ei mitään luksusta, mutta kävi yösijasta mainiosti ja hinta oli edullinen. Uima-allas ei kyllä ollut mitenkään viihtyisä, vaan jotenkin kuluneen oloinen. Aamiainen oli erittäin iso plussa. Viihtyisä aamiaisravintola merinäköalalla ja aivan loistava buffet. Hotellin sijainti oli tosi hyvä siihen nähden että halusimme tehdä ostoksia ja kierrellä paikkoja. Hotellin palvelu oli oikein hyvää. Vuokrasimme hotellin kautta myös auton ja kiersimme suunnilleen koko Samuin ympäri. Kävimme katsomassa nähtävyyksiä ja pelasimme minigolfia jne.

        Molemmissa resorteissa kohtasimme vain muutamia asiakkaita meidän lisäksemme. Eli aika rauhassa sai olla...

        Taolla meillä on kokemusta kahdesta majoituskohteesta. Toinen on Chalok Baan Kaolla oleva Koh Tao resort. Tämä paikka ei ollut meidän perheen mieleen. Selityksenä se, että olimme juuri tulleet luonnonrauhasta, henkeäsalpaavan maiseman ja leppoisan perheresortin parista Phanganilta. Vastassamme Koh Tao resortissa oli liian palvelualtis ja hotellimainen meininki. Halusimme löytää Taoltakin rauhallisen kolkan, jossa voi maata riippukeinussa ja loikoa uima-altaalla ilman, että hotellin henkilökunta tulee kauppaamaan reissujaan... Ja löysimmehän me. Päädyimme Sensi Paradiseen, jossa olimme 7 yötä. Sieltä löytyivät upeat maisemat ja aivan mahtava, kaunis ja suuri uima-allasalue.
        Koh Tao resortin hyväksi on todettava että siellä oli kyllä hyvä buffetaamiainen toisin kuin Sensi Paradiksessa. Siellä tilattiin aamupala-annos erilaisten vaihtoehtojen joukosta. Molemmat Taon resortit olivat hyvällä paikalla ravintoloihin ja muuhun ajanvietteeseen nähden. Ostoskojut ja ruokapaikkoja kävelymatkan päässä. Koh Tao resortin rannassa ei snorklatessa näkynyt juuri mitään elämää. S.P. :n rannan tuntumasta löytyi vanha laivanhylky, jonka luona snorklattiin joka päivä. Paljon kaloja ja muuta merielämää! Taolla kävimme sen Nang Yuanin lisäksi snorlausretkillä myös Mango Baylla ja Tanote Baylla. Molempia voi suositella snorklauskohteiksi. Majoittautumiseen nämä rannat mielestäni liian kaukana kaikesta ja suht. hankalakulkuisien reittien takana. Tosin näistäkin resortteja löytyi. Mangolta yksi ja Tanotelta useampia.
        Tänä kesänä (2011) olemme aikeissa katsoa bungalowmajoitusta Thian og baylta, Taolta. Chalok baan kaolla majaillessamme kävimme nimittäin eräässä näköalaravintolassa, josta oli upeat näkymät tuolle rannalle. Meistä se näytti upealta ja rauhalliselta, kuten olen netistäkin saanut ymmärtää. Emme ehkä kuitenkaan varaa mitään etukäteen, vaan käymme paikan päällä toteamassa tilanteen. Onhan meillä kuitenkin ainakin yksi kiva ja varma vaihtoehto, jos uutta hyvää ei löydy.
        Saireellahan olisi Taon suurin majoituskeskittymä. Kävimme näitäkin paikan päällä läpi, kun etsimme majapaikkaa Koh Tao resortin tilalle. Koh Tao Cabana oli upea, mutta sieltä puuttui uima-allas. Coral Grandissa allas oli, mutta muuten paikka ei jotenkaan sykähdyttänyt meitä. Näissä kahdessa kävimme siis ihan katsomassa bungaloweja sisältäkin henkilökunnan opastuksella. Muitakin resortteja silmäilimme ulkoapäin, mutten muista niistä oikein mitään. Varmasti Taolta löytyy monta hyvää paikkaa, joita emme vain ehtineet katsastaa.

        Ohhoh. Tulipa pitkä stoori. Kysy lisää, jos tulee mieleen!


      • Mia_78
        Pianpian kirjoitti:

        Toki saa vaivata ja kysy vaan lisää, jos tulee mieleen. Itseäni vaivaa jo jonkinmoinen matkakuume, joten on vaan hauskaa muistella edellistä reissua ja suunnitella samalla tulevaa!

        Ei se Tao mikään "ostosparatiisi" ole, mutta krääsäkauppoja sieltä löytyy kovasti. Suurimmat kojukeskittymät ovat Sairee-beachin läheisyydessä olevassa Sairee Villagessa ja Mae Haad Townissa. Myös Chalok Baan Kao-beachille johtava tie on molemmin puolin pullollaan kojuja. Eli T-paidat, lippikset ynnä muut turistituotteet löytyvät. :) Me ostimme mm. kaksi tosi hyvää riippumattoa ja snorklaus- (sukullus-) tossut koko perheelle. (Korallit olivat teräviä...) Ostimme myös Koh Tao t-paidat ja pari kangaslaukkua... Pari valokuva-albumiakin hankimme, tosin toisen Samuilta. Lapset ostivat lisäksi muita matkamuistoja ja tuliaisia kavereille.

        Samuilla olimme yhteensä vain kolme yötä. Mennessä yksi ja tullessa kaksi. Molemmissa oli kriteereinä lähinnä vain se että uima-allas löytyy ja resortti mieluiten Maenam beachiltä. Olimme varanneet etukäteen yhden yön The Florist resortista. Oikein siisti pieni resortti ja halpa hinta. Uima-allas oli suoraan uloskäynnin yhteydessä, tosin allas oli aika pieni. Yhdeksi päiväksi se kuitenkin riitti miedän lapsille ( silloin 6 ja 9v.) mainiosti. Sijainti oli loistava, aamiainen välttävä. Palvelu oli mielestämme mainiota, mitä nyt voi yhdestä päivästä sanoa.

        Takaisin tullessamme halusimme tehdä ostoksia ja käydä Samuin nähtävyyksillä. Varasimme huoneemme paikan päältä satamasta tultuamme Koh Taolta. Satamassa oli pieni turist office, jonka kautta teimme varauksen. Kriteereinä tällä kertaa bungalow-majoitus, uima-allas ja kattava buffet-aamiainen. Resortin nimi oli Peace-resort. Bungalow oli ok. Ei mitään luksusta, mutta kävi yösijasta mainiosti ja hinta oli edullinen. Uima-allas ei kyllä ollut mitenkään viihtyisä, vaan jotenkin kuluneen oloinen. Aamiainen oli erittäin iso plussa. Viihtyisä aamiaisravintola merinäköalalla ja aivan loistava buffet. Hotellin sijainti oli tosi hyvä siihen nähden että halusimme tehdä ostoksia ja kierrellä paikkoja. Hotellin palvelu oli oikein hyvää. Vuokrasimme hotellin kautta myös auton ja kiersimme suunnilleen koko Samuin ympäri. Kävimme katsomassa nähtävyyksiä ja pelasimme minigolfia jne.

        Molemmissa resorteissa kohtasimme vain muutamia asiakkaita meidän lisäksemme. Eli aika rauhassa sai olla...

        Taolla meillä on kokemusta kahdesta majoituskohteesta. Toinen on Chalok Baan Kaolla oleva Koh Tao resort. Tämä paikka ei ollut meidän perheen mieleen. Selityksenä se, että olimme juuri tulleet luonnonrauhasta, henkeäsalpaavan maiseman ja leppoisan perheresortin parista Phanganilta. Vastassamme Koh Tao resortissa oli liian palvelualtis ja hotellimainen meininki. Halusimme löytää Taoltakin rauhallisen kolkan, jossa voi maata riippukeinussa ja loikoa uima-altaalla ilman, että hotellin henkilökunta tulee kauppaamaan reissujaan... Ja löysimmehän me. Päädyimme Sensi Paradiseen, jossa olimme 7 yötä. Sieltä löytyivät upeat maisemat ja aivan mahtava, kaunis ja suuri uima-allasalue.
        Koh Tao resortin hyväksi on todettava että siellä oli kyllä hyvä buffetaamiainen toisin kuin Sensi Paradiksessa. Siellä tilattiin aamupala-annos erilaisten vaihtoehtojen joukosta. Molemmat Taon resortit olivat hyvällä paikalla ravintoloihin ja muuhun ajanvietteeseen nähden. Ostoskojut ja ruokapaikkoja kävelymatkan päässä. Koh Tao resortin rannassa ei snorklatessa näkynyt juuri mitään elämää. S.P. :n rannan tuntumasta löytyi vanha laivanhylky, jonka luona snorklattiin joka päivä. Paljon kaloja ja muuta merielämää! Taolla kävimme sen Nang Yuanin lisäksi snorlausretkillä myös Mango Baylla ja Tanote Baylla. Molempia voi suositella snorklauskohteiksi. Majoittautumiseen nämä rannat mielestäni liian kaukana kaikesta ja suht. hankalakulkuisien reittien takana. Tosin näistäkin resortteja löytyi. Mangolta yksi ja Tanotelta useampia.
        Tänä kesänä (2011) olemme aikeissa katsoa bungalowmajoitusta Thian og baylta, Taolta. Chalok baan kaolla majaillessamme kävimme nimittäin eräässä näköalaravintolassa, josta oli upeat näkymät tuolle rannalle. Meistä se näytti upealta ja rauhalliselta, kuten olen netistäkin saanut ymmärtää. Emme ehkä kuitenkaan varaa mitään etukäteen, vaan käymme paikan päällä toteamassa tilanteen. Onhan meillä kuitenkin ainakin yksi kiva ja varma vaihtoehto, jos uutta hyvää ei löydy.
        Saireellahan olisi Taon suurin majoituskeskittymä. Kävimme näitäkin paikan päällä läpi, kun etsimme majapaikkaa Koh Tao resortin tilalle. Koh Tao Cabana oli upea, mutta sieltä puuttui uima-allas. Coral Grandissa allas oli, mutta muuten paikka ei jotenkaan sykähdyttänyt meitä. Näissä kahdessa kävimme siis ihan katsomassa bungaloweja sisältäkin henkilökunnan opastuksella. Muitakin resortteja silmäilimme ulkoapäin, mutten muista niistä oikein mitään. Varmasti Taolta löytyy monta hyvää paikkaa, joita emme vain ehtineet katsastaa.

        Ohhoh. Tulipa pitkä stoori. Kysy lisää, jos tulee mieleen!

        Moi,

        Ollaan lähdössä perheen (lapset 2 ja 3v) kanssa huhtikuussa kolmeksi viikoksi thaimaahan ja samui on nyt muodostunut vahvaksi vaihtoehdoksi. Muutama kysymys on vielä avoinna, olisin kiitollinen vastauksista ja kaikista vinkeistä.. :)

        - Miten samuille kannattaa mennä bangkokista? Sisäiset lennot olivat aika kalliit (n. 550€ edestakaisin), mutta taitaa olla silti ainoa järkevä matkustustapa muksujen kanssa?
        - Kannattaako koko reissun majoitukset buukata etukäteen? Vai onko varmaa, että jos varaamme esim. 2-3 ekaa yötä, niin muuallakin löytyy tilaa, jos haluamme vaihtaa hotellia?
        - Suosituksia perhemajoitukseksi? Uima-allas (ja vielä erillinen lastenallas) olisivat erittäin mukava asia. Paljonko majoitukset maksavat?
        - Mitä muita vinkkejä? Esim. Bangkok, kannattaako edes lähteä noin pienten kanssa?

        Kiitos jo etukäteen! :)


      • MP
        Pianpian kirjoitti:

        Toki saa vaivata ja kysy vaan lisää, jos tulee mieleen. Itseäni vaivaa jo jonkinmoinen matkakuume, joten on vaan hauskaa muistella edellistä reissua ja suunnitella samalla tulevaa!

        Ei se Tao mikään "ostosparatiisi" ole, mutta krääsäkauppoja sieltä löytyy kovasti. Suurimmat kojukeskittymät ovat Sairee-beachin läheisyydessä olevassa Sairee Villagessa ja Mae Haad Townissa. Myös Chalok Baan Kao-beachille johtava tie on molemmin puolin pullollaan kojuja. Eli T-paidat, lippikset ynnä muut turistituotteet löytyvät. :) Me ostimme mm. kaksi tosi hyvää riippumattoa ja snorklaus- (sukullus-) tossut koko perheelle. (Korallit olivat teräviä...) Ostimme myös Koh Tao t-paidat ja pari kangaslaukkua... Pari valokuva-albumiakin hankimme, tosin toisen Samuilta. Lapset ostivat lisäksi muita matkamuistoja ja tuliaisia kavereille.

        Samuilla olimme yhteensä vain kolme yötä. Mennessä yksi ja tullessa kaksi. Molemmissa oli kriteereinä lähinnä vain se että uima-allas löytyy ja resortti mieluiten Maenam beachiltä. Olimme varanneet etukäteen yhden yön The Florist resortista. Oikein siisti pieni resortti ja halpa hinta. Uima-allas oli suoraan uloskäynnin yhteydessä, tosin allas oli aika pieni. Yhdeksi päiväksi se kuitenkin riitti miedän lapsille ( silloin 6 ja 9v.) mainiosti. Sijainti oli loistava, aamiainen välttävä. Palvelu oli mielestämme mainiota, mitä nyt voi yhdestä päivästä sanoa.

        Takaisin tullessamme halusimme tehdä ostoksia ja käydä Samuin nähtävyyksillä. Varasimme huoneemme paikan päältä satamasta tultuamme Koh Taolta. Satamassa oli pieni turist office, jonka kautta teimme varauksen. Kriteereinä tällä kertaa bungalow-majoitus, uima-allas ja kattava buffet-aamiainen. Resortin nimi oli Peace-resort. Bungalow oli ok. Ei mitään luksusta, mutta kävi yösijasta mainiosti ja hinta oli edullinen. Uima-allas ei kyllä ollut mitenkään viihtyisä, vaan jotenkin kuluneen oloinen. Aamiainen oli erittäin iso plussa. Viihtyisä aamiaisravintola merinäköalalla ja aivan loistava buffet. Hotellin sijainti oli tosi hyvä siihen nähden että halusimme tehdä ostoksia ja kierrellä paikkoja. Hotellin palvelu oli oikein hyvää. Vuokrasimme hotellin kautta myös auton ja kiersimme suunnilleen koko Samuin ympäri. Kävimme katsomassa nähtävyyksiä ja pelasimme minigolfia jne.

        Molemmissa resorteissa kohtasimme vain muutamia asiakkaita meidän lisäksemme. Eli aika rauhassa sai olla...

        Taolla meillä on kokemusta kahdesta majoituskohteesta. Toinen on Chalok Baan Kaolla oleva Koh Tao resort. Tämä paikka ei ollut meidän perheen mieleen. Selityksenä se, että olimme juuri tulleet luonnonrauhasta, henkeäsalpaavan maiseman ja leppoisan perheresortin parista Phanganilta. Vastassamme Koh Tao resortissa oli liian palvelualtis ja hotellimainen meininki. Halusimme löytää Taoltakin rauhallisen kolkan, jossa voi maata riippukeinussa ja loikoa uima-altaalla ilman, että hotellin henkilökunta tulee kauppaamaan reissujaan... Ja löysimmehän me. Päädyimme Sensi Paradiseen, jossa olimme 7 yötä. Sieltä löytyivät upeat maisemat ja aivan mahtava, kaunis ja suuri uima-allasalue.
        Koh Tao resortin hyväksi on todettava että siellä oli kyllä hyvä buffetaamiainen toisin kuin Sensi Paradiksessa. Siellä tilattiin aamupala-annos erilaisten vaihtoehtojen joukosta. Molemmat Taon resortit olivat hyvällä paikalla ravintoloihin ja muuhun ajanvietteeseen nähden. Ostoskojut ja ruokapaikkoja kävelymatkan päässä. Koh Tao resortin rannassa ei snorklatessa näkynyt juuri mitään elämää. S.P. :n rannan tuntumasta löytyi vanha laivanhylky, jonka luona snorklattiin joka päivä. Paljon kaloja ja muuta merielämää! Taolla kävimme sen Nang Yuanin lisäksi snorlausretkillä myös Mango Baylla ja Tanote Baylla. Molempia voi suositella snorklauskohteiksi. Majoittautumiseen nämä rannat mielestäni liian kaukana kaikesta ja suht. hankalakulkuisien reittien takana. Tosin näistäkin resortteja löytyi. Mangolta yksi ja Tanotelta useampia.
        Tänä kesänä (2011) olemme aikeissa katsoa bungalowmajoitusta Thian og baylta, Taolta. Chalok baan kaolla majaillessamme kävimme nimittäin eräässä näköalaravintolassa, josta oli upeat näkymät tuolle rannalle. Meistä se näytti upealta ja rauhalliselta, kuten olen netistäkin saanut ymmärtää. Emme ehkä kuitenkaan varaa mitään etukäteen, vaan käymme paikan päällä toteamassa tilanteen. Onhan meillä kuitenkin ainakin yksi kiva ja varma vaihtoehto, jos uutta hyvää ei löydy.
        Saireellahan olisi Taon suurin majoituskeskittymä. Kävimme näitäkin paikan päällä läpi, kun etsimme majapaikkaa Koh Tao resortin tilalle. Koh Tao Cabana oli upea, mutta sieltä puuttui uima-allas. Coral Grandissa allas oli, mutta muuten paikka ei jotenkaan sykähdyttänyt meitä. Näissä kahdessa kävimme siis ihan katsomassa bungaloweja sisältäkin henkilökunnan opastuksella. Muitakin resortteja silmäilimme ulkoapäin, mutten muista niistä oikein mitään. Varmasti Taolta löytyy monta hyvää paikkaa, joita emme vain ehtineet katsastaa.

        Ohhoh. Tulipa pitkä stoori. Kysy lisää, jos tulee mieleen!

        Moi taas!

        On kyllä totta, että tämä matkan suunnittelu on jo puoli matkaa..aaah!
        Mietittiin nyt sitten kanssa tuota BKK-Samui-Tao akselia, koska tuo vedenalainen elämä kiinnostaa meidän koko porukkaa!!! Ja "kauppojakin" tuolla Taolla tuntuu olevan :) Katsoin sitä sensi paradisen family bungalowia, se oli tosi upean näkönen!
        Meidän lähtöä ollan ajateltu tossa kesäkuun 20 pvä aikoihin, mites teillä?

        Varailitteko noita majoituksia ihan hotellista paikanpäältä, s.postilla, vai booking-firmojen kautta? Ja mitens ne lisävuodeasiat teillä sujui, kun olen katsonut, että moneen hotelliin on vain max 3 hlö:n huoneita? Meillä ehkä pienepi 8vee mahtuis varmasti samaan petiin meidän kanssa.

        Mites "hurja" se lauttamatka sinne taolle oli? Siis..pitääkö varautua konjakkiin :)


      • Pianpian
        Mia_78 kirjoitti:

        Moi,

        Ollaan lähdössä perheen (lapset 2 ja 3v) kanssa huhtikuussa kolmeksi viikoksi thaimaahan ja samui on nyt muodostunut vahvaksi vaihtoehdoksi. Muutama kysymys on vielä avoinna, olisin kiitollinen vastauksista ja kaikista vinkeistä.. :)

        - Miten samuille kannattaa mennä bangkokista? Sisäiset lennot olivat aika kalliit (n. 550€ edestakaisin), mutta taitaa olla silti ainoa järkevä matkustustapa muksujen kanssa?
        - Kannattaako koko reissun majoitukset buukata etukäteen? Vai onko varmaa, että jos varaamme esim. 2-3 ekaa yötä, niin muuallakin löytyy tilaa, jos haluamme vaihtaa hotellia?
        - Suosituksia perhemajoitukseksi? Uima-allas (ja vielä erillinen lastenallas) olisivat erittäin mukava asia. Paljonko majoitukset maksavat?
        - Mitä muita vinkkejä? Esim. Bangkok, kannattaako edes lähteä noin pienten kanssa?

        Kiitos jo etukäteen! :)

        Mia_78: Meillä on kokemuksia vain lentoyhteyksistä Bangkokin ja Samuin välillä. Toki bussit ja junakin kulkee ja varmasti tulee paljon halvemmaksi. Matka vain on aika pitkä. Pienet lapset voivat tietysti nukkua yöjunassa. Toisaalta junamatkustus lisää matkan rasittavuutta (ainakin aikuisten kohdalla), koska takana on edellinen yö lentäen Suomesta. Meillä ainakin lapset aina nukkuvat mennen tullen, mutta aikuisille ei tule uni silmään lentokoneessa...
        No, joka tapauksessa; Juna kulkee Pun Piniin, josta on 12km bussimatka Surathaniin ja siitä sitten lauttamatka Samuille. Junamatka kestää kaiketi jotain kymmenisen tuntia?

        Joku kokeneempi saa valistaa tuossa majoituksen buukkaushommassa. Me kun olimme Samuilla kesäkuussa, jolloin joka paikassa oli tilaa, mutta huhtikuusta en osaa sanoa. Uskon kuitenkin, että mieluisa majapaikka löytyy minä ajankohtana vaan, jos malttaa etsiä. Pienten lasten kanssa on varmaan kuitenkin mukavinta, jos loman alkupään majoitus on jo valmiina.

        MP: Olemme lähdössä kesäkuun alkupuolella. Ehkä joskus 4.-7. kesäkuuta tienoilla, milloin sopivin lento löytyy...
        Osan resorteista varasimme hotellin oman nettisivun kautta. esim. Phanganin majoitus meni täysin netin kautta. Sensi paradisen kohdalla kävi niin, että kävelimme respaan ja varasimme huoneen käytyämme ensin kurkkaamassa sisältä millainen se on. (Kävimme katsomassa ainakin kolme bungalowia ja sitten päädyimme yhteen) Kaikki olivat kivoja ja valitsimme kitsaasti halvimman. Halvimmassa bungassa ei tosin ollut ilmastointia (a/c) vain fan, ja sen huomasi yöllä... Tilaa siinä kyllä riitti. Huoneessa oli iso sänky aikuisille ja ylhäällä pieni parvi, johon molemmat lapsemme mahtuivat nukkumaan. parvella ei ollut muuta kuin sänky.
        Muihin majoituksiin löytyi aina lisävuode. Se kyllä kannattaa aina varmistaa etukäteen, hinta myös.

        Lauttamatkat sujuivat hyvin. En tiedä kävikö meillä hyvä säkä niiden suhteen, mutta aina oli ihan tyyntä. Vietimme kaikki lauttamatkat kannella aurinkoa palvoen. (samui-phangan, phangan-tao, tao-samui) Olemme kyllä kuulleet oksennuspussireissuistakin ja kokemusta hurjasta merimatkasta löytyy ollessamme Koh Lantalla ja muilla pikkusaarilla.


      • MP
        Pianpian kirjoitti:

        Mia_78: Meillä on kokemuksia vain lentoyhteyksistä Bangkokin ja Samuin välillä. Toki bussit ja junakin kulkee ja varmasti tulee paljon halvemmaksi. Matka vain on aika pitkä. Pienet lapset voivat tietysti nukkua yöjunassa. Toisaalta junamatkustus lisää matkan rasittavuutta (ainakin aikuisten kohdalla), koska takana on edellinen yö lentäen Suomesta. Meillä ainakin lapset aina nukkuvat mennen tullen, mutta aikuisille ei tule uni silmään lentokoneessa...
        No, joka tapauksessa; Juna kulkee Pun Piniin, josta on 12km bussimatka Surathaniin ja siitä sitten lauttamatka Samuille. Junamatka kestää kaiketi jotain kymmenisen tuntia?

        Joku kokeneempi saa valistaa tuossa majoituksen buukkaushommassa. Me kun olimme Samuilla kesäkuussa, jolloin joka paikassa oli tilaa, mutta huhtikuusta en osaa sanoa. Uskon kuitenkin, että mieluisa majapaikka löytyy minä ajankohtana vaan, jos malttaa etsiä. Pienten lasten kanssa on varmaan kuitenkin mukavinta, jos loman alkupään majoitus on jo valmiina.

        MP: Olemme lähdössä kesäkuun alkupuolella. Ehkä joskus 4.-7. kesäkuuta tienoilla, milloin sopivin lento löytyy...
        Osan resorteista varasimme hotellin oman nettisivun kautta. esim. Phanganin majoitus meni täysin netin kautta. Sensi paradisen kohdalla kävi niin, että kävelimme respaan ja varasimme huoneen käytyämme ensin kurkkaamassa sisältä millainen se on. (Kävimme katsomassa ainakin kolme bungalowia ja sitten päädyimme yhteen) Kaikki olivat kivoja ja valitsimme kitsaasti halvimman. Halvimmassa bungassa ei tosin ollut ilmastointia (a/c) vain fan, ja sen huomasi yöllä... Tilaa siinä kyllä riitti. Huoneessa oli iso sänky aikuisille ja ylhäällä pieni parvi, johon molemmat lapsemme mahtuivat nukkumaan. parvella ei ollut muuta kuin sänky.
        Muihin majoituksiin löytyi aina lisävuode. Se kyllä kannattaa aina varmistaa etukäteen, hinta myös.

        Lauttamatkat sujuivat hyvin. En tiedä kävikö meillä hyvä säkä niiden suhteen, mutta aina oli ihan tyyntä. Vietimme kaikki lauttamatkat kannella aurinkoa palvoen. (samui-phangan, phangan-tao, tao-samui) Olemme kyllä kuulleet oksennuspussireissuistakin ja kokemusta hurjasta merimatkasta löytyy ollessamme Koh Lantalla ja muilla pikkusaarilla.

        Kiitos kovasti vastauksista!
        Tästä on mukava lähteä suunnittelemaan reissua!!!!


      • 15+6
        MP kirjoitti:

        Moi taas!

        On kyllä totta, että tämä matkan suunnittelu on jo puoli matkaa..aaah!
        Mietittiin nyt sitten kanssa tuota BKK-Samui-Tao akselia, koska tuo vedenalainen elämä kiinnostaa meidän koko porukkaa!!! Ja "kauppojakin" tuolla Taolla tuntuu olevan :) Katsoin sitä sensi paradisen family bungalowia, se oli tosi upean näkönen!
        Meidän lähtöä ollan ajateltu tossa kesäkuun 20 pvä aikoihin, mites teillä?

        Varailitteko noita majoituksia ihan hotellista paikanpäältä, s.postilla, vai booking-firmojen kautta? Ja mitens ne lisävuodeasiat teillä sujui, kun olen katsonut, että moneen hotelliin on vain max 3 hlö:n huoneita? Meillä ehkä pienepi 8vee mahtuis varmasti samaan petiin meidän kanssa.

        Mites "hurja" se lauttamatka sinne taolle oli? Siis..pitääkö varautua konjakkiin :)

        Pienellä budjetilla jos menee, niin ei kannate kesällä ainakaan etukäteen varailla huoneita jos ei ole niitä käynyt katsomassa paikanpäällä. Halvat majoitukset saattavat olla aika karujakin ;) Teillä tuo budjetti on varmaan luokkaa 1500-2500THB per yö, joten silloin ehkä uskaltaa etukäteen varata. Mutta paikat eivät ole tuohon aikaan täynnä, joten suosittelisin tsekkaamaan pari paikkaa ja tinkimään tiskillä. lauttamatkat mennää aika isoilla paateilla, joten ei ne keinu oikeastaan yhtään. Paitti jos jollaki pitkähäntäveneellä menee...

        Vastauksia majoituksesta ja muustakin saat parhaiten: thaiklupi.fi


      • kops
        15+6 kirjoitti:

        Pienellä budjetilla jos menee, niin ei kannate kesällä ainakaan etukäteen varailla huoneita jos ei ole niitä käynyt katsomassa paikanpäällä. Halvat majoitukset saattavat olla aika karujakin ;) Teillä tuo budjetti on varmaan luokkaa 1500-2500THB per yö, joten silloin ehkä uskaltaa etukäteen varata. Mutta paikat eivät ole tuohon aikaan täynnä, joten suosittelisin tsekkaamaan pari paikkaa ja tinkimään tiskillä. lauttamatkat mennää aika isoilla paateilla, joten ei ne keinu oikeastaan yhtään. Paitti jos jollaki pitkähäntäveneellä menee...

        Vastauksia majoituksesta ja muustakin saat parhaiten: thaiklupi.fi

        ...thaiklupin mainostajan piti tulla tänne pätemään ja "tietämään".

        Omakohtaisen kokemuksen mukaan -samalla- isolla- paatilla- matkatessa toisena päivänä keinutti niin että pelkäsimme hukkuvamme ja ympärillämme oksennettiin pusseihin, kun taas toisena päivänä tyynemmällä kelillä otettiin aurinkoa kannella. Sama paatti, sama laivareitti. Mitä sanoo thaiklupi tähän?


      • 18
        kops kirjoitti:

        ...thaiklupin mainostajan piti tulla tänne pätemään ja "tietämään".

        Omakohtaisen kokemuksen mukaan -samalla- isolla- paatilla- matkatessa toisena päivänä keinutti niin että pelkäsimme hukkuvamme ja ympärillämme oksennettiin pusseihin, kun taas toisena päivänä tyynemmällä kelillä otettiin aurinkoa kannella. Sama paatti, sama laivareitti. Mitä sanoo thaiklupi tähän?

        vastaa osoitteessa thaiklupi.fi

        Älä tule tänne yleistämään kokemuksiasi veneilystä Turkin Analiassa! Turkki ja Thaimaa ei ole sama asia. Ymmärrä se!

        Aloittajalle: Se paatti (Seatran) on nii iso, että pitää olla hirmumyrsky että se alkaa keikkumaan. Satamassaki sitä joutuu kaksi hinausproomua avittamaan laiturille pääsyä ko on nii iso botski. Noh tiedän kyllä senki, että joillekin tulee oksu jo laiturilla, jos monta changia juotu..


      • Pianpian
        18 kirjoitti:

        vastaa osoitteessa thaiklupi.fi

        Älä tule tänne yleistämään kokemuksiasi veneilystä Turkin Analiassa! Turkki ja Thaimaa ei ole sama asia. Ymmärrä se!

        Aloittajalle: Se paatti (Seatran) on nii iso, että pitää olla hirmumyrsky että se alkaa keikkumaan. Satamassaki sitä joutuu kaksi hinausproomua avittamaan laiturille pääsyä ko on nii iso botski. Noh tiedän kyllä senki, että joillekin tulee oksu jo laiturilla, jos monta changia juotu..

        Mukava loman suunnitteluketju asiallisine kysymyksineen ja vastauksineen meni thaiklupin järjestämäksi tietokilpailuksi. :(
        No, ei välitetä noista... Suunnitellaan me lomaamme ja kysykää edelleen, jos jokin asia mietityttää. Vastailen mielelläni oman kokemukseni pohjalta. :)


      • haiklupi
        Mia_78 kirjoitti:

        Moi,

        Ollaan lähdössä perheen (lapset 2 ja 3v) kanssa huhtikuussa kolmeksi viikoksi thaimaahan ja samui on nyt muodostunut vahvaksi vaihtoehdoksi. Muutama kysymys on vielä avoinna, olisin kiitollinen vastauksista ja kaikista vinkeistä.. :)

        - Miten samuille kannattaa mennä bangkokista? Sisäiset lennot olivat aika kalliit (n. 550€ edestakaisin), mutta taitaa olla silti ainoa järkevä matkustustapa muksujen kanssa?
        - Kannattaako koko reissun majoitukset buukata etukäteen? Vai onko varmaa, että jos varaamme esim. 2-3 ekaa yötä, niin muuallakin löytyy tilaa, jos haluamme vaihtaa hotellia?
        - Suosituksia perhemajoitukseksi? Uima-allas (ja vielä erillinen lastenallas) olisivat erittäin mukava asia. Paljonko majoitukset maksavat?
        - Mitä muita vinkkejä? Esim. Bangkok, kannattaako edes lähteä noin pienten kanssa?

        Kiitos jo etukäteen! :)

        Ei kannate junalla mennä kun voi lentää about 28€/pää Surat Thaniin josta bussilla rannikolle ja lautalla Samuille. Elikkä melkeen sama reiti mitä junalla, mutta juna vaihtuu lentsikkaan ja matka-aika lyhenee yli 10 tuntia.

        airasia.com


    • Pianpian

      Mahtavaa! Jo huhtikuu, joten enää pari kuukautta tulevaan reissuumme! Tällä hetkellä Samuin ja lähiseudun tilanne ei vaan näytä kauhean houkuttelevalta, kun on rankkasateet ja tulvat meneillään. Toivotaan että parin kuukauden päästä on kuivempaa ja samat sääolosuhteet kuin viime kesän matkallamme!

      Olemme varanneet lennot lähteväksi 7. kesäkuuta ja palaamme kolmen viikon päästä Suomeen. (taisi olla 28. päivä tuo paluu.) Päädyimme säästämään lentokustannuksissa siten, että emme lennäkään tällä kertaa suoraan Samuille, vaan Bankokista Surat Thaniin, josta sitten lautalla eteenpäin. Meidän neljän hengen porukalle säästöä tulee n. 500 euroa tällä hienosäädöllä. :) Tuolla summalla maksaa mukavasti majoituksen jopa viikoksi, riippuu tietysti lukaalista...
      Ollaan aluksi ehkä Samuilla joitakin päiviä, ollaan katottu netistä mukavaa bungalowkylää upealla merinäkymällä. Sitten mentäis ehkä Phanganille, mutta yritämme välttää Fullmoonparty-ajankohtaa ainakin niin, ettei matkustuspäivä osu juuri tuolle ajalle. Phanganilla tiedämmekin jo tarkalleen mihin päädymme, kun olimme samassa resortissa vuosi sitten.
      Lopuksi varmaankin Taolle, jonka majoitus on vieläkin auki. Onko ehdotuksia? Saireelle emme halua, ainakaan suoraan beachille. Uima-allas olisi lasten kannalta plussaa ja me aikuiset nauttisimme upeista näköaloista, ehkä bungalowi jossain rinteessä? Kertokaapa, jos tiedätte hyviä vaihtoehtoja!

    • MP

      Täälä kanssa jo jalat melkein Samuin rantahiekassa:)
      Meillä lähtö 19.6 Samuille, sielä 12 yötä (papillon resort, jonka varasin suoraan hotellista s.postilla) ja sit 3 yöksi Bangokokin hulinaan (Novotel on siam square).

      Suunniteltiin myös päivän, parin käyntiä Taolla, koska itseäni kiinnostaisi mennä sukelluskokeiluun ja muu väki tykkää snorklata. Katotaan mitä matka tuo tullessaan....

      • MP

        Pianpian, jokos on matkalaukut valmiina:):)

        Oletko käynyt Samuilla jossain kauneushoitolassa? Ajattelin, jos osaisit suositella jotain ok paikkaa. Ripsienpidennystä tekisi mieli kokeilla!


    • pianpian

      No moikka pitkästä aikaa! Laukut vielä odottaa pakkaamistaan, mutta bikiniä on osteltu ja aurinkokapseleita napsittu jo jonkin aikaa! :) MAHTAVAA!

      En ole käynyt Samuilla kauneushoitolassa, tosin sellaista olen nyt mietiskellyt että jospa tällä reissulla kävisinkin... Uskon että ripsienpideyksiä sielläkin jo laitetaan. Olen ainakin joistakin blogeista lukenut ja nähnyt kuvia ihan onnistuneista pidennyksistä. Tosin ne on tehty Bangkokissa.
      Hampaiden valkaisua olen myös miettinyt, niitä paikkoja kun siellä on pilvin pimein, mutta en tiedä uskallanko. Olen kuullut että hammaslääketiede on siellä ihan korkealla tasolla. Millekään puoskarille en tietenkään menisi. :)

      Pari viikkoa vielä ja sitten alkaa pakkaaminen. En malttaisi odottaa!
      Yksi yö ollaan Bangkokissa ja sitten on Samuilta varattu ihana kahden makuuhuoneen perhebungalowi rauhalliselta, liidunvalkoiselta Lipa Noi beachilta. Kuitenkin vuokrataan auto, niin ajateltiin ottaa majoitus rauhalliselta paikalta -keskeltä ei mitään-. Autolla pääsee sitten ihmisten ilmoille, jos menoa kaipaa. Aluksi varmaan maataan rannalla ja altaalla kirjat kourassa ja kakarat uiskentelee altaassa. :) 4 yötä varattu ko. kohteesta ja sitten odottaa Phangan ja Tao. Nämä mestat vielä auki majoituksen suhteen.

    • MP

      Moi!
      Mekin ollaan ajateltu tuota auton vuokrausta, mutta vähän hirvittää, jos sen kanssa tulee jotain , esim kolari, tai muuta "pientä" . Mahtaneeko mikään vakuutus korvata vai joutuuko automaattisesti maksumieheksi!?

      Mukavaa matkaa teille ja eipä tiedä, vaikka törmättäis jossain (toivottavasti ei autolla :) !!!

      • ajokortti asiaa

        Thaimaassa täytyy olla kansainvälinen ajokortti. Katso autoliiton sivut


    • pianpian

      Hei!

      Niinpä näyttää olevan, että kv-ajokortti olisi Thaimaassa tarpeen. Tähän asti ollaan surutta ajeltu ilman, koska ei olla edes tiedetty moisesta... Kukaan ei ole yhdelläkään reissulla peräänkuuluttanut minkäänlaisen ajokortin olemassaoloa. Onneksi ei ole myöskään mitään sattunut. Rauhallinen liikennehän tuolla saarilla on ollut. Olemme vuokranneet auton ainakin seur. saarilla: Koh Lanta, Samui ja Phangan.

      • helppo hankkia

        No hyvä että ei ole tapahtunut... mutta se KV- ajokortti kannattaa hommata, ehdottomasti. Suomalaiset matkavakuutukset kun ei korvaa jos sattuu jotain henkilövahinkoja ja thaimaalainen poliisilaitos sakottaa varmasti jos onnettomuus sattuu olitte sitten syyllisiä tai syyttömiä. Minua eivät sakottaneet pikku kolarista jossa olin syytön osaspuoli mutta olisivat sakottaneet varmasti jos ei olisi ollut KV- ajokorttia.Sehän on sama kun ajaisi ilman ajokorttia täällä suomessa, jos ei ole voimassa olevaa ajolupaa sakotetaan. Virallinen asiakirja ajoneuvon ajamisoikeudesta vaaditaan joka maassa.Siksi KV-ajokortti.


      • Samuilainen
        helppo hankkia kirjoitti:

        No hyvä että ei ole tapahtunut... mutta se KV- ajokortti kannattaa hommata, ehdottomasti. Suomalaiset matkavakuutukset kun ei korvaa jos sattuu jotain henkilövahinkoja ja thaimaalainen poliisilaitos sakottaa varmasti jos onnettomuus sattuu olitte sitten syyllisiä tai syyttömiä. Minua eivät sakottaneet pikku kolarista jossa olin syytön osaspuoli mutta olisivat sakottaneet varmasti jos ei olisi ollut KV- ajokorttia.Sehän on sama kun ajaisi ilman ajokorttia täällä suomessa, jos ei ole voimassa olevaa ajolupaa sakotetaan. Virallinen asiakirja ajoneuvon ajamisoikeudesta vaaditaan joka maassa.Siksi KV-ajokortti.

        Suomalainen ajokortti on alle 3kk. matkoilla täysin laillinen ja kelvollinen ajokortti Thaimaassa. Kansainvälinen ajokortti ei ole pakollinen vaikka toki se voi olla hyödyllinen.

        Mikäli on pidempään reissussa kannattaa hankkia Thaimaalainen ajokortti. Vaatii Immigrationista luvan, eli lähinnä asuinpaikka todistuksen. Kopion suomalaisesta ajokortista sekä lääkärintodistuksen. Asuinpaikka todistukseen tarvitsee jonkinnäköisen talon tms. vuokrasopparin joka on melko helppo saada vuokraisännältä. Tuskin kukaan on yli 3kk. aikoja hotelissa?

        Koko hommaan menee n. 2-3h ja hintaa tulee n. 200thb. Mitään varsinaisia ajokokeita ei tarvitse tehdä. Katsovat reaktioajan, värisokeuden ja muutaman muun näkötestin Thai ajokorttia varten.


    • LamaiRules

      Saarella toimiva Suomalainen sukelluskeskus Live & Let Dive järjestää Thaimaan parhaat sukellus tai snorklausreissut. Heiltä saa myös neuvoja Samuihin liittyviin kysymyksiin ja heillä on laaja kirjasto suomenkielisiä kirjoja lainattavaksi mikäli lukeminen loppuu.

      Ei, kun morjestamaan LLD:n porukkaa.

      http://www.liveandletdive.fi/index2.html

    • TatuW

      Kaikkea voi ajaa kortitta, mutta jos jotain sattuu, niin et pelkällä suomiajokortilla tee yhtään mitään.
      Kansainvälinen ajokortti auttaa asiassa vakuutusten suhteen, mutta jos toinen osapuoli on thaimaalainen ja omaa paikallisen ajokortin, niin olet käytännössä varmuudella syyllinen tapahtumaan. Vain omaamalla moottoripyörällä ajoon tarkoitetun thaikortin on jokin mahdollisuus tulla kohdelluksi oikeudenmukaisesti.

      Korttia ei juuri muuten Samuilla kysellä. Kypärää kyllä sitäkin useammin ja kypärättä ajosta napsahtaa 300thb sakko.

      • TatuW

        Jos jokin asia saarella askaruttaa, niin minut löytää lähes päivittäin Walkabout nimisestä suomivetoisesta ravintolasta Chawengilta.
        0808924498


    • TatuW

      Nykyään löytää myös suomivetoisesta hotellista
      Samui Easy Hotel, Chawengilla

    • Helloti

      Heippa!! Millainen sää siellä mahtaa olla toukokuussa??:) osaakohan joku sano sellaist?:)

    • TatuW

      Todella kuuma. Sateesta ei juuri tietoakaan.
      Hiki virtaa ja aurinko porottaa täydeltä taivaalta.

      Nyt pari päivää sitten tuli vettä taivaalta, mutta sitä edellinen kerta oli kuukausi sitten Songran juhlien aikaan. Kyllä lomalaisen kelpaa.

      • Samuilemaan

        Säästä puheen ollen: Sataako Samuilla on yleensä Joulu-Tammikuussa ?
        Sekä toinen kysymys: Saako Samuilta vuokrattua mönkijän ?


    • Anniina61

      Terkut.Kesällä on kyllä kuuma,mutta kivaa aikaa kun ei ole niin paljon turisteja ja liikennettä joka on sesonki aikaan aika rasittavaa.Majoitusvaihtoehtoja löytyy myös helpommin ja hintatasokin kohtuullisempi.Viimeksi vuokrasin Villan joka oli meidän perheelle 2 3lasta täydellinen.Oltiin 3viikkoa ja mennään uudestaan kun saadaan lomat natsaamaan.Huvila on suomalaisen omistuksessa ja siitäå on hyvät net-sivut WWW.kohsamui.fi

    • reppureissaaja1

      Moikka,

      Olen lähdössä reppureissulle Thaimaan ympäristöön. Mikäli matkailu sielläpäin kiinnostaa, niin seuratkaa tulevaa blogia. Toivottavasti sieltä saa vinkkejä tuleviin reissuihin.

      http://www.pakooravanpyorasta.blogspot.fi/

      • eipä houkuttele

        Tuohonko tuo ploki päättyi, ei edes matkaan oltu lähdetty ?


    • mamabond

      Olen tulossa aikuisen tyttäreni kanssa 3.3. Samuille viikoksi. Olemme Bandara Resortissa tuon ajan, kysyisin, onko saarella liikkuminen helppoa. Tyttäreni on kiinnostunut sukeltamisesta ja haluaa 2 päivän avovesisukellukselle.
      Olemme myös 5 päivää Koh Sametilla, jonne lennämme BKK kautta ja sieltä bssilla ja lautala yli. Mieslestäni BKK on turhan kaukana, Pattaya olis ollut parempi, mutta matkat kuuluvat pakettiin, joten otamme lennon vastaan, varsinkin kun BKK:sta bussi on nopea turistibussi.
      Mitä suosittelette viikon ohjelmaksi? Elefantit eivät tule kyseeseen, mutta temppeli ja munkki ja vaikkapa perhoset? Melontaa? Saariretket? Päivä-retki minne?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe